Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Valaki pár szóban elmondaná mit kell traction fórumtárs antiskating-re vonatkozó képein (távcsővel) nézni, mert minden látszik a képeken csak az nem. No, jó talán az egyiken.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
"szegény ember vízzel főz."
Szegény atomtudós nehézvízzel főz.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
"szegény ember vízzel főz."
Szegény atomtudós nehézvízzel főz.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 747
Lemezjátszó
Desztvíz, alkohol keverék tisztítás után hogyan szárítjátok a lemezt? Van jelentősége?Ha nem szivatod:)) le a lemezt akkor a trutymó megint beleszárad a barázdába és akkor az egésznek semmi értelme.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
Desztvíz, alkohol keverék tisztítás után hogyan szárítjátok a lemezt? Van jelentősége?
Természetesen van jelentősége, mert a hosszas száradási idővel penésztelepek alakulhatnak ki a barázdában, főleg ha idő előtt el is van csomagolva. A tökéletes dolog persze a csövi által írt vákumos leszívás, de szegény ember vízzel főz......................, így a száradási idő (párolgás) gyorsítása nem elhanyagolható dolog.
Lemezjátszó
Tisztelt : Akvapark,Csövi és Arzachel
Antiskating ügyben itt van néhány kép a saját sogon karomról tisztelettel szeretném a figyelmetekbe ajánlani !
Az a madzag a kis súllyal mit csinál?
Lemezjátszó
Desztvíz, alkohol keverék tisztítás után hogyan szárítjátok a lemezt? Van jelentősége?
Sehogy... leszívjuk vákummal
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Lemezjátszó
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Lemezjátszó
Tisztelt : Akvapark,Csövi és Arzachel
Antiskating ügyben itt van néhány kép a saját sogon karomról tisztelettel szeretném a figyelmetekbe ajánlani !
Lemezjátszó
etilalkohol???....én csak isopropyl alcohol használok 10%ban
Lehet etil is, de izopropil is.
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Lemezjátszó
A lemeztisztításnál ennek nincs jelentősége, a vinylt nem bántja az etilalkohol. A nagyobb jelentősége a dolognak akkor van ha nedves lejátszást végez valaki, illetve hangszedőt tisztít, így a tűszáron felkúszhat a folyadék a felfüggesztésig. Az etilalkohol nincs barátságban a gumi és azok származékaival, oldja, megkeményedik tőle, elveszti rugalmasságát.
Lemezjátszó
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- elektrorudi
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Lemezjátszó
Ja, a szesz nálam is fogy, ha mosok.. .
Jó, jó..., de ehhez minek kell mosni?
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Az 1:5 nálam is játszik.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Én 1:5-öt használok, nálam az jött be. 1:3-at is használtam, de nagyon fogyott a szesz.
Ja, a szesz nálam is fogy, ha mosok.. .
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Én még az 1:7 arányt tanultam.(Pl. Degrell)
(Szerencsére sohasem Lencoztam!)
Én 1:5-öt használok, nálam az jött be. 1:3-at is használtam, de nagyon fogyott a szesz.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Lemezjátszó
Lemez tisztításra a régi jól bevállt és egyszerűen beszerezhető keverék nálam: A kb 50:50 százalékban kevert deszt víz és etilalkohol keveréke. Ez nem hagy nyomot és egészen jól tisztít is.
Én még az 1:7 arányt tanultam.(Pl. Degrell)
(Szerencsére sohasem Lencoztam!)
Lemezjátszó
Két furcsa kérdésem lenne a lemeztisztításról. Próbálta már valaki az lcd/plasma/tablet tisztító folyadékot hanglemezen? Elvileg nem tartalmazhat vizet, vagy bármit ami oldana, marna illetve nyomot/vízkövet hagyna.
A másik, hogy mennyire elvetemült ötlet, ha egy szívóerő szabályzós porszívó bútortisztító keféjére egy mikroszálas kendőt feszítek ki, és óvatosan azzal a kendővel törlöm/porszívózom át a lemezt? Elméletben működnie kéne, de a gyakorlatban??
Lemez tisztításra a régi jól bevállt és egyszerűen beszerezhető keverék nálam: A kb 50:50 százalékban kevert deszt víz és etilalkohol keveréke. Ez nem hagy nyomot és egészen jól tisztít is.
- peterson
- V.I.P.
- Értékelés: 795
Lemezjátszó
Két furcsa kérdésem lenne a lemeztisztításról. Próbálta már valaki az lcd/plasma/tablet tisztító folyadékot hanglemezen? Elvileg nem tartalmazhat vizet, vagy bármit ami oldana, marna illetve nyomot/vízkövet hagyna.
A másik, hogy mennyire elvetemült ötlet, ha egy szívóerő szabályzós porszívó bútortisztító keféjére egy mikroszálas kendőt feszítek ki, és óvatosan azzal a kendővel törlöm/porszívózom át a lemezt? Elméletben működnie kéne, de a gyakorlatban??
Én egyikkel sem próbálkoznék, akkor inkább a fejlécen hirdetett "lemezmosó"... több ismerősöm is használja megelégedéssel.
A kijelző tisztító folyadék - ha nem törlöd le - maradéktalanul elpárolog? Mert, ha nem (és szerintem nem!) akkor a barázdákból hogyan távolítanád el? Ami nekem volt pl.: szemüveg tisztító folyadék+ kendő, az hagyott nyomot, ha nem kellően volt áttörölve.
A porszívózásnál pedig a lemez teljesen fel fog töltődni statikusan a "dörzsöléstől". Valószínű több por lesz rajta mint előtte.
Lemezjátszó
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Lemezjátszó
aussy!
Mennyi a maximum összeg határ?
Max egy tizesem van rá.
Ortofon om valamelyikre gondoltam de félek hogy a sullyal lennének gondok.
Ha meg azzal nem akkor meg a hangja nem lesz a legjobb.
- arzachel
- V.I.P.
Lemezjátszó
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Thorens TD 115 lemezjátszóm amit most kaptam de hangszedő nélküli.
Szeretnék egy jó minőségűt venni bele de nem tudom hogy milyet érdemes.
Lényeg hogy szépen szóljon és ne legyen horror ára.
http://www.ebay.co.uk/itm/Grado-Prestig ... 4ac2aa22fb
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Lemezjátszó
aussy!
Mennyi a maximum összeg határ?
bta!
http://www.goldenageaudio.com.au/turntable-plinths.html
Valami ilyesmire gondoltam, de nyilván nem ilyen komolyra, fölösleges lenne ehhez a tányérhoz és karhoz...
Lemezjátszó
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Thorens TD 115 lemezjátszóm amit most kaptam de hangszedő nélküli.
Szeretnék egy jó minőségűt venni bele de nem tudom hogy milyet érdemes.
Lényeg hogy szépen szóljon és ne legyen horror ára.
- Irvine
- Nincs visszaút
- Értékelés: 10
Lemezjátszó
bta!
Olvasol a gondolataimban? Pedig erősen gondolkozom legalább egy sasszi elkészítésén, mert ez a gyári L-alaku mdf nem sokat ér..... Azért bízom benne, hogy segítesz majd a tanácsaiddal!
Bár nem tudom, hogy egy sasszi mennyit javítana rajta.
Első körben amit te is javasoltál (igaz a lejátszó alá) egy több rétegű mdf rétegelt lemezből készült sasszira gondolok
Te milyen anyagokat javasolnál, milyen vastagságúakat és milyen össz vastagságban?
Talán még egy 5-10 mm akril lemez alátéten gondolkodom, vagy egy 3 mm-es karbon alátéten.