Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
Hízik a májam.
A D/A kártya magában ugyan nem, de megfelelő eszközzel megemészt sok mindent. Például a Synology is tud önmagában sok mindent konvertálni, a mádia lejátszóról is ki lehet csalni jelet. Nálad jumperrel nem lehet beállítani, hogy két RCA csatlakozón is tudja fogadni a digitális jelet az Si?
Amúgy meg egy Mac remek megoldás, a Synology meg mint háttértár futtathat egy iTunes szervert, azon lehet, waw, mp3, Apple losless, de variálhatsz lejátszó programokkal is, ha ez kevés, és a videólejátszás is meg van oldva.
Ennek a jumper dolognak utána járok. Végülis applere van http://xbmc.org/ is. A jövő héten teszek egy próbát. A kérdés a mac mini digitális vs. hdmi kimente. (állítólag nem mennek egyszerre).
DAC-olás
Hízik a májam.
A D/A kártya magában ugyan nem, de megfelelő eszközzel megemészt sok mindent. Például a Synology is tud önmagában sok mindent konvertálni, a mádia lejátszóról is ki lehet csalni jelet. Nálad jumperrel nem lehet beállítani, hogy két RCA csatlakozón is tudja fogadni a digitális jelet az Si?
Amúgy meg egy Mac remek megoldás, a Synology meg mint háttértár futtathat egy iTunes szervert, azon lehet, waw, mp3, Apple losless, de variálhatsz lejátszó programokkal is, ha ez kevés, és a videólejátszás is meg van oldva.
Ennek a jumper dolognak utána járok. Végülis applere van http://xbmc.org/ is. A jövő héten teszek egy próbát. A kérdés a mac mini digitális vs. hdmi kimente. (állítólag nem mennek egyszerre).
Zu Druid, Altmann BYOB, Zu kábelek
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
DAC-olás
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Ez így igaz. Valahol úgy is tároljuk a zenét, filmet,meg netezünk, letöltünk, pl. Mac Mini, hang Linn, kép TV, Proji....
Érzem, hogy a MEGOLDÁS még várat magára
DAC-olás
Ez így igaz. Valahol úgy is tároljuk a zenét, filmet,meg netezünk, letöltünk, pl. Mac Mini, hang Linn, kép TV, Proji....
Érzem, hogy a MEGOLDÁS még várat magára
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
DAC-olás
Én úgy tudtam, hogy a LINN -ek csak audió fileokat játszanak le. Nem lehetetlen, hogy tévedek....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Miért is kéne várni? Mármint a Linn-re.
Én úgy tudtam, hogy a LINN -ek csak audió fileokat játszanak le. Nem lehetetlen, hogy tévedek....
DAC-olás
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
DAC-olás
Előljáróban megjegyezném, hogy ez a link egy merénylet volt. A fél délutánomat olvasással töltöttem. Eddig sem volt ismeretlen a blogod számomra, de most a Szíriusz Kapitány letöltésével együtt kicsit talán túlzásba vittem.
Node visszatérve az eredeti témára. Használom az Obeliskbe épített DA kártyát, ámde az nem kedveli még az mp3 -akat sem. (Persze nem kéne külön hifit venni a gyerekeknek Gryllus Vilmos miatt és ilyenkor nem is elvárás az audiophil hangzás.) A következő lépés egy CA Dacmagic kipróbálása volt, amitől ugyan mp3ak lettek, de semmi egyéb extra nem, inkább csak útban volt. Egyelőre a Tvix analóg kimenetét is rákötöttem az Obeliskre... mp3-nál ez nem fog annyira fájni, ellenben a remek koncertfelvételek is ezen mennek most.
A tuti megoldás nyilvánvalóan egy olyan LINN (vagy Naim) lesz, ami videó formátumokat is lejátszik ... már csak ki kell várni ...
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Heed Obelisk DA - arra van kötve a Logitech ami streamerként és netrádióként is üzemel, http://ear.hu/?p=1714, a képpel is ellátott dolgok lejátszásáért meg egy Xtreamer felel, ami szintén a Heed DA-n keresztül szólal meg. Amikor meg játszogatok számítógéppel, akkor is a Heed DA szól, USB-ről. remek, az a sok bemenet rajta.
Amúgy az Si a beépített DA kártyával kutya jó ám például a DT-vel, ha ügyesen kábelezzük, még jobb is tud lenni, mintha közöttük lenne a DA.
Előljáróban megjegyezném, hogy ez a link egy merénylet volt. A fél délutánomat olvasással töltöttem. Eddig sem volt ismeretlen a blogod számomra, de most a Szíriusz Kapitány letöltésével együtt kicsit talán túlzásba vittem.
Node visszatérve az eredeti témára. Használom az Obeliskbe épített DA kártyát, ámde az nem kedveli még az mp3 -akat sem. (Persze nem kéne külön hifit venni a gyerekeknek Gryllus Vilmos miatt és ilyenkor nem is elvárás az audiophil hangzás.) A következő lépés egy CA Dacmagic kipróbálása volt, amitől ugyan mp3ak lettek, de semmi egyéb extra nem, inkább csak útban volt. Egyelőre a Tvix analóg kimenetét is rákötöttem az Obeliskre... mp3-nál ez nem fog annyira fájni, ellenben a remek koncertfelvételek is ezen mennek most.
A tuti megoldás nyilvánvalóan egy olyan LINN (vagy Naim) lesz, ami videó formátumokat is lejátszik ... már csak ki kell várni ...
DAC-olás
Heed Obelisk DA - arra van kötve a Logitech ami streamerként és netrádióként is üzemel, http://ear.hu/?p=1714, a képpel is ellátott dolgok lejátszásáért meg egy Xtreamer felel, ami szintén a Heed DA-n keresztül szólal meg. Amikor meg játszogatok számítógéppel, akkor is a Heed DA szól, USB-ről. remek, az a sok bemenet rajta.
Amúgy az Si a beépített DA kártyával kutya jó ám például a DT-vel, ha ügyesen kábelezzük, még jobb is tud lenni, mintha közöttük lenne a DA.
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- kakaox
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 381
DAC-olás
.....Ha csökkentjük a frekvenciát, logikusan információt vesztünk, mert néhány minta (sample) tartalma elveszik. Ha növeljük azt, de valami törtszámú szorzóval, akkor is információt veszítünk. Egész számú szorzásnál már kissé más a helyzet, mivel ott az eredeti minták eredeti helyükön maradnak, csak a köztük lévő időt töltjük ki új (virtuális) mintákkal....
Annyit tennék hozzá, hogy Fapaci nagyon szépen leírta ez a folyamatot, így talán még érthetőbb az hogy mikor két egész számot szorzunk mindig
egész számot kapunk (felkonvertálás), viszont mikor osztás következik (lekonvertálás) akkor nagyon ritkán kaphatunk egész számot.
Többnyire valamilyen tizedestört lesz belőle, tehát ilyenkor kerekíteni kell. Ez mind számítási műveletet és veszteséget jelent.
Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Audio-GD Master 7 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp Vége:Sonus Faber Guarneri Memento Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian Szoba:Panel
Sziasztok!
Valoszinuleg nem csak en kuzdok az alabbi dilemmaval. Kivancsi vagyok ki hogyan oldotta meg otthon.
Adott az alabbi rendszer:
- Xavian Duetto
- HEED Obelisk SI
- DVICO Tvix 6600N
- Synology NAS
Alapvetoen digitalis forrasbol hallgatok zenet, ennek megfeleloen szukseg lenne egy DAC -ra. (Az Oblesikben egyebkent van egy, de annak a kepessegei korlatozottak). A feladat, hogy az alapveto felhasznalas (minosegi zenehallgatas) mellett, megszolaljanak a filmek, koncertfilmek, es barmilyen egzotikus audioformatum is. Kozben persze szempont az eszkozok szamanak kordaban tartasa is
Koszi a hozzaszolasokat!
Norbi
DAC-olás
Sziasztok!
Valoszinuleg nem csak en kuzdok az alabbi dilemmaval. Kivancsi vagyok ki hogyan oldotta meg otthon.
Adott az alabbi rendszer:
- Xavian Duetto
- HEED Obelisk SI
- DVICO Tvix 6600N
- Synology NAS
Alapvetoen digitalis forrasbol hallgatok zenet, ennek megfeleloen szukseg lenne egy DAC -ra. (Az Oblesikben egyebkent van egy, de annak a kepessegei korlatozottak). A feladat, hogy az alapveto felhasznalas (minosegi zenehallgatas) mellett, megszolaljanak a filmek, koncertfilmek, es barmilyen egzotikus audioformatum is. Kozben persze szempont az eszkozok szamanak kordaban tartasa is
Koszi a hozzaszolasokat!
Norbi
Sonos Multroom System
Sonos Multroom System
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
DAC-olás
Én valamiért azt gondoltam(gondolom), hogy az nem tesz jót egy formátumnak ha ide-oda konvertálják az eredeti állapotát végső lejátszás előtt. Vagy ez így nem feltétlen igaz? Ez most az Upsampling dacocra írom.Sztetek?
A témához érdemes tisztában lenni a digitális hangtechnika alapjaival, leginkább a mintavételezés működésével. Resamplingnél nem formátumot változtatunk, hanem a mintákat rendezzük újra. Az eredeti digitális jel mintavételezési gyakoriságát (frekvenciáját) változtatva nyilván változik az eredő analóg hanghullám is. Ha csökkentjük a frekvenciát, logikusan információt vesztünk, mert néhány minta (sample) tartalma elveszik. Ha növeljük azt, de valami törtszámú szorzóval, akkor is információt veszítünk. Egész számú szorzásnál már kissé más a helyzet, mivel ott az eredeti minták eredeti helyükön maradnak, csak a köztük lévő időt töltjük ki új (virtuális) mintákkal. Ez általában a magasabb regiszterben okoz finomabb, gazdagabb hangzást, de összességében általában visszalépést jelent. De vannak kivételek! Léteznek olyan kifinomult eljárások, készülékek, ahol az upsampling élvezetesebb hangzást eredményez. Persze a kommersz D/A konverterek nem tartoznak ezek közé.
DAC-olás
Én valamiért azt gondoltam(gondolom), hogy az nem tesz jót egy formátumnak ha ide-oda konvertálják az eredeti állapotát végső lejátszás előtt. Vagy ez így nem feltétlen igaz? Ez most az Upsampling dacocra írom.Sztetek?
Én úgy vélem, hogy ha bufferba konvertál a masina és az eredeti fájl marad akkor nem sérül a forrás. viszont nyilván jobb ha nem konvertál fel hanem kezeli az adott felbontást már.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
DAC-olás
Látod, látod!
Ott volt a 840 nálad kipróbálhattad volna . Hozzáteszem, hogy személy szerint próbáltam, de mindég visszatértem az alaphoz, szóval nekem úgy tetszett jobban ez a konvertálósdi nem jött be.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
DAC-olás
UPSAMPLING = felkonvertálás
OVERSAMPLING = túlmintavételezés
NOS = Non oversamping = nincs túlmintavételezés
http://www.audiostre...g-nos-dacs-list itt egy lista NOS DAC.
Azt meg hogy melyik jó majd te eldöntöd, erre nincs szabály, csak emberi megitélés és az biza nem egyforma.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
DAC-olás
Sziasztok!
Van egy két dolog, amivel nem vagyok tisztában. Szeretném ha segítenétek.
Ha már lett volna erről szó, elnézést!
Ez az UPSAMPLING ill az OVERSAMPLING ill a NOS.
Melyik mit jelent, illetve jó-e vagy nem! Ha lehet így választani!
Csak mert igazán tudom, hogy ha dacot veszek, akkor jó-e, ha valamelyik fajtát nem választom. Köszi előre is!
UPSAMPLING = felkonvertálás
OVERSAMPLING = túlmintavételezés
NOS = Non oversamping = nincs túlmintavételezés
http://www.audiostream.com/content/non- ... -dacs-list itt egy lista NOS DAC.
Azt meg hogy melyik jó majd te eldöntöd, erre nincs szabály, csak emberi megitélés és az biza nem egyforma.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
DAC-olás
Sziasztok!
Van egy két dolog, amivel nem vagyok tisztában. Szeretném ha segítenétek.
Ha már lett volna erről szó, elnézést!
Ez az UPSAMPLING ill az OVERSAMPLING ill a NOS.
Melyik mit jelent, illetve jó-e vagy nem! Ha lehet így választani!
Csak mert igazán tudom, hogy ha dacot veszek, akkor jó-e, ha valamelyik fajtát nem választom. Köszi előre is!
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
DAC-olás
Persze.
Én hallottam egy Audigy2-őt és jól beállított Foobarral (wasapi) nem volt rossz hangja. Erről lehet hogy lemaradtál. Tegyél egy kicsit hozzá, és vegyél egy HRT-t.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
DAC-olás
Foobart korrektül beállítottad a hangkártyádhoz?
Persze.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
DAC-olás
Viszonylag olcsó (30-40.000ft) DAC-t keresek számítógépes zenehallgatásra. Jelenleg egy belső Asus Xonar DX van a gépben, állítólag attól bármelyik DAC jobb.
Foobart korrektül beállítottad a hangkártyádhoz?
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
DAC-olás
Viszonylag olcsó (30-40.000ft) DAC-t keresek számítógépes zenehallgatásra. Jelenleg egy belső Asus Xonar DX van a gépben, állítólag attól bármelyik DAC jobb. Most a Musiland US 03-at nézegetem, kínai de jókat írnak róla. Valakinek van tapasztalata ezekkel a dacokkal kapcsolatban? Illetve szívesen fogadok más ötleteket is DAC-ra ebben az árkategóriában.
Köszi a segítséget!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
DAC-olás
Ne vedd magadra, de ezt elteszem a gyűjteményembe.
Egyébként az optikai és a "koax" jel egyaránt digitális. Előbbin fényjelek, utóbbin elektromos jelek útján közlekedik az adat. Hasonlóan a Morze üzenetekhez, amiket szintén lehet fény és elektromos jelekkel továbbítani.
Nem baj ha nevetnek rajtam, ha viccet mesélek akkor is ez van.
Komolyra fordítva a szót, azért írok ide, mert itt nálam csak tapasztaltabbak vannak, akik kijavítanak ha hülyeséget beszélek.
Végülis csak arra lettem volna kiváncsi, hogy melyik kábellel kapok jobb hangot a coaxxal, vagy az optikkal.
Coaxot használok, de ha érdemes, beruházok egy optikra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
DAC-olás
eddig úgy tudtam hogy az optikai kimenet közvetlenül a kiolvasott lézernyalábot vezeti a dac-ba
És teszi mindezt egy nyomtatott áramköröm.
Csak nézz bele egy CD játszóba és látni fogod, hogy nem!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
DAC-olás
Én eddig úgy tudtam hogy az optikai kimenet közvetlenül a kiolvasott lézernyalábot vezeti a dac-ba...
Ne vedd magadra, de ezt elteszem a gyűjteményembe.
Egyébként az optikai és a "koax" jel egyaránt digitális. Előbbin fényjelek, utóbbin elektromos jelek útján közlekedik az adat. Hasonlóan a Morze üzenetekhez, amiket szintén lehet fény és elektromos jelekkel továbbítani.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3177
DAC-olás
Az optikai eloszor atalakitja a dig jelet fénnyé majd a kábel végén ujbol egy áramkör átalakitja dig jellé.A fény gyorsabb mint az elektronok?
a coaxnál nincs ilyen átalakito ott a digitalis jelet elegge befolyasolja a ic minosege.Szerintem jobb eredmenyt lehet elerni coaxxal.Városi legenda hogy a 60.000 ft-os optikai ic már jól szól:)
Szia, és kössz a válazt!
Hiányosak ezirányban az imfóim, de Én eddig úgy tudtam hogy az optikai kimenet közvetlenül a kiolvasott lézernyalábot vezeti a dac-ba, és a coax-digitál pedig
már elektromos jellé alakitottan megy át. De hát erre mondják: jó pap holtig tanul.
Azért ha lesz lehettőségem, kipróbálok 1 optikai kábelt is.
Üdv: Zoli
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- cyberpalko
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
DAC-olás
Jó estét mindenkinek!
Most kezdtem el külön dac-ot használni, nagy megelégedésell. Ezzel kapcsolatban kérdezném a
nálam tapasztaltabbakat, hogy milyen kábelt érdemes használni a cd-játszó, és a dac közé?
Mármint coax-digitál, vagy optikai kábelt? Most coaxot használok, de van lehetőség optikaira is a két
készüléken. Kiváncsi volnék miben más a két csatlakoztatás, mármint hangilag? Igaz ehhez be
kellene szerezzek 1 optikai kábelt, ha egyáltalán érdemes.
Az esetleges választ, segítséget előre is köszönöm!
Üdv: Zoli
Az optikai eloszor atalakitja a dig jelet fénnyé majd a kábel végén ujbol egy áramkör átalakitja dig jellé.A fény gyorsabb mint az elektronok?
a coaxnál nincs ilyen átalakito ott a digitalis jelet elegge befolyasolja a ic minosege.Szerintem jobb eredmenyt lehet elerni coaxxal.Városi legenda hogy a 60.000 ft-os optikai ic már jól szól:)