Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak egy kerdesem lenne.

Ezt "In theory electrical signal propagates in vacuum with the speed of light ( c )."

hogy sikerult erre leforditani?
"A vákuumban a vezetéken az elektronok a fény sebességével terjednek..."

Számtalan hasonló "érdekességet" találtam.
Pl.: "Ezért világszerte intenzíven foglalkoznak a kristályszerkezet optimalizáló gyártási
eljárásokkal, mint a hosszú, vagy mono kristály gyártással, a cryo hűtéssel, ......... felületi polírozással."
A felületi polírozás hogyan is optimalizálja a fémek kristályszerkezetét? Egyáltalán hogyan változtatja meg azt, még ha nem is az optimális irányba?

Plusz elgondolkodtam azon, hogy ha a dielektrikumok olyan mértékben változtatják meg az elektronáramlás sebességét, mint ahogy az a cikkfordításban szerepel, akkor miért is jelent problémát -szintén a cikkfordítás szerint- , hogy a nem azonos átmérőjű huzalok eltérő átviteli sebességgel rendelkeznek, hiszen ez a probléma könnyen megoldható azzal, hogy különböző dielektrikumokat használunk az eltérő átmérőjű vezeték körül.
Vagy mégsem ilyen egyszerű ez, ahogy ez a tanmese leírja?
Ráadásul, mint nem kábelgyártó azt sem értem, hogy az eltérő elektronáramlási sebességnek milyen jelentősége van 1m körüli kábel esetén, amiben váltóáram folyik?

.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: AVX »

Bocs, de az efféle kinyilatkoztatásokból -ahogy fülelek is mondta- maximum etikátlan marketinget lehet tanulni.

Most megmutathatná,hogy nem csak a saját érdek számít.
Pár dolgot akár fel is rakhatna ide.
Követhetné Fapaci és Fodesz példáját.

Más is.

Jótékonysági Licit!!!

http://www.avx.hu/fo...konysagi-licit/

Vendég

Kábelezzünk

Természetesen a SCHNERZINGER honlapon sem részletezik a saját technológiai megoldásaikat, viszont leírják azt, hogy mit NEM csinálnak és miért nem. Ebből is lehet tanulni! Külön kiemelik, hogy egyes technológiai megoldások, pl. különböző fémanyagok ötvözése az alapfémbe, vagy eltérő átmérőjű huzalok együttes használata jelvezetékekben színezi a hangzást
Bocs, de az efféle kinyilatkoztatásokból -ahogy fülelek is mondta- maximum etikátlan marketinget lehet tanulni.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Jó reggelt, szép hetet mindenkinek!

Ennyi kedves érdeklődésnek nem tudok ellenállni... íme itt az ígért fordítás!

Kábel ismeretek

A Schnerzinger cég fejlesztőinek véleménye kábelekkel kapcsolatos kérdésekről

Persze csak az olvassa el, aki még nem tud mindent a kábelekről …!

Természetesen a SCHNERZINGER honlapon sem részletezik a saját technológiai megoldásaikat, viszont leírják azt, hogy mit NEM csinálnak és miért nem. Ebből is lehet tanulni! Külön kiemelik, hogy egyes technológiai megoldások, pl. különböző fémanyagok ötvözése az alapfémbe, vagy eltérő átmérőjű huzalok együttes használata jelvezetékekben színezi a hangzást, ezeket a megoldásokat marketing okból használják más gyártók!
A cég amúgy valószínűleg jó kábeleket gyárt ez kiderül ebből a tesztből:

http://forum.audiogo...00-Interconnect

A cég nyitottságát jelzi, hogy előzetes bejelentkezés után bárki tesztelheti az alább látható demo rendszerükön a SCHNERZINGER kábelekkel együtt nagy gyártó cégek csúcs kábeleit, vagy akár a saját otthon használt kábeleit.

Nos, aki ilyen zsúfolásig telerakott helyiségben demonstrál, az kapásból több súlyos hibát követ el akusztikai szempontból, persze jól mutat a sok méregdrága holmi, de ez inkább markecing szempont.
A tudományosnak tűnő magyarázgatás több eleme is erősen cáfolható, az "én tudom csak, mi a tuti, a többiek mind hibáznak" hozzáállás meg gyomorforgató.
Persze aki beveszi, hát eméssze egészséggel

lamalas
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 373

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lamalas »

... íme itt az ígért fordítás!
Csak egy kerdesem lenne.

Ezt "In theory electrical signal propagates in vacuum with the speed of light ( c )."

hogy sikerult erre leforditani?
"A vákuumban a vezetéken az elektronok a fény sebességével terjednek..."

- hangszórók, hangsugárzók eletro-akusztikai mérése (Thiele/Small paraméterek, átvitel, torzítás, fázis, impedancia)

- aktív / passzív hangváltók, hangsugárzók tervezése, kivitelezése

- meglévő hangsugárzók vizsgálata, esetleges feljavítása

- akusztikai mérések

- esztétikus akusztikai elemek tervezése, kivitelezése

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: cables »

Pár hete beírtak az üzenőfalra valamit a SCHNERZINGER cégről. Én nem hallottam semmit eddig róluk, akkor megnéztem a honlapjukat és láttam, hogy feltettek elég sok kábel háttér info-t német és angol nyelven. Ha valaki olyan gyógyszert vesz, amit két cég is gyárt érdemes elolvasni mindkettő reklámját, abból is főleg azt, hogy milyen mellékhatásai vannak a a konkurens terméknek. Azt ugyanis leírják rendesen. A SCHNERZINGER oldalain sem azt érdemes elolvasni, amit a saját technológiájukról írnak, hanem azt ahol más gyárak technologiájáról írják le a hátrányokat. Ebből lehet tanulni. Ajánlom mindenkinek. Én átrágtam magam rajta, ha többeket érdekel ez magyarul, akkor a hét végén beírom ide a fontosabb tudnivalókat.

Jó reggelt, szép hetet mindenkinek!

Ennyi kedves érdeklődésnek nem tudok ellenállni... íme itt az ígért fordítás!

Kábel ismeretek

A Schnerzinger cég fejlesztőinek véleménye kábelekkel kapcsolatos kérdésekről

Persze csak az olvassa el, aki még nem tud mindent a kábelekről …!

Természetesen a SCHNERZINGER honlapon sem részletezik a saját technológiai megoldásaikat, viszont leírják azt, hogy mit NEM csinálnak és miért nem. Ebből is lehet tanulni! Külön kiemelik, hogy egyes technológiai megoldások, pl. különböző fémanyagok ötvözése az alapfémbe, vagy eltérő átmérőjű huzalok együttes használata jelvezetékekben színezi a hangzást, ezeket a megoldásokat marketing okból használják más gyártók!
A cég amúgy valószínűleg jó kábeleket gyárt ez kiderül ebből a tesztből:

http://forum.audiogo...00-Interconnect

A cég nyitottságát jelzi, hogy előzetes bejelentkezés után bárki tesztelheti az alább látható demo rendszerükön a SCHNERZINGER kábelekkel együtt nagy gyártó cégek csúcs kábeleit, vagy akár a saját otthon használt kábeleit.

Vendég

Kábelezzünk

A kábeleket zsebre lehet vágni, tucatnyit haza lehet vinni és egy szabad félórában akár 20 példányt is össze lehet vetni
Vicces az efféle kábelteszt. Fél óra esetleg a szemét kiszórásához elégséges...

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 792

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lacy »

Visszatérve a digitkábelből-analóg ic témára, itt van egy konkrét példa.
Ebből könnyedén lehetne 50 cm-es analog ic.

http://www.ebay.co.u...d=190771731063

Ó mamám ez nagyon sokba van és még ráadásul csak 1 szál ami max mono jelátvitelre alkalmas

koviati
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 52

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: koviati »

Visszatérve a digitkábelből-analóg ic témára, itt van egy konkrét példa.
Ebből könnyedén lehetne 50 cm-es analog ic.

http://www.ebay.co.uk/itm/Siltech-HF-9G ... 1731063%26

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3523

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Ha csak a rádiót nem tekintjük annak.

Azért ott volt még Marconi és Popov is, aztán ki kitől lopott az más kérdés

Most hogy ránéztem a wikipedia-ra, ismét megdöbbentem, mi magyarok nagyon is élvonalában voltunk az akkori hight-tech-nek, fejlesztésben, alkalmazásban, pedig akkor az internet nem gyorsította az információ áramlást, meg röpködni-hajózgatni sem volt könnyű Amerika és Európa között.

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1di%C3%B3

murasake
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 254

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: murasake »

Mottó: "Amiről nem tudunk az nincs."

http://www.youtube.com/watch?v=rzIYRxWbm1g

Úgy látszik a sok sületlenségből néha kigurul egy-egy gyöngyszem a kereskedelmi tévékből is.
Nagyon érdekes és elgondolkodtató cikk volt, köszönöm a linkelőnek.

stiny
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 14

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: stiny »

Tesla egyetlen "forradalmi" találmányát sem tudta sosem megépíteni, másnak sem sikerült. De urbánus legendák születésére jó volt.

Ha csak a rádiót nem tekintjük annak.

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 749

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: arzachel »

OFF
Nekem inkább Öveges professzor jut eszembe, Ő a fizika rejtelmeit gyermeki csodálattal mutatta meg, ez a hazug Egely meg egy megélhetési kuruzsló, aki szerint a világ összes fizikusa a CIA és amerikai / orosz hadseregnek dolgozik, a NASA-t már ne is említsük.
ON

A lista nem teljes...A Bilderberg csoportot és az Illuminátusokat valahogy kihagytad.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Tesla egyetlen "forradalmi" találmányát sem tudta sosem megépíteni, másnak sem sikerült. De urbánus legendák születésére jó volt.

Mottó: "Amiről nem tudunk az nincs."

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Aki más alapon értemezi a fizikát annak bizony rövid úton vége.Teslának egészen " véletlenül " kétszer égett le a labóratóriuma.....

Aki más alapon értelmezi a fizikát az a rossz tanuló, aki abban látja a mentsvárat, hogy a tanárt hülyézi le. Ez egyébként általában a baj az összeesküvés elméletekkel, hogy éppen csak az alapok nincsenek a helyükön, a felépítmény már logikusnak látszik.
De csak látszik.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Aki más alapon értemezi a fizikát annak bizony rövid úton vége.Teslának egészen " véletlenül " kétszer égett le a labóratóriuma.....

OFF
Nekem inkább Öveges professzor jut eszembe, Ő a fizika rejtelmeit gyermeki csodálattal mutatta meg, ez a hazug Egely meg egy megélhetési kuruzsló, aki szerint a világ összes fizikusa a CIA és amerikai / orosz hadseregnek dolgozik, a NASA-t már ne is említsük.
ON

arzachel
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

ráadásul a fizikát is más alapokon kellene értelmezni, meg erős kiképzést kellene kérni hozzá Egely György látnok fizikustól, az ilyentől igyekszem távol tartani magam.

Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3188

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: audioline »

Ami azt illeti méltánytalanul kevésszer köszönjük meg neked a fórumot...
...jó ha megtanuljuk egymást tolerálni.

'köszönet' - 'tolerancia' (Bár nem kábel téma) de öröm számomra ilyen gondolatokat olvasni! Végtére "egy csónakban evezünk", csak különböző evezőkkel!
.

Vendég

Kábelezzünk

Nem szeretném elterelni az eredeti témáról a szót, csak annyit jegyeznék meg, hogy az általam használt elv nem egy új kábelt jelöl, hanem a meglévő kábeleink az eddigitől eltérő felhasználási módját. Tehát ez egy adapter fej egység lesz, amibe az IC kábeleket beköthetjük a forrás és a kábel közé közvetlenül beiktatva. És nem is holmi vudu illúziókkal, meg műgyantába öntött tekercsekkel operál, hanem teljesen világos, racionális alapokon működik, hisz mint említettem ez lényegében egy méréstechnikai eszköz.
Aztán hogy kinek tetszik és kinek nem a hatása, az már nem az én dolgom.
Jövőre ki fogok találni valamit a megfelelő kialakításra, mert a mostani próbadarab nagyon kezdetleges.
Most pedig vissza a vuvuhoz...

Vendég

Kábelezzünk

Hékás a múltkor is te kérted,hogy töröljem a reget.
Ha nem személyeskedsz,akkor én csípem a beírásaid.

Igaz, ezek pusztán félreértések amiket az ember lassan tanul meg kezelni. Ami azt illeti méltánytalanul kevésszer köszönjük meg neked a fórumot és hogy ezáltal összetartod a hazai hifi iránt érdeklődők közösségét, miközben Salamoni bölcsességet várunk el a moderálási elvekben.
Néha úgy alakul, hogy az embert nem érdekli ez a közösség, de hát ezek mégiscsak mi vagyunk és nem igazán cserélődünk ki egyhamar. Ezért jobb ha megtanuljuk egymást tolerálni.
Bocs az offért, de azt hiszem ezzel adós voltam!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Arra én is
Mondjuk inkább az a kérdés hogy Te meddig bírod, de azért majd igyekszem

Hékás a múltkor is te kérted,hogy töröljem a reget.
Ha nem személyeskedsz,akkor én csípem a beírásaid.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

vissza térve az ezerszer megrágott kábel általános hifi gumicsontól a ma felidézett gyártóra, annak a kopirightos maszlagjára:

Molecular Processing
SCHNERZINGER® ATOMIC BONDING

Nagyon gyenge vagyok fémtanból, a fémekre tudtommal nem a molekula szerkezet a jellemző, mert két rézatom nem alkot molekulát, de ha a rezet vegyítjük ezüsttel, arannyal, azokkal sem képez molekulát, egymás rácsszerkezetét módosítják, az egyéb nem ideális rács tulajdonságok mellett.

Ez az atomic bonding is egy vevőkábítás ha csupán a megnevezést veszem, az fématomok, de szinte minden szilárd anyag atomi kapcsolatban alkot valamilyen struktúrát. Ha meg hozzá értelmezem a rendezett hosszú nagy kristályos szerkezetet, hát azt sem tegnap találták és nem SCHNERZINGER-nél.

Na ettől a hablaty szövegtől még lehet jó is a kábelük, de én az ilyen akasztós dumákat olvasva, ráadásul a fizikát is más alapokon kellene értelmezni, meg erős kiképzést kellene kérni hozzá Egely György látnok fizikustól, az ilyentől igyekszem távol tartani magam.

Vendég

Kábelezzünk

Kíváncsi vagyok,most meddig bírod a fórumozást.

Arra én is
Mondjuk inkább az a kérdés hogy Te meddig bírod, de azért majd igyekszem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Értelmes vitát ilyen emberekkel lehet és szabad folytatni. A többi csak felesleges szócséplés és trollkodás lenne, amire a kábeles topic tényleg elég sok muníciót szállít.

Kíváncsi vagyok,most meddig bírod a fórumozást.

Vendég

Kábelezzünk

Érdekes a marketingstratégiád... Egy vevőt biztosan vesztettél.

Na ettől aztán végképp nem tartok, mármint hogy az illető vevő lett volna.
A potenciális vevő nem így kezdi az érdeklődést, de még egy érdeklődő sem így kezdi az érdeklődést. Az érdeklődő jó szándékot elég jól meg tudom különböztetni a kötözködő rossztól, hogy az utóbbira reagáljak, arra nem hinném hogy itt bárkinek szüksége lenne, legfőképpen nekem nincs.
Fülelek például tudja hogy miről van szó, és abban is biztos vagyok hogy azt is tudja, miről beszél, még ha a véleményünk el is tér. Értelmes vitát ilyen emberekkel lehet és szabad folytatni. A többi csak felesleges szócséplés és trollkodás lenne, amire a kábeles topic tényleg elég sok muníciót szállít.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”