Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1688
Lemezjátszó
Mérd ki.
Elvileg - kiv. Rega - 5 kábelnek kéne futnia, nem ?
Ebben 6 volt gyárilag. 4 a jelnek/föld, 2 pedig a kar földelése két ponton. Mindegyik egy panelbe futott be, azt kidobtam belőle.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Akril és gumi alátét próba megvolt, eredmény nélkül. Arra gondolok, hogy az új karkábelezés után a kar testkábelei nem lettek a lemezjátszó testéhez is földelve, csak a hátsó, független földponthoz.
Mérd ki.
Elvileg - kiv. Rega - 5 kábelnek kéne futnia, nem ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Akkor gyakorlatilag nincs bekötve a földelés.
Hmmm. Nincs brumm így, egy kicsi sem. Kivéve, ha lehúzom a hátsó földkábel, amivel a phono erősítő van összekötve. Na, akkor azt a két kar-földelőkábelt hozzátestelem a lemezjátszó fémrészéhez.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Ha egy szíjhajtású lemezjátszó lemeztányérja és a meghajtó motor görgője nem azonos anyagból készült,akkor hajlamos a feltöltődésre és ez független a földeléstől.
Más anyagból készült lemeztányérral (üveg,akril),esetleg gumi lemez alátéttel lehet próbálkozni.
Akril és gumi alátét próba megvolt, eredmény nélkül. Arra gondolok, hogy az új karkábelezés után a kar testkábelei nem lettek a lemezjátszó testéhez is földelve, csak a hátsó, független földponthoz.
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
Ionizátor ?
Két lemezjátszóm van, a másik egyáltalán nem tölt. Valami földeléses problémára gyanakszom...
Lemezjátszó
A lemezjátszóm nagyon feltölti a lemezeket lejátszás után. A kar két ponton földelt, (torony, kar középső része) a földkábelek a hátsó földelőpontra futnak be, onnan megy a külső drót a lemezjátszó-erősítő földelésére. Ha nem teszem a lemezre a kart, nem tölt fel. Ötletek?
Ionizátor ?
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 761
Lemezjátszó
Köszi!
A hétvégén sajna nem volt idő állítgatni!
Elolvastam, se sablonom, se tűnyomás mérésre alkalmas mérlegem. Ha ezek kellenek akkor egy darabig nincs lemezhallgatás.
A Vinyl Engineről letudod tölteni a használati utasítást: http://www.vinylengine.com/library/adc/alt-1.shtml
Minden számodra fontos adat benne van.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
Hátha segít.
Köszi!
A hétvégén sajna nem volt idő állítgatni!
Elolvastam, se sablonom, se tűnyomás mérésre alkalmas mérlegem. Ha ezek kellenek akkor egy darabig nincs lemezhallgatás.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
- Indy
- V.I.P.

Lemezjátszó
A lemezjátszóm nagyon feltölti a lemezeket lejátszás után. A kar két ponton földelt, (torony, kar középső része) a földkábelek a hátsó földelőpontra futnak be, onnan megy a külső drót a lemezjátszó-erősítő földelésére. Ha nem teszem a lemezre a kart, nem tölt fel. Ötletek?
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2875
Lemezjátszó
Üdv
Lassan véget érnek szenvedéseim a lemezjátszó projektet illetően, már megvan minden:
Ariston RD80 lemezjátszó
Gyári kar ALT-1 (vagy mi)
Denon DL160 hangszedő
Végigolvastam amit találtam a beállításról, de sajna elakadtam. (sosem csináltam még) Esetleg valaki tudna segíteni benne, hogy mit is csináljak? Valami bolondbiztos leírás kellene, ami alapján még én is meg tudom csinálni!
Segítséget előre is köszönöm!
T
igaz angol,de lehet hogy a vidók nézegetésével beugrik vlmi segitség..
http://www.youtube.com/watch?v=rxyuZ4073po
http://www.youtube.com/watch?v=CnskL8Pe6fk
http://www.youtube.com/watch?v=rxyuZ407 ... nskL8Pe6fk
http://www.youtube.com/watch?v=93xUOShGYc0
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 830
Lemezjátszó
Üdv
Lassan véget érnek szenvedéseim a lemezjátszó projektet illetően, már megvan minden:
Ariston RD80 lemezjátszó
Denon DL160 hangszedő
Végigolvastam amit találtam a beállításról, de sajna elakadtam. (sosem csináltam még) Esetleg valaki tudna segíteni benne, hogy mit is csináljak? Valami bolondbiztos leírás kellene, ami alapján még én is meg tudom csinálni!
T
Üdv,
A régi Hi-Fi Magazin című újság évfolyamait kéne végigolvasni.Abból mindent megtudni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Lemezjátszó
Üdv
Ariston RD80 lemezjátszó
Denon DL160 hangszedő
T
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW
- jabba306
- V.I.P.

- Értékelés: 72
Lemezjátszó
Ma tulaja lettem egy szép állapotú Pro-Ject RPM 4-nek. Sajna hangszedő nélkül jutottam a géphez, így most itt a nagy kérdés, hogy milyen hangszedőt vásároljak hozzá.
Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ki milyen hangszedőt javasolna, ami jobb, mint egy Denon DL-103, de azért nem is kerül sok 100e Ft-ba?
Lemezjátszó
Én is írtam PÜ-t. Még 13.-án......
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg. Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)
Lemezjátszó
Hali!
Kis félreértést okoztam az előző hozzászólásommal! Nem hangszedőt keresünk, az már megvan egy AT120E formájában! A kérdés inkább a beállításra vonatkozott! Mennyi a túlnyúlás ezen a lemezjátszon, esetleg melyik protractort ajánlott a beállításhoz használni?
Ment pü.
Protractor nem kell.
Lemezjátszó
Hali!
Kis félreértést okoztam az előző hozzászólásommal! Nem hangszedőt keresünk, az már megvan egy AT120E formájában! A kérdés inkább a beállításra vonatkozott! Mennyi a túlnyúlás ezen a lemezjátszon, esetleg melyik protractort ajánlott a beállításhoz használni?
Lemezjátszó
Szia Naru, én nem erőltetném túl jó hangszedő felszerélését a Tayára. Búgni fog , mert a motor mágneses tere megszórja a hangszedőt. Sajnos ez egy konstrukciós hiba ennél a típusnál.
20 évig volt ilyen, nem búgott, ellenben a sebességszabályzó potik miatt elmászik a sebesség és állandóan állítani kell, amig nem kap egy kis kontakt spray-t.
Lemezjátszó
Szia Naru, én nem erőltetném túl jó hangszedő felszerélését a Tayára. Búgni fog , mert a motor mágneses tere megszórja a hangszedőt. Sajnos ez egy konstrukciós hiba ennél a típusnál.
Én a '80-as években sokszor hallottam TAYA-t, ilyen problémáról nem tudok.
Ezt a Matsushita MKL-15 B4 motort sok Technics gép megkapta, vagy hogy Magyarországon hivatalosan forgalmazottat említsek a Lenco L830 DD is.
Lemezjátszó
Nem lehetne leárnyékolni a motort?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Hali és BUÉK mindenkinek!
Ismét itt
És az újév első kérdése; havernak van egy Taya DP-510 lemezjátszója, és erre szeretnénk rárakni egy normális hangszedőt, viszont semmit nem tud(unk) a gépről. Valami beállító sablon kellene hozzá, de nem tudom mik a drive paraméterei. Valaki esetleg?
-
Vendég
Lemezjátszó
@atus Egy alumínium állványt demonstrál a forgalmazó egy 2007-es Malmői kiállításon.
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Nem szívbajos annyi szent.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 234
Lemezjátszó
Te ez miajófenét csinyál ottan?
Csak egy Kuzma Stabi XL-t babrál.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- atis
- V.I.P.

- Értékelés: 307
Lemezjátszó
Te ez miajófenét csinyál ottan?