Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DDL »

Nézd meg ittÜdv: DDL

már régen is nézegettem ezt az oldalt.
ez Te vagy?

Isten ments. Nem vagyok kereskedő.

Üdv: DDL

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

close652
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: close652 »

de jó, regisztráltál
ha gondolod, elárulhatod az aláírásban, milyen felszerelésed van, kíváncsi vagyok
a hozzászólásaid alapján
system

Lpfan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Lpfan »

ez Te vagy?

Azért vannak ott meglepő dolgok is, pl. a Philips orsós magnó... Ennyiért egy jó állapotú Revox A77-et is lehet venni, pedig ha a különbséget zongorázni lehetne...
Tesla HC 07 futómű, MW 2002 pick-up, Orister erősítő, RFT hangdobozok...

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

ez Te vagy?
system

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: DDL »

Lp Guruktől kérnék tanácsot!Drága hőn szeretett lemezjátszóm Pioneer pl 750 kezd kciist haldokolni ....kezd meghalni a motorja ésmrá a sokadik tűnél tartok, nagyon sokat ahzsnálom napi több órát.Érdemes ebbe a gépbe pénzt fektettni és rendberakatni vagy inkább vegyek egy újat/hazsnáltat .Ez a NAD jól hangzik, egy komolyabb pick up mennyibe lenne hozzá?Hol lehet beszerezni.Vagy érdekelne hasonlóárú gép is, de lehetőleg direkt hajtású legyen....valhogy most az a szimpatikus, pio márnem gyárt jónak mondható lemezjátszókat emberi kategóriába?
A segtséget előreis köszönöm
üdv.:
Sanyi

Nézd meg itt

Üdv: DDL

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Bocsánat hogy ennyiszer jelenet meg...még most abrátkozom ezzel a fórumal.
Sanyi

Vendég

Lemezjátszó

Lp Guruktől kérnék tanácsot!
Drága hőn szeretett lemezjátszóm Pioneer pl 750 kezd kciist haldokolni ....kezd meghalni a motorja ésmrá a sokadik tűnél tartok, nagyon sokat ahzsnálom napi több órát.Érdemes ebbe a gépbe pénzt fektettni és rendberakatni vagy inkább vegyek egy újat/hazsnáltat .Ez a NAD jól hangzik, egy komolyabb pick up mennyibe lenne hozzá?Hol lehet beszerezni.Vagy érdekelne hasonlóárú gép is, de lehetőleg direkt hajtású legyen....valhogy most az a szimpatikus, pio márnem gyárt jónak mondható lemezjátszókat emberi kategóriába?
A segtséget előreis köszönöm
üdv.:
Sanyi

Vendég

Lemezjátszó

Drága hőn szeretett lemezjátszóm Pioneer pl 750 kezd kciist haldokolni ....kezd meghalni a motorja ésmrá a sokadik tűnél tartok, nagyon sokat ahzsnálom napi több órát.Érdemes ebbe a gépbe pénzt fektettni és rendberakatni vagy inkább vegyek egy újat/hazsnáltat .Ez a NAD jól hangzik, egy komolyabb pick up mennyibe lenne hozzá?Hol lehet beszerezni.Vagy érdekelne hasonlóárú gép is, de lehetőleg direkt hajtású legyen....valhogy most az a szimpatikus, pio márnem gyárt jónak mondható lemezjátszókat emberi kategóriába?

Vendég

Lemezjátszó

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: cosmo »

witchmaster: nekem is Denonom van már vagy két éve. Akkoriban "hirtelen felindilásból" vettem meg. A hangja kb olyan, mint amit egy 30 e Ft-s lejátszó nyújthat. Kicsit mélybe húz és nem elég részletgadag szerintem. Pár lemez meghallgatására tökéletes, de amúgy nem egy nagy durranás. Viszont már 3x volt vele gondom. Amiután megvettem kiderült, hogy tű kontakthibás volt (első kibontás utántól ), csak mivel elötte nem volt lemezgyalum, így erre csak pár hét alatt jöttem rá. A kontakthiba abban nyílvánult meg, hogy jól fel kellett tekerni a hangerőt, hogy halljam a zenét. Másodszor leégett a trafója és most meg az automata karfelrakó mechanika vacakol. Start gomb megnyomása után felteszi a kart, majd abban a pillanatban le is veszi. Így most manuálisan rakom a lemezre a kart.

Összeségén nem rossz készülék annak, aki pár régi lemezt szeretne meghallgatni, de mindeféleképpen ajánlott egy jobb vétele, ráadásul az áráért - Lacy tanácsát megfogadva - a használt piacon sokkal-sokal jobbat lehet kapni. Én azt mondom nézelődj a használtak között.

Vendég

Lemezjátszó

witchmaster! 
Először is a RIAA korrektor: a lemezeket nemlineárisan vágják, mert a barázdák kitérésének nagyon nagyoknak kéne a mélyhangok esetén lenni, ezért egy bizonyos karakterisztika szerint átalakítva írják fel a lemezre, amit a RIAA korrektor pont ellenkezőleg vissza alakít, így lesz a frekimenet lineáris.

A másik dolog, szerintem ha nem rettensz el a használt dolgoktól, akkor én a helyedben megnézném pl. a NAD 5120-at, az olyan 15-25 ezer körül megvehető (ha elgondolom, én a boltban 5800-ért vettem annó ) és a maradék pénzből még egy igen jó hangszedő is kijön.
A beépített korrektorban én annyira nem bíznék, egy jó külső vagy egy (jó sztereo) erősítőbe épített szerintem simán veri.

"ha elgondolom, én a boltban 5800-ért vettem annó"
És mennyi volt a fizetésed?
Egyébként annyiért kapni Dual 505-t is, az korrektebb, jobb gép mint a NAD, legfőképp, a karja!

Vendég

Lemezjátszó

...Tűerő: 1,25 g (nem állítható).... 
Ez nekem elég lenne ahhoz, hogy ne vegyem meg. A pickupok eléggé eltérő súlyúak és nagyon kihallatszik, ha nincs jól beállítva. Amikor én lecseréltem a mostanira a csupaműanyag eredetit szanaszét dübörgöttt mindent, annyira rányomult a lemezre.

Azért nem állítható, mert ezekbe csak egy bizonyos rendszerű /T4P/ hangszedő rakható, és azok uniformizálva vannak. Egyébként nem csak ezért nem szabad megvenni ezeket, hanem mert úgy vackok, ahogy vannak!

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: vtb »

...Tűerő: 1,25 g (nem állítható)....

Ez nekem elég lenne ahhoz, hogy ne vegyem meg. A pickupok eléggé eltérő súlyúak és nagyon kihallatszik, ha nincs jól beállítva. Amikor én lecseréltem a mostanira a csupaműanyag eredetit szanaszét dübörgöttt mindent, annyira rányomult a lemezre.

Vendég

Lemezjátszó

witchmaster!

Először is a RIAA korrektor: a lemezeket nemlineárisan vágják, mert a barázdák kitérésének nagyon nagyoknak kéne a mélyhangok esetén lenni, ezért egy bizonyos karakterisztika szerint átalakítva írják fel a lemezre, amit a RIAA korrektor pont ellenkezőleg vissza alakít, így lesz a frekimenet lineáris.

A másik dolog, szerintem ha nem rettensz el a használt dolgoktól, akkor én a helyedben megnézném pl. a NAD 5120-at, az olyan 15-25 ezer körül megvehető (ha elgondolom, én a boltban 5800-ért vettem annó ) és a maradék pénzből még egy igen jó hangszedő is kijön.
A beépített korrektorban én annyira nem bíznék, egy jó külső vagy egy (jó sztereo) erősítőbe épített szerintem simán veri.

Vendég

Lemezjátszó

Üdv!
Szeretném az itt jelenlévő hozzáértő emberek segítségét kérni: szeretnék egy lemezjátszót venni, de nagyon keveset értek a témához (kb fél éve érdekel a téma)
Igazából két lejátszót találtam ami érdekelne (az 50ezer alatti árkategóriában): az egyik egy PANASONIC (SL-BD20) a másik egy DENON (DP-29F). Ha valaki a két lemezjátszó valamelyikét ismeri vagy esetleg birtokolja, az írhat róla tapasztalatokat.

PANASONIC TECHNICS SL-BD20: ( http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=140 )
LEMEZJÁTSZÓ FUTÓMŰ
Rendszer: automatikus stop és automatikus karvisszatérítés
Meghajtás: szíj hajtású
Motor: egyenáramú, szervo vezérléssel
Lemeztányér: alumíniumöntvény
(átmérő: 312 mm)
Fordulatszám: 33 1/3 és 45 ford./perc
Nyávogás: 0,045% WRMS, +/- 0,06% csúcs
Zaj: -70 dB DIN B
HANGSZEDŐ KAR
Típus: egyenes kar,
T4P hangszedőkhöz kialakítva
Effektív karhosszúság: 230 mm
Tűerő: 1,25 g (nem állítható)
HANGSZEDŐ RENDSZER
Cartridge típusa: cserélhető csatlakozófejes MM hangszedő (EPC-P24S)
Cartridge frekvenciaátvitele: 10Hz - 30kHz
Cserélhető tű: EPS-24CS
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐ
Tápfeszültség ellátás: 230V, 50/60Hz
Teljesítményfelvétel: 1,5W

DENON DP-29F ( http://www.denon.de/site/frames_main.ph ... ail&Pid=24& )
Automata lemezjátszó, beépített kapcsolható RIAA korrektorral, tartozék hangszedővel, 33/45 RPM értékkel, ezüst színben.

Sajnos a DENON-ról nincs több információm, de gondolom közületek valakinek biztos van tapasztalata erről a modellről.

Van egy kérdésem is: Pontosan mi az a RIAA korrektor?

Segítségeteket és válaszaitokat előre is kösz:
witchmaster

Vendég

Lemezjátszó

Lehet, de tökölős dolog, ezért nem vállalják sok helyen!
Tudsz egy helyet mondani -lehetőleg pesten- ahol vállalják? Vidéki vagyok, sajnos én nem tudok ilyet.

Kérdezd meg a Mellornt, 291 07 23.

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: biagio »

Tudsz egy helyet mondani -lehetőleg pesten- ahol vállalják? Vidéki vagyok, sajnos én nem tudok ilyet.

Vendég

Lemezjátszó

Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet-e 45-ös EP-ket ilyen vákuumos tisztítóval tisztítani?Ahol voltam (Newport) azt mondták, hogy felejtsem el.
Pedig nagyon sok jó zenét találtam koszos, kicsi bakeliteken...

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet-e 45-ös EP-ket ilyen vákuumos tisztítóval tisztítani?
Ahol voltam (Newport) azt mondták, hogy felejtsem el.
Pedig nagyon sok jó zenét találtam koszos, kicsi bakeliteken...

close652
Beköltözött
Beköltözött

Lemezjátszó

hificityn hirdetnek egy lemezmosót az analóg cuccok résznél
system

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

A Mellorn Audionál!
Köszönöm, el fogok nézni hozzájuk! De most minden pénzem elment.

Vendég

Lemezjátszó

Biagio, 
Mennyiért mosattál, én tudok egy helyet, ahol 100Ft/db-ért mosnak!

150 ft + 50ft a tasak (opcionális).
Te hol tudod?

A Mellorn Audionál!

biagio
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Lemezjátszó

Biagio, 
Mennyiért mosattál, én tudok egy helyet, ahol 100Ft/db-ért mosnak!

150 ft + 50ft a tasak (opcionális).
Te hol tudod?

Vendég

Lemezjátszó

Ez egy példa volt, azzal kezdve, hogy előfordulhat. Szó sincs általánosításról (vö. pattogás, sercegés lehetséges okai).

Vendég

Lemezjátszó

A zene is a hangszórókból jön, de eloszlik a térben. De ettől függetlenül az, hogy a zenét sokfelől hallom,a pattogást meg irányítottan, nem zavar kevésbé.Mint ahogy az sem, ha éppen bontják az utat a ház elött, és úgy akarnék zenét hallgatni. Az kint van, a zene bent mégis zavar.
Mindél jobb redszeren halgattam zenét, annál jobban kihallottam a hibákat is, és az egyes elemek gyengeségei is jobban előjöttek

Akkor nem jutunk dűlőre... Én viszont nagyon jól el tudok vonatkoztatni, ha érdemes a zenére figyelni, elvagyok a sercegéssel. Igaz, ez csak "vendég" lemezeknél szükséges, a sajátjaim nagyon csendesek, ez az eredménye, ha az ember karbantartja a lemezeit!
Még valamit! Az olcsó hangszedőknek szokott egy kellemetlen magas kiemelése lenni, ami tovább forszírozza a lemezzajt.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”