Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

p0lip
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: p0lip »

En a napokban oldottam meg a recseges problemamat kb fel ev utan.
A cikkben olvastam, hogy a recseges akkor jon elo, amikor a Latency, vagy a buffer rosszul van beallitva, es kisebbre van veve, mint amit a hagkartya bir.
Nalam ez volt a hiba.

Tudtam, hogy nalam van valami szoftveres hiba, mert barmelyik masik szamitogepen megneztem nem produkalta a hibat, igy hardveres nem lehettt a problema.
En igy jartam, mostmar kiraly.

igen, ezektől simán lehet pattogás, bár ahogy olvastam, a kolléga nem igen piszkálta ezen értékeket és alapbeállítások esetén nem igen szokott ez előfordulni.

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Nem csodat varok, hanem azt szeretnem, hogy az adott hardver elemekbol a legjobb minoseget kihozni.
Mivel a szoftver ebben az esetben ingyen van, igy nyilvan semmibe nem kerulne, hogy masik lejatszot rakjak fel, ha ezzel javul a minoseg.

persze, mindenki az adott környezetből próbálja a legjobbat kihozni.
különben ez a lejátszósdi is érdekes, elvileg két bitpontos lejátszónak (persze mindenféle dsp, effekt stb. kikapcsolva) azonos hangot kéne produkálni, de ez még sincs így... ami azért elgondolkodtató.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Zizi »

attól még hogy pl. flac a formátum, lehet 24/96-os vagy éppen 16/44.1, a lényeg, hogy a forrásnak megfelelő legyen a beállítás, tehát a 16/44.1-es anyag esetén 16/44.1 és így tovább. bár a recsegés nem ettől lesz valószínűleg...

En a napokban oldottam meg a recseges problemamat kb fel ev utan.
A cikkben olvastam, hogy a recseges akkor jon elo, amikor a Latency, vagy a buffer rosszul van beallitva, es kisebbre van veve, mint amit a hagkartya bir.
Nalam ez volt a hiba.

Tudtam, hogy nalam van valami szoftveres hiba, mert barmelyik masik szamitogepen megneztem nem produkalta a hibat, igy hardveres nem lehettt a problema.
En igy jartam, mostmar kiraly.

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Én direkt "utaztam" USB-s DAC-ra és nincs azzal semmi gond. Mert ugye minek legyen egy átalakító a jelútban...

Miért, szerinted abban nincs ugyanúgy átalakító?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

jó, nem feddőleg mondtam, csak, hogy csodát nem kell várni

Nem csodat varok, hanem azt szeretnem, hogy az adott hardver elemekbol a legjobb minoseget kihozni.
Mivel a szoftver ebben az esetben ingyen van, igy nyilvan semmibe nem kerulne, hogy masik lejatszot rakjak fel, ha ezzel javul a minoseg.

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Igen, az erősítőben van egy DAC modul, így a közvetlen kapcsolatot egy 5m-es Supra 2.0 USB kábel adja. Többnyire flac és mp3 fájlokat hallgatok, néha egy-egy CD, egyelőre a laptop beépített lejátszóján.

attól még hogy pl. flac a formátum, lehet 24/96-os vagy éppen 16/44.1, a lényeg, hogy a forrásnak megfelelő legyen a beállítás, tehát a 16/44.1-es anyag esetén 16/44.1 és így tovább. bár a recsegés nem ettől lesz valószínűleg...

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1680

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

igazság szerint az usb-s dac-ok szerintem nem igazán jók, persze mint minden másban, ebből is van ilyenebb, meg olyanabb, de az usb alapvetően nem audio átvitelre lett kitalálva, én inkább az spdif (coax) illetve a IEEE 1394 (firewire) kapcsolatot favorizálom, ha "minőségi" zene a cél.

Én direkt "utaztam" USB-s DAC-ra és nincs azzal semmi gond. Mert ugye minek legyen egy átalakító a jelútban...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?

Úgy, hogy feldobsz egy Foobart és összehallgatod!

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Ja ,de sajna nincs SPDIF a Raspberry-n, igy abbol tudok garazdalkodni, ami van.

jó, nem feddőleg mondtam, csak, hogy csodát nem kell várni

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

KS driverrel probaltad? Az tuti kihagyja a Windows -t a zenelejatszasbol. (mondjuk azt nem vagom, hogy van-e a Winamphoz olyan, de a Foobarhoz tuti van)

ha már linux, érdemes ismerkedni vele
röviden: http://en.wikipedia...._Connection_Kit
részletesen: http://jackaudio.org/

szerk.
ez a jack-re

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Megnéztem ezt a NAD drivert. Maga a fájlnév (NADUSBAudioasio_x64.dll) is tartalmazza az "asio"-t. Nem tudom, ez az én szempontomból pontosan mit jelent...
A Windows hangkeverőben a NAD mint "eszköz" jelenik meg, a Winamp pedig mint "alkalmazás". Emellett az eszközkezelőben letiltottam a NAD-on kívüli audio eszközöket, tehát elvileg az alaplapi hangkártya kizárva a rendszerből...
Recsegés jelen felállásban továbbra sincs... De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?

KS driverrel probaltad? Az tuti kihagyja a Windows -t a zenelejatszasbol. (mondjuk azt nem vagom, hogy van-e a Winamphoz olyan, de a Foobarhoz tuti van)

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Van winamphoz is ugyanúgy ks, wasapi, asio.Ezzel nem a winamp mellett akarok kampányolni, csal jelzem :)Nagy felbontású anyagot hallgatsz? Normál cd rip esetén 16/41.1 ideálisabb szerintem.Nekem nem világos, hogy néz ki a rendszer? Laptop - erősítő kapcsolat hogy néz ki?Vagy az erősítő egy usb-s dac is egyben és usb-n kapcsolódik a laposhoz?

Üdv.!

Igen, az erősítőben van egy DAC modul, így a közvetlen kapcsolatot egy 5m-es Supra 2.0 USB kábel adja. Többnyire flac és mp3 fájlokat hallgatok, néha egy-egy CD, egyelőre a laptop beépített lejátszóján.
Újratervezés

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

igazság szerint az usb-s dac-ok szerintem nem igazán jók, persze mint minden másban, ebből is van ilyenebb, meg olyanabb, de az usb alapvetően nem audio átvitelre lett kitalálva, én inkább az spdif (coax) illetve a IEEE 1394 (firewire) kapcsolatot favorizálom, ha "minőségi" zene a cél.

Ja ,de sajna nincs SPDIF a Raspberry-n, igy abbol tudok garazdalkodni, ami van.

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

A hankartyamnak nincs official drivere sajnos linuxhoz, igy orultem, hogy az ALSA legalabb ismeri.
A jack-et egyaltalan nem ismerem, de majd ranezek.

Tehat olyan zenelejatszot tud valaki mondani, ami androidos kezelofelulettel is taviranyithato, es jo minosegu?
Az XBMC-t probaltam en is de a Raspberry Pi-n eleg lassucska, arrol nem is beszelve, hogy igaz, hogy van neki taviranyitoja Androidra, de igazabol kell hozza a kijelzo, vagy TV. Persze ez nem olyan meglepo, mert hat az fullos medialejatszo.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Winampot utoljára 10 éve használtam. Nem tudom mennyire tudja kikerülni a Windows hangkezelő szolgáltatásait (mixer layer, stb). A Foobar-os beépülők, pl. a Wasabi, ASIO ezt megteszi. Javasolnám, hogy próbálj ki egy Foobart, hogy azzal is megvan e a recsegés.

Üdv.!

Megnéztem ezt a NAD drivert. Maga a fájlnév (NADUSBAudioasio_x64.dll) is tartalmazza az "asio"-t. Nem tudom, ez az én szempontomból pontosan mit jelent...
A Windows hangkeverőben a NAD mint "eszköz" jelenik meg, a Winamp pedig mint "alkalmazás". Emellett az eszközkezelőben letiltottam a NAD-on kívüli audio eszközöket, tehát elvileg az alaplapi hangkártya kizárva a rendszerből...
Recsegés jelen felállásban továbbra sincs... De a kérdés elég sarkallatos: vajon ezekkel a beállításokkal tényleg a legjobb hangot nyerem a rendszerből v. a Win még így is belenyúl valahol? Hogyan tudnám ezt tesztelni?
Újratervezés

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

szoftver oldalon Foobar és az XBMC az amit próbáltam, ízlés kérdése. A lejátszódat nem ismerem lehet hogy jobb ezeknél ... Egyébként millió dolog van itt is mint mindenhol. Érdemes kipróbálni más dacokat azzal sokat lehet lendíteni a hangzáson már ha itt vagy elégedetlen...USB kábel és persze az egész rendszer mire lehet képes, azt mindig a leggyengébb láncszem minősége határozz meg. Szerintem...

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Probálok ide is írni, hátha itt kicsit nagyobb lesz a segítségnyújtási hajlandóság, mint 1 másik topic-ban.

Tehát arról volna szó, hogy régebben a PC-mról hallgattam zenét, de most, hogy elköltöztünk magánházba, így a PC elkerült a hangrendszer közeléből.

A hangrendszer elemei:
Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Azt találtam ki, hogy csinálok 1 HTPC-t, és arról fogok zenét hallgatni.
Igy is lett.
Jelen pillanatban így áll össze a rendszer:

Raspberry PI (Raspbian Linux, Music Player Daemon (MPD), MpDroid remote, ALSA driver az ESI-hez).

Az volna a kérdésem, hogy mit tudnék ebből jobbat kihozni annyi kötöttséggel, hogy mivel én ezt csak zenehallgatásara fogom használni, így nincs semmilyen kijelző csatlakoztatva a rendszerhez, 1 androidos tablet-et, vagy telefont használok távirányítónak.

Volna-e ennél jobb minőségű szoftveres megoldás ezekre a hardverekre?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

hááát... többen esküsznek a linux-os zenehallgatásra, a felépítéséből adódó minőség szempontjából. próbálkoztam én is többféle distroval, többféle géppel, de nálam a windows-os minőséget sajnos sehogy sem sikerült elérni.a kérdésedre is válaszolva az oss/alsa hangrendszer mellett a jack-et is megpróbálhatod, ezt elvileg alacsony válaszidejű működésre tervezték.linux alatt nálam még ez volt a legkedvezőbb.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

szoftver oldalon Foobar és az XBMC az amit próbáltam, ízlés kérdése. A lejátszódat nem ismerem lehet hogy jobb ezeknél ... Egyébként millió dolog van itt is mint mindenhol. Érdemes kipróbálni más dacokat azzal sokat lehet lendíteni a hangzáson már ha itt vagy elégedetlen...USB kábel és persze az egész rendszer mire lehet képes, azt mindig a leggyengébb láncszem minősége határozz meg. Szerintem...
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

p0lip

Pc alapú audio lejátszás

Üdv.!

Először is köszönöm az építő jellegű hozzászólást!
Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62). Az erősítőhöz letölthető egy driver (NAD USB audio driver), ami kimondottan ehhez való. Az eszközkezelőben nem tudtam beállításokat módosítani, azonban a win hangbeállításoknál az alapértelmezett lejátszó eszköz a NAD USB audio. Ott letiltottam a különböző kiemeléseket (bass, stb.) és 24/96-ra állítottam a formátumot. Winampban az Ouptup divece szintén NAD USB audio (hardw. acc. engedélyezve).
Most - ezekkel a beállításokkal - nincs recsegés. Laptop indításkor az összes USB eszközt eltávolítottam és az USB kábelt az USB/E-SATA csatiba dugtam.
Lejátszás közben csatlakoztattam egy pendrive-ot és egy USB net sticket. Recsegés nincs!
Tehát amire továbbra sem látom a magyarázatot, az az esetlegesség!
Mit gondolsz, a fentiek tükrében merre tovább?

Van winamphoz is ugyanúgy ks, wasapi, asio.Ezzel nem a winamp mellett akarok kampányolni, csal jelzem :)Nagy felbontású anyagot hallgatsz? Normál cd rip esetén 16/41.1 ideálisabb szerintem.Nekem nem világos, hogy néz ki a rendszer? Laptop - erősítő kapcsolat hogy néz ki?Vagy az erősítő egy usb-s dac is egyben és usb-n kapcsolódik a laposhoz?

Acus
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 29

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Acus »

=Foobar-Wasapi (event style)-RAM Disk= Az abszolut befutó. Eszméletlen, hogy megszólal! (Amarrára nincsen lehetőségem, azzal főzök ami van!)

Zizi
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Probálok ide is írni, hátha itt kicsit nagyobb lesz a segítségnyújtási hajlandóság, mint 1 másik topic-ban.

Tehát arról volna szó, hogy régebben a PC-mról hallgattam zenét, de most, hogy elköltöztünk magánházba, így a PC elkerült a hangrendszer közeléből.

A hangrendszer elemei:
Creek EVO I integrált erősítő
EPOS ESL-8 hangfal
ESI U24XL USB DAC

Azt találtam ki, hogy csinálok 1 HTPC-t, és arról fogok zenét hallgatni.
Igy is lett.
Jelen pillanatban így áll össze a rendszer:

Raspberry PI (Raspbian Linux, Music Player Daemon (MPD), MpDroid remote, ALSA driver az ESI-hez).

Az volna a kérdésem, hogy mit tudnék ebből jobbat kihozni annyi kötöttséggel, hogy mivel én ezt csak zenehallgatásara fogom használni, így nincs semmilyen kijelző csatlakoztatva a rendszerhez, 1 androidos tablet-et, vagy telefont használok távirányítónak.

Volna-e ennél jobb minőségű szoftveres megoldás ezekre a hardverekre?

Előre is köszönöm a válaszotokat.

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62).

Winampot utoljára 10 éve használtam. Nem tudom mennyire tudja kikerülni a Windows hangkezelő szolgáltatásait (mixer layer, stb). A Foobar-os beépülők, pl. a Wasabi, ASIO ezt megteszi. Javasolnám, hogy próbálj ki egy Foobart, hogy azzal is megvan e a recsegés.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Nálam sajnos ez jelenik meg indítás közben:

A "normál" Debian működik.

Hát ez tényleg spéci Linux... :P

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Más: spéci Linux zenehallgatáshoz...

Nálam sajnos ez jelenik meg indítás közben:

A "normál" Debian működik.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

kasumi
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Sok 64 bites Windows-t használó panaszkodik hasonló hibára. Szerintem driverprobléma áll a jelenség hátterében. Gondolom Foobart használsz. A szükséges beállításokat elvégezted? A Windows eszközkezelőjében is be kellene állítani a NAD maximális felbontását pl...

Üdv.!

Másodszor: a beállításokról: Winampot használok (v.5.62). Az erősítőhöz letölthető egy driver (NAD USB audio driver), ami kimondottan ehhez való. Az eszközkezelőben nem tudtam beállításokat módosítani, azonban a win hangbeállításoknál az alapértelmezett lejátszó eszköz a NAD USB audio. Ott letiltottam a különböző kiemeléseket (bass, stb.) és 24/96-ra állítottam a formátumot. Winampban az Ouptup divece szintén NAD USB audio (hardw. acc. engedélyezve).
Most - ezekkel a beállításokkal - nincs recsegés. Laptop indításkor az összes USB eszközt eltávolítottam és az USB kábelt az USB/E-SATA csatiba dugtam.
Lejátszás közben csatlakoztattam egy pendrive-ot és egy USB net sticket. Recsegés nincs!
Tehát amire továbbra sem látom a magyarázatot, az az esetlegesség!
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”