Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

somec
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: somec »

Biztos ő is erre kíváncsi, ezért megköszönte, hogy feltették helyette a kérdést
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv. Mindenkinek! Tudna valaki segíteni Philips CD304 Cd játszóval kapcsolatban? Az érdekelne, hogy milyen hangzáskülönbség van a 304 és 304MKII között, mivel a belseje igen eltérő TDA és digit kimenet terén is. Melyiket érdemesebb inkább megvenni. Ha van személyes tapasztalatotok azt előre is köszönöm! Üdv!

Ez eddig a csúcs, amikor valaki olyan saját hozzászólást köszön meg, amiben egyetlen betűt sem írt.
Hihetetlen! Eddig azt láttam, hogy ha az illetőnek nem is volt más szándéka, mint hogy a saját hozzászólásait, és "lájk"-jait gyarapítsa, akkor is írt  pár szót, vagy legalább betett egy smiel-t. De most látjuk, hogy valójában felesleges, hiszen ön a semmit is értékelendőnek tartja önmagától.

.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1398

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Üdv. Mindenkinek! Tudna valaki segíteni Philips CD304 Cd játszóval kapcsolatban? Az érdekelne, hogy milyen hangzáskülönbség van a 304 és 304MKII között, mivel a belseje igen eltérő TDA és digit kimenet terén is. Melyiket érdemesebb inkább megvenni. Ha van személyes tapasztalatotok azt előre is köszönöm! Üdv!

Értékes válasz.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Shimano »

zenei
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: zenei »

dinnor
Értékelés: 4

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dinnor »

Hali
Megtudná valaki mondani,hogy a képen látható narancs színű ábra mit jelenthet?
A felette lévő a készenlétet jelzi az biztos. Bekapcsolt állapotban is világít.
Telefunken dp 1000 cd-ről van szó.

izmi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: izmi »

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Core Audio, Stax, Usher

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: blattida »

Lampizálás mellett létezik más irány is. Pl. órajel mod, tápegység tuning, IEC csati + normális táp - és belső kábel, stb.
Ilyesmivel is foglalkoznak az alábbi hazai gyártók: 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ox-tuning/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%B3dra/

http://www.soneraudio.hu/kapcsolat.html

Fikus sem csak csövesít, hanem a műszakilag indokolt cseréket és módosításokat is elvégzi (az általad említetteket is megteszi, kivéve a belső kábelezés cseréjét, plusz egyebeket is), a linkelt 930/940 mod sem csak a kimenet vákumosítását jelenti...

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: audioline »

Hozzáértők segítségét kérném. Sikerült vennem egy CD 930-at. A mozgató tálca fogaskereke defektes, de már rendeltem hozzá egy újat az ebay-ről. Ha külső dac-al használom mit érdemes rajta modifikálni a jobb hangzás érdekében?

Lampizálás mellett létezik más irány is. Pl. órajel mod, tápegység tuning, IEC csati + normális táp - és belső kábel, stb.
Ilyesmivel is foglalkoznak az alábbi hazai gyártók: 

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ox-tuning/

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... %C3%B3dra/

http://www.soneraudio.hu/kapcsolat.html
.

kaboca36
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 223

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: kaboca36 »

Hozzáértők segítségét kérném. Sikerült vennem egy CD 930-at. A mozgató tálca fogaskereke defektes, de már rendeltem hozzá egy újat az ebay-ről. Ha külső dac-al használom mit érdemes rajta modifikálni a jobb hangzás érdekében?

A lampizator-os megoldás  jó, én egy Aikido SRPP+ elöfokkot épitettem most. 
itt olvasshatsz róla bövebben http://www.tubecad.com/2009/09/blog0172.htm
Ezzel kikerülöm az erösitöm elöfokkját és közvetlenül a végfokra csatlakoztatom a CD-met.  Tényleg sokkat javit a hangon, az eddigi opa627 is jól  szólt a cd-ben de a csöves megoldás nekem jobban tetszik. 

Ha a lampizator mellett döntesz nekem vannak 6n2p-ev OTK1-es csöveim .
Revox B750MkII, B225, B77, B795 (Shure V15 Type IV, Type II).
DacEnd2 (AD1865NK,CSF 5687 WA),WaveIO Xmos usb,
KEF Chorale (1970), Infinity Qa (1978).

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Csak a pénztárcád szab határt...
Ha Te csinálnád, akkor olvasd el ezt: http://lampizator.eu/LAMPIZATOR/TRANSPO ... sport.html

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Csak a pénztárcád szab határt...

izmi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Core Audio, Stax, Usher

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Azt nem csodálom, hogy a micromega jobb.
Kapásból nehezen tudok ajánlani neked s1-es dac-ot. A régi cd pörgetők között nem sok ilyen van, azok pedig elég horror áron elérhetőek.
Ami most eszembe jutott, az ez: http://www.springair.de/da-wandler/45629/avi-s-2000-md Jó kis angol produktum, igényes megépítettség és nagyon jó hang jellemzi (már akinek a 1541-es hang bejön).

Jaj, ez olyan szép, hogy sajnálnám szétcincáln. :-)

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Köszi!
Olvastam a lámpás oldalát és igencsak mozgatja a fantáziámat.  Annál is inkább, mert meghallgatnám milyen a trafós kicsatolás.  A mostani DAC-ból túl sokat nem tudok már pluszban kihozni, a Wolfsonos DAC-ot kondival kellett megcsinálni, persze a mostani kombó fényévekkel lekörözi a Grundigot.
Lehet különben TDA 1541 S-es DAC panelt venni?  Milyen régebbi DAC ból érdemes kibányászni a panelt? Mert lehet, hogy inkább annak kéne nekiállni és nem széttrancsírozni a Grundig belsejét és a tetejét.  Inkább nulláról indulva egy újat építenék.  Most már ráérősen, mert van időm a másik mellett tesztelgetni és alakítgatni.

Azt nem csodálom, hogy a micromega jobb.
Kapásból nehezen tudok ajánlani neked s1-es dac-ot. A régi cd pörgetők között nem sok ilyen van, azok pedig elég horror áron elérhetőek.
Ami most eszembe jutott, az ez: http://www.springair.de/da-wandler/45629/avi-s-2000-md Jó kis angol produktum, igényes megépítettség és nagyon jó hang jellemzi (már akinek a 1541-es hang bejön).

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6326

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Üdv.
Futóműnek egy M1 dac elé milyen régebbi (low budget) lejátszót ajánlanátok?

Philips CD 600-as szériából szinte bármit (de kicsit kiemelve a 618-at).
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

A TDA 1541 szinte követeli a NOS módot, amennyiben az ember igazán természetes, részletes, pontos és zenei hangot szeretne, sokkal több élettel, mint túlmintavételezéssel.
Ha teheted, akkor szerezz egy 9009-es játékost, az lenne az igazi régi nagy vad.
Mindkettőn nagyon sokat lendít egy normális tuning, de erről például Fikus oldalán is sokat olvashattál...

Köszi!
Olvastam a lámpás oldalát és igencsak mozgatja a fantáziámat.  Annál is inkább, mert meghallgatnám milyen a trafós kicsatolás.  A mostani DAC-ból túl sokat nem tudok már pluszban kihozni, a Wolfsonos DAC-ot kondival kellett megcsinálni, persze a mostani kombó fényévekkel lekörözi a Grundigot.
Lehet különben TDA 1541 S-es DAC panelt venni?  Milyen régebbi DAC ból érdemes kibányászni a panelt? Mert lehet, hogy inkább annak kéne nekiállni és nem széttrancsírozni a Grundig belsejét és a tetejét.  Inkább nulláról indulva egy újat építenék.  Most már ráérősen, mert van időm a másik mellett tesztelgetni és alakítgatni.

blattida
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Le is fújtam matt feketére, nagyon szép lett, mintha új lenne, most hallgatok pár CD-t.  Nagyon ígéretes.  Lampizátor javasolja a túlmintavételezés kikapcsolását és NOS-ra való átalakítást.  Valaki csinált már ilyet?  Ha igen milyen eredménnyel?
Köszi!
NL

A TDA 1541 szinte követeli a NOS módot, amennyiben az ember igazán természetes, részletes, pontos és zenei hangot szeretne, sokkal több élettel, mint túlmintavételezéssel.
Ha teheted, akkor szerezz egy 9009-es játékost, az lenne az igazi régi nagy vad.
Mindkettőn nagyon sokat lendít egy normális tuning, de erről például Fikus oldalán is sokat olvashattál...

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Üdv.

Marantz CD 63 vagy 67. Alapból is jó, és ha gyűjtesz hozzá, van benne tuningpotenciál.

izmi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Üdv.
Core Audio, Stax, Usher

svedmalac
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: svedmalac »

Na, ez egy Grundig nap volt, gratulálok.  Ha sikerül egy ilyen vétel, akkor mindig beindul a fantáziám és szeretnék egy komplett sort, aztán rájövök, hogy nem vagyok komplett...

Az a lényeg, hogy komp akartál lenni 

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Edy »

köszönöm! a 9000-es nagyon jó fogás volt, sok örömöt hozzá!
összeszedek én is mindent, nem túl normális dolog, szinte minden hétre jut egy lejátszó
 múlt héten egy Nad CD5000-t vettem, na azzal már volt egy kis vakarózás, nem működött, de aztán sikerült megjavítani.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Cd játszók

"Hurráááá!  Most jöttem a bolháról, találtam egy Grundig FineArts CD9000-es játszót."
én egy Grundig CD8400MKII vettem ma a bolhásról, vadi új állapotba, megy mint a mérgezett egér, csak az izzó van kiégve a kijelzőnél, de nem gond.

Na, ez egy Grundig nap volt, gratulálok.  Ha sikerül egy ilyen vétel, akkor mindig beindul a fantáziám és szeretnék egy komplett sort, aztán rájövök, hogy nem vagyok komplett...

Edy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Edy »

"Hurráááá!  Most jöttem a bolháról, találtam egy Grundig FineArts CD9000-es játszót."
én egy Grundig CD8400MKII vettem ma a bolhásról, vadi új állapotba, megy mint a mérgezett egér, csak az izzó van kiégve a kijelzőnél, de nem gond.

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: viri »

Le is fújtam matt feketére, nagyon szép lett, mintha új lenne, most hallgatok pár CD-t.  Nagyon ígéretes.  Lampizátor javasolja a túlmintavételezés kikapcsolását és NOS-ra való átalakítást.  Valaki csinált már ilyet?  Ha igen milyen eredménnyel?
Köszi!
NL

Amikor meghallottam a barátom AN 3/5-ös Dacját, ami túlmintavételezés nélküli (NOS csövekkel), akkor alig akartam kiengedni a szobából, már irreális összegeket is ajánlottam érte, de hajthatatlan volt...

Nagyon természetes hang, nyilván sokminden máson is múlik, de tőlem kap egy ajánlást a dolog. 
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”