Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Nalam a lumin csak elvi kerdes es nem anyagi.Mi van ha veletlenul nem jobb mint a mostani?kiprobalni itt nem lehet,ha megveszem es nem valik be kell 1.2mill ft ert???
Lesz még olcsóbb is és szerintem megoldható a próba is csak persze komoly szándékot kell mutatni és biztosan megnyílnak a lehetőségek.
Pc alapú audio lejátszás
PicoPSU elég jó alternatíva. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen, ráadásul hangtalan. Biztos jobb az ösvény+minőségi táp, de kérdéses, hogy milyen áron és mennyit hoz a minőségen.Mcintosh 2328 as falikabeleket veszek 1700ft per meter.tudom hogy ilyen nem letezk,de megis szuper kabel!!!magam rakom ossze,tokeletes falikabel!!Rengeteget hozott a hangban!!!
Pc alapú audio lejátszás
PicoPSU elég jó alternatíva. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen, ráadásul hangtalan. Biztos jobb az ösvény+minőségi táp, de kérdéses, hogy milyen áron és mennyit hoz a minőségen.pico z3 psu 16-24volt 160w 4ezer ft.torroid 12v 200w 8e.ft kb. egyeniranyitas utan 17.6v kb.emi filter 250ft per db,kapcsolos tap a procinak 2e.ft a falba dugva,5 v os adapter az ssd nek,12volt a halkabb ventillatornak,mind a falba,az osvenyek:erosito,dac,pc tap .az usb spdif konverternek kulon tap,es kesz.
Pc alapú audio lejátszás
Mac vagy win?Amig kapcsolos tappal nyomod....gyalazat!!!Hol a taposveny?nekem 2 van,epul a tobbi is.minden trafohoz illene 1 taposveny!!!!
PicoPSU elég jó alternatíva. Ár/érték arányban szerintem verhetetlen, ráadásul hangtalan. Biztos jobb az ösvény+minőségi táp, de kérdéses, hogy milyen áron és mennyit hoz a minőségen.
Pc alapú audio lejátszás
Nem tud az futni. Nincs mozgó alkatrésze. Egyébként olvasgattam a Luminról. A 6Moons-on a legjobb addig hallott digitális forrásként írtak róla. Valószínűleg nem érdemes a DAC-ját "kidobni. Most már engem is érdekel a dolog, ha a Micromegám beadná a kulcsot, meghallgatom....Nalam a lumin csak elvi kerdes es nem anyagi.Mi van ha veletlenul nem jobb mint a mostani?kiprobalni itt nem lehet,ha megveszem es nem valik be kell 1.2mill ft ert???
Pc alapú audio lejátszás
Mac vagy win?Amig kapcsolos tappal nyomod....gyalazat!!!Hol a taposveny?nekem 2 van,epul a tobbi is.
minden trafohoz illene 1 taposveny!!!!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10984
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Valaki próbált már sima medialejátszót használni pc helyett?
Arra gondolok, hogy a pc alapú lejátszásnál arra törekedünk mostanában(a különböző lecsupaszított oprendszerekkel pl), hogy a pc ne legyen többé pc hanem csak zene-/videólejátszó célgép.
Akkor nem lenne jobb már egy eleve ennek készült kütyüt hazsnálni?
Mondjuk egy Popcorn hour A-400-at. Annak oprendszerében gondolom nem kéne scriptekkel letiltani szolgáltatásokat, mert eleve nincs benne más, csak ami a zene/videó lejátszáshoz kell.
De. Csak mutass nekem egy asztali lejátszót, ami egyaránt megbirkózik a HD zenékkel és filmekkel, a DSD-t is beleértve mindenféle audio formátummal, ezeket képes hálózati háttértárakról lejátszani, folyamatosan frissíthető, kényelmesen távvezérelhető külső monitor nélkül, komoly hangminőséget produkál az analóg, vagy digitális kimenetén és nem kerül többe egy átlagos PC áránál! Ha tudsz ilyen masinát, isten bizony hazahozok egyet tesztelni. Amikről én tudok, azok minimum egy szempontból nem felelnek meg.
Pc alapú audio lejátszás
gondolom ha a dac reszet kidobjuk belole,akkor mint szimpla futomu joval olcsobb
Nem tud az futni. Nincs mozgó alkatrésze. Egyébként olvasgattam a Luminról. A 6Moons-on a legjobb addig hallott digitális forrásként írtak róla. Valószínűleg nem érdemes a DAC-ját "kidobni. Most már engem is érdekel a dolog, ha a Micromegám beadná a kulcsot, meghallgatom....
Pc alapú audio lejátszás
Ami jol jatszik le az horror penz(linn,lumin)A pc is tud hasonlot,De azert meg kell szenvedni.A pc fejlesztheto minden iranyban.A draga player meg felaron elviheto egy ev mulva.
Én nem a drága media lejátszókra gondoltam.
Arra gondolok, hogy egy zenelejátszásra összerakott pc (~100e Ft) és egy hasonló árú medialejátszó műszaki összehasonlításásából az jön ki nagy vonalakban, hogy a pc mind hardverileg, mind szoftverileg erősen nem csak a zenelejátszásra van tervezve. Szóval jó sok minden van bennük, ami nem kedvez a médialejátszásnak. (ezért is működnek ezek a service letiltások). Ebből nekem elsőre az jönne le, hogy egy hasonló árú medialejátszónak is jobban kéne teljesíteni, mint egy pc-nek.
Pc alapú audio lejátszás
Amíg ez nincs így, egyéb szempontok is működnek. Elfogadom az Apple világ előnyeit, környezetemben sokan használják megelégedéssel az almás masinákat (bár ahogy látom, legalább annyi szívás jár azzal is, mint a Microsoft áldásaival és most hadd ne soroljak eseteket...).
Van otthon 3 gépem (asztali PC, laptop, Barebone), egyikre sem telepíthető OSX. Továbbá van 2 TB-nyi (többségében FLAC) muzsikám, még ennyi HD filmem, mindezek NTFS háttértáron, 100 %-osan tagelve. Talán belátható, hogy igen fáradalmas lenne az átállás. Tény, hogy az Apple szoftverek jóval olcsóbbak, mint a Win világ termékei (bár a JRiver 50 dolláros ára nem éppen borsos), de hardver terén meg fordított a helyzet. Így hát számomra marad a cél, hogy Win alapon minél jobb hangot hozzak ki, lehetőleg kényelmesen használva. Ezt jelenleg nálam a Win Server 2012 + JRiver duó produkálja több éves kísérletezés után. Sokáig a Linuxot is úgy emlegették, mint minden probléma megoldása, aztán otthon valahogy nem tapasztaltam ezt sem a szolgáltatások, sem a hangzás terén. Járt nálam MAC Mini pár napig, forrásként annak sem éreztem a felsőbbrendűségét. Szerintem igen kevesen vagyunk, akik ugyanazon hardver környezetben sok szoftvert és operációs rendszert is kipróbáltak alaposan körbejárva a kérdést és a beállítási lehetőségeket.
Sok év tapasztalatával mondom, hogy bár az OSX sem tökéletes, sokkal kevesebb szívás van vele, mint a Winnel.
Én kb 2 éve sokat kisérletezgettem, Dune, PCH médialejátszó, PC Win7 foobar, xbmc; Mac - hackintosh, amarra, pure music, audirvana programokkal ugyanazon a rendszeren, ugyanazokkal a zenékkel. Amit biztosan merek állítani, hogy a számítógépes világban (és ez igaz a médialejátszóka is) az alaplapi kimenetek, a hdmi mozi hang kivételével, használhatatlanok zenehallgatásra, tehát mindenképp kell egy usb spdif, vagy usb dac, aminek milyensége szintén lényegesen befolyásolja a végeredményt.
Ezeken túl az én rendszeremen akkor, az osx amarra lett a győztes, de az új verziókat és a jrivert nem próbáltam még, tehát lehet, hogy ma már teljesen más erdmény jönne ki. Talán akkor még a dsd-t nem nagyon támogatta az osx vonalon egyik program sem, ma már az Audirvana és a Pure Music is lejátszik Dsd-t is. Flacot is lejátszanak, ha nem az itunes alá vannak betéve, hanem önálló lejátszóként működnek, viszont akkor a remote app nem használható, ez a hátránya.
Pc alapú audio lejátszás
A core audio zene szerverei tobbszorose a lumin aranak.Ha a tulaj nem komplett elmebeteg,akkor siman lehet jobb a pc mint a player.
Pc alapú audio lejátszás
örülnék egy receptnek, ami lumin minőséget tud pcröl... nagyon szeretnék féláron Lumint szimpla futömükéntgondolom ha a dac reszet kidobjuk belole,akkor mint szimpla futomu joval olcsobb
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Pc alapú audio lejátszás
Ami jol jatszik le az horror penz(linn,lumin)A pc is tud hasonlot,De azert meg kell szenvedni.A pc fejlesztheto minden iranyban.A draga player meg felaron elviheto egy ev mulva.
örülnék egy receptnek, ami lumin minőséget tud pcröl... nagyon szeretnék féláron Lumint szimpla futömüként
Pc alapú audio lejátszás
ezt lesem mar fel eve ,irnak e valami kezzel foghatot rola,de eddig semmi konkretum.Zsakbamacska.A pc meg nagyon jo lett,ugyhogy marad.
Pc alapú audio lejátszás
Arra gondolok, hogy a pc alapú lejátszásnál arra törekedünk mostanában(a különböző lecsupaszított oprendszerekkel pl), hogy a pc ne legyen többé pc hanem csak zene-/videólejátszó célgép.
Mondjuk egy Popcorn hour A-400-at. Annak oprendszerében gondolom nem kéne scriptekkel letiltani szolgáltatásokat, mert eleve nincs benne más, csak ami a zene/videó lejátszáshoz kell.
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Én eddig saját tapasztalatomból azt szűrtem le, hogy nem is kismértékben hardver függő is, hogy kinél milyen oprendszer + lejátszószoftver válik be...
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Nálam egy gépen fut a win meg Mountain Lion. Úgy válogattam össze a hardvereket, plusz egy nem high end de elég izmos prifi táp benne.
3 m-es vetített képű mozi sokkal szebb maces környezetben, folyamatos, sosem szaggat, vibrál a kép.Amarra pcm-et szépen játszik, de nagyon bárgyú egy program Mint egy alap kategóriás CD játszó.
Win alatt a mozi kép sokszor bevibrál. Foobar rideg,matekos, atmoszféra nem nagyon jön át. Mint egy középkategóriás Sony cd játszó. Régi jriverek pontatlanok voltak,kicsit tompán is szóltak, xbmc-n a zene szintén. Inkább régi philips cd játszóra hasonlít. Legújabb jrivert meghallgattam a napokban, sztem is nagyon jó,mindent játszik, kényelmes,automata, látványos. Nem szól jobban mint az amarra, de minden másban veri.HTPC-re most már ideális lehet.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- gyurmaember
- V.I.P.
- Értékelés: 101
Pc alapú audio lejátszás
A linuxnál még mindig nem megoldott a DSD, ha jól tudom. Idáig nekem is az Ubuntu Studio a legjobb.
- hifis
- Törzsvendég
- Értékelés: 356
Pc alapú audio lejátszás
Hogy teljes legyen a kép, és tovább bonyolítsam a dolgot, megemlítem a linuxos lehetőséget is.
Nálam Esel és Bodnart kolléga ösztönzésére most egy Ubuntu Studio oprendszer szól ESI Julia hangkártya digitális kimenetét használva. Nekem is nehezen elképzelhető volt, de tényleg többszöri összehasonlító próba után vált egyértelművé, hogy jobban szól, mint az Apple notebook, Amarra lejátszó, Sonic hangkártya vonal. (Árban pedig a töredéke.) Kezelni a linuxot új kihívás, de az eredmény egyenlőre feledteti a nehézségeket.
Pc alapú audio lejátszás
- NTFS fájlrendszer írása mac-en nem megoldott
NTFS-3G
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Az OSX általam tapasztalt előnyei-hátrányai zenére:
+ Az OSX jobban szól pcm alatt, sokkal élőbbnek hat, olyan finom textúrák vannak vele amiket windows alatt egyszerűen nem hallottam eddig senkinél
0 DSD-t nem hallottam még mac-ről szólni, de elvileg tudja
+ A teljes mac szoftverkörnyezet (osx+bitperfect) a negyedébe kerül egy windows8 licensznek, és tizenhatodába egy server licensznek
- Az itunes könyvtárkezelése nem épp barátságos, komoly visszatartó ereje tud lenni ha konvertálni kell, majd újra kell tagelni mindent
+ Az apple remote progi ingyenes, gyorsabb és stabilabb mint bármi más megoldás (kinsky, és tsai)
+ A mac hiba nélkül el volt headless használva szabályos leállítások nélkül simán áramtalanítva is
Mozira régebben egyik oprendszerrel sem volt gondom, pedig 3m feletti átmérőjű képet vetítettem a mozis korszakomban...
Az a probléma, hogy ez a választás nem teljesen sima ügy, mert más hardveres környezet, szakmai tudás és költségkeret, sőt még másféle zenei gyűjtemény is szükséges az alternatívákhoz. Ha minden gépre ugyanúgy és ugyanannyiért lehetne mindenféle op.rendszert és szoftvert telepíteni, másként ítélnénk meg a kérdést. Amíg ez nincs így, egyéb szempontok is működnek. Elfogadom az Apple világ előnyeit, környezetemben sokan használják megelégedéssel az almás masinákat (bár ahogy látom, legalább annyi szívás jár azzal is, mint a Microsoft áldásaival és most hadd ne soroljak eseteket...). Hallottam már OSX alapú komoly zenelejátszó rendszert, aminél nem éreztem, hogy sokkal jobb lenne, mint az enyém, ellenben 1 percig tartott egy album elindítása és 3 perc után lefagyott a drága lejátszó szoftver, amit csak a rendszer újraindításával lehetett orvosolni. (Ezt nem a vita kedvéért írom, csak hogy lássuk be, az Apple világ sem problémamentes, inkább csak a szomszéd füve mindig zöldebb...)
Van otthon 3 gépem (asztali PC, laptop, Barebone), egyikre sem telepíthető OSX. Továbbá van 2 TB-nyi (többségében FLAC) muzsikám, még ennyi HD filmem, mindezek NTFS háttértáron, 100 %-osan tagelve. Talán belátható, hogy igen fáradalmas lenne az átállás. Tény, hogy az Apple szoftverek jóval olcsóbbak, mint a Win világ termékei (bár a JRiver 50 dolláros ára nem éppen borsos), de hardver terén meg fordított a helyzet. Így hát számomra marad a cél, hogy Win alapon minél jobb hangot hozzak ki, lehetőleg kényelmesen használva. Ezt jelenleg nálam a Win Server 2012 + JRiver duó produkálja több éves kísérletezés után. Sokáig a Linuxot is úgy emlegették, mint minden probléma megoldása, aztán otthon valahogy nem tapasztaltam ezt sem a szolgáltatások, sem a hangzás terén. Járt nálam MAC Mini pár napig, forrásként annak sem éreztem a felsőbbrendűségét. Szerintem igen kevesen vagyunk, akik ugyanazon hardver környezetben sok szoftvert és operációs rendszert is kipróbáltak alaposan körbejárva a kérdést és a beállítási lehetőségeket. Érvelni pedig igazából ezzel lehet, mert az "Én Win XP-t használok WinAmppal és meg vagyok elégedve vele, bár soha nem próbáltam mást." önmagában nem sok információt és tanulságot hordoz.
Pc alapú audio lejátszás
Szoftverválasztásnál nálam a hangminőség mellett egyéb szempontok is vannak sajnos (távvezérelhetőség, natív DSD lejátszás, nagy zenegyűjtemény kezelése).
Az OSX általam tapasztalt előnyei-hátrányai zenére:
+ Az OSX jobban szól pcm alatt, sokkal élőbbnek hat, olyan finom textúrák vannak vele amiket windows alatt egyszerűen nem hallottam eddig senkinél
0 DSD-t nem hallottam még mac-ről szólni, de elvileg tudja
+ A teljes mac szoftverkörnyezet (osx+bitperfect) a negyedébe kerül egy windows8 licensznek, és tizenhatodába egy server licensznek
- Az itunes könyvtárkezelése nem épp barátságos, komoly visszatartó ereje tud lenni ha konvertálni kell, majd újra kell tagelni mindent
+ Az apple remote progi ingyenes, gyorsabb és stabilabb mint bármi más megoldás (kinsky, és tsai)
+ A mac hiba nélkül el volt headless használva szabályos leállítások nélkül simán áramtalanítva is
Mozira régebben egyik oprendszerrel sem volt gondom, pedig 3m feletti átmérőjű képet vetítettem a mozis korszakomban...
Pc alapú audio lejátszás
Vajon a Windows server 2012 egy hétköznapi használatra szánt gépen is hozna különbséget? Nyilván a legjobb egy dedikált pc lenne mint, fapaci esetében de ez várat magára.
Elég durván megnehezíti az ember életét a hétköznapi felhasználáskor, de hát a win server nem erre való, ráadásul 3-4asztali licensy árát kérik el érte. A különféle domain, és backup funciói nagyon hasznosak egy otthoni rendszerben is, de pl már egy java-t és egy másik böngészőt felrakni is kényelmetlen rajta a beépített biztonsági funkciók miatt.
m
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Hol találom ezt a scriptet, és mit tartalmaz?
A gépemen. :-) A cikkemben említett Phil féle script alapján készítettem, csak kivettem belőle azon tiltásokat, amik legyilkolták a hardveres videólejátszást és a hálózati elérést.