Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11195
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ez nem biztos, hogy a kábeled hibája (főleg, ha már régóta bevált darabról van szó). Nem kizárt, hogy az új portéka egy teljesen más világot képvisel, mint az előző, és az sem biztos, hogy a hangváltója terén minden ok. (Nem csupán az alkatrészek minőségére gondolok.) De ezt nyilván Te tudod jobban megítélni.
Hangsugárzók esetében (főleg DIY doboz esetén) szükséges lehet rendszerhez/fülhöz/akusztikához igazítani az új jövevényt. (Gondolom nem írtam újat számodra.)

Nagyon félre tetszett érteni, uram! Sem portékáról, sem hibákról nincs szó, csupán különbségekről, amiket a különböző kábelek okoznak.

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Siltech kábelt füleltél már? Eléggé vegyes felvágott, még arany is van benne.

Az MXT esetén. Fentebb csak ezüst és arany.

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... Akkora különbségek jönnek elő a vezetők között, hogy még a keresztváltóba is bele kell(ene) némelyiknél nyúlni, ha azzal akarnám használni hosszabb távon.
Es ezeket a kulonbsegeket mérni is tudod vagy csak hallod (hallani véled)?

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

Vendég

Kábelezzünk

A vezető anyagon kívül legalább annyira számít a belső és külső szigetelések anyaga, vastagsága, a geometriai konfiguráció, no meg a csatlakozás is.
Véleményem szerint a vezető anyagra nem érdemes ráfogni ilyen sommás hangzásbeli megállapításokat, mert mindenféle szerkezetből van igen jóféle ,meg igen gyengécske kábel, sok-sok átmenettel. Én hallottam már kitűnő hangot tiszta rézzel, ezüsttel meg totál ötvözettel .....

Vendég

Kábelezzünk

A gyári lemezek nyomása/gyártása ugyan úgy kényes terület, mint a 'barkács' lemez írás. Ráadásul a stúdiókban lévő eszközök minősége és a hangmérnök képzettsége/hangulata nagyban befolyásolja azt , hogy az általunk összeállított 'audio megjelenítőn' jól fog e majd szólni (a remélhetőleg jó helyen megnyomott) lemez.

A választ köszönöm, a kérdésem költői volt.

Vendég

Kábelezzünk

A 'rendszerfüggő' kiegyensúlyozott/ reális megállapítás.
Az én rendszerem a rezet kívánja! Igaz, hogy több százezres ezüst kábelek még nem jártak nálam (és valószínűleg nem is fognak ) .

Több százezres még nálam sem, de pl egy SQ 88, SPX 800 páros eddig ahol hallottam mindent a helyére tett. Nekem sem lesz, de sokat segített abban, hogy a helyén tudjam kezelni a kábelkérdést ( és persze a saját rendszerem ).

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3204

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Éppen az új hangdobozom hangolását végzem a hetekben és bizony nagyon nem mindegy, milyen kábel van előtte (és milyen zenével tesztelem, de ez egy másik történet). Akkora különbségek jönnek elő a vezetők között, hogy még a keresztváltóba is bele kell(ene) némelyiknél nyúlni, ha azzal akarnám használni hosszabb távon.

Ez nem biztos, hogy a kábeled hibája (főleg, ha már régóta bevált darabról van szó). Nem kizárt, hogy az új portéka egy teljesen más világot képvisel, mint az előző, és az sem biztos, hogy a hangváltója terén minden ok. (Nem csupán az alkatrészek minőségére gondolok.) De ezt nyilván Te tudod jobban megítélni.
Hangsugárzók esetében (főleg DIY doboz esetén) szükséges lehet rendszerhez/fülhöz/akusztikához igazítani az új jövevényt. (Gondolom nem írtam újat számodra.)
.

Vendég

Kábelezzünk

Minden bizonnyal be van ragasztva a RCA dugó menete.
Ezt ennek ellenére is szét lehet szedni, csak kérdés, hogy megéri-e?

Megnézték ma és igen, sajnos be van öntve ragasztóval. Marad így. Max szépséghibásan fogom értékesíteni, mivel más baja nincs. Vagy marad, mert igen jó kis kábel:)( AN-Vx mellett hallgattam mostanában párhuzamosan, kb. ugyanaz a szint csak ez részletezőbb az meg zeneibb kissé.)
Dugót lehetne rajta cserélni de csak a Furutech 126G lenne ami ennek az alapverziója, de ez moddolt.

Egyet tudok csinálni hogy veszek 4 126R-t ami ródiumos és upgradelem magamnak:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Ennél jobb megoldás, nem tudom létezik e egy kábel (saját szempontok/igények szerinti) megítélésére.
A készülékcsere lehetséges, hogy időnként új kábelt kíván, bár egy egészséges szint felett a semleges/tiszta hangú darabok általában jó szerepelnek többféle eszközzel is.

Éppen az új hangdobozom hangolását végzem a hetekben és bizony nagyon nem mindegy, milyen kábel van előtte (és milyen zenével tesztelem, de ez egy másik történet). Akkora különbségek jönnek elő a vezetők között, hogy még a keresztváltóba is bele kell(ene) némelyiknél nyúlni, ha azzal akarnám használni hosszabb távon.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

A vezető anyagon kívül legalább annyira számít a belső és külső szigetelések anyaga, vastagsága, a geometriai konfiguráció, no meg a csatlakozás is.
Véleményem szerint a vezető anyagra nem érdemes ráfogni ilyen sommás hangzásbeli megállapításokat, mert mindenféle szerkezetből van igen jóféle ,meg igen gyengécske kábel, sok-sok átmenettel. Én hallottam már kitűnő hangot tiszta rézzel, ezüsttel meg totál ötvözettel (négyfajta fém amorf konfigurációja) is, az említett összefüggésekkel csak kis részben értek egyet. A hosszú ideig történő pihentetés, a kriogén eljárások, a sokkilences tisztaság divatos varázsszavak, de önmagukban semmit sem érnek. Ráadásul lehetetlen ellenőrizni az igazságtartalmukat.
A meghallgatás saját rendszerben ugyan értelemszerűen jó ötlet, csak sajnos könnyedén előfordulhat, hogy pl. egy későbbi elektronika csere után máris hallatszik, hogy nem is annyira jó az a kábel, amit eddig használtak.

Nem nevezném sommás véleménynek a saját tapasztalataim összefoglalását. Nyilván nem csak a vezető anyaga számít, de én most azonos szigetelésű, azaz anélküli vezetőket vetettem össze. Amúgy teljes mértékben egyetértenék Veled, ha nem jutnék újra és újra a leírt következtetésekre többféle származású kábellel és több rendszerben is. Az utolsó nagy kábelteszt 2 évvel ezelőtt zajlott nálam, gyakorlatilag teljesen más műszaki környezetben, csak én és a szoba maradt ugyanaz, az eredmény mégis nagyjából azonos lett. Tény, vannak korlátaim, így pl. nem foglalkozom több száz dolláros kábelekkel, de el tudom hinni, hogy az abból a világból származó példányok némelyike cáfolja a kijelentéseimet, csal ez engem hidegen hagy.

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

A meghallgatás saját rendszerben ugyan értelemszerűen jó ötlet, csak sajnos könnyedén előfordulhat, hogy pl. egy későbbi elektronika csere után máris hallatszik, hogy nem is annyira jó az a kábel, amit eddig használtak.

Ennél jobb megoldás, nem tudom létezik e egy kábel (saját szempontok/igények szerinti) megítélésére.
A készülékcsere lehetséges, hogy időnként új kábelt kíván, bár egy egészséges szint felett a semleges/tiszta hangú darabok általában jó szerepelnek többféle eszközzel is.
.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5296

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sokadszorra futottam neki egy nagyobb léptékű kábeltesztnek a napokban, amiben sokféle anyag és kialakítás képviselteti magát. Bármennyire meglepő számomra, most is a papírforma látszik érvényesülni. A tiszta réz vezetők masszív, megnyugtató, basszusban erős, középsávban tiszta és élénk, magasban kissé fátyolos hangzást adnak. Az ezüstözött darabok alul elvékonyodnak, középen kissé agresszívek, felül pedig néha irreálisak, de ez néhol néhányaknak akár tetszetős is lehet. Bár sokan azt várják az ezüstözött réz vezetőktől, hogy majd mindkét anyag előnyeit magukban hordozzák, nekem inkább úgy tűnik, a hátrányok kerülnek előtérbe. Részemről továbbra is maradok a rezesek táborában, a vegyes felvágottakat elvetettem, a tiszta ezüst vezetőkkel még kísérletezem a napokban, mert itt nem annyira egyértelmű a helyzet.

Véleményem szerint a vezető anyagra nem érdemes ráfogni ilyen sommás hangzásbeli megállapításokat, mert mindenféle szerkezetből van igen jóféle ,meg igen gyengécske kábel, sok-sok átmenettel. Én hallottam már kitűnő hangot tiszta rézzel, ezüsttel meg totál ötvözettel (négyfajta fém amorf konfigurációja) is, az említett összefüggésekkel csak kis részben értek egyet. A hosszú ideig történő pihentetés, a kriogén eljárások, a sokkilences tisztaság divatos varázsszavak, de önmagukban semmit sem érnek. Ráadásul lehetetlen ellenőrizni az igazságtartalmukat.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2989

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

a vezeték felőli végét kell csavarni, én is sokat szenvedtem vele

A két dugó sztem nem pont ugyanaz.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

a vezeték felőli végét kell csavarni, én is sokat szenvedtem vele
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Vendég

Kábelezzünk

A tárgy Crystal Cables RCA dugó bontása. Mivel sehogy sem megy, esetleg vki aki már csinálta, próbálta, látta ésatöbbi, segíthetne.
Köszönöm előre is.
A probléma az hogy nem lehet ráfogni rendesen a réz palástra és áll mint Katiban a gyerek:))

Minden bizonnyal be van ragasztva a RCA dugó menete.
Ezt ennek ellenére is szét lehet szedni, csak kérdés, hogy megéri-e?

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Én is azok táborába tartozom az eddigi tapasztalatok alapján, hogy rendszerfüggő. Hallottam más rendszerben kiválóan szólni olyan kábeleket, melyek nálam "túl fényesek" voltak.

A 'rendszerfüggő' kiegyensúlyozott/ reális megállapítás.
Az én rendszerem a rezet kívánja! Igaz, hogy több százezres ezüst kábelek még nem jártak nálam (és valószínűleg nem is fognak ) .
.

Vendég

Kábelezzünk

Én is azok táborába tartozom az eddigi tapasztalatok alapján, hogy rendszerfüggő. Hallottam más rendszerben kiválóan szólni olyan kábeleket, melyek nálam "túl fényesek" voltak. Tápkábeleim és a hs kábel rézből van (jobban illett a rendszerbe, mint a Siltech és Crystal belépő szériája ), de ic és digit ic terén árkategóriájában a Siltech mxt szériája tetszett a legjobban ( igaz ez réz-arany futtatással ).

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: csövi »

Sajnos én ezt nem dudom így kijelenteni...pl. hangfalkábelem és tápkábelem is ezüst, de semmi olyan rossz tulajdonságát nem hallok mint egy régi pl.:siltech kábel produkált. Szóval marad a meghallgatás saját rendszerben.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Részemről továbbra is maradok a rezesek táborában...

.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Sokadszorra futottam neki egy nagyobb léptékű kábeltesztnek a napokban, amiben sokféle anyag és kialakítás képviselteti magát. Bármennyire meglepő számomra, most is a papírforma látszik érvényesülni. A tiszta réz vezetők masszív, megnyugtató, basszusban erős, középsávban tiszta és élénk, magasban kissé fátyolos hangzást adnak. Az ezüstözött darabok alul elvékonyodnak, középen kissé agresszívek, felül pedig néha irreálisak, de ez néhol néhányaknak akár tetszetős is lehet. Bár sokan azt várják az ezüstözött réz vezetőktől, hogy majd mindkét anyag előnyeit magukban hordozzák, nekem inkább úgy tűnik, a hátrányok kerülnek előtérbe. Részemről továbbra is maradok a rezesek táborában, a vegyes felvágottakat elvetettem, a tiszta ezüst vezetőkkel még kísérletezem a napokban, mert itt nem annyira egyértelmű a helyzet.

Nekem is ez a tapasztalatom a régmúltból
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Indy »

Részemről továbbra is maradok a rezesek táborában, a vegyes felvágottakat elvetettem, a tiszta ezüst vezetőkkel még kísérletezem a napokban, mert itt nem annyira egyértelmű a helyzet.

Siltech kábelt füleltél már? Eléggé vegyes felvágott, még arany is van benne.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Kábelezzünk

Viszont be kell lássuk, hogy nem indulhatunk ki csupán a saját tapasztalatainkból. Annak ellenére, hogy sokunknak nem vált be, vannak olyan rendszerek, ahol kifejezetten jótékony hatású tud lenni még az occóbb ezüst hangja is. Némelyik olyannyira magasba húz, hogy a mosott, mélybe húzó láncnak kifejezetten áldására tud válni. ("Hű de részletesebb lett" című örömteli fejezet. / Csak hosszabb távon is lehessen hallgatni... )

Ezüst vagy réz? Úgy vélem, ez is örök vita tárgya marad a HiFi(sták) világában. Már csak azért is, mert nem kicsi a 'szórás' mindkét alapanyag minőségében.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Viszont be kell lássuk, hogy nem indulhatunk ki csupán a saját tapasztalatainkból. Annak ellenére, hogy sokunknak nem vált be, vannak olyan rendszerek, ahol kifejezetten jótékony hatású tud lenni még az occóbb ezüst hangja is.

Egy etalon/magnepan rendszerben nagyon jól szólt ez az ezüst - amit én furcsálok picit, mert pont nem egy mélybe húzó rendszer:)

audioline
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Szerintem nem sokan kedvelik a rossz értelemben vett "ezüst hangkaraktert"...

Viszont be kell lássuk, hogy nem indulhatunk ki csupán a saját tapasztalatainkból. Annak ellenére, hogy sokunknak nem vált be, vannak olyan rendszerek, ahol kifejezetten jótékony hatású tud lenni még az occóbb ezüst hangja is. Némelyik olyannyira magasba húz, hogy a mosott, mélybe húzó láncnak kifejezetten áldására tud válni. ("Hű de részletesebb lett" című örömteli fejezet. / Csak hosszabb távon is lehessen hallgatni... )

Ezüst vagy réz? Úgy vélem, ez is örök vita tárgya marad a HiFi(sták) világában. Már csak azért is, mert nem kicsi a 'szórás' mindkét alapanyag minőségében.
.

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 759

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Big »

A gyári lemezek nyomása/gyártása ugyan úgy kényes terület, mint a 'barkács' lemez írás. Ráadásul a stúdiókban lévő eszközök minősége és a hangmérnök képzettsége/hangulata nagyban befolyásolja azt , hogy az általunk összeállított 'audio megjelenítőn' jól fog e majd szólni (a remélhetőleg jó helyen megnyomott) lemez.

És sajnos ez igaz az LP-re is, manapság meg nagyon. Mindannak ellenére, hogy használok LP játszót nem vagyok meggyőződve róla, hogy minden esetben az adott zeneanyag ott a legjobb. Akkor most mi is a referencia hang?
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”