Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

A külön partíciót ,hogy gondolod? 
Lepucolni és azon csak a zenelejátszó szoftver legyen,vagy külön op rendszer lebutítva?

Egy sokéves telepítést nem érdemes "lepucolni". Külön partícióra friss install. (minden gépnél ami dedikált "forrás szerepet" tölthet be...) És ezt a friss oprendszert nem minden másra használni, csak zenére. Ezt utána lehet finomhangolni / vagy nem.
Szerintem ez itt már párszor körbe lett járva

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 330

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

+1
Az legyen tiszta: hogy a szerver oprendszer nem erre való. Lehet, hogy zenehallgatásra alkamas "eszközzé" lehet tenni, de ne akarjátok már minden másra is használni pls... Kell neki egy külön partíció.

A külön partíciót ,hogy gondolod? 
Lepucolni és azon csak a zenelejátszó szoftver legyen,vagy külön op rendszer lebutítva?

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

A wifin ne csodálkozz, nem arra van kitalálva, csak dróton tudja hálózatot. Csinálnod kellett volna egy particiót ( optimális a 20Gb ) és csak zenélésre használni a Servert a Win 8 meg maradt volna minden másra.
+1
Az legyen tiszta: hogy a szerver oprendszer nem erre való. Lehet, hogy zenehallgatásra alkamas "eszközzé" lehet tenni, de ne akarjátok már minden másra is használni pls... Kell neki egy külön partíció.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Milyen módban használod a Servert? GUI? Minimal Server? Core? Kíváncsi lennék, milyen különbségeket tapasztaltál köztük.
Alapból a Server Standard GUI-t tettem fel, majd ügyes emberek által csinált script-et futtatok, gyakorlatilag nincs grafikus felület, csak PowerShell. Innen indítom a TotalCommandert abból meg amire szükségem van, vagy parancssorból. Jelenleg jRiver+jPlay a lejátszó. Gyakorlatilag csak ezt a két verziót próbáltam, de bizton állíthatom, hogy a GUI igen nagy kompromisszum a zenelejátszás szempontjából, többet hozott mint alapból a Server a Win8-hoz képest, legfőképp a hangszer és zenész jelenlétérzet reprodukálásában. Nagyon ajánlom!

Ezek a fiúk útmutatásai alapján csináltam/-tuk, barátom segítségével: http://jplay.eu/forum/computer-audio/re ... s-weekend/
Bármire szükséged van szólj! 
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A wifin ne csodálkozz, nem arra van kitalálva, csak dróton tudja hálózatot. Csinálnod kellett volna egy particiót ( optimális a 20Gb ) és csak zenélésre használni a Servert a Win 8 meg maradt volna minden másra.

Na ezt nem tudtam
Tudom, hogy ez "hifi ellenes" de bizonyos ergonómiai szempontok esetében nem kötök kompromisszumot, inkább tudatosan vállalom, hogy nem érem el a lehető legjobb hangot. Ilyen pl, hogy zenehallgatás közben tudjam a gépet netezésre használni. Ezért is használok 2,5m-es koax kábelt és ezért nem akarok tökig lecsupaszított rendszert.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A hang meg nemigazán a friss telepítés "vívmánya" ez a paraméter állandó a Servernél (nálam nincs semmi másra használva, csak zene és net sincs a Server alatt, nincs ami teleszemetelje). Én tudom Win8 és AP Linux 2.1-el hasonlítani kb 6 hómapja semmi változás a különbségek terén, igaz csak zenére használom ezeket is és net itt sincs, csak néha frissítek.

Milyen módban használod a Servert? GUI? Minimal Server? Core? Kíváncsi lennék, milyen különbségeket tapasztaltál köztük.

Norbonca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 310
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Norbonca »

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a DS vs. wasapi vs. asio fronton? Melyiket mire, miert mikor, stb?

Nalam pl a wasapival az xbmc zorog ha nem stereo a forras.

Koszi!

N.
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Sajnos nem lényegtelen, az aszinkron megoldások az usb átvitelre vonatkoznak, de ami eléri a belső usb hubot, már ott van a bibi.
A csak zenére használt partíció jó megoldás, a lejátszó szoftveren sok múlik, és a hardveren is, de mivel az sok részből áll, ne várjunk egetrengető változást egy-két cserétől.

Elég pongyolán fogalmaztam, konkrétan a kernelen keresztüli elérés okozta késleltetésre gondoltam,
ami real-time monitorozásnál-felvételnél nagyon fontos, de visszajátszásnál egy hw szintet elérve már lényegesen kevésbé érzékelhető,
és ezt a bizonyos szintet egy atomos lap is meg tudja ugrani linux alatt (pl a bryston bdp -ben is az van).

Egy jól kizsigerelt xp alatt asio-val annyira nincs komoly hardverigény, láttam 24csatornás Roland pultot dolgozni RPC-1 pci kártyával celeron procival...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Vannak olyan OS-adta korlátok mint pl a hardver-réteg elérésének módja,
de ezek egy pufferelt (aszinkron) USB lejátszásnál nagyjából lényegtelenek lesznek.

Sajnos nem lényegtelen, az aszinkron megoldások az usb átvitelre vonatkoznak, de ami eléri a belső usb hubot, már ott van a bibi.
A csak zenére használt partíció jó megoldás, a lejátszó szoftveren sok múlik, és a hardveren is, de mivel az sok részből áll, ne várjunk egetrengető változást egy-két cserétől.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Köszi az ajánlást, érdekes és elgondolkodtató volt olvasni!
Annyira, hogy neki is álltam felteni a Win Server-t 8 helyett. Bár annyira sosem tudnám lecsupaszítani, lévén ezt a gépet használom minden másra is.
Azonban a wifi-t sehogy sem ismerte fel, semmiféle driverrel, úgyhogy végül leszedtem, és Win 8.1 lett helyette.
Határozottan jobb hangilag a 8-nál, itt most nem tudom megítélni, hogy mennyire az új telepítés és mennyire az oprendszer váltás miatt. 7-ről 8-ra váltásnál is megfigyeltem ezt, ott a 7 is új telepítés volt.

A hang meg nemigazán a friss telepítés "vívmánya" ez a paraméter állandó a Servernél (nálam nincs semmi másra használva, csak zene és net sincs a Server alatt, nincs ami teleszemetelje). Én tudom Win8 és AP Linux 2.1-el hasonlítani kb 6 hómapja semmi változás a különbségek terén, igaz csak zenére használom ezeket is és net itt sincs, csak néha frissítek.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ajánlom figyelmetekbe a Windows Server 2012 operációs rendszert. Nálam nagyon bejött.

Köszi az ajánlást, érdekes és elgondolkodtató volt olvasni!
Annyira, hogy neki is álltam felteni a Win Server-t 8 helyett. Bár annyira sosem tudnám lecsupaszítani, lévén ezt a gépet használom minden másra is.
Azonban a wifi-t sehogy sem ismerte fel, semmiféle driverrel, úgyhogy végül leszedtem, és Win 8.1 lett helyette.
Határozottan jobb hangilag a 8-nál, itt most nem tudom megítélni, hogy mennyire az új telepítés és mennyire az oprendszer váltás miatt. 7-ről 8-ra váltásnál is megfigyeltem ezt, ott a 7 is új telepítés volt.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: freeduck »

De ahogy nézem ez még csak terv.
Viszont brutális amit tud, valszeg az ára is tükrözni fogja ezt 

29.990,- svéd korona ~ 1 M Ft

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Nálam a thin pc egyértelműen jobb hangot produkált, mint egy fullos win.  Lehet, hogy egyedi eset vagyok. De az a lényeg, hogy megtaláltam a gépemhez a megfelelő hangot.

Nem lehet teljesen általánosítani h melyik oprendszer jobb, mert mind hardver függő többé-kevésbé,
és az se mindegy h mennyire sikerül úgy kizsigerelni az OS-t h az stabil maradjon,
ha sikerül eléggé kipucolni a win-t akkor sokkal lassabban fog romlani az "állapota" az idő múlásával.

Vannak olyan OS-adta korlátok mint pl a hardver-réteg elérésének módja,
de ezek egy pufferelt (aszinkron) USB lejátszásnál nagyjából lényegtelenek lesznek.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 13

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: marci81 »

Nem, de ha XP alapú, akkor nagy különbség nem lehet. Ahogy a Win7 Thin PC is nagyjából azt nyújtja hangban, mint a fullos Win 7, csak kevésbé terheli a masinát.

Nálam a thin pc egyértelműen jobb hangot produkált, mint egy fullos win.  Lehet, hogy egyedi eset vagyok. De az a lényeg, hogy megtaláltam a gépemhez a megfelelő hangot.

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Sajnos az XP a legrosszabb választás a jelenlegi kínálatból hangminőség terén

Ezt a verziót is (micro) próbáltad?

Nem, de ha XP alapú, akkor nagy különbség nem lehet. Ahogy a Win7 Thin PC is nagyjából azt nyújtja hangban, mint a fullos Win 7, csak kevésbé terheli a masinát.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Sajnos az XP a legrosszabb választás a jelenlegi kínálatból hangminőség terén

Ezt a verziót is (micro) próbáltad?

Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB;  8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Kíváncsi lennék a többieknek milyen hangot produkál.
Az én esetmben valószínűleg sokat számít a processzor terhelés csökkenése.
(De már alakulóban van egy új gép.)

Fontos, hogy mennyire van terhelve a gép, de ez nem feltétlen a RAM foglaltságán és a rendszer méretén látszik. Sajnos az XP a legrosszabb választás a jelenlegi kínálatból hangminőség terén.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Nem csak erőforrás hiány lehet az oka a dolognak.

Kíváncsi lennék a többieknek milyen hangot produkál.
Az én esetmben valószínűleg sokat számít a processzor terhelés csökkenése.
(De már alakulóban van egy új gép.)

caratyuska
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: caratyuska »

Új Bladelius média player

http://www.bladelius.com/products/bladelius/mimer/

Design: 5*

De ahogy nézem ez még csak terv.
Viszont brutális amit tud, valszeg az ára is tükrözni fogja ezt 

freeduck
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: freeduck »

Új Bladelius média player

http://www.bladelius.com/products/bladelius/mimer/

Design: 5*

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Érdekes tapasztalatok.
Nekem is elég gyengusz a gépem (dell mini 1018) és tegnap kíváncsiságból felraktam a micro xp-t.

Nem csak erőforrás hiány lehet az oka a dolognak.

marci81
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

180 napig semmibe.

Érdekes tapasztalatok.
Nekem is elég gyengusz a gépem (dell mini 1018) és tegnap kíváncsiságból felraktam a micro xp-t.
http://users.atw.hu/microxp/
(83 mb ramot foglal rendszerbetöltés után, 100-150 mb feltelpülve, van még kérdés?)
Dac drivert felraktam, KS-el zenélek, és én eddig ennél jobb hangot nem hallottam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Mennyibe került?
180 napig semmibe.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Ajánlom figyelmetekbe a Windows Server 2012 operációs rendszert. Nálam nagyon bejött.

Windows Server 2012 - Audio nirvána ~ Fabula rasa
fapaci.blogspot.com

Na, végre már más is hasonlót hall mint én és egy pár barátom, akiknek sikerült megmutatni! 

Big
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”