Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok.

Sajnos egy ideig szüneteltetnem kellett a sztereo- erősítő vásárlásomat, különböző okok miatt, de nem is ez az érdekes, hanem, hogy ismét felkerült a listára a dolog.
A kiszemeltem is meg van már egy Denon 880r.Leginkább nagyzenekart, jazz, könnyebb rockot hallgatok egy Tannoy Venus 507-el, tehát azt gondolom, hogy passzolna a rendszerbe az erősítő, persze minden tapasztalt hifis véleményét szívesen meghallgatom.

Ami leginkább fontos lenne, hogy ez a Denon 880r nem rendelkezik olyan hangfalkábel csatival amibe banándugót lehetne dugni, így a kérdésem az lenne, hogy van arra lehetőség, hogy ezt a csatit kicseréltessem, ha igen akkor kihez érdemes fordulnom ill. mennyit saccoltok nagyságrendileg egy ilyen műveletre.Olyan ár érdekelne ami mondjuk egy a gyárihoz minőségben azonos csatikra vonatkozik.

Köszönöm a válaszokat.

Szia

a forumon is vannak paran akik ilyennel foglalkoznak.
En megneznem fulelek topikjat (HIVOX) http://www.hivox.hu/
vagy
alisca orange http://www.retroaudio.hu/doc/rolunk.php

Par ezres tetel lehet es csak jobb mint a gyari:)

udv
Laci

bean
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: bean »

Sziasztok.

Sajnos egy ideig szüneteltetnem kellett a sztereo- erősítő vásárlásomat, különböző okok miatt, de nem is ez az érdekes, hanem, hogy ismét felkerült a listára a dolog.
A kiszemeltem is meg van már egy Denon 880r.Leginkább nagyzenekart, jazz, könnyebb rockot hallgatok egy Tannoy Venus 507-el, tehát azt gondolom, hogy passzolna a rendszerbe az erősítő, persze minden tapasztalt hifis véleményét szívesen meghallgatom.

Ami leginkább fontos lenne, hogy ez a Denon 880r nem rendelkezik olyan hangfalkábel csatival amibe banándugót lehetne dugni, így a kérdésem az lenne, hogy van arra lehetőség, hogy ezt a csatit kicseréltessem, ha igen akkor kihez érdemes fordulnom ill. mennyit saccoltok nagyságrendileg egy ilyen műveletre.Olyan ár érdekelne ami mondjuk egy a gyárihoz minőségben azonos csatikra vonatkozik.

Köszönöm a válaszokat.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Nos szukitettem a kort, vagy egy hk970 vagy a CA 540 v2 (rengeteg bongeszes utan), viszont nem tudok donteni. A fulelessel az a gond h nincs ahol meghallgatnam mindkettot, ugyh inkabb a ti tapasztalataitokra, tudasotokra bizom magam Szerintetek melyik passzolna jobban a Quadralokhoz, amit ha cserelek akkor markan belul szeretnem!
Udv

akkor hallgasd meg külön külön vagy legalább az egyiket!
Már az is támpont hogy karakterben tetszik-e!

A CA vas/pörgető páros igen jó pörgős (néha kicsit agresszív ami nálad lehet hogy pont előny is) karakter, a H/K inkább kissé zeneibb ill finomabb (nem úgy mint a Denon!!!)...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tiha »

Nos szukitettem a kort, vagy egy hk970 vagy a CA 540 v2 (rengeteg bongeszes utan), viszont nem tudok donteni. A fulelessel az a gond h nincs ahol meghallgatnam mindkettot, ugyh inkabb a ti tapasztalataitokra, tudasotokra bizom magam Szerintetek melyik passzolna jobban a Quadralokhoz, amit ha cserelek akkor markan belul szeretnem!
Udv

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Koszonom a tanacsokat idokozben talaltam egy HK 670-et ami meg bele is ferne az erre szant osszegbe, az jo valasztas lenne?
Szerintem igen!!! 
De ez az én véleményem, viszont neked kellene együtt élni vele... , ha tudod füleld meg!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Érdemes lenne megnézetni valakivel a dobozokat (rengeteg múlik rajtuk)!
Az hogy elég drága volt a kábel az relatív, és mint tudjuk a drága is lehet éppen rossz meg az olcsó is lehet jó!

Koszonom a tanacsokat idokozben talaltam egy HK 670-et ami meg bele is ferne az erre szant osszegbe, az jo valasztas lenne?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

A dobozzal annyi a problema hogy valoban szepen szolnak tetszik a hangjuk viszont az egyik melysugarzo jobban mondva a felso, ami nem eggyezik az alsoval mert az also 8ohm (kulon kamraja van) a folotte levo pedig 4 ohm cserelve lett meg az elottem levo tulaj altal mert az eredeti besult, es nem annyira, de erezheto a kulonbseg. Ami meg problema veluk ami nem tudom h problema-e egyaltalan h a kozep sugarzok nagyon halkan szolnak, eggyesek szerint ennel a tipusnal normalis de nem vagyok benne 100%. A kabelezest tipus, marka szerint nem tudom de jo minoseguek, nem voltak olcso darabok.
Érdemes lenne megnézetni valakivel a dobozokat (rengeteg múlik rajtuk)!
Az hogy elég drága volt a kábel az relatív, és mint tudjuk a drága is lehet éppen rossz meg az olcsó is lehet jó!

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hát, nem valami nagy a szoba... de majd lesz az nagyobb is!
Én a Sony-t kihagynám a számításból (de persze ha van rá lehetőség akkor füleld meg!), a Yamaha még játszhat tán de elsősorban az említett készülékeket venném számításba!
A vakerán láttam HK 610, 620-as vasakat amiket érdemes lehetne fülvégre kapni!
A dobozoddal mi a problémád?
Szerintem nem rossz, fickós hangja van viszont a tér kicsi lehet neki... ellenben a zenéidhez a monitor nem jó választás szerintem!
Kábeleket milyet használsz?
Mert azokkal is hangolható a rendszer!

Fülelés nélkül ne vásárolj!

A dobozzal annyi a problema hogy valoban szepen szolnak tetszik a hangjuk viszont az egyik melysugarzo jobban mondva a felso, ami nem eggyezik az alsoval mert az also 8ohm (kulon kamraja van) a folotte levo pedig 4 ohm cserelve lett meg az elottem levo tulaj altal mert az eredeti besult, es nem annyira, de erezheto a kulonbseg. Ami meg problema veluk ami nem tudom h problema-e egyaltalan h a kozep sugarzok nagyon halkan szolnak, eggyesek szerint ennel a tipusnal normalis de nem vagyok benne 100%. A kabelezest tipus, marka szerint nem tudom de jo minoseguek, nem voltak olcso darabok.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Semmi gond en is tisztaban vagyok vele hogy hirtelen es rossz dontest hoztam a DENON vetelevel es bizony bukok is rajta nem is keveset, szinte felet, na de az ember a hiabibol tanul   A szobam sajonos nem valami nagy, kb 12 negyzetmeter es van bene butor is boven, akkor szerinted is a sony-ban meg a yamahaban amiket irtam ne gondolkodjak?
Hát, nem valami nagy a szoba... de majd lesz az nagyobb is!
Én a Sony-t kihagynám a számításból (de persze ha van rá lehetőség akkor füleld meg!), a Yamaha még játszhat tán de elsősorban az említett készülékeket venném számításba!
A vakerán láttam HK 610, 620-as vasakat amiket érdemes lehetne fülvégre kapni!
A dobozoddal mi a problémád?
Szerintem nem rossz, fickós hangja van viszont a tér kicsi lehet neki... ellenben a zenéidhez a monitor nem jó választás szerintem!
Kábeleket milyet használsz?
Mert azokkal is hangolható a rendszer!

Fülelés nélkül ne vásárolj!

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6293

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Az általad hallgatott stílusokra valószínűleg a H/K lesz a megoldás.Hajtósabb dögösebb "amerikai" hang.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Bocsánat!

Ne haragudj meg de elég nagy hiba volt megvenned a Denont ezekre a zenékre!!!
Ha mákod van akkor nem buksz rajta nagyon sokat...

Félreértés ne legyen, jó vas (főként elég erős a kategóriában) a Denon... de színte csak akusztikus ill hangszeres zenére!

Az Angol vasakat kerüld (kivétel a CA!) mert ők zenélnek...
Amit érdemes lenne megfülelned az a CA, H/K, NAD!

A dobozaidat szerintem ne cseréld ill ne gondolkozz a cserén!
RENDSZERSZINERGIA!!!
Szerintem a dobozaidhoz passzolna egy 540A/540C páros (nem véletlen a duó)!
Viszont kérdéses hogy mekkora a tér és mekkora a hangerő... mert kis térben ezek a dobozok nem tudnak sprintelni ill maratonozni!

Semmi gond en is tisztaban vagyok vele hogy hirtelen es rossz dontest hoztam a DENON vetelevel es bizony bukok is rajta nem is keveset, szinte felet, na de az ember a hiabibol tanul   A szobam sajonos nem valami nagy, kb 12 negyzetmeter es van bene butor is boven, akkor szerinted is a sony-ban meg a yamahaban amiket irtam ne gondolkodjak?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Koszonom a gyors valaszt. Nem tetszik a DENON hangja, a stereo keppel nincs semmi gond viszont nem szol annyira dinamikusan, egy quadral phonoluge rubin mk3-as hanfalparral hallgatom, amit szinten le szeretnek cserelni. Azok a markak kozul amiket irtal tudnal pontosabb tipus irni?? Nemigazan ismerem oket. Koszonom!
Bocsánat!

Ne haragudj meg de elég nagy hiba volt megvenned a Denont ezekre a zenékre!!!
Ha mákod van akkor nem buksz rajta nagyon sokat...

Félreértés ne legyen, jó vas (főként elég erős a kategóriában) a Denon... de színte csak akusztikus ill hangszeres zenére!

Az Angol vasakat kerüld (kivétel a CA!) mert ők zenélnek...
Amit érdemes lenne megfülelned az a CA, H/K, NAD!

A dobozaidat szerintem ne cseréld ill ne gondolkozz a cserén!
RENDSZERSZINERGIA!!!
Szerintem a dobozaidhoz passzolna egy 540A/540C páros (nem véletlen a duó)!
Viszont kérdéses hogy mekkora a tér és mekkora a hangerő... mert kis térben ezek a dobozok nem tudnak sprintelni ill maratonozni!

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Hangzásilag pl a HK3490 és a HK970 között mi a különbség? Melyiket ajánlanád?
A különbség mindenkinek más és más!
A 970-el sosem éltem együtt (hallottam párszor, ennyi) a 3490-el pár éve nem hagyjuk el egymást...

A tisztán látás érdekében:
Döntsd el mi amire szükséged van mindenképpen és milyen kompromisszumokat vagy képes elviselni (a hifi mindig kompromisszum!)!
Egy vérvonal de mint az ikrek... más és más!
A 970 tán kicsit finomabb zenében (ez nem alátámasztott általam)... a 3490-es rengeteg szolgáltatást nyújt(esetemben beépítésre került egy Furutech tápaljzat, és nem gyári tápkábelt használok, ez megmutatkozik a hangon) és a sokoldalúsága mellett szerintem árához képest zenélgetni és akár mozit csinálni is tud!

Én azt ajánlom hogy lehetőségedhez mérten hallgass meg több dolgot!
Ja, ne rökönyödj meg, esetedben lehet fülelnék bizonyos HM vasakat is...

Jó hang esetében idővel nyitni fogsz más stílusok felé is... ezt borítékolom!

Ezek csak az én tapasztalataim ill gondolataim, nem mérvadóak!

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: goodman »

Sokfele stilust hallgatok, pop, dance.....de legfokepp trance. Koszonom a linkeket, ami nekem tetszik az a Cambridge Audio 540A, szerinted ez sokkal jobb valasztas lenne mint a sony ta-f670es vagy a yamaha ax-930?

Most már értem miért nem tetszett a Denon, ezeket a zenéket az sem különösebben szereti.
A kérdésedre válaszolva a Cambridge alapvetően jobb választás a Yamahához illetve a Sonyhoz képest azonban ezeken a műfajokon nem tudom milyen lenne. Az általam említett márkákon felül érdemes lenne számításba venni a Harman/Kardon-t is, talán ez passzolna legjobban. Teljesítmény tekintetében biztosan nem lenne gondod!
A legjobb megoldás az lenne ha ki tudnál próbálni ezek közül (a Yamahát és a Sonyt is beleértve) párat a saját zenéiddel, esetleg a saját rendszeredben és ha tapasztalsz előre lépést akkor nyugodtan vágj bele.

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Pár ajánlat:

Cambridge Audio Azur 540A V2 (Ezüst) Erösítö Áron Alul Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
Cambridge Audio A500Rc - Erősítők - AVX Fórumok
Arcam Alpha One Integrált Erősítő. - Oldal 2 - Erősítők - AVX Fórumok
Rotel Ra-960Bx Sztereó Erősítő Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
Nad C 315 Bee - Erősítők - AVX Fórumok
Nad C315Bee (Grafit) Eösítö Újszerü Állapotban, Mélyen Áron Alul Elad - Erősítők - AVX Fórumok
Hirdetések - Erősítők - Musical Fidelity B1 Stereo Integrated Amplifier

Milyen stílusú zenéket hallgatsz?

Sokfele stilust hallgatok, pop, dance.....de legfokepp trance. Koszonom a linkeket, ami nekem tetszik az a Cambridge Audio 540A, szerinted ez sokkal jobb valasztas lenne mint a sony ta-f670es vagy a yamaha ax-930?

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Koszonom a gyors valaszt. Nem tetszik a DENON hangja, a stereo keppel nincs semmi gond viszont nem szol annyira dinamikusan, egy quadral phonoluge rubin mk3-as hanfalparral hallgatom, amit szinten le szeretnek cserelni. Azok a markak kozul amiket irtal tudnal pontosabb tipus irni?? Nemigazan ismerem oket. Koszonom!

Pár ajánlat:

Cambridge Audio Azur 540A V2 (Ezüst) Erösítö Áron Alul Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
Cambridge Audio A500Rc - Erősítők - AVX Fórumok
Arcam Alpha One Integrált Erősítő. - Oldal 2 - Erősítők - AVX Fórumok
Rotel Ra-960Bx Sztereó Erősítő Eladó - Erősítők - AVX Fórumok
Nad C 315 Bee - Erősítők - AVX Fórumok
Nad C315Bee (Grafit) Eösítö Újszerü Állapotban, Mélyen Áron Alul Elad - Erősítők - AVX Fórumok
Hirdetések - Erősítők - Musical Fidelity B1 Stereo Integrated Amplifier

Milyen stílusú zenéket hallgatsz?

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Szia! Légy üdvözölve a Fórumon!

Miért szeretnéd lecserélni a Denont? Az említett erősítők közül ha választani kéne akkor talán a Sony bár ebben az árkategóriában vagy egy kicsit többért  találni jobb alternatívákat is (NAD, Arcam, Rotel, Cambridge Audio).

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Uj vagyok a forumon es egy kerdessel fordulok hozzatok. Jelenleg egy DENON PMA-520AE tipusu erositom van (elado) amit le szeretnek cserelni. 2 tipus is kineztem nem tudom melyik mellett dontsek, az egyik egy Yamaha AX-930-as a masik egy SONY TA-F670ES. Szerintetek?
Elore is koszonom a valaszt!
Udv Tiha

Szia! Légy üdvözölve a Fórumon!

Miért szeretnéd lecserélni a Denont? Az említett erősítők közül ha választani kéne akkor talán a Sony bár ebben az árkategóriában vagy egy kicsit többért  találni jobb alternatívákat is (NAD, Arcam, Rotel, Cambridge Audio).

tiha
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sztereó erősitők

Sziasztok!
Uj vagyok a forumon es egy kerdessel fordulok hozzatok. Jelenleg egy DENON PMA-520AE tipusu erositom van (elado) amit le szeretnek cserelni. 2 tipus is kineztem nem tudom melyik mellett dontsek, az egyik egy Yamaha AX-930-as a masik egy SONY TA-F670ES. Szerintetek?
Elore is koszonom a valaszt!
Udv Tiha

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

Más évjárat, más kategória ill tudás!
Ennyi a különbség.

Hangzásilag pl a HK3490 és a HK970 között mi a különbség? Melyiket ajánlanád?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Van valami lényeges különbség a 3 számos HK-k és a 4 számos HK-k özött? pl 640,660,680,690,970 vs 6900,6800,6500,3490 vagy csak így jött ki náluk a jelölés?
Más évjárat, más kategória ill tudás!
Ennyi a különbség.

venndi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: venndi »

Van valami lényeges különbség a 3 számos HK-k és a 4 számos HK-k özött? pl 640,660,680,690,970 vs 6900,6800,6500,3490 vagy csak így jött ki náluk a jelölés?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sztereó erősitők

Hááááááááááááát. Hogy hol kötök ki összegszerűen, inkább az a  kérdés.
20-30E lenne a cél. Nem túl régi az ajánlott modell?

Ne offoljunk itt tovább!
Inkább irány a cd játékos topicba!

Nem, nem túl régi ez a készülék!
Ezeket még úgy tervezték/gyártották hogy ne csak a garancia végéig működjenek!

Természetesen érdemes megfülelni vásárlás előtt több készüléket (ha van rá lehetőség) de azért gyári állapotban nincsenek hatalmas különbségek  (5-15e ft-os használt készülékek között)... na meg lehet hogy még nem is tudod mi az ami kell neked ("nyugodt-analóg"-os  vagy "pörgős-digitális" hang)!?

Ha továbbra is RW-re akarsz karcolgatni akkor szűkül a választék mert nem olyan sok készülék (cd játékos) kezeli az RW lemezeket!
Szerintem azért sima írhatót vegyél (ne adatlemezt) és lehetőleg ne írd 8x-os sebességnél gyorsabban (bővebben az írható cd-k topicban)!
Azért ezekkel az alkotóelemekkel már valszeg nálad is hallható lesz a különbség!

frogz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: frogz »

És jó ebédhez nem szól a nóta?

Ott még az előző esti... 

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: tollact »

Van pár RW-m, meg sok-sok flac. Mindig kiírok valamit vacsora mellé hallgatni.
És jó ebédhez nem szól a nóta?
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”