Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Az okos kereskedő.
Szerintem egy magyar embernek, nincs a vérében az alkudozás. Az más nációkra jellemző tulajdonság. (...vagy csak magamból indulok ki...?)
Ha van egy termékem, szolgáltatásom, annak van egy bekerülési költsége + a profit. Ez adja az eladási árát. Ennyibe kerül. Ha ebből valaki akár csak egy forintot is enged, akkor nyilvánvalóan korábban (a magassabb árral) hülyének nézett engem, a vevőt, akit jól le lehet húzni, be lehet palizni.
Már ki is fordultam a (virtuális) üzletéből...!
Más a helyzet, ha elkalkulálta magát (bebukott). Ilyenkor a túlárazott vagy éppen nem kurrens termékeinek csökkenti az árát, és nyilvánosságra hozza, hogy "mától ennyi, vigyétek", mert a piac MA ennyit ad érte, ma ennyit ér...
Szerintem egy tisztességes kereskedő nyilvánosságra hozza az árait, és ezzel bátran kilép a piacra, hogy megmérettessen. Aki máshogy csinálja, azt régen úgy hivták, hogy (ló)kupec, és nem volt túl jó híre a többi kereskedő között...
Aha..értem. Akkor Magyarországon sőt az egész világon nincs értelmes, megbízható kereskedő?! Hiszen az úgynevezett High End-ben nincsenek az árak kiírva. Ne keverjük már össze a webshoppal ahol esetleg forgalmaznak hasonló termékeket.
- Smart845
- V.I.P.

- Értékelés: 234
Lemezjátszó
Az okos kereskedő.
Szerintem egy magyar embernek, nincs a vérében az alkudozás. Az más nációkra jellemző tulajdonság. (...vagy csak magamból indulok ki...?)
Ha van egy termékem, szolgáltatásom, annak van egy bekerülési költsége + a profit. Ez adja az eladási árát. Ennyibe kerül. Ha ebből valaki akár csak egy forintot is enged, akkor nyilvánvalóan korábban (a magassabb árral) hülyének nézett engem, a vevőt, akit jól le lehet húzni, be lehet palizni.
Más a helyzet, ha elkalkulálta magát (bebukott). Ilyenkor a túlárazott vagy éppen nem kurrens termékeinek csökkenti az árát, és nyilvánosságra hozza, hogy "mától ennyi, vigyétek", mert a piac MA ennyit ad érte, ma ennyit ér...
Szerintem egy tisztességes kereskedő nyilvánosságra hozza az árait, és ezzel bátran kilép a piacra, hogy megmérettessen. Aki máshogy csinálja, azt régen úgy hivták, hogy (ló)kupec, és nem volt túl jó híre a többi kereskedő között...
Én is így gondolom,annyi kiegészítéssel,hogy ha egyszer már valakinek kedvezményt adott a vételárból és annak "híre ment",akkor ezek után már az eredeti vételárért senki sem akarja megvásárolni azt a bizonyos terméket.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
-
Vendég
Lemezjátszó
Az okos kereskedő.
Érdekes elképzelései vannak a kereskedőkről, meg a magyar emberek alkudozási hajlandóságáról, képességeiről, készségeiről.
.
- elektrorudi
- Fórumlakó

- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Egy Emailt azt gondolom megérne a dolog, manapság melyik kereskedő teszi közzé az árait?
Az okos kereskedő.
Lemezjátszó
Igen,olyan jó ár-érték arányút szeretnék,mint az Ortofon hangszedői,volt is már mc-m is és több féle mm-em is,egyikben sem csalódtam,de szeretnék kipróbálni valami mást is.Úgy tud teljesen kiismerni az ember egy készüléket,ha együtt él vele.
A 2M sorozatot is nézegettem,de a Red-nek és a Blue-nak elég nagy (1.8 gr.)tűnyomás kell mm létére,ez arra enged következtetni,hogy relatív alacsony engedékenységűek ezek a tűk és így a könnyű karokban nem érzik jól magukat.A Bronz már kisebb tűnyomással működik,de lehet,hogy annyit már nem szeretnék rá költeni.Ezért keresek valami más alternatívát.
Ezt azért valószínűleg fiatal korod, vagy nem régóta szerzett jártasságod miatt írod így.
(A tűnyomóerőnek - így pontos - nem sok jelentősége van a tűprofil ismerete nélkül, hiszen a nyomás = nyomóerő - itt tűnyomóerő - és a felület - itt tűprofil - hányadosa.)
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Lemezjátszó
Azért a Grado 1.5 gr-os tűnyomása nagyon propagandisztikus.
Azt is olyan 1.7-el érdemes használni.
Lemezjátszó
Baráti társaságomban is ez a tapasztalat.
Hát nem tudom, lehet én vagyok az egyetlen ember akinek a sok év alatt egyszer sem okozott csalódás?!
Épp ma kaptam tőle ismét egy előnyős árajánlatot és így újabb Grado boldog tulajdonosa leszek.
Egy Emailt azt gondolom megérne a dolog, manapság melyik kereskedő teszi közzé az árait?
Ortofon 2M ? hát ízlések és pofonok...
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
Nekem soha nem volt ilyen tapasztalatom.
Ezért 10 éve fel sem keresem.
Baráti társaságomban is ez a tapasztalat.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
Akkor a 2m széria?
Igen,olyan jó ár-érték arányút szeretnék,mint az Ortofon hangszedői,volt is már mc-m is és több féle mm-em is,egyikben sem csalódtam,de szeretnék kipróbálni valami mást is.Úgy tud teljesen kiismerni az ember egy készüléket,ha együtt él vele.
A 2M sorozatot is nézegettem,de a Red-nek és a Blue-nak elég nagy (1.8 gr.)tűnyomás kell mm létére,ez arra enged következtetni,hogy relatív alacsony engedékenységűek ezek a tűk és így a könnyű karokban nem érzik jól magukat.A Bronz már kisebb tűnyomással működik,de lehet,hogy annyit már nem szeretnék rá költeni.Ezért keresek valami más alternatívát.
Lemezjátszó
Nem szokásom hülyíteni az embereket,ezért jobb lett volna egy árlista,hogy egyáltalán érdemes-e Grado-ban gondolkodnom.
Annál "szégyenlősebb" vagyok,minthogy felhívjam és megkérdezzem egy-két tipus árát,majd megköszönjem és letegyem a telefont.
Ez egyébként is csak egy lehetőségként vetődött föl bennem,egyáltalán nem biztos,hogy Grado tulajdonos leszek.
Régi árlistám van,ezért érdekelt volna,hogy hol tartanak manapság a Grado-k árai a többi hangszedőhöz képest.
Az sem utolsó szempont,hogy míg az Audio Note vagy a Van Den Hul hangszedők árai az évek során nagyon elszálltak,addig pl.az Ortofon árak alacsonyabbak lettek.
Akkor a 2m széria?
Lemezjátszó
Szerintem nyugodtan hívd fel. Ha komoly érdeklődő vagy , akkor mindkettőtöknek a megállapodás lesz a célja.
Nekem soha nem volt ilyen tapasztalatom.
Ezért 10 éve fel sem keresem.
Lemezjátszó
Nem szokásom hülyíteni az embereket,ezért jobb lett volna egy árlista,hogy egyáltalán érdemes-e Grado-ban gondolkodnom.
Annál "szégyenlősebb" vagyok,minthogy felhívjam és megkérdezzem egy-két tipus árát,majd megköszönjem és letegyem a telefont.
Ez egyébként is csak egy lehetőségként vetődött föl bennem,egyáltalán nem biztos,hogy Grado tulajdonos leszek.
Régi árlistám van,ezért érdekelt volna,hogy hol tartanak manapság a Grado-k árai a többi hangszedőhöz képest.
Az sem utolsó szempont,hogy míg az Audio Note vagy a Van Den Hul hangszedők árai az évek során nagyon elszálltak,addig pl.az Ortofon árak alacsonyabbak lettek.
Én a Denon 103 MCn lepődtem meg...20ezer környéki árrából lett 83ezer
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
Szerintem nyugodtan hívd fel. Ha komoly érdeklődő vagy , akkor mindkettőtöknek a megállapodás lesz a célja.
Lemezjátszó
Van árlistájuk,mert én nem találtam?
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
Kell keresni egy eurosat azt odamenni vele a N.Lacihoz és alkudozni:-)
Ja....hogy ez így megy.
Lemezjátszó
Kell keresni egy eurosat azt odamenni vele a N.Lacihoz és alkudozni:-)
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
SZerintem nem, de ahogy tudom ők korrektek, úgyhogy érdemes megprópálni velük egyezkedni.
Lemezjátszó
A L'auditeur-ön kívül forgalmazza még valaki itthon a Grado-kat?
SZerintem nem, de ahogy tudom ők korrektek, úgyhogy érdemes megprópálni velük egyezkedni.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
- Smart845
- V.I.P.

Lemezjátszó
egy kis AT vagy Grado hangszedővel biztos sok örömet fog okozni.
A L'auditeur-ön kívül forgalmazza még valaki itthon a Grado-kat?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 10075
Lemezjátszó
De nem is érnek többet az akciós áruknál. Ráadásul nem a könnyűzene, vagy a modern popzene lejátszása az erősségük...
Ez is egy vélemény, csak nem igaz.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
Vendég
Lemezjátszó
Ismét azt mondom, ne nyúlj bele, tehát a sasszit inkább ne...! Az alátétcsere is éppen "eleget" változtat, mindegyiknek megvan a saját hangkaraktere. Vastag és merev lap alatt a homok csak magasabb frekin hatékony, de az nem biztos hogy baj. Először a motorral kell valamit kezdeni. Ha nagyon rezeg, akkor valami különálló, stabil és nehéz talapzatra szerelés tűnik jó ötletnek. A rossz motor zaja csökkenthető, de az egyenfutása mindenképpen rosszabb marad.
Első körben amit te is javasoltál (igaz a lejátszó alá) egy több rétegű mdf rétegelt lemezből készült sasszira gondolok
Te milyen anyagokat javasolnál, milyen vastagságúakat és milyen össz vastagságban?
Talán még egy 5-10 mm akril lemez alátéten gondolkodom, vagy egy 3 mm-es karbon alátéten.
-
Vendég
Lemezjátszó
Az furcsa lenne. G. Owen összes többi, régi és új hangkarján van antiskating. Szerintem a Scorpio Mk1-hez hasonlóan a túloldalon van a kis súly, csak itt a jóval vaskosabb kialakítás miatt takarásban..
a Helius Orion 4 (korai) szintén meglepő módon anti-skating nélkül készült.helius.jpg
-
Vendég
Lemezjátszó
De nem is érnek többet az akciós áruknál. Ráadásul nem a könnyűzene, vagy a modern popzene lejátszása az erősségük...
Nekem volt új pro-jectem nem is egy - azért azt nem mondanám rá, hogy hulladékok.
Lemezjátszó
Úgy látom többeket erősen érintett a téma. A Project tulajoktól ezúton is elnézést kérek. Az én döntésemet látom te jobban tudod mint én. A célom az volt, hogy egy régebbi de sokak által jónak tartott kezdő lemezjátszóval belekóstoljak az analóg világba. A keretem erre a célra a lehető legkevesebb. Mondjuk 15000Ft. Tudom nem sok de ez van. Annyira spóroltam, hogy a lemezjátszót postán kaptam de előtte megkérdeztem részletesen milyen állapotban van. Ő megnyugtatott, hogy remek. Na így indultam a dolognak nekem nem volt célom csapágyakat gyártatni életem első lemezjátszójához elhiheted. Azt is megjegyeztem magamnak ki volt a kedves úr aki eladta nekem. Itteni fórumos egyébként. Téma részemről lezárva.
Szerintem igenis jó felé rohamozol. Az a régi lemezjátszó így, hogy kicsit rendbe teszed hidd el, nem fog csalódást okozni. Valami rendes alávalóról ne feledkezz el, (ezt egyik esetben sem lehet megspórolni sem új se használt, se alsó,se high-end kategóriánál),ezenkívül egy kis AT vagy Grado hangszedővel biztos sok örömet fog okozni.