Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Ma keresek vagy két másik 24 bites anyagot próbaképpen. (Egyszerűen hihetetlennek tűnik, hogy egy 12.5GB-os queen diszkográfia hibásan van fennt.)
Rengeteg gagyi rip van a neten. De, ha jól tudom Queen albumok csak japán SHM-SACD-n jelentek meg, ezek nekem is megvannak, és sajnos a legtöbb közüle semmivel sem jobb frekiátvitel szempontjából mint a sima cd változata. Tehát szerintem a tied sem hibás, egyszerűen ilyen az eredeti master. Egyébként, ha javasolhatom ne nézegess ilyen anyagoknál spektrum képeket, mert azok alapján csalódni fogsz elég hamar Rengeteg SACD kiadványnak egy az egyben ugyanaz a frekiátvitele mint a cd változatának. Ettől függetlenül szerintem sokkal jobban szólnak. Ha nálad nincs különbség akkor valszeg a rendszered nem elég hozzá, vagy (nem megsértődni ) még te nem hallod. Nekem most 2 rendszer van a PC-men, netezéshez, skypehoz, youtubehoz stb. nem kapcsolom be a "nagy" rendszeremet, hanem az alaplapi hangkarira rákötöttem egy erősítős dvd lejátszót amin 1 pár Orion HS-282 figyel. Ezen az ótvaron is hallom a különbséget(nem csak én) cd és sacd között, tehát szerintem nincs nálad sem baj a rendszerrel. Hallgass minél több nagy felbontású zenét és idővel megjön a különbség.

Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Pacsek »

Szerintem is nagyon valószínű, hogy a letöltött file nem jó. Simán lehet, hogy valami nem stimmelt a rippelésnél. Ne emészd Magad, ilyesmibe bármikor belefuthatsz, sajnos. 
Ma keresek vagy két másik 24 bites anyagot próbaképpen. (Egyszerűen hihetetlennek tűnik, hogy egy 12.5GB-os queen diszkográfia hibásan van fennt.)

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Hát megmodnom őszintén ez megfordult a fejemben, hogy nagyon bénán csinálták és az anyag hibás. De a letöltésnél nem volt egyetlen hozzászólás sem erre vonatkozólag csak a köszönet gombok.

Szerintem is nagyon valószínű, hogy a letöltött file nem jó. Simán lehet, hogy valami nem stimmelt a rippelésnél. Ne emészd Magad, ilyesmibe bármikor belefuthatsz, sajnos. 

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Mit gondolsz: van értelme toroidos tápot építeni a laptopnak?
Szerintem nem. Azt a pénzt, amit erre fordítanál, a zenei élmény növelése érdekében másutt jobban lehetne hasznosítani. Hogy hogyan, ahhoz ismerni kellene egy csomó paramétert a cuccaidról, elvárásaidról, ízlésedről.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hát megmodnom őszintén ez megfordult a fejemben, hogy nagyon bénán csinálták és az anyag hibás. De a letöltésnél nem volt egyetlen hozzászólás sem erre vonatkozólag csak a köszönet gombok.

Honnan töltötted és milyen anyag ez pontosan?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Mit gondolsz: van értelme toroidos tápot építeni a laptopnak?

A pécékben (laptopokban is!) mindenütt kapcsolóüzemű tápok vannak, hiába az eleje akku, nagy különbségre nem érdemes számítani, de egy jó elosztó, amilyen pl. a Sunyata (no meg az Alces:D) más jellegű zavarokat szüntet meg, érdemes kipróbálni...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Vagy hamisított a flac(mp3-ból konvertálva) vagy nincsenek a hanganyagban magasabb hangok. A spektrum analizátorok magát az anyagot vizsgálják ezért mindegy, hogy milyen a hangkártya vagy a lejátszó program minősége vagy tudása.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

A pécékben (laptopokban is!) mindenütt kapcsolóüzemű tápok vannak, hiába az eleje akku, nagy különbségre nem érdemes számítani, de egy jó elosztó, amilyen pl. a Sunyata (no meg az Alces:D) más jellegű zavarokat szüntet meg, érdemes kipróbálni...

Palkó
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Elkezdtem PC-n lecserélgetni a gyengébb MP3-maimat jobb minőségű forrásra. Tegnap belefutottam egy érdekes problémába.
Egy SACD-s forású 24 biten digitalizált anyagot szedtem le flac formátumban. Ez az első 24bites hanganyag a gépemen. Leírás szerint tudnia kellene az alaplapi hangkártyának kezelni, ennek ellenére egy igen érdekes jelenséget tapasztaltam.
A nem recseg nem akad csak, felső ferkvenciatartomány úgy 12-14kHz környékétől egy az egyben hiányzik lejátszás közben.
A winamp grafikus spesktrum analizátorán is tisztán látszik hogy 0 a mozgás a felső tartományban. És más lejátszóval is ilyen volt a hangja.

Erre tud valaki valamit mondani?

Vagy hamisított a flac(mp3-ból konvertálva) vagy nincsenek a hanganyagban magasabb hangok. A spektrum analizátorok magát az anyagot vizsgálják ezért mindegy, hogy milyen a hangkártya vagy a lejátszó program minősége vagy tudása.

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Elkezdtem PC-n lecserélgetni a gyengébb MP3-maimat jobb minőségű forrásra. Tegnap belefutottam egy érdekes problémába.
Egy SACD-s forrású 24 biten digitalizált anyagot szedtem le flac formátumban. Ez az első 24bites hanganyag a gépemen. Leírás szerint tudnia kellene az alaplapi hangkártyának kezelni, ennek ellenére egy igen érdekes jelenséget tapasztaltam.
A nem recseg nem akad csak, felső frekvenciatartomány úgy 12-14kHz környékétől egy az egyben hiányzik lejátszás közben.
A winamp grafikus spektrum analizátorán is tisztán látszik hogy 0 a mozgás a felső tartományban. És más lejátszóval is ilyen volt a hangja.

Erre tud valaki valamit mondani?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Én ezt nem támasztom alá...

Más téma egy kicsit: Dell E4310 laptop. A saját gyári tápja egy Shunyata Hydrába van bekötve. Így alig hallok különbséget, ha akkuról megy vagy ha tápról úgy, hogy az akksi nincs is benne.

Nálam hozott az ASUS saját akksija a hangon, az USB3as aljzatról egész elviselhető volt, de ma délelőtt a Jack elkezdett fontoskodni, eddig hibátlanul működő folyamatokban nem talált drivereket, úgyhogy sajnos megpecsételődött a sorsa. Féltem, hogy hezitálva és részben reményeimet megölve kell majd rátennem a jelet, de ez életem legjobban várt és legboldogabb F8-a. 

Álomválás.     

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 542

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Akinek nagyon komoly rendszere van otthol es cask egy sima laptopot dug ra,az nagy butasag!!!!!!A szereny rendszeremen is jol hallhato a hangzasbeli kulonbseg,javulas hala a modern szoftvereknek.Bele sem gondolok hogy milyen kulonbsegek jonnenek elo egy sokkal jobb rendszeren!!!!!!!!!!!!!!!

Én ezt nem támasztom alá...

Más téma egy kicsit: Dell E4310 laptop. A saját gyári tápja egy Shunyata Hydrába van bekötve. Így alig hallok különbséget, ha akkuról megy vagy ha tápról úgy, hogy az akksi nincs is benne.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 704

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tollact »

Mi az egyszerubb megoldas??28000 usa dollar vagy ezer usa dolcsi diy?
Szerintem egy okosan kiválasztott ezer dolcsis CD játszó
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hát igen. Én is mindig ezt mondom, hogy a megfelelő minőségű és megépítettségű hardvereszközök (készülékek) nélkül sosem fog kijönni az a minőségi plusz, ami a DSD rendszerben van. Hanglemezt is le lehet játszani egy " iskolai" Tesla mono lemezjátszóval is , aminek a tetejében volt az egyetlen szélessávú? hangszóró. Mégsem kérdőjelezi meg senki, hogy ugyanabból az LP-ből egy  komoly futómű-hangkar-hangszedő-phono rendszerrel sokkal többet ki lehet hozni, kb ezerszeres áron. Tulajdonképpen itt is is ugyanez a helyzet. Csak az a gond, hogy az emberek azt hiszik, hogy maga az elv annyira jó, hogy itt már elég olcsóbb komponensekkel rendelkezni, és még úgy is sokkal jobb lesz a végeredmény, mint egy kiforrott, drága PCM alapú rendszeren.
Amig a burmester,mbl,es a tobbi cd lejatszo ara a csillagos egekben addig ezt a temat kerem elfelejteni.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Mi az egyszerubb megoldas??28000 usa dollar vagy ezer usa dolcsi diy?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Ocz revo drive,lehet nem fer bele a htpc be!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A kovetkezo megallo a pci e ssd lesz.nagyon gyors meghajto,allitolag jobb hangminoseg mint a sima sata3  ssd.de ennek is szeretnek kulon tapot mert belezavar a zenebe.Ehhez megint egy csomo barkacsra lesz szugseg.Lassan becsavarodok......

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Halgattam jopar cd futomuvet.amig a pc tap nincs rendben,addig nincs versenyben.De utana??!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

De milyen lineáris? USB tápnak próbáltuk pár lineáris vezérlésű tápot, konkrétan ég és föld volt a difi.
Pico PSU csak egy szűrőtag? gyári PC tápokból esetleg volt már,aki összevetett többfélét?
Milyen teljesítmény szükséges az al-ágaknak? Gondolom a chipsetnek, PCI,USB áramköröknek adtál PC tápegységnél jobbat.

Több laptopot használtam már zenére, nem mindegyiknél jelentős a különbség, hogy akksiról megy-e. Meg, hogy világít-e a kijelző.

pico psu az csak dc dc converter.ez helyettesiti az atx es tapot.12 volt dc kb 120w kell minimum cakk pakk a zenei pc hez ,vinyo egyeb sallangok nelkul.linearis tappal ez is kegyetlen jol szol,ezt hallgattam majd egy honapig.a plusz lin.egysegek csak hab a tortan,nem hoz annyit,de megsem cserelnem vissza!!
lehetoleg ne hasznalj laptopot zenere!!!!nem tudod rendesen fejleszteni.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

De milyen lineáris? USB tápnak próbáltuk pár lineáris vezérlésű tápot, konkrétan ég és föld volt a difi.
Pico PSU csak egy szűrőtag? gyári PC tápokból esetleg volt már,aki összevetett többfélét?
Milyen teljesítmény szükséges az al-ágaknak? Gondolom a chipsetnek, PCI,USB áramköröknek adtál PC tápegységnél jobbat.

Több laptopot használtam már zenére, nem mindegyiknél jelentős a különbség, hogy akksiról megy-e. Meg, hogy világít-e a kijelző.

lt 1084 es tranyobol rendeltem lin.egyseget,olcso volt(1700ft),szereti a kis ampert,alaplapot siman megtaplalom vele,a procitol meghal,a videokartyatol nagyon melegszik.audio gd psu L t szeretnek,de a teljesitmenye lehet nem lesz eleg.jovo heten kiderul.addig megy ez,stabil,jo hang!!!alig melegszik (3,3v)pici kb 30wos traforol hajtom a kepen lent.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Akinek nagyon komoly rendszere van otthol es cask egy sima laptopot dug ra,az nagy butasag!!!!!!A szereny rendszeremen is jol hallhato a hangzasbeli kulonbseg,javulas hala a modern szoftvereknek.Bele sem gondolok hogy milyen kulonbsegek jonnenek elo egy sokkal jobb rendszeren!!!!!!!!!!!!!!!

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

a pico psu panelon kikotom a 3,3 v ot,esetleg holnap az 5 v is,ezeket 2 db linearis egyseggel taplalom.a pico t pedig egy vastag kabellel,atx tapba direct beforrasztott,es plusz kondenzatorokkal(nover,elna)taplalom.a 2 nagy fogyaszto a proci es az alaplapi videokartya.ezeknek nem szentelek komolyabb tapot,mert tapasztalatom szerint nem erdemes.viszont a tobbinek igen,lehet a jovoben kiepitem nekik is.De most meg nem tudom megmondani hogy eme fejlesztes fog e hozni hangminosegi javulast.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Én pont most gondolkozom, hogy a laptophoz építek egy toroidos tápot a gyári helyett. Mik a korábbi tapasztalataid? Megéri vele foglalkozni?
szerintem mindenkeppen megeri,a mac minihez is is csinalnak specko tapot,csak sajna vagy nem,tele van dc dc konverzioval.De a hang lenyegesen jobb konverzio ide vagy oda.ezt tapasztaltam.A laptopokban is ez lehet,a laptopom akkurol jobban szol sokkal mint a pc sima atx es normal tappal!!!

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

A kombinációt pontosan hogyan értetted? Van tippem,csak mégis.
a pico psu panelon kikotom a 3,3 v ot,esetleg holnap az 5 v is,ezeket 2 db linearis egyseggel taplalom.a pico t pedig egy vastag kabellel,atx tapba direct beforrasztott,es plusz kondenzatorokkal(nover,elna)taplalom.a 2 nagy fogyaszto a proci es az alaplapi videokartya.ezeknek nem szentelek komolyabb tapot,mert tapasztalatom szerint nem erdemes.viszont a tobbinek igen,lehet a jovoben kiepitem nekik is.De most meg nem tudom megmondani hogy eme fejlesztes fog e hozni hangminosegi javulast.

bajnokpityu
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 174

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: bajnokpityu »

Az utobbi 2 honapot a pc m tapellatasanak tokeletesitesevel toltottem.Kapcsolo uzemu tap,akku,pico psu(dc dc konverzio),linearis tap?
Rengeteg variacio volt.sokat ki is probaltam.Ma a kapcsolo uzemu tap es egy 3.3v linearis tap kombinaciot probaltam kiserleti celzattal.Megdobbentoen jo hangot produkalt az 1es 2 es alaplapi (+3.3v )lab linearis taplalasa.A kapcsolo uzem tobbi feszultsege nem zavart bele a hangba.Azt hiszem ez a verzio marad.Esetleg a pico psu val kombinalva,hogy kevesebb kulso kabel legyen.

A kombinációt pontosan hogyan értetted? Van tippem,csak mégis.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”