Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Cd játszók
- Khaosz
- V.I.P.

- Értékelés: 23
Cd játszók
Khaosz
Csak logikusan végig kell gondolni: a DVD-Audio/Video, a SACD DVD lemezt használnak hordozóként. Itt a hibajavítás jóval fejlettebb, mint a CD esetében, ezért lehet sporolni a kiolvasás minőségén (mechanikán, rezgéscsillapításon...).
A dvd lejátszókban sokkal több funkciót ellátó alkatrész van egy kis helyen összezsúfolva és kb egy cd lejátszó árában. A csatlakozók száma is magasabb, amivel elméletileg a külső zavarok összeszedésének mértéke is nőhet.
Egy jó CD lejátszó hangja sokkal szebb, mint a vele azonos árú dvd lejátszó CD hangja.
A különbség persze kisebb, ha nem a lejátszó (hanem külső vagy) az AVreceiver DAC-ját használod. (Egyébként jellemzően az AVreceiverek DACjai sem túl muzikáis hangúak.)
Nálam a következő a sorrend sztereó zenénél:
Pio 575 SACD lemez esetében
Pio 575 DVD-Audio
CD a tuningolt Technics-ről
és most egy agy szünet,majd
CD a pio-ról.
A sorrend persze subjektív, de én így hallom. Nálam a SACD, DVD-Audio formátum behozza a lejátszó lemaradását.
Nzolinak csak anyit, hogy én néhány hete vettem 3 újabb SACD lemezt, ami akciós volt. Úgy 3 eFt körül voltak. Diana Krall lemezek. 2 közölük hibrid, azaz sima CD-ként is lejátszható. A vicc az, hogy a hibrid lemezek CD változata kb egy ezressel drágább volt.
DVD-Audiolemezem is van pár 5-7 eFt között vetem őket.
Persze ezek is hihetetlenül drágák ahhoz képest, hogy CD-n gyakorlatilag egy-két száz forintért be lehet szerezni zenéket illegálisan.
Viszont a SACD, DVD-Audio nem másolható pillanatnyilag, ezért egy ilyen gyűjtemény értékel is bír. Használtan is el lehet adni ezeket a lemezeket, ha úgy hozná a sors.
Kösz a välaszt,
azt hiszem DVD-Audio lejätszot fogok venni mivel, ket nagyon nyomos indok van:
1- nagyon kiväncsi vagyok a hangjära a sajät rendszeremben (egyszer halottam nagyon tetszett)
2- igy a regi DVD-lejätszomat le tudom vinni Szombathelyte es ott is tudok filmet nezni.
Csak remelem keszülni fognak meg sokcsatornäs lemezek (DVD-Audio, SACD). Hol nezzek utänna mi a välasztek mostanäban ??
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Cd játszók
Khaosz
Csak logikusan végig kell gondolni: a DVD-Audio/Video, a SACD DVD lemezt használnak hordozóként. Itt a hibajavítás jóval fejlettebb, mint a CD esetében, ezért lehet sporolni a kiolvasás minőségén (mechanikán, rezgéscsillapításon...).
A dvd lejátszókban sokkal több funkciót ellátó alkatrész van egy kis helyen összezsúfolva és kb egy cd lejátszó árában. A csatlakozók száma is magasabb, amivel elméletileg a külső zavarok összeszedésének mértéke is nőhet.
Egy jó CD lejátszó hangja sokkal szebb, mint a vele azonos árú dvd lejátszó CD hangja.
A különbség persze kisebb, ha nem a lejátszó (hanem külső vagy) az AVreceiver DAC-ját használod. (Egyébként jellemzően az AVreceiverek DACjai sem túl muzikáis hangúak.)
Nálam a következő a sorrend sztereó zenénél:
Pio 575 SACD lemez esetében
Pio 575 DVD-Audio
CD a tuningolt Technics-ről
és most egy agy szünet,majd
CD a pio-ról.
A sorrend persze subjektív, de én így hallom. Nálam a SACD, DVD-Audio formátum behozza a lejátszó lemaradását.
Nzolinak csak anyit, hogy én néhány hete vettem 3 újabb SACD lemezt, ami akciós volt. Úgy 3 eFt körül voltak. Diana Krall lemezek. 2 közölük hibrid, azaz sima CD-ként is lejátszható. A vicc az, hogy a hibrid lemezek CD változata kb egy ezressel drágább volt.
DVD-Audiolemezem is van pár 5-7 eFt között vetem őket.
Persze ezek is hihetetlenül drágák ahhoz képest, hogy CD-n gyakorlatilag egy-két száz forintért be lehet szerezni zenéket illegálisan.
Viszont a SACD, DVD-Audio nem másolható pillanatnyilag, ezért egy ilyen gyűjtemény értékel is bír. Használtan is el lehet adni ezeket a lemezeket, ha úgy hozná a sors.
gordon314.fw.hu
Cd játszók
Ezert kerlek titeket akinek van mindkettö keszülek az irja le a tapasztalatait CD lejätszäsa eseten. Melyikben, hogy szolnak az azonos CD-lemezek.
Nekem azonos árkategóriájú Yamaha CD és a Philips 763 SACD (50-60eFt) játszója, CD-ről azonosan szólt. Gyakorlatilag megkülönböztethetetlen, még idevehetjük a 17 ezres (hopsza: HDCD) NileLine-t is, mert az is ugyanúgy szól.
Van azért olyan rendszer, ahol valami különbséget ki lehetett volna mutatni, de egy komolyabb CD lejátszó megismerése egyből elveszi az ilyen kérdés élét.
Hamar lesz egy olcsó mindentjátszó (ez a NileLine), ha lehet ismertebb márkájú (szervízháttér, ez nem a Nileline, inkább Philips) DVD, és elindul a gyűjtögetés egy jó CD-re. Mire összegyűlik rá a pénz, már ugyanúgy lejátszik majd mindent, ami 12 cm és kerek.
SACD-t ki vesz 8 ezerért, DVD-A nincs, van viszont egy csomó DVD+-R, CD, CD-R(W) és MP3
Hang: Yamaha RX-V371, KX-580, Acoustic Research S50, S20, SC2, Sub 30A
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
Kép: Samsung LE40ES6100, LE32D551, ASUS O!Play HDP-R1, UPC HD-DVR
- CrocodileMick
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Cd játszók
Sziasztok!
Ha már a saját gyártásrol van szó, szeretnék egy pár dolgot megemlíteni. Sok minden függ attol, hogy a nyák hogy van megtervezve. Én egy multilayer nyákot tudnák ajánlani és a tervezésnél arra figyelni, hogy a digitális és analóg rész külön legyen választva, külön (jól szürt, nem PWM!) tápokkal, így el lehet kerülni a galvanikus, induktív és kapacitív kapcsolást. Az alkatrészek kiválasztása is lehet kritérium, én a D/A átalakítót nagy valószínüséggel az Analog Device vagy a Burr Brown (Texas) -tol választanám, ugyanígy az operációs erösítöket is.
Végülis megjegyezném, hogy audio DA-t még nem terveztem vagy építettem, de hasonló ipari dolgokat igen, és sokszor nem is olyan egyszerü a jó eredmény elérése!
Üdv, Mick
...élvezd az életet ameddig lehetöséged van rá!
TV: Panasonic TX-32PK25D, DVD: Pioneer DV-717, AMP: Denon AVR-1801, VHS: Mitsubishi HS-M60V, TAPE: Akai DX57, CD: Denon DCD-685, CAM: Sony DCR-TR8100E, SPK: Canton 10MX, Magnat Sonobull 1000 XL.
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Sziasztok,
CD VS. SACD+DVD-Audio lejätszo velemenyekete värok. Mär nezegettem CD-lejätszokat, viszont egy DVD-Audio+SACD lejätszo nekem praktikusabb lenne, mivel filmeket is tudnek egyböl lejätszani vele.
Ezert kerlek titeket akinek van mindkettö keszülek az irja le a tapasztalatait CD lejätszäsa eseten. Melyikben, hogy szolnak az azonos CD-lemezek.
üdv,
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
Mit ír ki?
Biztos le van tiltva a holap elérése innen a munkahelyemről, mert csak egy hálózati kábeles tintahalat látok egy pirossal áthúzott tiltótáblával. Na mindegy, elképzelem...
Cd játszók
Mit ír ki?
Biztos le van tiltva a holap elérése innen a munkahelyemről, mert csak egy hálózati kábeles tintahalat látok egy pirossal áthúzott tiltótáblával. Na mindegy, elképzelem...
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Cd játszók
Nem látom a képet!
Mit ír ki? Itt vannak a linkjei:
Csöves
Tranyós
Üdv: DDL
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Nem vagyok szakártő, de vhol úgy érzem én is, hogy házilag is lehet igen jó minőségű cuccot gyártani. Ha vki ért hozzá és szépen körültekintően összeválogatja a minőségi alkatrészeket, értelmes tervezéssel jót ki lehet hozni.
Pl. egy jó I/V konverter az AD1865N-K után. A táp síma RC:
Nem látom a képet!
Cd játszók
Nem vagyok szakártő, de vhol úgy érzem én is, hogy házilag is lehet igen jó minőségű cuccot gyártani. Ha vki ért hozzá és szépen körültekintően összeválogatja a minőségi alkatrészeket, értelmes tervezéssel jót ki lehet hozni.
Nem látom a képet!
Cd játszók
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Cd játszók
Nem is nagy kell, hanem jó! Ami jó, az meg drága. 40-50 eFt-ért meg kapsz olcsó gyárit vagy drága használtat, akkor még küzdened sem kell vele.
Azért ha 40÷50k-t rászánsz egy maszekolt DAC-ra akkor olyan DAC-ot gyáriban nem kapsz 200k alatt még használtan sem. És még akkor nem is kellenek speckós cuccok. Csak jól kell összekaparászni az alakatrészeket. Vannak fillérekért jó kondik, ellenállások. Csak az előitéleteket kell levetkőzni. Ja és a legnagyobb költség a doboz lesz....
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Cd játszók
Ami 10-20 rugóból kijön, az olyan is lesz. Hogy mást ne mondjak, komolyabb Black Gate kondenzátorok ára simán meghaladja a 10.000 forintot ( /db, természetesen ), mint ahogy nem két forintba kerülnek a minőségi ellenállások, trafók, csatlakozók, stb. sem.
De még ha nem is akarunk túlzásokba esni, 40-50.000 forintot akkor is érdemes rászánni szvsz. No persze mindenekelőtt kell egy jó kapcsolás.
Egy jó nyákrajz egy jól eltalált gyári DAC-ról. Nem kell nagyon tervezni sem. Szerintem túl nagy kondik sem kellenek és nagy táp sem, mivel nem erőművet építünk. Ha maga a készülék szíve, a DAC IC kijön 16 + 1...2 dollárból (szorozd meg 200-zal), akkor emellé nem kell 10 ezres nagyságréndű ellenállás vagy kondi sem.
Nem is nagy kell, hanem jó! Ami jó, az meg drága. 40-50 eFt-ért meg kapsz olcsó gyárit vagy drága használtat, akkor még küzdened sem kell vele.
gordon314.fw.hu
- piskóta
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 2
Cd játszók
Ami 10-20 rugóból kijön, az olyan is lesz. Hogy mást ne mondjak, komolyabb Black Gate kondenzátorok ára simán meghaladja a 10.000 forintot ( /db, természetesen ), mint ahogy nem két forintba kerülnek a minőségi ellenállások, trafók, csatlakozók, stb. sem.
De még ha nem is akarunk túlzásokba esni, 40-50.000 forintot akkor is érdemes rászánni szvsz. No persze mindenekelőtt kell egy jó kapcsolás.
Egy jó nyákrajz egy jól eltalált gyári DAC-ról. Nem kell nagyon tervezni sem. Szerintem túl nagy kondik sem kellenek és nagy táp sem, mivel nem erőművet építünk. Ha maga a készülék szíve, a DAC IC kijön 16 + 1...2 dollárból (szorozd meg 200-zal), akkor emellé nem kell 10 ezres nagyságréndű ellenállás vagy kondi sem.
Cd játszók
-
Vendég
Cd játszók
Külső DAC-okat kéne gyártani. Minimális az alapanyagigény, le kell koppintani valamilyen jól eltalált elektronikát, oszt hagy szóljon! :smile19: Nincs benne semmi mozgó alkatrész, csak táp, nyáklap néhány kütyüvel, meg egy fekete doboz csatlakozókkal. 10-20 rugóból kijön a százezres szerkó!
Cd játszók
Külső DAC-okat kéne gyártani. Minimális az alapanyagigény, le kell koppintani valamilyen jól eltalált elektronikát, oszt hagy szóljon! :smile19: Nincs benne semmi mozgó alkatrész, csak táp, nyáklap néhány kütyüvel, meg egy fekete doboz csatlakozókkal. 10-20 rugóból kijön a százezres szerkó!
Nem akartam külön topicot indítani.
Megnéztem az Audio Note CD-2 -ben lévő AD1865 típ. D/A konverter IC árát: 16,34 USD. Ettől a filléres tételtől olyan drágák az audiofil CD-lejátszók és külső DAC-ok???
Forrás:
http://www.analog.com/en/prod/0,,765_796_AD1865,00.html
a lap alján van az ár.
Cd játszók
Nem akartam külön topicot indítani.
Megnéztem az Audio Note CD-2 -ben lévő AD1865 típ. D/A konverter IC árát: 16,34 USD. Ettől a filléres tételtől olyan drágák az audiofil CD-lejátszók és külső DAC-ok???
Forrás:
http://www.analog.com/en/prod/0,,765_796_AD1865,00.html
a lap alján van az ár.
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
ok de tudnál mondani 1-2 modell ami már elég jó minőségnek felel meg ?
Pontosan milyen modellekre érdemes rákeresni ?
Konkrét modelleket nem ajánlanék, mert használtakban elég nagy a szórás (ajánlok neked valamit és aztán pont azt nem hirdeti meg senki egy évig). Pl. most a Hificityn elég sok hirdetés van lejátszóra! Nézz be IDE!
Ha látsz egy modellt, ami tetszik, keress rá a neten és olvasgass róla review-kat, vagy kérdezz itt hátha van olyan valakinek.
ok tnx
Cd játszók
Konkrét modelleket nem ajánlanék, mert használtakban elég nagy a szórás (ajánlok neked valamit és aztán pont azt nem hirdeti meg senki egy évig). Pl. most a Hificityn elég sok hirdetés van lejátszóra! Nézz be IDE!
Ha látsz egy modellt, ami tetszik, keress rá a neten és olvasgass róla review-kat, vagy kérdezz itt hátha van olyan valakinek.
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Mit ajánlanál ? Tudom hülye kérdés csak sajnos egyre nincs időm, körbemenni és meghallgatni ez, meg azt. Szóval no time.
Marantz Sr7000-es erölködő, Infinity hangfalalkohoz. Pop, Bluse, Filmzene, hallgatásához.
Vagy írjak több infot ?
Mennyit szánok rá nem is tudom 40-50 ezer Ft. Vagy ez kevés ?
Ennyi pénzért szerintem nézz körül a használtpiacon (Marantz, Denon, Onkyo, Nad), mert elég jó modelleket adnak ennyiért (pl. Hificity), mert újat csak belépő szintüt kaphatsz ezért a pénzért.
Cd játszók
Mit ajánlanál ? Tudom hülye kérdés csak sajnos egyre nincs időm, körbemenni és meghallgatni ez, meg azt. Szóval no time.
Marantz Sr7000-es erölködő, Infinity hangfalalkohoz. Pop, Bluse, Filmzene, hallgatásához.
Vagy írjak több infot ?
Ennyi pénzért szerintem nézz körül a használtpiacon (Marantz, Denon, Onkyo, Nad), mert elég jó modelleket adnak ennyiért (pl. Hificity), mert újat csak belépő szintüt kaphatsz ezért a pénzért.
Cd játszók
Nem is tudom szeretnék CD-lejátszót venni. Nem lenne inkább érdemes megvárni amig a DVD-audio vagy a SACD lejátszók ára barátságosabb lesz ? Gondolom azok a lejátszók is jól letudják játszani a cd-t . Vagy nem ?
Természetesen azok is le tudják játszani a CD-ket, de ezeknek megincsak nem a Cd lejátszás a fő profiljuk.
Szvsz jobban jársz egy CD lejátszóval, mert olcsóban megúszod, mint az SACD és DVD-Audio lejátszó vásárlását.
Mit ajánlanál ?
Tudom hülye kérdés csak sajnos egyre nincs időm, körbemenni és meghallgatni ez, meg azt. Szóval no time.
Vagy írjak több infot ?
Szerintem vegyél Marantz CD4000-et (igaz nem mai modell, de 50000Ft körül van és jó is. Nekem is ilyen van és én meg vagyok elégedve vele! )
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Nem is tudom szeretnék CD-lejátszót venni. Nem lenne inkább érdemes megvárni amig a DVD-audio vagy a SACD lejátszók ára barátságosabb lesz ? Gondolom azok a lejátszók is jól letudják játszani a cd-t . Vagy nem ?
Természetesen azok is le tudják játszani a CD-ket, de ezeknek megincsak nem a Cd lejátszás a fő profiljuk.
Szvsz jobban jársz egy CD lejátszóval, mert olcsóban megúszod, mint az SACD és DVD-Audio lejátszó vásárlását.
Mit ajánlanál ?
Tudom hülye kérdés csak sajnos egyre nincs időm, körbemenni és meghallgatni ez, meg azt. Szóval no time.
Vagy írjak több infot ?
Cd játszók
- Khaosz
- V.I.P.

Cd játszók
Cd játszók
Figyu... Ő CD-t kérdez...
CD-ket sem gyárt. Egyébként csak rá kell nézni a képre. Nem egy mai slimline design.
Én is erre gondoltam, amikor írtam az előző hozzászólásomat.