Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat!
Pro-Ject Speed Box Mk II-vel van valakinek tapasztalata, javít a hangon? Érdemes-e beruházni rá?
Más tipusról is érdekel a tapasztalat ami ugyanígy 16 voltos váltó feszültségről megy, illetve a fordulatszám stabilitása milyen hatással van a hangra? Mert igencsak borsos árú motorokat és elektronikákat lehet venni, csak az a kérdés, hogy megérik-e az árukat egy bizonyos szint fölött.
Irvine
Szerintem szabályzott motorvezérlést mindenképpen érdemes használni. Érdekes módon nem kimondottan a hangmagasság-ingadozáson segít, hanem nagyszabásúbbá teszi a hangképet,stabilabb alapokkal. Emellett tisztább és lágyabb is lesz, legalábbis az én tapasztalatom szerint. Én egyenesen azt vallom, hogy a gyártók nagyon jól tudják mennyit segít(het)ne ez a megoldás, de üzleti megfontolásból inkább extraként külön vetetik meg.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
- Irvine
- Nincs visszaút

- Értékelés: 10
Lemezjátszó
Köszönöm a válaszokat!
Pro-Ject Speed Box Mk II-vel van valakinek tapasztalata, javít a hangon? Érdemes-e beruházni rá?
Más tipusról is érdekel a tapasztalat ami ugyanígy 16 voltos váltó feszültségről megy, illetve a fordulatszám stabilitása milyen hatással van a hangra? Mert igencsak borsos árú motorokat és elektronikákat lehet venni, csak az a kérdés, hogy megérik-e az árukat egy bizonyos szint fölött.
Irvine
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Lemezjátszó
Sziasztok!
Nos senkinek nincs ötlete phonoval kapcsolatban?
Egy új hangszedő hangzása, miben, hogyan fog változni, ha bejáratódik? Mennyi a bejáratási ideje?
A tűnyomás hogyan befolyásolja a hangot, pl nagyobb tűnyomás több mély, kevesebb magas, ahogy eddig tapasztaltam?
Irvine
Szia Irvine! Az álltalad említett phono-k mindegyike előrelépés lehet a NAD-hoz képest. Kicsit böngészve a német szaklapokat,
a jól szerepel a Clearaudio(naná német) és a Musucal fidelity. Messze lekőrözik a NAD-ot, sőt a PP3-at is.
Ha egy kicsit haza beszélhetek, nekem Cambridge Audio 640p-m van, amit a németek, nem nemet készülék létére, egyszinten
jegyeznek a Clearaudoval és az MF-el, fele annyiért. Én 28 ezerért vettem újonnan kb. 2 éve, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Még eladót sem nagyon láttam belőle, pedig biztos eladtak 1-2db-ot.
A Mellorn Stream egy más kategória, az már komoly készülék. Szerintem egy végleges megoldás.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Helló Irvine
Az új hangszedő bejáródásával kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy 50-100 óra alatt éri el a végleges hangját. Addig mindenképpen az elöírt tűerővel használnám addig legalább. Utána esetleg lehet kisérletezni, általában egy kicsit inkább magasabb érték válik be, tapasztalatom szerint. A phono elektronikákkal kapcsolatban előttem többen leírták, hogy a pontos illesztés nagyon fontos,bár a szabvány szerint mindegyiknek pontosan kellene illeszkednie pl egy MM-hez...A legjobb volna ha a saját rendszeredben tudnál minél többfélét meghallgatni. Az is segíthet, ha más , idegen rendszert hallgatsz meg és figyeled, hogy milyen pozitív és negatív tulajdonságai vannak a tiedhez képest.
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Lemezjátszó
Ortofon X1MC-t csak újonnan vegyél. Többen jártunk vele úgy, hogy minden erőszakos behatás nélkül eltört a tűszár. Hogy mitől senki nem tudja, de ezzel is kalkulálni kell. A hangja egyébként nem rossz.
Jelen neve X1MCP és T4P rendszerű felfogatása miatt adapterrel lehet rögzíteni.
Talán adnak is hozzá.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Irvine
- Nincs visszaút

Lemezjátszó
Sziasztok!
Nos senkinek nincs ötlete phonoval kapcsolatban?
Egy új hangszedő hangzása, miben, hogyan fog változni, ha bejáratódik? Mennyi a bejáratási ideje?
A tűnyomás hogyan befolyásolja a hangot, pl nagyobb tűnyomás több mély, kevesebb magas, ahogy eddig tapasztaltam?
Irvine
Lemezjátszó
Ortofon X1MC-t csak újonnan vegyél. Többen jártunk vele úgy, hogy minden erőszakos behatás nélkül eltört a tűszár. Hogy mitől senki nem tudja, de ezzel is kalkulálni kell. A hangja egyébként nem rossz.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Lemezjátszó
Azért ha van rá lehetőség, ki lehetne próbálni egy MC-t, mert ki tudja kinek mi tetszik. Nekem egy igazán belépő szintű lemezjtszóm
van(Thorens TD 280 mkII). De több MM haználata után kipróbáltam egy MC-t(Ortofom MC15 super mkII), és azóta is azt használom, mert nálam annyival jobban teljesít. Ismétlem nálam.
Egy próbát azért megér, persze ha van rá lehetőség.
Ezt csak megerősíteni tudom. Ez a hangszedő az én Thorensemben is jól muzsikál. Nem mondom hogy nincs nála jobb, van, de egy darabig még ezt szeretném használni.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
Ok, és tudtok olyan szakit javasolni, aki eljön terepre? Kb mennyibe kerül egy ilyen beállítás helyszínen?
köszönöm!
a.
Ha budapesti vagy kérdezz rá itt a fórumon AA HG-ra.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Lemezjátszó
Ok, és tudtok olyan szakit javasolni, aki eljön terepre? Kb mennyibe kerül egy ilyen beállítás helyszínen?
köszönöm!
a.
Ha budapesti vagy kérdezz rá itt a fórumon AA HG-ra.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- zoli73
- V.I.P.

Lemezjátszó
Szerintem nem érdemes hozzá MC hangszedőt használni. Egy használt Linn MM hangszedő is jó választás lehet.
Azért ha van rá lehetőség, ki lehetne próbálni egy MC-t, mert ki tudja kinek mi tetszik. Nekem egy igazán belépő szintű lemezjtszóm
van(Thorens TD 280 mkII). De több MM haználata után kipróbáltam egy MC-t(Ortofom MC15 super mkII), és azóta is azt használom, mert nálam annyival jobban teljesít. Ismétlem nálam.
Egy próbát azért megér, persze ha van rá lehetőség.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Lemezjátszó
Kérdésem, hogy az Ariston + Linn pároshoz érdemes-e magas kimenetű MC-t venni, vagy ebben az árkategórában nem származik hallható előny az MM-hez képest? Egyáltalán lehet-e / érdemes-e MC-t használni ehhez a karhoz?
Szerintem nem érdemes hozzá MC hangszedőt használni. Egy használt Linn MM hangszedő is jó választás lehet.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
-
Vendég
Lemezjátszó
Ez azt jelenti, hogy a lejátszó + kar nem határozza meg, hogy milyen verziót kell használjak?
Dehogynem, főleg az olcsóbb karok beszűkítik a lehetőségeket, illetve érdemes figyelembe venni a futómű és a kar hangkarakterét. A Linn Basik karba nem ajánlanék bármiféle mozgótekercsest, ám a szokásosnál kevésbé háklis Denon 160 jó ötlet. A DL103 kérdéses, mindenképpen ki kellene próbálni. Ráadásul a DL103 teljesen másképpen szól, mint a komolyabb MM-ek vagy az olcsóbb mozgótekercsesek. Mások a hibáik és az erősségeik. Linn Sondekben jól szól a magaskimenetű Sumiko Plue Pont is, márpedig azt mondják, hogy az RD80 hangja nagyon hasonlit az első LP12 szériákéhoz. Ha a Systemedeket vetted volna, sokkal konkrétabb tanácsot tudnék adni;)
Lemezjátszó
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Természetesen tisztában vagyok azzal,hogy nem ebben az árkategóriában kezdődik az igazi minőségi "lemezjátszó" és azt is tudom,hogy leginkább külön elemekből kellene összeállítani az egész projektet.
Tisztában vagyok a buktatókkal a minőségi zenehallgatás terén,de mindenképp szeretnék továbblépni ha úgy tetszik "kipróbálni" más jelen esetben az LP adta lehetőséget.Válaszokat tekintve,érzékenyen "Iacy"fórumtárs rávilágított az érzékeny pontra,ami a számomra azonnal világossá vált,ezen az áron nem lehet minőségileg elvárható készüléket vásárolni.
Folyamatosan informálódok ebben a témában,tehát képlékeny a dolog,viszont legalább elindultam valamerre ebben a témában.
Egyébként sajnos kettős életet élek Swéd/Magyar vonatkozásban,tehát ingázom három hetente ide-oda,és Svédországból tudom beszerezni az LP anyagokat.Minőségüket csak ránézésre tudtam megítélni,még nem vagyok járatos abban,hogy melyik kiadó készít jó LP-ket,pár amit találtam:Decca,fidelity,MOTUWN ...stb.
Üdv
Lemezjátszó
én az AT 440 Mla-t ajánlanám neked. Igen könnyen illeszthető és jóhangú MM hangszedő. Ebben az árkategóriában nem találsz olyan MC-t amii jobban zenélne ráadásul az illesztésre is kényesebb.
Magaskimenetű MC-ben érdemes gondolkodnod, mivel az illesztése u.a.o. szabvány szerinti - 47 kOhm - mint az MM hangszedőké.
DENON DL - 110 ill. az olcsóbb Benz Micro-cat lehetne ajánlani.
Ha mozgótekercses, akkor Linn Basik Plushoz a Denon jó választás. Esetleg az alacsonykimenetű DL-103, amihez egész jó kis trafókat lehet venni, párban kb. 100-150 dollárért. Habár itt némi DIY munkára is szükség van ("doboz", csatlakozók, kivezető kábel).
Köszönöm mindenkinek a választ!
Három tippből gyorsan összejött a három lehetőség: MM, magas MC, alacsony MC + trafó.
Ez azt jelenti, hogy a lejátszó + kar nem határozza meg, hogy milyen verziót kell használjak? Nyilván nem lehet tökéletes megoldást javasolni, mert nem létezik olyan, de azt hittem, hogy nem választhatok mindhárom lehetőség közül. Legalább ennyivel szűkíteni lehetne a lehetőségeket.
Sehova, semmi értelme, mert mikor hazaviszed kezdheted előről, ( lemezjátszót nem szállítunk egyben, főleg olyat aminek a tányárja 5 kg, ez nem CD játszó ) hívj magadhoz szakembert.
köszönöm!
a.
Sziasztok!
Kezdő vagyok még az analóg témában,szeretnék kiépíteni egy analóg láncot és ezért szeretném a ti,hozzáértők tanácsát kérni.
Lemezjátszót szeretnék vásárolni,de nem tudom,hogy milyen irányba induljak el.Az igazsághoz tartozik,hogy sajnos szűkös a keret jelenleg maximum 60 ezerig tudok elmenni árban.
Ha esetleg ebben az árszegmensben tudnátok nekem tanácsot adni,hogy mit érdemes vásárolni megköszönném.
Üdv
Ebben az árban nagyjából mindegy szinte mit veszel, kb ugyanazt a minőséget kapod, legfeljebb a külső esztétikai élménye számít majd.
De igazából ilyen ársávabn -akár itt a fórumon is - találsz megfelelő kezdő számára is jó lejátszót, sőt én kifejezetten eltanácsollak az ilyen tesz-vesz-es meg vaterás hirdetők és hirdetésektől. Ezek a külföldi kidobott szemetet hozzák haza és árulják nagyon ritka az aki a saját féltve őrzött portékáját adná el.
Az az igazság,hogy hirtelen csöppentem bele ebbe az egészbe,igaz már régóta szerettem volna LP-zni,de találtam egy forrást ahonnan tudok szerezni lemezeket elég baráti áron,így szeretném kihasználni ezt a lehetőséget.
Mint rendes fórumos úgy érzem Neked kötelességed ezt a forrást a többi rendes fórumossal megosztani
Lemezjátszó
Sziasztok!
Kezdő vagyok még az analóg témában,szeretnék kiépíteni egy analóg láncot és ezért szeretném a ti,hozzáértők tanácsát kérni.
Lemezjátszót szeretnék vásárolni,de nem tudom,hogy milyen irányba induljak el.Az igazsághoz tartozik,hogy sajnos szűkös a keret jelenleg maximum 60 ezerig tudok elmenni árban.
Ha esetleg ebben az árszegmensben tudnátok nekem tanácsot adni,hogy mit érdemes vásárolni megköszönném.
Üdv
Ebben az árban nagyjából mindegy szinte mit veszel, kb ugyanazt a minőséget kapod, legfeljebb a külső esztétikai élménye számít majd.
De igazából ilyen ársávabn -akár itt a fórumon is - találsz megfelelő kezdő számára is jó lejátszót, sőt én kifejezetten eltanácsollak az ilyen tesz-vesz-es meg vaterás hirdetők és hirdetésektől. Ezek a külföldi kidobott szemetet hozzák haza és árulják nagyon ritka az aki a saját féltve őrzött portékáját adná el.
Az az igazság,hogy hirtelen csöppentem bele ebbe az egészbe,igaz már régóta szerettem volna LP-zni,de találtam egy forrást ahonnan tudok szerezni lemezeket elég baráti áron,így szeretném kihasználni ezt a lehetőséget.
Mint rendes fórumos úgy érzem Neked kötelességed ezt a forrást a többi rendes fórumossal megosztani
Lemezjátszó
Sziasztok!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
,Örülök, hogy most elég sokan fedezik fel maguknak az LP-t.
Kissé árnyoldalnak látom, hogy ez az újabb generáció - úgy mint ahogy minden mást manapság - kész recepteket, megoldásokat vár el itt a fórumon. Sajnos, vagy szerencsére az analóg technika nem erről szól. Ugyanis hiába írja le valaki, hogy milyen zenékhez keres lemezjátszó rendszert, egyáltalán nem biztos, hogy az "öregebb" szakik által már beváltnak tekinthető összeállítások tetszeni fognak neki. Elsősorban a zenehallgatási tapasztalat az, ami ezt a kérdést eldönti szerintem, és ahogy látom ezek mögött az érdeklődések mögött ez ne igazán van meg. Ezt úgy értem, hogy sokan valószínüleg nem egy nívós CD-játszón alapuló rendszert szeretnének analóg irányba fejleszteni, hanem a nekik eddig megszokott "modern" módok mellé, vagy helyett gondolják, hogy milyen jópofa lenne egy lemezjátszó. Úgyhogy szerintem a legnagyobb gond azzal van, hogy magát az elvárást sem tudják megfogalmazni, hogy egyáltalán minek a lemezjátszó....
Nos ez az irány nekem nem nagyon szimpatikus, legtöbb esetben szerintem csalódás lesz belőle.
-
Vendég
Lemezjátszó
Kb max 40-50.000 Ft-ot (vagy ennek megfelelő összeget ha külföldről rendelném) tudnék kiadni hangszedőre.
Ha mozgótekercses, akkor Linn Basik Plushoz a Denon jó választás. Esetleg az alacsonykimenetű DL-103, amihez egész jó kis trafókat lehet venni, párban kb. 100-150 dollárért. Habár itt némi DIY munkára is szükség van ("doboz", csatlakozók, kivezető kábel).
Lemezjátszó
Sziasztok,
Korában írtam már Systemdek vs. Ariston témában. Mivel elszalasztottam a Systemdek-et, Ariston RD80SL lesz, Linn Basik Plus karral.
Napok óta mást sem csinálok, csak hangszedőkről olvasok, de a tapasztalatom u.úgy nulla, mint napokkal, évekkel ezelőtt, így továbbra is szeretném a tanácsotokat kérni.
Tehát hangszedőt keresek a fenti lejátszó+karhoz. Phono még nincs (így ehhez nem lehet igazítani), első körben nem is lesz, sajnos nem fér most bele. A meglévő Yamaha erősítőm phonoját fogom használni. A Yamahát is cserélném majd egy sztereó erősítőre, így ehhez sem kell igazítani a hangszedőt. Majd az erősítő igazodik később. (gondolom már most a fejetekhez kaptok, hogy az ilyen minek fog bele ebbe a lemezjátszósdiba... )
Kb max 40-50.000 Ft-ot (vagy ennek megfelelő összeget ha külföldről rendelném) tudnék kiadni hangszedőre.
Kérdésem, hogy az Ariston + Linn pároshoz érdemes-e magas kimenetű MC-t venni, vagy ebben az árkategórában nem származik hallható előny az MM-hez képest? Egyáltalán lehet-e / érdemes-e MC-t használni ehhez a karhoz?
Van valami táblázat, hogy melyik karhoz milyen hangszedő illeszthető? Mit kell nézni, hogy kell számolni?
Hangszedőt szabad-e használtat venni? Egy szomszédos aprón Shelter 201-et hirdetnek 38.000-ért. Jókat írnak erről, de nem tudom, hogy passzol-e a karhoz, és egyáltalán szabad-e használtat venni.
Post-Rock, Jazz, Trip-Hop menne rajta elsősorban, némi komoly.
Eddig ezek a hangszedők jöttek szembe:
- Denon 110 / 160
- AT 440MLa
- Shelter 201 (ez csak azért került előtérbe, mert feltűnt az apróban)
- volt még egy pár, de nem jut eszembe
Ha minden megvan, hova érdemes elmennem beállíttatni a masinát?
Előre is köszönöm a segítséget és a türelmet!
üdv,
Attila
Magaskimenetű MC-ben érdemes gondolkodnod, mivel az illesztése u.a.o. szabvány szerinti - 47 kOhm - mint az MM hangszedőké.
DENON DL - 110 ill. az olcsóbb Benz Micro-cat lehetne ajánlani.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Sehova, semmi értelme, mert mikor hazaviszed kezdheted előről, ( lemezjátszót nem szállítunk egyben, főleg olyat aminek a tányárja 5 kg, ez nem CD játszó ) hívj magadhoz szakembert.
- Big
- V.I.P.

- Értékelés: 759
Lemezjátszó
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Lemezjátszó
én az AT 440 Mla-t ajánlanám neked. Igen könnyen illeszthető és jóhangú MM hangszedő. Ebben az árkategóriában nem találsz olyan MC-t amii jobban zenélne ráadásul az illesztésre is kényesebb. Mindenképpen szerezz be egy külső phonot akár egy olcsóbbat mert még az is jobb mint az átlagos erősítők beépített phonoja. Akár egy TC 750 is ami tényleg olcsó.
Lemezjátszó
Sziasztok,
Korában írtam már Systemdek vs. Ariston témában. Mivel elszalasztottam a Systemdek-et, Ariston RD80SL lesz, Linn Basik Plus karral.
Napok óta mást sem csinálok, csak hangszedőkről olvasok, de a tapasztalatom u.úgy nulla, mint napokkal, évekkel ezelőtt, így továbbra is szeretném a tanácsotokat kérni.
Tehát hangszedőt keresek a fenti lejátszó+karhoz. Phono még nincs (így ehhez nem lehet igazítani), első körben nem is lesz, sajnos nem fér most bele. A meglévő Yamaha erősítőm phonoját fogom használni. A Yamahát is cserélném majd egy sztereó erősítőre, így ehhez sem kell igazítani a hangszedőt. Majd az erősítő igazodik később. (gondolom már most a fejetekhez kaptok, hogy az ilyen minek fog bele ebbe a lemezjátszósdiba... )
Van valami táblázat, hogy melyik karhoz milyen hangszedő illeszthető? Mit kell nézni, hogy kell számolni?
Hangszedőt szabad-e használtat venni? Egy szomszédos aprón Shelter 201-et hirdetnek 38.000-ért. Jókat írnak erről, de nem tudom, hogy passzol-e a karhoz, és egyáltalán szabad-e használtat venni.
Post-Rock, Jazz, Trip-Hop menne rajta elsősorban, némi komoly.
Eddig ezek a hangszedők jöttek szembe:
- Denon 110 / 160
- AT 440MLa
- Shelter 201 (ez csak azért került előtérbe, mert feltűnt az apróban)
- volt még egy pár, de nem jut eszembe
Előre is köszönöm a segítséget és a türelmet!
üdv,
Attila
Lemezjátszó
Sziasztok!
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
- Irvine
- Nincs visszaút

Lemezjátszó
Üdv mindenkinek!
A hozzáértők segítségét szeretném kérni!
A Pro-Ject RPM 1.3 Genie lemezjátszóhoz amiben PRO-JECT K4 MM hangszedő van (Grado Silvernek felel meg állítólag) keresnék phono erősítőt a mostani NAD PP2 helyett.
Amiket kinéztem és jelenleg beleférnek a keretbe:
Parasound Zphono
Clearaudio Nano phono
Musical Fidelity X-LPS V3
ezek használtak 40-50 ezer körül
Illetve újban ( mert nincs használt) Bellari VP 129
Illetve, hogy érdemes-e ezek bármelyikére lecserélni a NAD-ot, vagy gyűjtsek egy Mellorn Streamra?
Ki melyiket ajánlja?
Előre is köszi!
Üdv: Irvine
- zoli73
- V.I.P.

Lemezjátszó
Újból segítséget kell kérjek, 1 ismerősöm nevében. Egy Lenco lemezjátszót szeretne megjavíttatni.
Sajnos a pontos típusát nem tudom,mert amilyen típust megadott, olyan nem létezik. Annyit tudok
róla hogy direct-drive-os,és fekete. A problémája pedig az, hogy nem tartja a sebbességet, mindíg
felgyorsul. Az ismerősöm szekszárdi, úgyhogy ezen a környéken lenne jó valaki aki ért az ilyesmihez.
De még szóbajöhet Dunaújváros és Székesfehérvár környéke is mert erre jár rendszeresen.
Köszönöm előre is!
Zoli