Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A Majik LP12 szerintem jóval felül van a kereteden, ha egyáltalán találsz használtat. Egy teszt róla: http://www.whathifi.com/review/majik-lp12
Az Axisban nem nagyon van minek meghalnia, legfeljebb a motor vagy a PSU purcanhat ki benne, de ez nem jellemző és ha netán mégis megtörténne, az is pótolható/javítható.

Nekünk van használt Majik LP12.
Az Axis terméktámogatása 2006-ban megszűnt.
The Axis is a precision built, twin speed (33.3 rpm and 45 rpm) transcription turntable.Discontinued March 1994

Service support for AXIS turntable ended April 2006

AlmightyEddy
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AlmightyEddy »

OFF:

Tényleg, nem is találkoztunk a lagzi óta, gratulálok!

ON:

Én nagyon tapasztalatlan vagyok lemezjátszó vonalon, de szívesen segítek, ahogy eddig is.   

Jól teszed, h becsülöd, a vinyl továbbra is jó ötlet szerintem is, most is azt mondom, h a hangdobozod már a rendszer gyengébb pontja, de tény, hogy méretben, hangnyomásban megtartani a szintet és hangminőségben feljebb lépni, az zsebbe nyúlós. 

OFF:
Akusztikád változott? Megfordult a rendszer, vagy maradt  a galériával szemben a hangdoboz?

Köszönjük...
Fordult
És ha már át kellett rendezni mindent lecseréltem a vásznat meg a Projektort
Bejelöltelek facebookon van fennt kép, megtudod lesni...

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

ÁÁÁÁ
Nem is lesz...
Hallgatgattam B&W ket meg Dalikat
és egy hét hallgatózás után úgy döntöttem hogy semmi pénzért nem váltanék... se házimozira, se kisebbre 
Mindemellett elkezdtem jobban becsülni azt ami van A pénzt meg amit ráfordítottam volna a cserére azóta is őrzi a bank, úgy döntöttem nem is nyúlok hozzá (jól jöhet ha valami meghal a verdán) bár esküvő környékén megcsapoltam kicsit :DDD 

OFF:

Tényleg, nem is találkoztunk a lagzi óta, gratulálok!

ON:

Én nagyon tapasztalatlan vagyok lemezjátszó vonalon, de szívesen segítek, ahogy eddig is.   

Jól teszed, h becsülöd, a vinyl továbbra is jó ötlet szerintem is, most is azt mondom, h a hangdobozod már a rendszer gyengébb pontja, de tény, hogy méretben, hangnyomásban megtartani a szintet és hangminőségben feljebb lépni, az zsebbe nyúlós. 

OFF:
Akusztikád változott? Megfordult a rendszer, vagy maradt  a galériával szemben a hangdoboz?

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

AlmightyEddy

Lemezjátszó

Ha gondolod, akkor futok egy kört az érdekedben!

Nem lett kisdobozos rendszer?

ÁÁÁÁ
Nem is lesz...
Hallgatgattam B&W ket meg Dalikat
és egy hét hallgatózás után úgy döntöttem hogy semmi pénzért nem váltanék... se házimozira, se kisebbre 
Mindemellett elkezdtem jobban becsülni azt ami van A pénzt meg amit ráfordítottam volna a cserére azóta is őrzi a bank, úgy döntöttem nem is nyúlok hozzá (jól jöhet ha valami meghal a verdán) bár esküvő környékén megcsapoltam kicsit :DDD 

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

Elvileg van, itt egy kép http://i1120.photobucket.com/albums/l49 ... ept006.jpg
Majik LP12 ről van valami tapasztalat? Még árat se találok  Az a gond hogy az axist sem gyártják már így ha valami meghal benne akkor kb kuka

Ha gondolod, akkor futok egy kört az érdekedben!

Nem lett kisdobozos rendszer?

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Majik LP12 ről van valami tapasztalat? Még árat se találok  Az a gond hogy az axist sem gyártják már így ha valami meghal benne akkor kb kuka

A Majik LP12 szerintem jóval felül van a kereteden, ha egyáltalán találsz használtat. Egy teszt róla: http://www.whathifi.com/review/majik-lp12
Az Axisban nem nagyon van minek meghalnia, legfeljebb a motor vagy a PSU purcanhat ki benne, de ez nem jellemző és ha netán mégis megtörténne, az is pótolható/javítható.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1376

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Kérdezd AA HG topictársat, de még használtan sem fér a keretedbe.
(A karja nagyon jó!)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

AlmightyEddy

Lemezjátszó

Ha a Linn Kairn-ban van phono előfok, számomra logikusnak tűnne egy Linn Axis Akito karral és valamilyen Linn hangszedővel.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy lemezjátszót vagy akár szettet tehát mellé tápot, tűt, tisztítófolyadékot stb..
Egy CAV MDEX3, OCM 500, Linn Kairn előerősítő lánchoz?
Utoljára mikor a tanácsotokat kértem (1 éve) Technicset ajánlottatok így nem lett belőle vásárlás... (ugyan annyiból inkább vettem egy Oppo BD playert)
Leginkább a tere lenne érdekes számomra mert csomó "kedvenc zeném" Remasterelve csak Vinylen jelenik meg. Lehet akár használt is, keret kb 150 plusz minusz 1-2X
Előre is köszi mindent

Ha a Linn Kairn-ban van phono előfok, számomra logikusnak tűnne egy Linn Axis Akito karral és valamilyen Linn hangszedővel.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

AlmightyEddy

Lemezjátszó

Sziasztok

Tudnátok ajánlani egy lemezjátszót vagy akár szettet tehát mellé tápot, tűt, tisztítófolyadékot stb..

Egy CAV MDEX3, OCM 500, Linn Kairn előerősítő lánchoz?

Utoljára mikor a tanácsotokat kértem (1 éve) Technicset ajánlottatok így nem lett belőle vásárlás... (ugyan annyiból inkább vettem egy Oppo BD playert)

Leginkább a tere lenne érdekes számomra mert csomó "kedvenc zeném" Remasterelve csak Vinylen jelenik meg. Lehet akár használt is, keret kb 150 plusz minusz 1-2X

Előre is köszi mindent

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Pedig a rockzene is kellemesen tud ám szólni hagyományos lemezről...

Sőt! Jó Jazz lemezt, komolyzenét lehet találni CD-n, SACD-n is. Viszont jól kevert (mai) rockzenét szinte lehetetlen. Majd minden CD rock kiadás agyonkompresszált szar.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: ujviking »

Ez így - ha tényleg hibátlan állapotban a csapágy, a kar - akkor olyan 20e-t ér max.
Hát itt 1500 NOK-ért árulják (kb. 60000 Ft) 
Lehet M.O-ról kellene hordanom és itt árulni 

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1376

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Hali.
Ismeri valaki a Pioneer PL-115D-t?
Ortofon FF15 pickup, új tű és ékszíj.
Féláron adják az új ProJect Carbon Debut-höz képest.
Köszi

Ez így - ha tényleg hibátlan állapotban a csapágy, a kar - akkor olyan 20e-t ér max.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Hali.
Köszi

Az Ortofon FF15 egy elég jó kis mm hangszedő.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

paragon85
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 18

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: paragon85 »

Hali.

Hosszas vívódás után arra jutottam, hogy beruházok egy lemezjátszóra.
Ezért két kérdésem lenne.
Holnap megyünk bolhapiacra, és az lenne az első, hogy milyen kiadók LP lemezei után érdemes keresgélnem (a választékot a stílusirányzatokból majd meglátom)

A második kérdés maga a lejátszó:
Rega RP1, Pro-Ject RPM 1.3 (Ortofon OM 5 pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), Pro-Ject RPM 1.3 2M (Ortofon 2M RED MM pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), vagy egy Pro-Ject Debut Carbon. 
Hangzásilag, minőségileg mi különbség van közöttük? Ki melyiket ajánlaná klasszikus és metál zenére egy Naim Nait 5i-hez?

Köszi
UI: ez azért több lett, mint 2 kérdés 

Szia!

Én is most kóstoltam bele a bakelitek világába, egy pro-jecttel. Igaz nem carbonnal, hanem debut 3 phonoval. Vagyis van egy beépített phono előerősítője és egy om 5 hangszedője. Tudom, nem a legjobb megoldás és biztos sokakat kiver a víz, de kezdésnek tökéletes. Nagyon dögösen tud szólni és kifejezetten szép hangja van. Ja és gyári bontatlan, 100k helyett 40-ért.. Annyiért pedig ajándék volt. Ha érdekel esetleg ennyiért új, keress privátban.

Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel

Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400

adrian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 17

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: adrian »

nem is ér még annyit sem szerintem.

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Hali.
Köszi

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Igen, közben megbeszéltem magammal a kérdést.
Arra jutottam, hogy nagyrészt komolyzenét fogok rajta hallgatni, esetleg kis rock, de az igazi zúzást meghagyom a Dune-nek.

Pedig a rockzene is kellemesen tud ám szólni hagyományos lemezről...
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Ha még nem késő; akkor azt kéne eldönteni, hogy többnyire milyen stílust hallgatsz. (szerintem). Ha rock és elektronikus vonal (főleg frissebb zenék) akkor a fenti lejátszók szerintem felejtősek. Ha inkább lágyabb vonal (jazz, klasszikus, stb) akkor viszont a kis pro-ject jó belépő az analóg világba.
Igen, közben megbeszéltem magammal a kérdést.
Arra jutottam, hogy nagyrészt komolyzenét fogok rajta hallgatni, esetleg kis rock, de az igazi zúzást meghagyom a Dune-nek.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Big »

Kedves fórumtársak!

Valaki tudna nekem válaszolni az alább feltett, hangszedő tömege - engedékenysége - kar eff. tömege összefüggésről szóló kérdésemre?

Köszönöm!

Drumagick!
Ebben a topicban a 170-175. oldal környékén NJ leírta nekem ezeket a dolgokat, amit ezúton is köszönök neki, hogyan kell számolni. Olvass vissza, szerintem megtalálod a kérdésedre a választ.
Itt tettem fel a kérdést innen olvass:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 3/page-171
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Rega RP1, Pro-Ject RPM 1.3 (Ortofon OM 5 pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), Pro-Ject RPM 1.3 2M (Ortofon 2M RED MM pick-up og Pro-Ject 8.6s karral), vagy egy Pro-Ject Debut Carbon. 
Hangzásilag, minőségileg mi különbség van közöttük? Ki melyiket ajánlaná klasszikus és metál zenére egy Naim Nait 5i-hez?

Köszi
UI: ez azért több lett, mint 2 kérdés 

Ha még nem késő; akkor azt kéne eldönteni, hogy többnyire milyen stílust hallgatsz. (szerintem). Ha rock és elektronikus vonal (főleg frissebb zenék) akkor a fenti lejátszók szerintem felejtősek. Ha inkább lágyabb vonal (jazz, klasszikus, stb) akkor viszont a kis pro-ject jó belépő az analóg világba.

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Drumagick »

Kedves fórumtársak!

Valaki tudna nekem válaszolni az alább feltett, hangszedő tömege - engedékenysége - kar eff. tömege összefüggésről szóló kérdésemre?

Köszönöm!
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok

Koriori
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Koriori »

Azért ne kapkodd el a választást, esetleg nézzed meg élôben is ôket, milyen a kivitelük például. Én meggondolnám a Regát.

http://forums.stevehoffman.tv/threads/r ... ie.265056/

http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=344400

Őszinte leszek, nem volt alkalmam összevetni, meghallgatni a Rega RP1 és a ProJect Debut Carbon lemezjátszókat. De műszaki belbecs tekintetében a ProJect többet ad ugyan azon a pénzért. (Mondom ezt úgy, hogy jelenleg Rega lejátszóm van de megelőzően ProJect-em volt).  Aztán ahogy megyünk feljebb ennek a két gyártónak a palettáján, az innovatív tartalom, és hang bizony átbillen a Rega javára. 
 Amit írtam az nem világ igazság, de az eddig tapasztalatom ezt mutatja.
Ha a plázacicák tudnák, hogy mennyibe kerül egy traktor, akkor a farmer fiúkra buknának...

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1179

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: violin »

Londonban majdnem annyian laknak mint egész Magyarországon. Sose lesz akkora a kínálat mint ott....

Nagy kár....nagy kár....
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Londonban én is csak kapkodtam a fejem a kínálatot látva, bármilyen téren. Jó lenne itt csak a fele annak.

Londonban majdnem annyian laknak mint egész Magyarországon. Sose lesz akkora a kínálat mint ott....
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”