Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: spendorman »

Ez most komoly? Veszel egy ELP-et? Hol lehet majd meghallgatni???
tegnapelott megrendeltem. leghamarabb talán a kassai highend kiállításon (2013 április 20), ha elhatározom hogy kiállítunk-e vagy sem. még nem vagyok benne biztos.

spendorman
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 81

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: spendorman »

Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.

Mindazonáltal megfülelnék egy ilyet!

megkérdezheted :-) sok lemezjátszom volt, van és lesz is. Mi az SME és a Michell Engineeringet forgalmazzuk. Pickup-ból kizárólag a TheCartridgeman MM (1000 és 1600 € kategória)-t. A saját gyujteményemben van SME, Sharp Optonica, Linn Sondek, stb.

Jól nézdd meg mert ez analóg. Mondom azt arra hivatkozva, hogy 2 évig én hezitáltam azon, megveszem-e vagy sem. 2 év alatt sem találtam a neten elég bizonyítékot arra, hogy full analóg vagy sem. Tegnapelott nem tudtam aludni és felhivtam a tulajdonost, vagy másfél órát beszélgettunk forgalmazásról és technikáról. A mai napig nem tudom, milyen alkatrészből jön a jel, de szavát adta, hogy analóg a kimeneti jel és és ha mégsem, a dupláját fizeti vissza a vételárnak, amilyen értékben rendeltem tőle 1 példányt. Könnyű ellenörizni ha már itt lesz (április közepe), ugyanis ráteszünk egy teszt lemezt tökéletes színusszal és megnézzük QRVA YOOO minöségű oszcilliszkópon, mi jelenik meg a kiemeneten...

tollact
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 705

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: tollact »

Okés pongyolán fogalmaztam, de nem a mostani vezért fejezte be a projectet? Mert én úgy tudtam. Legalábbis wikipedia szerint is a szabadalmak után még 8 évet dolgoztak, hogy valóban kihozható legyen egy termék. De végül is mindegy, meghallgatás nélkül nem merném megvenni
Szerintem én még meghallgatás után is inkább mást vennék annyi pénzért
LP:Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD:Philips CD304 Meridian 203DAC, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő:AN OTO PHONO
Hangfal:AN-E/Hemp+Townshend tweeter, Kondo KSL,AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 45

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Narumon »

Nem ő az ötletgazda, hanem az amerikai William K. Heine. 1977-ben írta le a módszert, pár évvel később kezdték a gyakorlati fejlesztést ilyen-olyan befektetők bevonásával. Végül, néhány működő prototípus, és 20.000.000 USD elköltése után jött a CD-korszak, amit nem éltek túl. Csőd, a Finial céget a szabadalmakkal együtt eladták a japánoknak, akik további tíz év finomítás után piacra dobták a lemezjátszót. A videóban a jelenlegi igazgató beszél.

Okés pongyolán fogalmaztam, de nem a mostani vezért fejezte be a projectet? Mert én úgy tudtam. Legalábbis wikipedia szerint is a szabadalmak után még 8 évet dolgoztak, hogy valóban kihozható legyen egy termék. De végül is mindegy, meghallgatás nélkül nem merném megvenni

aussy
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: aussy »

Sziasztok.
Szeretnék egy kis segítséget kérni vásárlás előtt.
Volna két lemezjátszó ami között vacilálok.
Az egyik egy Dual cs606-os.
A másik egy az eladó szerint be nem azonosítható de a képek alapján nem gagyi.
Szerintetek?
Ja a dual 606-os egy Ortofon super OM 10 hangszedővel van szerelve.
Ha valaki esetleg felismeri a beazonosíthatattlant azt megköszönném.A tulaja azt mondta hogy Taiwanban gyártották.
Várom segítő válaszotokat.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Húha, most belém állítottad a sza... ütőt Lassan rendelném a cuccokat, és az előbb már megnyugodtam, hogy akkor JJ lesz. Most akkor mivan?
Ha belédállt a frász a JJ-től, de nem akarsz NOS csőre költeni, akkor vedd meg valamelyik oroszt, pl. az új gyártású Mullardot. Vagy menj rá erre, hátha nem verik fel nagyon az árát:
http://www.ebay.de/itm/2-Rohren-Siemens ... 51a8410509

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 747

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Egy n-el írjuk!

Viszont,ha e van benne akkor kettővel  
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Itt maga az ötletgazda meséli el a működését:
Nem ő az ötletgazda, hanem az amerikai William K. Heine. 1977-ben írta le a módszert, pár évvel később kezdték a gyakorlati fejlesztést ilyen-olyan befektetők bevonásával. Végül, néhány működő prototípus, és 20.000.000 USD elköltése után jött a CD-korszak, amit nem éltek túl. Csőd, a Finial céget a szabadalmakkal együtt eladták a japánoknak, akik további tíz év finomítás után piacra dobták a lemezjátszót. A videóban a jelenlegi igazgató beszél.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Kíváncsi vagyok, a lézer hogyan viszi át a mechanikai rezgéseket. Az előnyei kétség kívül nagyon jók!

Márpedig ebben a gépben full analóg az audio áramkör, bármilyen hihetetlen.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Ha így van, érdekelne a technológia. Sajnos nem találtam sokat róla.

Itt maga az ötletgazda meséli el a működését:

Vendég

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Megkérdezhetem előtte (vagy ezzel együtt) milyen analóg lemezjátszód volt, van? Mert ez akárhogy is nézem, nem analóg és erre már tettek egyszer egy kísérletet, úgy hívják hogy compact disc.

Márpedig ebben a gépben full analóg az audio áramkör, bármilyen hihetetlen. Most jöttek ki egy olcsóbb modellel, 6.000 EUR az alapára, a hírlevél szerint "standard quality sound"- ot kapunk ennyi pénzért.
Amúgy folyamatosan gyártanak, jellemzően múzeumok, és komoly gyűjteménnyel rendelkező magánemberek a vásárlóik, akik nem nem akarják a tűt rátenni a történelmi jelentőségű, ki tudja miből készült lemezeikre. Ott meg gyakran úgysem a hang számít, hanem az eszmei érték, amit, ha máskor nem is, adás-vételnél illik prezentálni.
A hírek szerint arra azért képes a gép, hogy bizonyítsa az analóg felsőbbrendűségét a digitálissal szemben, még ha a legjobb lemezjátszókkal nem is veszi fel a versenyt. És meg kell hagyni, hogy komoly műszaki tartalom van beépítve, 5 db. lézerfejjel olvas, és képes a barázdaároknak azt a részét "látni", amely a legkevésbé viseli a hagyományos lejátszás okozta kopást. Nem lehet zavarba hozni akármilyen hullámos és karcos lemezzel sem. "Analógosként" mi jellemzően a mechanikai megoldásokban keressük a jobb hangot, nem az elektronikai bűvészkedésben, de ez a masina mégis tud valamit, amire semmi más nem képes.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Egy n-el írjuk!
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Indy »

Tudomásom szerint ez teljesen analóg módon működik.

Ha így van, érdekelne a technológia. Sajnos nem találtam sokat róla.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.

Hát nekem csak rossz és nagyon rossz tapasztalataim voltak a JJ-vel, mint gyártóval.

Húha, most belém állítottad a sza... ütőt Lassan rendelném a cuccokat, és az előbb már megnyugodtam, hogy akkor JJ lesz. Most akkor mivan?

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

A lézer letapogatású LP játszó egy harminc éves sztori, nem sok értelmét látom, mert azt nehezen tudom elképzelni, hogy hangminőségben felveszi a versenyt egy 26 000 Dollár értékű analóg LP játszóval, ha ez így van-eddig senki sem cáfolta- akkor meg mire jó ez az egész.

Hát ha egyformán szólnak (tegyük fel), akkor még mindig ott az ELP előnye, hogy nem ér semmi a lemezhez, azaz az ezredik meghallgatás után is újszerű marad a lemez ha egyébként vigyázol rá.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Tudomásom szerint ez teljesen analóg módon működik.

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

pár pinnalat erejéig visszatérnék a lézer lemezjátszóhoz, amiről fél éve értekeztünk finoman. van azóta ilyen vagy hasonló ELP-je valakinek? én ma rendeltem meg...na nem a "Gold" verziót... ha jól emlékszem az 26 ezer USD-ért kelt el...
Ez most komoly? Veszel egy ELP-et? Hol lehet majd meghallgatni???

Narumon
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemezjátszó

Igen, 78
Bár igazából 4 sebességes lemezjátszóra, és a 16-os fordulatszámú lemezekre vágyom; azok még hiányoznak a gyűjteményemből

Perverz

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem igazán forgok hifis körökben, a kollégáimat pedig sajnos nem érdekelné egy ilyen gép. Ha felrakod az audiomarkt-ra, szerintem igen hamar elviszik. Az SME 20 annyival tud többet, hogy jobb lemezjátszó, de ha ezt nem használtad, az is csak porosodna nálad. Kár, hogy anno nem 20-ast vettél, mert most akkor azt árulnád, én meg jól megvenném.

Majd egyszer,ha a gyerekek megnőnek,akkor visszatérek az LP-khez.
Elég sokat betáraztam belőlük.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Én úgy tudom dörmöginek Magyarországon is van egy ismerőse, akinek kellene, csak hát ..... :D

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

Beraktam az SME 10-et az adásvételi részre.
Ha kell kint esetleg valamelyik barátodnak,akkor ezzel jól járna.Én ki sem próbáltam.5 éves,de teljesen új állapotban van.
Az SME 20 miben tud többet?

Nem igazán forgok hifis körökben, a kollégáimat pedig sajnos nem érdekelné egy ilyen gép. Ha felrakod az audiomarkt-ra, szerintem igen hamar elviszik. Az SME 20 annyival tud többet, hogy jobb lemezjátszó, de ha ezt nem használtad, az is csak porosodna nálad. Kár, hogy anno nem 20-ast vettél, mert most akkor azt árulnád, én meg jól megvenném.

Heed Thesis rendszer

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 856

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Ha kell kint esetleg valamelyik barátodnak,akkor ezzel jól járna.Én ki sem próbáltam.5 éves,de teljesen új állapotban van.

Én úgy tudom dörmöginek Magyarországon is van egy ismerőse, akinek kellene, csak hát ..... :D
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: AVX »

Korábban nekem is, kerültem is őket. Ezt megvettem kíváncsiságtól vezérelve, és szerintem jó lett.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.

Lemezjátszó

vagy az új gyártású JJ ECC803S: http://tubedepot.com/jj-ecc803s.html. Utóbbi olcsó és az árát tekintve nagyon jó alternatíva.

Hát nekem csak rossz és nagyon rossz tapasztalataim voltak a JJ-vel, mint gyártóval.

Korábban nekem is, kerültem is őket. Ezt megvettem kíváncsiságtól vezérelve, és szerintem jó lett.

Heed Thesis rendszer

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Azt nem tudom milyen harmadik sebességre gondolsz (78??), de amúgy sem eladó
Meg hát fonó előerősítőhöz hogy jött a harmadik sebesség?
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”