Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1688

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Mérd ki.
Elvileg - kiv. Rega - 5 kábelnek kéne futnia, nem ?

Ebben 6 volt gyárilag. 4 a jelnek/föld, 2 pedig a kar földelése két ponton. Mindegyik egy panelbe futott be, azt kidobtam belőle. 
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1507

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Akril és gumi alátét próba megvolt, eredmény nélkül. Arra gondolok, hogy az új karkábelezés után a kar testkábelei nem lettek a lemezjátszó testéhez is földelve, csak a hátsó, független földponthoz. 
Mérd ki.
Elvileg - kiv. Rega - 5 kábelnek kéne futnia, nem ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Akkor gyakorlatilag nincs bekötve a földelés.
Hmmm.   Nincs brumm így, egy kicsi sem. Kivéve, ha lehúzom a hátsó földkábel, amivel a phono erősítő van összekötve. Na, akkor azt a két kar-földelőkábelt hozzátestelem a lemezjátszó fémrészéhez. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ha egy szíjhajtású lemezjátszó lemeztányérja és a meghajtó motor görgője nem azonos anyagból készült,akkor hajlamos a feltöltődésre és ez független a földeléstől.
Más anyagból készült lemeztányérral (üveg,akril),esetleg gumi lemez alátéttel lehet próbálkozni.

Akril és gumi alátét próba megvolt, eredmény nélkül. Arra gondolok, hogy az új karkábelezés után a kar testkábelei nem lettek a lemezjátszó testéhez is földelve, csak a hátsó, független földponthoz. 

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Ionizátor ?
Két lemezjátszóm van, a másik egyáltalán nem tölt. Valami földeléses problémára gyanakszom... 

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A lemezjátszóm nagyon feltölti a lemezeket lejátszás után. A kar két ponton földelt, (torony, kar középső része) a földkábelek a hátsó földelőpontra futnak be, onnan megy a külső drót a lemezjátszó-erősítő földelésére. Ha nem teszem a lemezre a kart, nem tölt fel. Ötletek? 
Ionizátor ?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Köszi!

A hétvégén sajna nem volt idő állítgatni!

Elolvastam, se sablonom, se tűnyomás mérésre alkalmas mérlegem. Ha ezek kellenek akkor egy darabig nincs lemezhallgatás.

A Vinyl Engineről letudod tölteni a használati utasítást: http://www.vinylengine.com/library/adc/alt-1.shtml
Minden számodra fontos adat benne van.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Hátha segít.
Köszi!

A hétvégén sajna nem volt idő állítgatni!

Elolvastam, se sablonom, se tűnyomás mérésre alkalmas mérlegem. Ha ezek kellenek akkor egy darabig nincs lemezhallgatás.
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

A lemezjátszóm nagyon feltölti a lemezeket lejátszás után. A kar két ponton földelt, (torony, kar középső része) a földkábelek a hátsó földelőpontra futnak be, onnan megy a külső drót a lemezjátszó-erősítő földelésére. Ha nem teszem a lemezre a kart, nem tölt fel. Ötletek? 

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2875

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Üdv

Lassan véget érnek szenvedéseim a lemezjátszó projektet illetően, már megvan minden:

Ariston RD80 lemezjátszó
Gyári kar ALT-1 (vagy mi)
Denon DL160 hangszedő

Végigolvastam amit találtam a beállításról, de sajna elakadtam. (sosem csináltam még) Esetleg valaki tudna segíteni benne, hogy mit is csináljak? Valami bolondbiztos leírás kellene, ami alapján még én is meg tudom csinálni!

Segítséget előre is köszönöm!

T

igaz angol,de lehet hogy a vidók nézegetésével beugrik vlmi segitség..

http://www.youtube.com/watch?v=rxyuZ4073po

http://www.youtube.com/watch?v=CnskL8Pe6fk

http://www.youtube.com/watch?v=rxyuZ407 ... nskL8Pe6fk

http://www.youtube.com/watch?v=93xUOShGYc0
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Üdv

Lassan véget érnek szenvedéseim a lemezjátszó projektet illetően, már megvan minden:

Ariston RD80 lemezjátszó
Denon DL160 hangszedő

Végigolvastam amit találtam a beállításról, de sajna elakadtam. (sosem csináltam még) Esetleg valaki tudna segíteni benne, hogy mit is csináljak? Valami bolondbiztos leírás kellene, ami alapján még én is meg tudom csinálni!

T

Üdv,

A régi Hi-Fi Magazin című újság évfolyamait kéne végigolvasni.Abból mindent megtudni.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rumika
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rumika »

Üdv

Ariston RD80 lemezjátszó
Denon DL160 hangszedő

T
Erősítő: DENSEN B-110, CD: SONY XA20ES, Logitech SB, DAC Micromega Variodac, Hangfal: POLKAUDIO LSi15 Tv: SAMSUNG SMART 40, Lemezjátszó: ARISTON, Kábelek: Furutech, FADEL ART STREAM BW

jabba306
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: jabba306 »

Ma tulaja lettem egy szép állapotú Pro-Ject RPM 4-nek. Sajna hangszedő nélkül jutottam a géphez, így most itt a nagy kérdés, hogy milyen hangszedőt vásároljak hozzá. 

Ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ki milyen hangszedőt javasolna, ami jobb, mint egy Denon DL-103, de azért nem is kerül sok 100e Ft-ba?

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: qqriq »

Én is írtam PÜ-t. Még 13.-án......
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Hali!
Kis félreértést okoztam az előző hozzászólásommal! Nem hangszedőt keresünk, az már megvan egy AT120E formájában! A kérdés inkább a beállításra vonatkozott! Mennyi a túlnyúlás ezen a lemezjátszon, esetleg melyik protractort ajánlott a beállításhoz használni?

Ment pü.
Protractor nem kell.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Hali!
Kis félreértést okoztam az előző hozzászólásommal! Nem hangszedőt keresünk, az már megvan egy AT120E formájában! A kérdés inkább a beállításra vonatkozott! Mennyi a túlnyúlás ezen a lemezjátszon, esetleg melyik protractort ajánlott a beállításhoz használni?

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Szia Naru, én nem erőltetném túl jó hangszedő felszerélését a Tayára. Búgni fog , mert a motor mágneses tere megszórja a hangszedőt. Sajnos ez egy konstrukciós hiba ennél a típusnál.
20 évig volt ilyen, nem búgott, ellenben a sebességszabályzó potik miatt elmászik a sebesség és állandóan állítani kell, amig nem kap egy kis kontakt spray-t.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Szia Naru, én nem erőltetném túl jó hangszedő felszerélését a Tayára. Búgni fog , mert a motor mágneses tere megszórja a hangszedőt. Sajnos ez egy konstrukciós hiba ennél a típusnál.
Én a '80-as években sokszor hallottam TAYA-t, ilyen problémáról nem tudok.
Ezt a  Matsushita MKL-15 B4 motort sok Technics gép megkapta, vagy hogy Magyarországon hivatalosan forgalmazottat említsek a Lenco L830 DD is.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Nem lehetne leárnyékolni a motort?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adrian »

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Hali és BUÉK mindenkinek!
Ismét itt
És az újév első kérdése; havernak van egy Taya DP-510 lemezjátszója, és erre szeretnénk rárakni egy normális hangszedőt, viszont semmit nem tud(unk) a gépről. Valami beállító sablon kellene hozzá, de nem tudom mik a drive paraméterei. Valaki esetleg?

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

@atus Egy alumínium állványt demonstrál a forgalmazó egy 2007-es Malmői kiállításon.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Nem szívbajos annyi szent.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 234

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Te ez miajófenét csinyál ottan?
Csak egy Kuzma Stabi XL-t babrál.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

atis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 307

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: atis »

Te ez miajófenét csinyál ottan?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”