Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Honnan van ez a kép?
nem csabitasnak raktam fel a kepeket,hanem hogy sajat magad is siman ossze tudod rakni otthol.par kabelt meg en is be tudok kotni.Csinald magadnak!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Honnan van ez a kep?
Ha tudnal innen vasarolni,az osszes kereskedo bezarhatna a boltot otthol.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

itt is van,szepen megepitett tap!!!az lifepo4 es battery is hasonlo arban van.

Honnan van ez a kép?
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

itt is van,szepen megepitett tap!!!az lifepo4 es battery is hasonlo arban van.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Korbeneztem mi ujsag a neten,paran kezdenek elfogathato aron pc tapokat gyartani.(120e.ft)Nem atx szabvany,pico psu ra epul,lt 1083mk tranyos.azt hiszem..Toluk lestem el Az EMI filtert,amit be is epitettem tegnap.
A hang?Szuper reszletezo lett.Tenyleg le a kalappal!!Az spdif converter es a pico psu torroid tapja kapott egy egy emi filtert.(200ft volt darabja!!)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Windows 8.1 preview-t próbálta már valaki?
Szerintem tovább javult a hang ezen a vonalon, de jó lenne, ha valakik még tesztelnék, mert lehet, hogy a "szűz" rendszertelepítés miatt hallottam így.

ha a frissitesre gondolsz,igen,tegnap probaltam,es a laptopom es a pc m is sokkal job lett!!!!fidelizert mar cask nosztalgiabol probalgatom,de nem is tudom!egyszeruen valamit alkottak a sracok !

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Windows 8.1 preview-t próbálta már valaki?
Szerintem tovább javult a hang ezen a vonalon, de jó lenne, ha valakik még tesztelnék, mert lehet, hogy a "szűz" rendszertelepítés miatt hallottam így.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Streamer témában érdekelne a véleményetek. Az aláírásomban láthatjátok a rendszerem, amiből a dac-ot az Audiovisiontuningnál vettem. Amikor voltam náluk, akkor láttam a Musical Fidelity M1 Clic-et, igaz nem működés közben, csak a polcon. Elég jókat mondtak róla, igaz a forgalmazó miért ne mondana.
Az akkori ára nekem eléggé elérhetetlen lett volna, és nem is ért volna nekem 4-500e Ft-ot. Mostanában néztem viszont a honlapjukat, ahol láttam, hogy most 260+Áfáért hirdetik, ami azért már nem olyan elérhetetlen. Ahogy a teszteket néztem, mindenhol azt írják, hogy a hangja semmiben nem különbözött az M1 dachoz képest, csak ugye tudásban sokkal több.
A régi elképzelésem az volt, hogy a meglévő htpc-t használom zene forrásnak és mondjuk egy külső nast, de a htpc optikai kimenetén keresztül sajnos nem sikerült elég jó minőséget kicsalnom, így maradt a zenék kiírása cd-re. Viszont a Clic le tud játszani flacot és még sok sok file típust (az internetes rádióról nem is beszélve). Kíváncsi lennék, hogy milyen a minősége, érdemes e erre mozdulni, mert így nem kellene egy másik htpc (a meglévő videókra jó), esetleg egy külső usb-koax átalakító, kábelek, miegymás. Van erről bárkinek bármilyen tapasztalata?
Még valami, ami nem teljesen ide tartozik, hogy a Clic elvileg működik előfokként is. Érdemes lehet az Audio Analogue Bellinit eladni és ezzel helyettesíteni vagy azért ez egy eléggé elrugaszkodott dolog. Már csak a pénz miatt is gondolom, mert az M1 dac+Bellini páros mellé már nem olyan sok hiányzik a Clichez.
Kíváncsian várom válaszaitokat.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

ezt megköszönném, mert érdekel a megoldásuk, a többit privátban...
Ezt a modult felejtsd el!

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 164

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: IamMenyus »

Hi,

Nekem nemrégiben volt a kezemben ilyen Streamunlimited Stream700 modulos gép. Nem a legolcsóbbak közül való, egy 4000 Euros digital transport. Ha érdekelnek a tapasztalataim, akkor szívesen átküldöm privátban a teljes levelezésemet  Wolfgang Fietz-el. De ha nem akarod, hogy kihulljon a hajad idő előtt, akkor messze elkerülöd ezt a modult. Kb. negyven levélváltásom volt velük. Nem akartam elhinni, hogy ez valóban úgy működik, ahogy.

Hg

ezt megköszönném, mert érdekel a megoldásuk, a többit privátban...

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Mivel úgy látom hogy a PC vonalon már elértem azt amit el lehet, egy ideje nem tudok jobbat kihozni, ezért már ki is néztem magamnak téli projektnek egy olyan kész streamer modult ami jól távvezérelhető okostelefonnal, olyan nagy nevű gyártók is használják mint a Naim, és a MusicalFidelity, ez pedig nem más mint a Streamunlimited cég Stream700 megoldása, amiből ha sikerül ebből szereznem egy példányt akkor -némi munkával- szerintem olcsóbban, és jobb hangot fogok tudni kihozni mint PC-ből sikerült eddig.

Hi,

Nekem nemrégiben volt a kezemben ilyen Streamunlimited Stream700 modulos gép. Nem a legolcsóbbak közül való, egy 4000 Euros digital transport. Ha érdekelnek a tapasztalataim, akkor szívesen átküldöm privátban a teljes levelezésemet  Wolfgang Fietz-el. De ha nem akarod, hogy kihulljon a hajad idő előtt, akkor messze elkerülöd ezt a modult. Kb. negyven levélváltásom volt velük. Nem akartam elhinni, hogy ez valóban úgy működik, ahogy.

Hg

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vt05 »

nalam a proci es az ssd konverterrel megy kozosen 12v 10 amperes kapcsolos tappal.semmi gond,a ventilator egy kulon kis adapterrol, pico z3 psu nak torroidos tap elna 30ezer mikro kondikkal,pci e usb az audio gd konverternek,,neki kulon psu plusz kondikkal,,a hang szuper,de mivel bejaratos,egyre cask job lesz!tehat meg nincs linear psu radugva,igy is csucs!!!ami kesik nem mulik!!
Küldtem priv. üzenetet.

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha jobb hangot akarsz akkor cél-hardvert (streamer) kell venni mielőtt a pc-re dobod ki a streamer árát (egy gyengébb hangért).[/quote
]
Ki tudnád fejteni a streamer témát bővebben?
Köszi előre is!

Teoretikusan nézve egyszerű, ha a PC-ből lehetne jobb hanpot kihozni akkor nyilván az lenne a „gyári” „highend” médialejátszó megoldásokban; de valamiért nem az van bennük.
Minden diy-er tudja hogy nincs ingyen ebéd, itt is igaz hogy egyik megoldás sem ad többet mint amibe kerül (inkább eltérő mértékben adnak kevesebbet), de egységnyi anyagi ráfordítást nézve egy szint elérése után PC-vel egyre kevesebbet tudsz egyértelműen előre lépni, míg egy célhardvernél sokkal tovább lehet eljutni hangban; a miértek a hardver+szoftver párosban vannak:
A PC előnye hogy elérhető, egyszerűen variálható, és bármilyen irányba lehet hangolni akár egy adott vasat is, mert elképesztően sokféle szoftveres és futóműves tweak lehetőség van amik persze nem feltétlen jobbá, de gyakran mássá teszik a hangot, ilyenek az OS tweak-ek, spéci usb kártyák, USB-SPDIF(v épp I2S) futóművek és azok tuningjai, tápszűrés, lineáris PC táp alkalmazása, stb, stb
...de...
mindig megmarad pár olyan alapvető korlátja a PC-nek amit lehetetlen megkerülni, mint pl a processzorba és az alaplapokra integrált kommersz fesz-szabályzó stabilizátorok amik a tápnak a 12V-os ágáról állítják elő -sokszor tíznél több fokozatban- azt az 1V körüli feszültséget amin a fogyasztás nagy része realizálódik), a protokollok összetettsége, az h a szoftvert csak utólag - felülről lehet tweakelni, azaz lecsupaszítani amennyire csak lehet, stb, stb)...

Ezek a korlátok sajnos egyértelműen behatárolják a PC-vel elérhető "hangminőséget", miközben egy jól átgondolt - jól megépített streamernél ezek a korlátok nem léteznek, mert:

- a dlna/upnp protokollt ott nem CPU -ból kell feloldani sok szinten átívelő szoftveres eléréssel, hanem lehet olyan kész célhardvereket alkalmazni mint pl a BridgeCo DM860A streamer chip-je (sok nagyvasban megtalálható)
- a tápot sokkal jobban meg lehet építeni hozzá; annyi, olyan topológiájú, és olyan szinten izolált külön stabilizált táp ágat lehet kialakítani amennyit csak akarsz
- mert nem fut egy összetett -zenelejátszáskor ugyan nem használt, de mégsem letiltható szolgáltatásokkal telipakolt- operációs rendszer a hardver és a lejátszó program között
  (pc-n ebben egész jó a linux és az osx, de azok sem lesznek soha tökéletesek az x86 architektúra kötöttségei miatt)
- sok más kialakításban fontos szempont is érvényesülhet ami a pc-ben nem (pl fizikailag is közelebb kerülhet a forrás a dac chiphez, így rövidebb jelút, kevesebb konverzió lesz szükséges, így végül jelentősen csökkenthető a jitter)

Ez persze eddig csak mind elmélet, de meghallgatás után belátható h nem humbug...
A véleményem alapját az adja h kipróbáltam már számtalan féle hardvert, szoftvert, futóművet, és tápot, ezekből az érdekesebb példányokat megtartottam, de mostanra úgy érzem hogy kihoztam közel a maximumot amit a PC-ből lehet - úgy hardver, mint szoftver, és transzport szinten-, a mostani teljesen zajtalan - passzív - Intel Core i7 alapú PC forráson kétféle XMOS futóművet szoktam zenét hallgatni, az egyik egy teljes külső-belső táptuningos hiface evo, a másik egy ettől lényegesen olcsóbb de mégis nagyon jó Anedio U2 (ami egész másképpen szólal meg azonos környezetben).

Mivel úgy látom hogy a PC vonalon már elértem azt amit el lehet, egy ideje nem tudok jobbat kihozni, ezért már ki is néztem magamnak téli projektnek egy olyan kész streamer modult ami jól távvezérelhető okostelefonnal, olyan nagy nevű gyártók is használják mint a Naim, és a MusicalFidelity, ez pedig nem más mint a Streamunlimited cég Stream700 megoldása, amiből ha sikerül ebből szereznem egy példányt akkor -némi munkával- szerintem olcsóbban, és jobb hangot fogok tudni kihozni mint PC-ből sikerült eddig.

m

lodarazs2
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lodarazs2 »

Ha jobb hangot akarsz akkor cél-hardvert (streamer) kell venni mielőtt a pc-re dobod ki a streamer árát (egy gyengébb hangért).[/quote
]
Ki tudnád fejteni a streamer témát bővebben?
Köszi előre is!

IamMenyus
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

tesztek tortentek az elmult hetekben,fontos dolog a memoria csere.1600 as t csereltem Kingston predator 2400mhz re.fantasztikus a kulonbseg.power down uzemmod bekapcsolasa eseten az alaplapon!!!!!pico psu z3 fut torroid tappal,es ami fontos pci e usb 3 as atalakito
a konverterhez!!!!nemsokara menni fog linear tappal,de az eredmenyt meg nem tudom megmondani.A lenyeg linear tapp nelkul is  el lehet erni  hatalmas hangzasbeli javulast!!!meg laptopon is!!!(elna kondik nagyon jok,de szerintem a noverek szarok,de ez cask egyeni velemeny!!)

Van pont ilyen ramom otthon, próbáltam is, a hangzás nem a ram órajele miatt változik hanem a belőle kiolvasott XMP profil miatt,
azaz kár drága ramot beletenni, a bios-t kell beállítani rendesen.

A pico előtti toroidos tápba érdemes 100:10:1 arányban nichicon, silmic II, és vmi jobb MKP -t tenni,
viszont a picopsu helyett diy lineáris tápot pakolni már kevesebbet hoz,
mert az alaplap és a cpu tele van VRM modulokkal, amiket nem lehet megkerülni.

PC-ből simán egy leválasztótrafót elékötve ki lehet hozni a 99%-át annak amit egy százezres költségvetésű lineáris táppal,
és még stabilabb is marad a géped...
Ha jobb hangot akarsz akkor cél-hardvert (streamer) kell venni mielőtt a pc-re dobod ki a streamer árát (egy gyengébb hangért).

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

nalam a proci es az ssd konverterrel megy kozosen 12v 10 amperes kapcsolos tappal.semmi gond,a ventilator egy kulon kis adapterrol, pico z3 psu nak torroidos tap elna 30ezer mikro kondikkal,pci e usb az audio gd konverternek,,neki kulon psu plusz kondikkal,,a hang szuper,de mivel bejaratos,egyre cask job lesz!tehat meg nincs linear psu radugva,igy is csucs!!!ami kesik nem mulik!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

tesztek tortentek az elmult hetekben,fontos dolog a memoria csere.1600 as t csereltem Kingston predator 2400mhz re.fantasztikus a kulonbseg.power down uzemmod bekapcsolasa eseten az alaplapon!!!!!pico psu z3 fut torroid tappal,es ami fontos pci e usb 3 as atalakito
a konverterhez!!!!nemsokara menni fog linear tappal,de az eredmenyt meg nem tudom megmondani.A lenyeg linear tapp nelkul is  el lehet erni  hatalmas hangzasbeli javulast!!!meg laptopon is!!!(elna kondik nagyon jok,de szerintem a noverek szarok,de ez cask egyeni velemeny!!)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Szia!
Konkrétan melyik a8 prociról van szó?

az tok mindegy!!!!!!!!!!

vt05
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 39

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vt05 »

nezegettem alaplapokat,a valasztas asrock fm2a85x-itx ,amd a8 procival parositva.(sokat adtak el ebbol a fajtabol mostanaban htpc be)
talan egy oraja uzemel,sima atx es gagyi tappal,pc zsinorral,(meg).A hangja igy is fantasztikus!!!Ez egy nagyon jo valasztas volt.Ha pontoznom kene,na7004 Marantz 0 pont,asus laptop torroidos tappal( nem akkuval) 7 pont,asrock atx elobbi konfig 10pont.

Szia!
Konkrétan melyik a8 prociról van szó?

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: csucsuka »

A PachMix DSP-ben a session fájlt kell behívni az adott felbontásnak megfelelően. Tehát, ha 44,1 kHz-ről váltasz mondjuk 96 kHz-re, akkor a 96 kHz-hez tartozó session fájlt be kell tölteni a DSP applikációba.
köszönöm az infot,ha minden igaz kedden vagy szerdán itt lesz az e-mu és akkor meglátjuk mennyivel szól jobban az alaplapi hangkarinál
Ami kerek azt viszik ami kocka azt gurítják.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Azon belül?
A PachMix DSP-ben a session fájlt kell behívni az adott felbontásnak megfelelően. Tehát, ha 44,1 kHz-ről váltasz mondjuk 96 kHz-re, akkor a 96 kHz-hez tartozó session fájlt be kell tölteni a DSP applikációba.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Az E-MU-t. 
Azon belül?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 755
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

hát most megkeveredtem egy kicsit mit kell állítgatni? 
Az E-MU-t.   
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

csucsuka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Én úgy értettem a kérdést, hogy 15e.-ért tud most venni egy ilyen E-MU-t, és van-e jobb ugyanennyiért. Többért persze, hogy vannak jobb dac-ok. 15e.-ért eleve szerencse kell egy használt dac-hoz és valszeg az nem is fog tudni 44.1kHz, 48kHz mintavételeknél többet, tehát még mindig jobb állítgatni, mint nem lejátszani.
hát most megkeveredtem egy kicsit mit kell állítgatni? 

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Az E-MU1212-nél azt is be kell kalkulálni, hogy különböző felbontásoknál kézzel kell állítani a sessiont, vagy skálázót kell alkalmazni - már amelyik lejátszónál ez működik - aminek a minősége sok esetben kérdéses lehet.

Én úgy értettem a kérdést, hogy 15e.-ért tud most venni egy ilyen E-MU-t, és van-e jobb ugyanennyiért. Többért persze, hogy vannak jobb dac-ok. 15e.-ért eleve szerencse kell egy használt dac-hoz és valszeg az nem is fog tudni 44.1kHz, 48kHz mintavételeknél többet, tehát még mindig jobb állítgatni, mint nem lejátszani.
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”