Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Némi segítség. A lejátszó géped IP címét kell megadnod.
Fejlemények vannak:
- win 7 alatt sikerült belőlni a FoobarCon programot - működik.
- ugyanazon beállításokkal win server alatt nem akar. Ott a foobar portable módban telepítődött - ha ez számít. Mi lehet a gond? Merre induljak? A Dunának?!
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 428
Pc alapú audio lejátszás
Fejlemények vannak:
- win 7 alatt sikerült belőlni a FoobarCon programot - működik.
- ugyanazon beállításokkal win server alatt nem akar. Ott a foobar portable módban telepítődött - ha ez számít. Mi lehet a gond? Merre induljak? A Dunának?!
Újratervezés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10976
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Ez milyen ház és tápegység, lehet kapni vagy saját építés?
Részben összevásárolt, részben saját építés. Részletek később a blogomon...
Pc alapú audio lejátszás
Az első fecske... (aki nagyon elfoglalt volt az elmúlt napokban, ezért nincs nyár!)
Teljesen passzív, hőcsöves hűtés, toroid trafós lineáris tápegység, Intel i3 CPU, 2x4 GB RAM, Z87 chipset, Intel HD 4600 GPU, 120 GB SSD, 2+3 TB HDD, órajel tuning, speciális USB 3.0 kártya, Windows Server 2012 + Audiophile Optimizer... beleadtam mindent, amire jelenleg képes vagyok.
Ez milyen ház és tápegység, lehet kapni vagy saját építés?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az első fecske... (aki nagyon elfoglalt volt az elmúlt napokban, ezért nincs nyár!)
Teljesen passzív, hőcsöves hűtés, toroid trafós lineáris tápegység, Intel i3 CPU, 2x4 GB RAM, Z87 chipset, Intel HD 4600 GPU, 120 GB SSD, 2+3 TB HDD, órajel tuning, speciális USB 3.0 kártya, Windows Server 2012 + Audiophile Optimizer... beleadtam mindent, amire jelenleg képes vagyok.
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 381
Pc alapú audio lejátszás
Jól hámoztam ki, hogy több gyártó driver-e is jó hozzá?....
Szia!
Pár hete volt nálam egy Bricasti DAC, amiben XMOS USB vevő dolgozik.
Próbáld ki, hátha jó hozzá a driver....
http://www.bricasti.com/downloads.html
ráklikk az: "M1 Windows 8 Driver"-re :-)
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Most már teljesen belekeveredtem.
A cambridge audio honlapján sem tudom melyik driver-t töltsem le. Szó van itt a panel firmware-jéről is, de hogyan frissítsem, melyik firmware-et töltsem le, az u3-asat, meg az inf file-okkal is varázsolni kell, ááááááááá... Ez nekem sok...
Kérlek írj nekem egy megoldást a száz közül, mi jó, lépésről lépésre, akár privátban is, nagyon köszönöm!
Ezt találtam még, talán segít.
http://www.usbdacs.com/hs24192/hs24192.html
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Most már teljesen belekeveredtem.
A cambridge audio honlapján sem tudom melyik driver-t töltsem le. Szó van itt a panel firmware-jéről is, de hogyan frissítsem, melyik firmware-et töltsem le, az u3-asat, meg az inf file-okkal is varázsolni kell, ááááááááá... Ez nekem sok...
Kérlek írj nekem egy megoldást a száz közül, mi jó, lépésről lépésre, akár privátban is, nagyon köszönöm!
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Jól hámoztam ki, hogy több gyártó driver-e is jó hozzá? Már csak a két a két belinkelt oldalnak kéne bejönnie.
Vagy jól érettem, hogy a stello u3-as driver is jó?
Ezt nézted?
http://www.head-fi.org/t/580996/xmos-xs ... rt-for-149
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Pc alapú audio lejátszás
Kérem aki volt már ilyen helyzetben segítsen, előre is kösöznöm! Nagyon kiábrándítóak a sípolások a zene közben...
Ezt nézted?
http://www.head-fi.org/t/580996/xmos-xs ... rt-for-149
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
A következő problémám lenne:
Pár hónapja lett fejlesztve a dac-om usb bemenete, kapott egy XMOS XS1-L1 panelt. A hang nagyon jó is lett, de van egy kis bibi. Az XMOS honlapról csak demo verziójú driver tölthető le, aminek az a tulajdonsága, hogy egy óra után berak 5 percenként egy "beep tone"-t, ami nagyon idegesítő már.
Egy readme txt-ben le is van írva:
"The free evaluation version of the TUSBAudio device driver
supports all features of the full version. The evaluation version
works for an interval of 60 minutes without any limitation.
After that interval has expired the driver inserts a beep tone
to all input and output audio channels every five minutes.
The evaluation interval can be restarted by unplugging the
device and plugging it in again."
A ki-be húzogatás egy meghitt zenehallgatásnál nem jöhet szóba.
Írtam a thesycon-nak, ahol azt írták, hogy vegyem fel a gyártóval a kapcsolatot a full driver-hez, mert a gyártóknak csinálnak. De mivel ezt az ethosz-os Puklics Józsi úgy vette, mint egy magánember az e-bay-en, nem tudom mit lehet tenni ilyen esetben? (Meg mi van, ha pl. én vettem volna meg, és a dac-on kívül használnám, mint usb transzportot? Érdekes...)
Vagy nincs valahol valami full verziójú driver?
Kérem aki volt már ilyen helyzetben segítsen, előre is kösöznöm! Nagyon kiábrándítóak a sípolások a zene közben...
Pc alapú audio lejátszás
SIKERÜLT! Most már el sem indul a foobar. Kérdés: az IP cím megadásakor azt kell, amit pl. a whatismyip oldalon kiírnak vagy azt, ami a szolgáltató által nyújtott oldalon megjelenik? Ez utóbbi túl általánosnak tűnik.
Azt meg már nem is tudom, hogyan fogok bármit is átállítani, ha nem indul a program.
Üdv!
Saját gép IP címe:
Start menü››Futtatás -nál be kell írni: cmd (enter)
megjelenik a parancssor, oda beírni: ipconfig (enter)
itt kiolvasható az ip cím
Érdemes fix IP címet adni a saját gépnek, mert előfordulhat DHCP esetén, hogy a következő bekapcsolásnál megváltozik az IP cím.
Én is a FoobarCon-t használom, remek program. Nagyobb adatbázis esetén is zökkenőmentesen működik.
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 381
Pc alapú audio lejátszás
Hi, probalkozok en is ezzel a Pc alapu lejatszassal es a Foobarral jatszom le a Flac zeneimet de ha DSD minosegu hanganyagot jatszok le ugyanezen a rendszeren akkor joval halkabban szolnak, ez normalis?
Szia!
Próbáld meg a File / Preferences / Tools / SACD fülön beállítani a "PCM Volume" értéket (+0dB-ről +6dB-re állítani), akkor hangosabb lesz.
Az hogy halkabb annak a magyarázata, miszerint jóval nagyobb dinamikát képes megjeleníteni egy nagyobb felbontású tárolórendszer.
Egyszerűbben és képletesebben fogalmazva, ha van egy 1 literes palackod, ami színig teli van folyadékkal, azt átöntöd egy 5 literes palackba, akkor csak lötyög az alján valami...
Remélem érthető volt a hasonlat és tudtam segíteni :-)
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Pc alapú audio lejátszás
Hi, probalkozok en is ezzel a Pc alapu lejatszassal es a Foobarral jatszom le a Flac zeneimet de ha DSD minosegu hanganyagot jatszok le ugyanezen a rendszeren akkor joval halkabban szolnak, ez normalis?
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
SIKERÜLT! Most már el sem indul a foobar. Kérdés: az IP cím megadásakor azt kell, amit pl. a whatismyip oldalon kiírnak vagy azt, ami a szolgáltató által nyújtott oldalon megjelenik? Ez utóbbi túl általánosnak tűnik.
Azt meg már nem is tudom, hogyan fogok bármit is átállítani, ha nem indul a program.
A FoobarCon applikáció talán a legjobban eltalált megoldás a célra, a konfigurálása is egyszerű. Megelégedéssel használtam hosszú időn át, míg Foobaroztam.
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
A FoobarCon applikáció talán a legjobban eltalált megoldás a célra, a konfigurálása is egyszerű. Megelégedéssel használtam hosszú időn át, míg Foobaroztam.
Újratervezés
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Üdv.!
Valaki tudna segíteni beállítani, hogy a foobart tudjam vezérelni egy androidos Sony telefonnal? A foobar2000remote programot tettem fel, de automatikusan nem találja a laptopot, manuálisan meg olyat kér, amiről... :-)
Szóval jól jönne egy kis segítség!
Előre is köszönet!
- kasumi
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
Üdv.!
Valaki tudna segíteni beállítani, hogy a foobart tudjam vezérelni egy androidos Sony telefonnal? A foobar2000remote programot tettem fel, de automatikusan nem találja a laptopot, manuálisan meg olyat kér, amiről... :-)
Előre is köszönet!
Előre is köszönet!
Újratervezés
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5130
Pc alapú audio lejátszás
Az akkut nem eszi meg, ha folyamatosan desktopon hasznalom? Ez a mobil zenehallgatas sose erdekelt.
nem
Pc alapú audio lejátszás
Az akkut nem eszi meg, ha folyamatosan desktopon hasznalom? Ez a mobil zenehallgatas sose erdekelt.
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
ez nem a dacon mulik? az mindkettoben ua.
A dac 24/192 képes, de az usb átalakító fokozat már nem.
Azért jó az X3, mert az lejátszó is, meg dac is, ami az összes szabványú zenét fogadja usb-n.
Addig néztem, amíg rájöttem, hogy nekem is kell egy ilyen
Pc alapú audio lejátszás
ez nem a dacon mulik? az mindkettoben ua.
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
30-40e. Csak hatterzeneles lenne, meg a grado is egy belepo cucc a fiiobol az e07k is jo? Nekem annyi kell, hogy usbre radugom a gepen, a fulest a masik felere.
szódával elmegy...
A 24 bites felvételekből csak a 44,1kHz. 48kHz és 96kHz mintavételezésűeket fogadja, a többit nem.
Pc alapú audio lejátszás
30-40e. Csak hatterzeneles lenne, meg a grado is egy belepo cucc a fiiobol az e07k is jo? Nekem annyi kell, hogy usbre radugom a gepen, a fulest a masik felere.
- fülelek
- V.I.P.
Pc alapú audio lejátszás
munkahelyen szeretnek egy kicsit fulessel zenet hallgatni. a regi grado sr60 maradna, de szeretnek melleje vmi usb dac+amp kombot. mit ajanlanatok? nagyon nem vagyok kepben ezen a teren.
http://fiio.hu/index.php?page=shop.prod ... 1&vmcchk=1
ez egy műszakilag korrekt, kellemes hangú cucc
ha belefér az árba, itt a lejátszós verzió:
http://fiio.hu/index.php?page=shop.prod ... 1&vmcchk=1
ezt én is szívesen használnám...
(ja, és nincs semmi érdekeltségem a magyar forgalmazónál, másutt hallgattam)
Pc alapú audio lejátszás
munkahelyen szeretnek egy kicsit fulessel zenet hallgatni. a regi grado sr60 maradna, de szeretnek melleje vmi usb dac+amp kombot. mit ajanlanatok? nagyon nem vagyok kepben ezen a teren.