Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- norman-bates
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Sztereó erősitők
Köszönöm az értékes választ!
A sansui,és a luxman márka egy ideje felkeltette az érdeklődésem.
Luxmanok közül párat már ki tudtam próbálni,kicsit rá is kattantam.
Jó volna a Sansui vonalat is megkezdeni.
Most is erősítőt szeretnék venni,az egyik kiszemelt egy luxmanl l-410,a másik az említett Sansui.
Legjobb volna mindkettőt hazahozni,de erre most nincs keret.
Ezért még egy kérdés:Ti melyiket választanátok,l-410,vagy au-719.
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
Sziasztok!
Sansui au-719-ről van valakinek tapasztalata,véleménye?
Esetleg más sansui erősítővel kapcsolatos vélemény is érdekel.
Olvasmányaim alapján, szerintem Sansui témában Kimber mester a szak értő!
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Olvasmányaim alapján, szerintem Sansui témában Kimber mester a szak értő!
Intel Nuc i5-SotM SMS 200 ultra neo-Resonessence Labs Invicta Mirus Pro-Krell KBL-Fapaci aktív nagymonitor.
MDA kábelezés
MDA kábelezés
- norman-bates
- Fórumlakó
- Értékelés: 27
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lindemann limetree bridge, musical fidelity x-dac v3, musical fidelity x-psu v3,Delarton dea 50s, Klipsch tangent300, jbl l20t gi , qed drótok
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
Sztereó erősitők
Egyetértek az előttem szólókkal, hogy inkább vegyél használtan 100e-ért erősítőt, mint újonnan 130-ért. Amúgy én is a Puccini-re szavaznék, bár annak konkrétan a hangját nem ismerem, de nekem egy Bellini Donizetti páros van, amit használtan vettem és nagyon nem bántam meg. Egy megfelelő tápkábellel megtámogatva szerintem jelentősen túlmutat az itteni árán. A különbséget én kábelre költeném, pl Valhallától egy jó tápra vagy IC-re, esetleg egy Alces-re. Továbbá megkérdezném azért Füleleket, hogy nála most pontosan mennyibe kerülnem az erősítők, mert ha jól láttam pl 150e-ft-ért daccal együtt kapsz (erre gondolok http://www.hivox.hu/hun_MyotisD.htm). A dac nélküli erősítője van az unokatesómnak, és nála elég jól szól.
Szvsz érdemes kivárni egy komolyabb erősítőt, amihez lehet fejleszteni a rendszert, mint beleugrani egy "kommerszebbe".
Még jó, hogy nem bántad meg nagyon jól muzsikál az a páros!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Sztereó erősitők
Azt nem írta, hogy nem szeretne használtat venni! Azt írta, hogy új kell ... áfa stb. ... honnan tudjuk, hogy valaki nem tud számlát adni a fórumról ...
De bocs hogy írtam! Maradok tisztelettel. De mindenki azt hallgat amit akar ...
Ja és a Puccini ledúrja mindegyiket a meghatározott zenékben szerintem.
Egyetértek az előttem szólókkal, hogy inkább vegyél használtan 100e-ért erősítőt, mint újonnan 130-ért. Amúgy én is a Puccini-re szavaznék, bár annak konkrétan a hangját nem ismerem, de nekem egy Bellini Donizetti páros van, amit használtan vettem és nagyon nem bántam meg. Egy megfelelő tápkábellel megtámogatva szerintem jelentősen túlmutat az itteni árán. A különbséget én kábelre költeném, pl Valhallától egy jó tápra vagy IC-re, esetleg egy Alces-re. Továbbá megkérdezném azért Füleleket, hogy nála most pontosan mennyibe kerülnem az erősítők, mert ha jól láttam pl 150e-ft-ért daccal együtt kapsz (erre gondolok http://www.hivox.hu/hun_MyotisD.htm). A dac nélküli erősítője van az unokatesómnak, és nála elég jól szól.
Szvsz érdemes kivárni egy komolyabb erősítőt, amihez lehet fejleszteni a rendszert, mint beleugrani egy "kommerszebbe".
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv
Sztereó erősitők
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt,szeretnék a hozzáértőktől tanácsot kérni.Jelenleg vaan egy hk 142-es hm erősítőm és Wharfedale 10.6-os front hangfalak.Sztereo erősítő irányába szeretnék nyitni minőségibb zenehallgatás a cél.Akérdés az lenne,hogy ha max.50-60eForintot szánnék az erősítő vásárlására mit javasolnátok?Használt erősítő tökéletesen megfelel,csak távirányítható legyen(ha lehet).Egyáltalán ennyiért kapok olyat,amely zenén mutat külömbséget?Vagy ne is találgassak?Akusztikus zenehallgatás lenne a cél.Minden tanácsot meghallgatok.Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv!
Sztereó erősitők
És amikor beszerzel mindent, a hazai pályán teljesen más akusztika felborítja az egyszer másutt hallott hangképet.
Olyan meg nem nagyon létezik kis hazánkban, hogy mindent a rendelkezésedre bocsájtanak kipróbálni egy-két hétre.
Nekem sikerült. És bodnart forumtársnál is láttam egy komplett rendszert kölcsönben. Nem tudom mennyi ideig volt nála, őt kérdezd.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
A Advance Acoustic MAP105 mennyire jönne ki Wharfedale Diamond 9.6 -tal?
Zenei téren szinte minden evő vagyok a rockon kivül. Inkább az elektronikus zenét részesitem előnybe.
Illetve még nem volt sztereo rendszerem, most szeretném kiépiteni, de egyenlöre csak egy onkyo blue ray lejátszórol menne a zene! Nemtudom h az anyagiak mikor jutattnak egy normális cd lejátszohoz.
Egyeltalán érdemes-e igy erősitőt venni? Nagyon rontana a dolgon?
Sztereó erősitők
Ha mindenképpen új erősítőt akarsz venni, akkor szerintem is Cambridge Audio 650A. Viszont akkor már célszerű tuningoltatni a Hivox-al, ettől egy kategóriával jobb lesz a hangja.
Ehhez passzol egy Hivox dac, vagy ha jobban tetszik, akkor a Cambridge Audio dacja is mehet hozzá.
És való igaz, érdemes venned hozzá egy Alces-t is.
Az interneten vásárlásról, meghallgatás nélkül én lebeszéllek. Szerintem jobban jársz, ha meghallgatod, főleg otthon, mielőtt megveszed.
Vannak itt forumtársak, akik sűrűn csereberélik a cuccaikat. Meghallgatás nélkül, arra azért van esély, hogy otthon nem tetszik majd a kapott hang.
Vagy vidd magaddal a boltba legalább a hangfaladat, és a kábeleidet.
Ha szereted a kütyüket adni- venni, hirdetni, akkor semmi gond, rendeld meg a neten meghallgatás nélkül.
Ha hosszabb- rövidebb időre olyan megoldást keresel, amit bekapcsolsz és csak hallgatsz, akkor érdemes a vétel előtt meghallgatni. És ez utóbbi esetben ajánlom, hogy komplett rendszereket hallgass meg, akkor is, ha az elemeit egyszerre nem tudod megvenni. Ha egy rendszernek teszik a hangja, akkor nem kell majd évekig kísérletezned, hogy milyen hangfalat, milyen erősítővel, milyen kábellel köss össze, hogy jó hang legyen a vége.
És amikor beszerzel mindent, a hazai pályán teljesen más akusztika felborítja az egyszer másutt hallott hangképet. Olyan meg nem nagyon létezik kis hazánkban, hogy mindent a rendelkezésedre bocsájtanak kipróbálni egy-két hétre.
Ne keverjük!
A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Végre lehetőségem nyílt rá, hogy egy sztereó erősítőt vegyek. Tanácsért fordulok hozzátok.
Az alábbi a listából melyiket javasolnátok (esetleg melyiket zárjam ki)?
76e Ft | Cambridge Audio Azur 350A
76e Ft | NAD C 316 BEE
95e Ft | Tangent EXEO AMP
110e Ft | NAD C 326 BEE
125e Ft | Rotel RA-05SE (sajnos újan nem nagyon lehet kapni)
130e Ft | Cambridge Audio Azur 650A (ez mar a költséghatár teteje)
+ ha kihagytam a titkos tuti tippet kérlek osszátok meg
Élőben sajnos nincs módom meghallgatni őket, internetről rendelem majd, ezért a véleményetekre hagyatkozom. Ha esetleg segít, a következők a paramétereim:
- főként jazz és új/régebbi funkot hallgatok (+kicsi elektronikus)
- új erősítő kell (áfa, stb)
- Tannoy Mercury F2-re lesz egyelőre kötve
- 16nm szoba
- a jelenlegi CD lejátszómat le sem merem írni (FERGUSON d 800 hx, nem ér nevetni, folyamatban a mediaplayer es DAC projekt)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, tanácsot!
(opcionálisan: ugyanebből a listából tuningolás után melyik lenne a nyerő? Elég sok pozitív véleményt olvasni a tuning kapcsán)
Ha mindenképpen új erősítőt akarsz venni, akkor szerintem is Cambridge Audio 650A. Viszont akkor már célszerű tuningoltatni a Hivox-al, ettől egy kategóriával jobb lesz a hangja.
Ehhez passzol egy Hivox dac, vagy ha jobban tetszik, akkor a Cambridge Audio dacja is mehet hozzá.
És való igaz, érdemes venned hozzá egy Alces-t is.
Az interneten vásárlásról, meghallgatás nélkül én lebeszéllek. Szerintem jobban jársz, ha meghallgatod, főleg otthon, mielőtt megveszed.
Vannak itt forumtársak, akik sűrűn csereberélik a cuccaikat. Meghallgatás nélkül, arra azért van esély, hogy otthon nem tetszik majd a kapott hang.
Vagy vidd magaddal a boltba legalább a hangfaladat, és a kábeleidet.
Ha szereted a kütyüket adni- venni, hirdetni, akkor semmi gond, rendeld meg a neten meghallgatás nélkül.
Ha hosszabb- rövidebb időre olyan megoldást keresel, amit bekapcsolsz és csak hallgatsz, akkor érdemes a vétel előtt meghallgatni. És ez utóbbi esetben ajánlom, hogy komplett rendszereket hallgass meg, akkor is, ha az elemeit egyszerre nem tudod megvenni. Ha egy rendszernek teszik a hangja, akkor nem kell majd évekig kísérletezned, hogy milyen hangfalat, milyen erősítővel, milyen kábellel köss össze, hogy jó hang legyen a vége.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Végre lehetőségem nyílt rá, hogy egy sztereó erősítőt vegyek. Tanácsért fordulok hozzátok.
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
Élőben sajnos nincs módom meghallgatni őket, internetről rendelem majd, ezért a véleményetekre hagyatkozom. Ha esetleg segít, a következők a paramétereim:
- 16nm szoba
- a jelenlegi CD lejátszómat le sem merem írni (FERGUSON d 800 hx, nem ér nevetni, folyamatban a mediaplayer es DAC projekt)
(opcionálisan: ugyanebből a listából tuningolás után melyik lenne a nyerő? Elég sok pozitív véleményt olvasni a tuning kapcsán)
Igaz, nekem csak 550A Cambridge Audio-m volt, de talán nem haragszol, ha leírom:
egyszerűen nem értem miért került újonnan 90-95e Ft-ba. Többféle gyártmányú, olcsóbb és több százezres hangdobozzal is kipróbáltam, s nekem nem vált be. Általánosságban erőtlennek, dinamikátlannak, részlettelennek éreztem, zenei műfajtól (pop, rock, jazz, komolyzene) függetlenül.
Messze nem érte meg az új árát. Mai eszemmel még használtan se venném meg, max. háttérzenéhez.
- 4you
- V.I.P.
- Értékelés: 1140
Sztereó erősitők
Azt nem írta, hogy nem szeretne használtat venni! Azt írta, hogy új kell ... áfa stb. ... honnan tudjuk, hogy valaki nem tud számlát adni a fórumról ...
Tiszteletben tartottam a kérését,
mármint, hogy újat szeretne.
Azt gondolom,hogy az ő általa említett erősítők közt mindenképp a Cambridge650 a nyerő.
Ha használt is számításba jön,akkor jelenleg a fórumon a Puccini a nyerő,ár érték arányban.(ráadásul elég zenei)
Persze, ha ez lesz az első sztereó vasa,akkor nem biztos, hogy egyből egészséges belenyúlni egy ilyen kaliberű vasba.
Elsőre abszolút nem ilyen kategóriában gondolkoztam.
egy kezdő autóversenyző sem egyből egy F1-es autóval kezd.
Persze ezt neki kell tudni.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Sztereó erősitők
Kikkoman, nem értelek, miért akarsz új készüléket ? 130 000 Ft-ért olyan erősítőt vehetsz, itt a fórumon, ami újkorában két-háromszor ennyibe került, és hangjuk is minimum ennyivel jobb. Tehát, jó esetben két-háromszázezer forintot is spórolhatsz, míg a 130 000 Ft áfája csak 35 100 Ft. Melyik változattal jársz jobban szerinted ?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
- 16nm szoba
Itt egy teszt, hátha segít!
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport ... 0-150.html
Sztereó erősitők
Sziasztok!
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
Ebből a listából és a hallgatott műfajok alapján, én CA 350A-t venném és elküldeném hiVOX tuningra.
Sztereó erősitők
Kedves fórumlakók!
Tuningoltattam (HiVox) a C6-os Dalikat és valami megdöbbentő a különbség! Viszont elkezdtem azon gondolkozni, hogy lehet egy nagyobb erősítő, még többet ki tudna hajtani belőlük: kicsit több mély, több dinamika, részletezés stb..
Viszont árban sem akarok elszaladni és szeretem a Nadot, csak a kisördög Vagy akkora különbséget nem fogok hallani? Most árulnak egy Advance Acoustic map105-öt egészen jó áron. Bár nem tudom illene-e a Dalihoz, vagy lenne akkora ugrás?
A másik lehetőség pedig, NAD -> Hivox tuningot kap és mellé egy Alces szűrőt.
Hátha valaki próbálgatott hasonlót, vagy lépett feljebb Nadról.
Nekem pont van előtte egy Alces. Ha gondolod letesztelem milyen különbség van, ha nincs előtte, csak nem nagyon van olyan zeném amit hallgatsz
- donignatio
- Nincs visszaút
- Értékelés: 99
Sztereó erősitők
Balu75; maximálisan egyetértek. Áfa ide, számla oda, én is a Puccinire szavaznék.
A felsorolt erősítők a közelébe sem jöhetnek a zeneiséget, egységes, színezetlen megszólalást tekintve az A.A. -nak, pláne a hallgatott zenei menűt tekintve.
Manley Labs muse electronics Von Schweikert Audio Kimber Kable Astell&Kern Meze Cl
Sztereó erősitők
Írja, hogy nem szeretne használtat venni.
- 4you
- V.I.P.
Sztereó erősitők
A listából a NAD C 326BEE tűnik a legjobbnak.
Viszont ha nem kell nagy hangerő és nem technó vagy elektronikus zenére kell, akkor nézz körül a fórum hatsznált rovatában, mert erre elég jól lehet egy Audio Analogue Piccini
http://www.avx.hu/fo...alogue-puccini/
Ez elég jó tud lenni szerintem és árban kedvezőbb is, de van még más típus is itt, csak keresgetni kell, esetleg csövesek is.
A maradék pénzből, meg vegyél Fülelek-től egy hálózati szűrőt (HiVOX - ALCES2 vagy 4 hálózati szűrő), mondjad, hogy fórum tag vagy és kapsz 10% kedvezményt!
www.hivox.hu
Írja, hogy nem szeretne használtat venni.
Rendszer:
- 4you
- V.I.P.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
- 16nm szoba
Szia!én egyből belecsapnék a lecsóba,azt gondolom, hogy a Cambridge 650-es erősítővel nem nagyon nyúlnál mellé,
nekem a kisebb az 540-es volt,és nem rossz kis vas meg kell hagyni.
A Nad-okat nem ismerem,de mintha rock-hoz ajánlanák jobban,nem jazz-hez.
A Tangent-ről már hallottam,sőt szerettem is volna venni.
De én inkább lebeszéllek,azt gondolom, hogy a Cambridge-től biztos nem jobb!
Remélem segítettem.
Rendszer:
Sztereó erősitők
Sziasztok!
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
- 16nm szoba
A listából a NAD C 326BEE tűnik a legjobbnak.
Viszont ha nem kell nagy hangerő és nem technó vagy elektronikus zenére kell, akkor nézz körül a fórum hatsznált rovatában, mert erre elég jól lehet egy Audio Analogue Piccini
http://www.avx.hu/fo...alogue-puccini/
Ez elég jó tud lenni szerintem és árban kedvezőbb is, de van még más típus is itt, csak keresgetni kell, esetleg csövesek is.
A maradék pénzből, meg vegyél Fülelek-től egy hálózati szűrőt (HiVOX - ALCES2 vagy 4 hálózati szűrő), mondjad, hogy fórum tag vagy és kapsz 10% kedvezményt!
www.hivox.hu
Sztereó erősitők
Sziasztok!
76e Ft | NAD C 316 BEE
110e Ft | NAD C 326 BEE
- 16nm szoba
Sztereó erősitők
Az érdekes az, hogy a tuninggal pont megjöttek a mélyek! Sokkal mélyebbre megy le, illetve a térhatás változott hatalmasat. Leesett az állam a tuningtól. Pont ezért gondoltam, hogy ha egy tuning ekkora változást hoz, akkor lehet egy erősítő csere is nagy ugrást hozna. Persze minden relatív, ennyi pénzért nagyon jó hangja van a Nadnak. De viszonylag kis különbséggel lehetne venni egy Audio Analogue Puccinit ami lehet érezhetően változást hozna. Persz ez csak hallgatózással derül ki
A Puccini-t füleld meg ha tudod, az egy jó vas! Én Arcam vonalon léptem tovább a NAD-ról. Van az apróban egy alpha 8-as Arcam is.
Sztereó erősitők
Ha most kevesled a mélyeket, az azért lehet, mert a tuning után csökkent a C6 felsőbasszus kiemelése. Ha több mélyet szeretnél, akkor csalhatsz egy kicsit a dobozok elhelyezésével, jobban rátolhatod őket a falra. Így viszont veszítesz a "térleképzésből". Betehetsz egy sub-ot is próbaképpen. Részletezésben szerintem ne várj csodát, ezek a dobozok nem a felbontásukról híresek, mint ahogyan a "kis" NAD erősítő sem, viszont jól teszik a dolgukat a kategóriájukban.
Az érdekes az, hogy a tuninggal pont megjöttek a mélyek! Sokkal mélyebbre megy le, illetve a térhatás változott hatalmasat. Leesett az állam a tuningtól. Pont ezért gondoltam, hogy ha egy tuning ekkora változást hoz, akkor lehet egy erősítő csere is nagy ugrást hozna. Persze minden relatív, ennyi pénzért nagyon jó hangja van a Nadnak. De viszonylag kis különbséggel lehetne venni egy Audio Analogue Puccinit ami lehet érezhetően változást hozna. Persz ez csak hallgatózással derül ki
Stereo:
Hangsugárzó: Dali Concept 6 (HiVox tuning)
Erősítő: NAD C325bee (HiVox tuning)
Kábelek: Kimber 4TC, IC: Cable Talk Professional 3
DAC: HiVox Lupus C MkIII, HiVox Vespa Jittercsökkentő
Szűrő: HiVox Alces 2, Habia tápkábel
Vetítés
Projektor: Benq w1200 fullHD
Vászon: Gyulai Pál ezüstvászon
Média lejátszó: Popcorn A400
Sztereó erősitők
Kedves fórumlakók!
Tuningoltattam (HiVox) a C6-os Dalikat és valami megdöbbentő a különbség! Viszont elkezdtem azon gondolkozni, hogy lehet egy nagyobb erősítő, még többet ki tudna hajtani belőlük: kicsit több mély, több dinamika, részletezés stb..
Viszont árban sem akarok elszaladni és szeretem a Nadot, csak a kisördög Vagy akkora különbséget nem fogok hallani? Most árulnak egy Advance Acoustic map105-öt egészen jó áron. Bár nem tudom illene-e a Dalihoz, vagy lenne akkora ugrás?
A másik lehetőség pedig, NAD -> Hivox tuningot kap és mellé egy Alces szűrőt.
Hátha valaki próbálgatott hasonlót, vagy lépett feljebb Nadról.
Ha most kevesled a mélyeket, az azért lehet, mert a tuning után csökkent a C6 felsőbasszus kiemelése. Ha több mélyet szeretnél, akkor csalhatsz egy kicsit a dobozok elhelyezésével, jobban rátolhatod őket a falra. Így viszont veszítesz a "térleképzésből". Betehetsz egy sub-ot is próbaképpen. Részletezésben szerintem ne várj csodát, ezek a dobozok nem a felbontásukról híresek, mint ahogyan a "kis" NAD erősítő sem, viszont jól teszik a dolgukat a kategóriájukban.