Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Nálam így van megadva a kezelési útmutatóban: Lateral/Antiskating. Ennél a karnál lehet hogy nem így van...
Milyen kar ?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Hát nem.
Az antiskating a "bias compensator" feliratú. Ez a Lustre kar még nem volt "dinamikusan kiegyensúlyozott", ez az oldalsó súly erre szolgálna.
Jobb közép állásban tartani, de talán a "Vinyl Engine" ír róla.
Esetleg "arzachel" vagy "gabocza54" többet tud róla mondani. Utóbbi kiváló szakember inkább az Index-Audiolandon érhető el.!
Nálam így van megadva a kezelési útmutatóban: Lateral/Antiskating. Ennél a karnál lehet hogy nem így van...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Anti-skating. Gondolom van egy kis imbuszcsavar benne. A Kuzman is ilyen van, próbáltam a használati útmutató alapján, távolságot méricskélve beállítani, de nem sikerült. Mérőlemezzel sikerült beállítanom.
Hát nem.
Az antiskating a "bias compensator" feliratú. Ez a Lustre kar un. "statikusan kiegyensúlyozott, még nem volt "dinamikusan kiegyensúlyozott", ez az oldalsó súly erre szolgálna.
Jobb közép állásban tartani, de talán a "Vinyl Engine" ír róla.
Esetleg "arzachel" vagy "gabocza54" többet tud róla mondani. Utóbbi kiváló szakember inkább az Index-Audiolandon érhető el.!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Anti-skating. Gondolom van egy kis imbuszcsavar benne. A Kuzman is ilyen van, próbáltam a használati útmutató alapján, távolságot méricskélve beállítani, de nem sikerült. Mérőlemezzel sikerült beállítanom.
Így van. Az én egyik lemezjátszómon is ilyen van, csak a hossztengellyel párhuzamos a furata.
Lemezjátszó
Urak! Megtudja nekem mondani Valaki, hogy mire szolgál illetve, hogyan kell beállítani az oldalsó súlyt? (pirossal kereteztem)
Köszönöm!
acos_rega_planet_tonearm.jpg
Lemezjátszó
Sziasztok!
Egy technics sl 1200 mk2 szeretnék kábelt cserélni.
Milyet ajánlanátok hozzá? Földkábelt kapok külön?
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2112
Lemezjátszó
Urak! Megtudja nekem mondani Valaki, hogy mire szolgál illetve, hogyan kell beállítani az oldalsó súlyt? (pirossal kereteztem)
Köszönöm!
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Lemezjátszó
Az hogy lehet, hogy tápegység van, lemezjátszó már nincs? Hogy váltak ketté az útjaik?
Sajnos egy költözés során több alkatrésze lett, több mint kellett volna.
Lemezjátszó
Ha jól értelmezem az idézetét, akkor egyformán gondolkodunk a dologról...
Szinte biztos vagyok benne. De mint tudjuk, a "A hit hegyeket mozgat meg.".
.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
Lemezjátszó
Helo,
az én egykori 280-as Thorens-em tápegységén rajta van a felirat.
Igaz, vagy 20 éve vettem Németországban.
A lemezjátszó nincs már meg, de a tápegység megmaradt.
Az hogy lehet, hogy tápegység van, lemezjátszó már nincs? Hogy váltak ketté az útjaik?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
"Sok van, mi csodálatos, De az embernél nincs semmi csodálatosabb" (Szophoklész)
.
Ha jól értelmezem az idézetét, akkor egyformán gondolkodunk a dologról...
Lemezjátszó
Helo,
az én egykori 280-as Thorens-em tápegységén rajta van a felirat.
Igaz, vagy 20 éve vettem Németországban.
A lemezjátszó nincs már meg, de a tápegység megmaradt.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ezt nem láttan, pedig többször is megnéztem, ellenben ruhákat, bútorokat és sok minden mást. Köszönöm a segítséget! Sajnos az én lemezjátszómhoz nem ilyet adtak(használtan vettem).
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Hát itt mindent láttam, de Thorens tápegységet nem.
Az baj, mert elég szép nagy kép van ott róla. Íme a kép onnan:
.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ilyen a lemezjátszód eredeti tápegysége.
Hát itt mindent láttam, de Thorens tápegységet nem. De mindegy, már nincs rá szükségem. Azért köszi!
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hát erre bizony nincs ráírva hogy Thorens. De az is lehet hogy a gyártók, költségcsökkentésből az olcsóbb modellekhez ilyet adnak.
Ilyen a lemezjátszód eredeti tápegysége.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ha nincs rajta hogy Thorens, akkor nem Thorens.
Hát erre bizony nincs ráírva hogy Thorens. De az is lehet hogy a gyártók, költségcsökkentésből az olcsóbb modellekhez ilyet adnak. Például a Cambridge audio 640P phono előerősítőmhöz is egy ilyen made in china márkájú vacak járt. De már nem sokáig.
- Indy
- V.I.P.
Lemezjátszó
Ha láttad a képet a régiről, akkor mi a véleményed, az lehet gyári táp? Vannak kétségeim.
Ha nincs rajta hogy Thorens, akkor nem Thorens.
Lemezjátszó
hogy érzékeny a villäsdugó állásra,
"Sok van, mi csodálatos, De az embernél nincs semmi csodálatosabb" (Szophoklész)
.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hangra mit érzel?
Határozottan javult! Mélyebbre megy, sokkal levegősebb, valahogy olyan könnyedebb, erölködés nélkülibb a hangja. De ami a legérdekesebb, hogy érzékeny a villäsdugó állásra, akár egy cd játszó. Ez elég fúrcsa, mert ez csak egy trafó.Örülök, hogy jobb lett mint a régi, és köszönöm az ötletet meg építő jellegű hozzászólásokat!
Ha láttad a képet a régiről, akkor mi a véleményed, az lehet gyári táp? Vannak kétségeim.
Zoli
Lemezjátszó
Ilyen lett az új trafó, és ilyen volt a régi(gyári?).
Hangra mit érzel?
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
A hálózati frekvencia tűrését speciális módon adják meg.
Köszönöm!
.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
A hálózati frekvencia tűrését speciális módon adják meg. Az MSZ EN 50160:2001 szerint:
A hálózati frekvencia együttműködő, szinkron csatlakozású hálózatoknál: 50Hz+/-1% a hét 99,5%-ában és 50Hz+4% / -6% az idő 100%-ában.
A gyakorlatban ez 49,9Hz szokott lenni. (megjegyzem, az antivilágban 49,5Hz volt a kisebb veszteség reményében)
De mint látja, a TD280MkII kapcsolási rajza szerint, tökéletesen mindegy, hogy mekkora a hálózati frekvencia, hiszen a kétfázisú szinkronmotor feszültségét, egy egyszerű RC oszcillátor állítja elő. Gondolom, ennél nagyobb pontosságra úgysincs szükség a szíjhajtás miatt...
A csökkentett tápfeszültség valóban csökkentheti a flutter-t, de a nyomaték is csökken! Szerintem, a mérnökök nem véletlenül határozták meg az üzemi (terhelt) tápfeszültséget 19VDC-ben...
Ettől a lemezjátszótól elvonatkoztatva, úgy általában, a hálózati feszültségről működő motoroknál tök mindegy a frekvencia tűrés, mert
- a nagy pontosságot igénylő szinkronmotorokat, ma már minden esetben, egy külön oszcillátorról hatják meg.
- az aszinkron motoroknál pedig a slip miatti fordulátszám változás sokkal nagyobb, mint a frekvencia változásból adódó fordulatszám változás.
Köszönjük a kimerítő választ! Még a lemezjátszómról is megtudtam új dolgokat.
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
.
Itt korábban le lettek írva pl. a hálózati áram feszültségingadozására vonatkozó szabványok. Lehet, hogy csak az én figyelmem kerülte el, és az is volt már, de mekkora eltérés lehet a névleges 50Hz-hez képest? Mivel ez váltóáramú motoroknál elég fontos szempont.
.
A hálózati frekvencia tűrését speciális módon adják meg. Az MSZ EN 50160:2001 szerint:
A hálózati frekvencia együttműködő, szinkron csatlakozású hálózatoknál: 50Hz+/-1% a hét 99,5%-ában és 50Hz+4% / -6% az idő 100%-ában.
A gyakorlatban ez 49,9Hz szokott lenni. (megjegyzem, az antivilágban 49,5Hz volt a kisebb veszteség reményében)
De mint látja, a TD280MkII kapcsolási rajza szerint, tökéletesen mindegy, hogy mekkora a hálózati frekvencia, hiszen a kétfázisú szinkronmotor feszültségét, egy egyszerű RC oszcillátor állítja elő. Gondolom, ennél nagyobb pontosságra úgysincs szükség a szíjhajtás miatt...
A csökkentett tápfeszültség valóban csökkentheti a flutter-t, de a nyomaték is csökken! Szerintem, a mérnökök nem véletlenül határozták meg az üzemi (terhelt) tápfeszültséget 19VDC-ben...
Ettől a lemezjátszótól elvonatkoztatva, úgy általában, a hálózati feszültségről működő motoroknál tök mindegy a frekvencia tűrés, mert
- a nagy pontosságot igénylő szinkronmotorokat, ma már minden esetben, egy külön oszcillátorról hatják meg.
- az aszinkron motoroknál pedig a slip miatti fordulátszám változás sokkal nagyobb, mint a frekvencia változásból adódó fordulatszám változás.
- zoli73
- V.I.P.
Lemezjátszó
Hát ez jó kérdés. Megmérte már valaki hogy az 50 Hz az valóban 50 Hz? Gondolom erre is van valami szabvány, hogy mennyi a tűréshatár.