Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A 100 az szimpatikusabb... mivel "nagy" gép van itthon ezért tényleg nem kell semmi más dologra csak ezen lejátszásra. Esetleg valami konkrét ajánlás?

Barebone masinából kismillió van a piacon, nagy különbség nincs köztük, ha külső USB DAC-ot akasztasz rájuk.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

A 100 az szimpatikusabb... mivel "nagy" gép van itthon ezért tényleg nem kell semmi más dologra csak ezen lejátszásra. Esetleg valami konkrét ajánlás?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hali!

Szeretnék egy dedikált pc-t zenehallgatásra, mi lehet a leggazdaságosabb megoldás? Egy netbook elég lehet erre a célra? Vagy kellene építeni egy htpc szerüséget, igaz akkor a tv-n menne a kép, amit nem biztos, hogy akarok...
jelenleg 4 m usb kábel van a DAC és gép közt, és hát, hogy is mondjam, ekkora méretben azt hiszem drága mulatság lenne egy jobb minőségű madzag. De amúgyis jobb lehet egy dedikált pc amit csak zenelejátszáshoz használ az ember... jobb lenne a win7 wasapi, meg minden más miatt is:)

Pici Barebone PC halk, esetleg passzív hűtéssel, külső háttértárral, 2-4 GB RAM-mal. A jobbik lejátszó szoftverekhez van távvezérlési lehetőség, így csak néha kell bekapcsolni a TV-t. Az egész projectet 100-150 ezerből meg lehet úszni igényességtől függően.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Hali!

Szeretnék egy dedikált pc-t zenehallgatásra, mi lehet a leggazdaságosabb megoldás? Egy netbook elég lehet erre a célra? Vagy kellene építeni egy htpc szerüséget, igaz akkor a tv-n menne a kép, amit nem biztos, hogy akarok...
jelenleg 4 m usb kábel van a DAC és gép közt, és hát, hogy is mondjam, ekkora méretben azt hiszem drága mulatság lenne egy jobb minőségű madzag. De amúgyis jobb lehet egy dedikált pc amit csak zenelejátszáshoz használ az ember... jobb lenne a win7 wasapi, meg minden más miatt is:)

szocsa
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Helló!

A segítségeteket szeretném kérni vezeték nélküli hangátvitelben.
Szerettem volna megoldani, hogy laptopról is viszonylag jó minőségben továbbítsam a hangot a rendszerhez. A minőséget amit a bluetooth biztosít gondolom nem kell bemutatnom :"D. Utánajártam és ezt találtam: wtx500 Beszéltem olyannal aki használja és elégedett volt.
A kérdésem az lenne, hogy ha beszerezném ezt az eszközt a laptopban lévő BT adapternek is apt-x képesnek kell lenni? Vagy másik esetben, ha a telefont nyomom ki bluetooth-ra, a készüléknek is apt-x képesnek kell lenni? (ott bajban lennék mert tudtommal a Lumia 920 és a HTC 8X is sem támogatja és ezek közül lesz az egyik az új telefonom) Vagy elég ha csak a WTX-500 apt-x kódolásos?

Előre is köszönöm.

Ez elég messze van a hifitől. A WTX automatikusan konvertál lossy aptX formátumba...
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

MikeRenton
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: MikeRenton »

Helló!

A segítségeteket szeretném kérni vezeték nélküli hangátvitelben.
Szerettem volna megoldani, hogy laptopról is viszonylag jó minőségben továbbítsam a hangot a rendszerhez. A minőséget amit a bluetooth biztosít gondolom nem kell bemutatnom :"D. Utánajártam és ezt találtam: wtx500 Beszéltem olyannal aki használja és elégedett volt.
A kérdésem az lenne, hogy ha beszerezném ezt az eszközt a laptopban lévő BT adapternek is apt-x képesnek kell lenni? Vagy másik esetben, ha a telefont nyomom ki bluetooth-ra, a készüléknek is apt-x képesnek kell lenni? (ott bajban lennék mert tudtommal a Lumia 920 és a HTC 8X is sem támogatja és ezek közül lesz az egyik az új telefonom) Vagy elég ha csak a WTX-500 apt-x kódolásos?

Előre is köszönöm.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 277

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Denonavr »

Szia, én szerintem SACD-t nem lehet digitálisan kitenni HM erősítőre. Azt hiszem, hogy SACD-hez nem készült digitális interface, így nem tudod ezt a jelet digitálisan átküldeni, pl egy DAC-ba, vagy ilyesmi. Én úgy gondolnám, hogy ha van egy 5.1 csatornás hangkártyád, akkor azt analóg módon összekötve tudod az SACD-t többcsatornás módban hallgatni.

Max azt lehetne még, hogy software-esen átkonvertálni a az SACD-t DD vagy DTS formátumra, az átmegy spdif-en is...

Így viszont teljesen más a helyzet! Akkor azt viszont inkább egy asztali lejátszóval, csak ezért nem veszek hangkártyát, mert ugye az alaplapi analóg az kuka ebből a szempontból. Köszönöm az infót!
Dunaudio Sing4you, TMP Classic, Allo digione signature, Heed Dactilus,

albertka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: albertka »

Próbáltam már mindenféle verziót, se 24, se 16 biten nem működik

Szia, én szerintem SACD-t nem lehet digitálisan kitenni HM erősítőre. Azt hiszem, hogy SACD-hez nem készült digitális interface, így nem tudod ezt a jelet digitálisan átküldeni, pl egy DAC-ba, vagy ilyesmi. Én úgy gondolnám, hogy ha van egy 5.1 csatornás hangkártyád, akkor azt analóg módon összekötve tudod az SACD-t többcsatornás módban hallgatni.

Max azt lehetne még, hogy software-esen átkonvertálni a az SACD-t DD vagy DTS formátumra, az átmegy spdif-en is...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem sok a 32 bit. Vedd le 24-re.

Próbáltam már mindenféle verziót, se 24, se 16 biten nem működik

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Indy »

Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Szerintem sok a 32 bit. Vedd le 24-re.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Foobar2000-el kapcsolatban. Valamilyen beállítási gond lehet. Az rendszer 32 bites win7. A foobar-ral többcsatornás sacd-t szeretnék lejátszani. Fel is tettem az ehhez szükséges dll-t, működik is, viszont csak stereo jelet ad ki. Feltettem a foo_spdif-et , a foo_out_wasapi-t is. Ha beállítom az outputnál, hogy a wasapit használja, nem játszik le semmit (sem az event, sem a push modban) és ezt a hibaüzenetet adja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Már próbáltam sokféle variációt, de kifogytam az ötletekből. Hozzá teszem más lejátszóval, pl PowerDvd-vel működik pl a .dts többcsatornás hanganyag és persze a filmek is, szóval biztos, hogy valami a foobar-ban nincs jól beállítva.

Egyáltalán elbírja ez a kábel ezt a sávszélességet? Vagy hdmi kéne ehhez is?

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ami még kimaradt: a gép spdif (coax)-al van összekötve a HM erősítővel.

Denonavr
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni a Foobar2000-el kapcsolatban. Valamilyen beállítási gond lehet. Az rendszer 32 bites win7. A foobar-ral többcsatornás sacd-t szeretnék lejátszani. Fel is tettem az ehhez szükséges dll-t, működik is, viszont csak stereo jelet ad ki. Feltettem a foo_spdif-et , a foo_out_wasapi-t is. Ha beállítom az outputnál, hogy a wasapit használja, nem játszik le semmit (sem az event, sem a push modban) és ezt a hibaüzenetet adja: Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 44100 Hz / 32-bit / 6 channels.
Már próbáltam sokféle variációt, de kifogytam az ötletekből. Hozzá teszem más lejátszóval, pl PowerDvd-vel működik pl a .dts többcsatornás hanganyag és persze a filmek is, szóval biztos, hogy valami a foobar-ban nincs jól beállítva.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak a lejátszó mennyibe kerül?

Ne tőlem kérdezd, nem én hirdetem. Szeged, AV Galaxis.
http://www.avgalaxis.hu/

Edparker
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Edparker »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ost-kabel/

A Majik DS csak lejátszó.
A hirdetésben gyakorlatilag féláron van mindkét komponens.

Csak a lejátszó mennyibe kerül?

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

létezik ebben olyan ami csak lejátszó,erősítő nélkül vagy az csak a drágább modellekben van?

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ost-kabel/

A Majik DS csak lejátszó.
A hirdetésben gyakorlatilag féláron van mindkét komponens.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

ebből az akurate-ből is létezik ds, vagy csak dsm?

Az előző szériában volt DS, most már csak a HDMI-s DSM van , beépített analóg előfokkal.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Edparker
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Igen , DS a neve, nincs benne erősítő.

ebből az akurate-ből is létezik ds, vagy csak dsm?

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

létezik ebben olyan ami csak lejátszó,erősítő nélkül vagy az csak a drágább modellekben van?

Igen , DS a neve, nincs benne erősítő.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub

Edparker
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

A DSI-ben már erősítő rész is van.De ezt gondolom tudod.Szerintem a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik az egybe-épített hifik között.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

A DSI-ben már erősítő rész is van.De ezt gondolom tudod.Szerintem a legjobb ár-érték aránnyal rendelkezik az egybe-épített hifik között.

Ha igaz, van még egy demo példány a forgalmazónál a DSI-ből, gondolom jó árasítva....

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Igazad van,akkor pontosítok.
Nem média játszót keresek,hanem olyan lejátszót ami jóminosegű beépített dac-kal rendelkezik es könnyedén megbirkózik a flac HD formátumokkal.
A Logitech-et kihagynám a hifiből.

Linn Majik DSI-ről valami vélemény?

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Köszi kipróbáltam már mindent de csak sz@arakszik...
Tudna valaki javasolni más audiofil lejátszót?

A Musicbee progi ingyenes és elég HRT barát.
Az USB buszra más eszközt lehetőleg ne kössél rá (ha lehet), mert az is okozhat galibát.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

jRiver . Ha nem boldogulsz írj privit! Segítek.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

podeeg
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: podeeg »

Így van beállítva minden a Windows-ban ahogy itt le van írva: http://www.highresolutiontechnologies.c ... _setup.pdf
Ha ez sem jön be akkor Firmware frissítés esetleg: http://www.highresolutiontechnologies.c ... rmware.zip

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”