Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kezdő hifi - tanács kéne

Putyi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Putyi »

Sziasztok nekem is segitsegre lenne szüksegem , kezdökent szeretnek rendszert vasarolni, van ket rendszer amiket talaltam mindkettö szimpatikus , de tanacstalan vagyok melyiket valasszam, az egyik egy Sony Str-DB940 Qs negy Infinity Reference 61 Mk II-vel, meg egy cd lejatszoval ( Sony Cdp-Ce345) , a masik egy Yamaha Dsp-A2 negy Yamaha Ns-300 al, meg egy Center Yamaha Ns-c300, meg egy Yamaha Tx 492Rds Tunel hozza.....
Kivancsian varom a kompetens valaszokat ,
köszönettel: Putyi

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Vagyis nem ajánlod a NAD 60-at? Mert ha jól látom, nem éppen felső kategóriás cucc. Egyébként hangzásban milyen? Felveheti a versenyt a – korábban itt érdeklődött – Denon 320/360-nal?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy olyanoknak nem ajánlom, akik nincs jártasságuk az old Hi-Fi-k területén, illetve, akiknek nincs az old Hi-Fi-k javításában szakértelemmel, gyakorlattal rendelkező ismerősük, akit máskülönben is meg szoktak látogatni. (Egyébként valóban nem felső-, hanem sokkal inkább alsó kategóriás a NAD 60.)
Nem ismerem az említett Denonokat. (Valami miatt mindig kívül estek az érdeklődési körömön.)

.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: fengsuhi »

Ezért, ha valaki nem gyűjtő, vagy nem megszállottja az old Hi-Fi-nek, annak leginkább azt tudom javasolni, hogy ha vintage készüléket akar venni, akkor azt csak a legfelsőbb kategóriákból tegye
.

Vagyis nem ajánlod a NAD 60-at? Mert ha jól látom, nem éppen felső kategóriás cucc. Egyébként hangzásban milyen? Felveheti a versenyt a – korábban itt érdeklődött – Denon 320/360-nal?

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3193

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: audioline »

Szerintem is jobban szól egy régi hangfal-régi erősítő páros. És töredékáron megvehetők.

Vagy ami még nagyon megéri, a DIY erősítők és DIY hangfalak. A DIY erősítők és hangfalak töredékáron produkálják ugyanzat a hangzást, amit ha a boltban akarsz megvenni, akor csak a sokszorosáért kapod.
A rizikó az újraeladhatóságukban van.

.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Amúgy ehhez mit szóltok? Nagyon rizikós egy ilyen 70-es évekbeli NAD 60-at venni? Gyönyörű..., bár talán túl van árazva.

Véleményem szerint nincs túlárazva, de ennek ellenére egy ilyen korú erősítő már mindig nagyon rizikós (mondom ezt úgy, hogy nekem vannak ilyen korú erősítőim, és a legnagyobb mértékben meg vagyok velük elégedve). Egyrészt azért, mert nem lehet tudni, hogy ki, mikor, milyen szakértelemmel, mit "mókolt" bele, azaz, hogy mennyire van eredeti állapotban, másrészt azért, mert ha valami elromlik benne, akkor nagyon meg kell választani azt az embert, akinek a kezébe adjuk javításra. És pont e miatt könnyen előfordulhat, hogy a készülék utaztatási költsége többe kerül, mint a javítás, illetve, hogy a kettő együtt közel eléri az ilyen kis értékű erősítő beszerzési árát.
Ezért, ha valaki nem gyűjtő, vagy nem megszállottja az old Hi-Fi-nek, annak leginkább azt tudom javasolni, hogy ha vintage készüléket akar venni, akkor azt csak a legfelsőbb kategóriákból tegye, a fent említett okok miatt. Azonban, azok a készülékek még mindig elég drágák.

Egyébként pedig ennek az erősítőnek köze nincs a négycsatornás erősítőkhöz, mint azt a hirdető írja. Ez egy sima kétcsatornás sztereó erősítő A, B hangsugárzó-kimenettel.

.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 835

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: ANDS »

.......
- öreg hangfal, új (mai hangzási elveket követő) erősítő többnyire nem jó párosítás, ha már kénytelen keverni az ember, akkor az új hangfalhoz egy öreg, de jó erősítő már inkább megoldás lehet.

Szerintem is jobban szól egy régi hangfal-régi erősítő páros. És töredékáron megvehetők.

Vagy ami még nagyon megéri, a DIY erősítők és DIY hangfalak. A DIY erősítők és hangfalak töredékáron produkálják ugyanzat a hangzást, amit ha a boltban akarsz megvenni, akor csak a sokszorosáért kapod.
A rizikó az újraeladhatóságukban van.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1713

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Fengshui, ATC-nél most van egy nagy akció, érdemes lenne oda benézned.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Amúgy ehhez mit szóltok? Nagyon rizikós egy ilyen 70-es évekbeli NAD 60-at venni? Gyönyörű..., bár talán túl van árazva.

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

ha már kénytelen keverni az ember, akkor az új hangfalhoz egy öreg, de jó erősítő már inkább megoldás lehet.

Tudat alatt én is efféle kombóban gondolkoztam, de most már legalább egy hozzáértő is alátámasztotta döntést.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Doky »

Teljes mértékben egyetértek Kimber-el!
Denon PMA260-320-320A-t ismerem és az említett zenékre igen jó választás (mondjuk az elektronikus és a metál nem az ő műfaja igazán)!!!
Pl egy régebbi Pioneer vagy Tannoy dobozzal jó párost alkotna!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

goodman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 504

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: goodman »

Köszi, akkor rámegyek valamelyik Denonra.

Ezt a Denont érdemes lenne megtekintened és még Tannoy hangfal is kapható hozzá!
Eladó Denon PMA-250 - AVX Fórumok

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

A vélemények alapján szimpatikusak a Tannoyok. A Whathifin ajánlják még a Wharfedale Diamond 9.1-et, az 50-es árkategória, de mintha itthon már nem forgalmaznák. Szintén jónak nevezik a Q Acoustics 2010i-t, újonnan 30 ezerért itthon megkapható, de arról nem sok infót találtam máshol.

A Wharfedale is megfelelő lenne számodra! Használtak között is érdemes szétnézni. A fórumon is van most egy 8.1-es : Wharfedale Diamond 8.2 és 8 Center - AVX Fórumok
A Q-Acoustics-ot nem ismerem. A neten talált adatok alapján szerintem inkább háttérsugárzóként jöhetne szóba. Q Acustic 2010i | Hangfal - Hangfalszett | Házimozi - Hifi Hangfal | Netdepo.hu Házimozi-Hifi-Hangfal Szakáruház
Ha jól láttam akkor darabja kerül 30 ezerbe, így a pár az 60 ezer forint. Ennyiért már a használtak hangfalak között is lehet kapni elég komoly darabokat!

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Indy »

Szintén jónak nevezik a Q Acoustics 2010i-t, újonnan 30 ezerért itthon megkapható, de arról nem sok infót találtam máshol.

Ez egy nagyon kicsi doboz, hamar kevés lesz. Goodman Mb Quart-ja sokkal jobb hangsugárzó ennél...
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Szia!

Mint a Denon mint a NAD erősítőket csak ajánlani tudom! Bármelyiket is választod biztos, hogy nagyon meg leszel vele elégedve! Az biztos, hogy 20 ezer forintért nehéz kifogni jó állapotú NAD 3020-ast. Denont könnyebben találsz ebben az árkategóriában! A hangzásban szerintem nem sok különbség van a két Denon között. A PMA-320 a Hi-Fi Magazin etalonja volt annak idején, éppen a NAD 3020-at megelőzve!
A hangfal ajánlásához tudnunk kéne, hogy kb. mekkora a szoba ahol hallgatnád! Látatlanba azt mondanám, hogy használtban a Tannoy M1, M2, M2.5 biztos, hogy passzolna az erősítőhöz, egy meghallgatást mindenképpen megérnek!
Nekem van egy MB Quart hangfalam /most éppen eladó ;)/, ezt a márkát is nyugodt szívvel tudom ajánlani! Az általad hallgatott stílusokra talán még jobban is megfelelne.
Újban 50 ezer forintért nem nagyon találni semmit. Akkor inkább a különbözetet költsd el kábelekre, esetleg tedd félre egy jobb Lp vagy Cd lejátszóra

A vélemények alapján szimpatikusak a Tannoyok. A Whathifin ajánlják még a Wharfedale Diamond 9.1-et, az 50-es árkategória, de mintha itthon már nem forgalmaznák. Szintén jónak nevezik a Q Acoustics 2010i-t, újonnan 30 ezerért itthon megkapható, de arról nem sok infót találtam máshol.

goodman
V.I.P.
V.I.P.

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok,

alap hifi rendszer összeállításán töröm a fejem, a keret igencsak véges. A cél egy korrekt szett összeállítása kezdetnek, szeretnék valami normálisat a számítógépes aktív hangfalak helyett. Eleinte laptop és telefon lesz a forrás (ne kövezzetek meg!), a cél az LP és esetleg CD.

Elsőként erősítőt szeretnék. Sokat olvasgattam a fórumot, és tanultam is egy csomó dolgot: 20 ezres kategóriában az etalonok: NAD 3020, Denon PMA-320 jöhetnek szóba. A NAD-ot kicsit réginek érzem, meg jó rusnya is szegényke, akkor inkább a Denont választanám. Esetleg PMA-360, az még újabb, és kinézetre is jobb.

Hangzásban van különbség a két Denon között? Esetleg mást javasoltok? Zenében főleg 70-es évek funk, soul, hip-hop és mai elektronikus zenék játszanak.

A következő kérdés pedig a hangfalra vonatkozik. Milyen belépő szintű dobozt ajánlotok a Denonokhoz (használtan 20-30, újban 50 körül)?

Szia!

Mint a Denon mint a NAD erősítőket csak ajánlani tudom! Bármelyiket is választod biztos, hogy nagyon meg leszel vele elégedve! Az biztos, hogy 20 ezer forintért nehéz kifogni jó állapotú NAD 3020-ast. Denont könnyebben találsz ebben az árkategóriában! A hangzásban szerintem nem sok különbség van a két Denon között. A PMA-320 a Hi-Fi Magazin etalonja volt annak idején, éppen a NAD 3020-at megelőzve!
A hangfal ajánlásához tudnunk kéne, hogy kb. mekkora a szoba ahol hallgatnád! Látatlanba azt mondanám, hogy használtban a Tannoy M1, M2, M2.5 biztos, hogy passzolna az erősítőhöz, egy meghallgatást mindenképpen megérnek!
Nekem van egy MB Quart hangfalam /most éppen eladó ;)/, ezt a márkát is nyugodt szívvel tudom ajánlani! Az általad hallgatott stílusokra talán még jobban is megfelelne.
Újban 50 ezer forintért nem nagyon találni semmit. Akkor inkább a különbözetet költsd el kábelekre, esetleg tedd félre egy jobb Lp vagy Cd lejátszóra

fengsuhi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kezdő hifi - tanács kéne

Sziasztok,

alap hifi rendszer összeállításán töröm a fejem, a keret igencsak véges. A cél egy korrekt szett összeállítása kezdetnek, szeretnék valami normálisat a számítógépes aktív hangfalak helyett. Eleinte laptop és telefon lesz a forrás (ne kövezzetek meg!), a cél az LP és esetleg CD.

Elsőként erősítőt szeretnék. Sokat olvasgattam a fórumot, és tanultam is egy csomó dolgot: 20 ezres kategóriában az etalonok: NAD 3020, Denon PMA-320 jöhetnek szóba. A NAD-ot kicsit réginek érzem, meg jó rusnya is szegényke, akkor inkább a Denont választanám. Esetleg PMA-360, az még újabb, és kinézetre is jobb.

Hangzásban van különbség a két Denon között? Esetleg mást javasoltok? Zenében főleg 70-es évek funk, soul, hip-hop és mai elektronikus zenék játszanak.

A következő kérdés pedig a hangfalra vonatkozik. Milyen belépő szintű dobozt ajánlotok a Denonokhoz (használtan 20-30, újban 50 körül)?

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Vagy ha még konkrétabb akarnák lenni,ezek közül meilyket ajánlaná?
Konkrétan ezt alkudd le gyorsan. Az árus (miért ragaszkodsz hozzá?) mostani vaterás választékából mást nem ajánlanék.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

Viszont valaki elmagyarázná hogy miért nem preferálják a mai hifisek ezeket a vintage hangfalakat?
A mai hifisek lelkivilágát nem ismerem, pár régi hangdobozt annál többet. Akad közöttük mindenféle, pocséktól a kitűnőig. Tudni kell, milyeneket érdemes keresni, milyen a hangkarakterük, milyen jellegű zenéken szólnak jól. Probléma a beszerezhetetlen hangszórókkal és hangszóró-alkatrészekkel lehet, de ha nincs széthajtva, akkor általában csak a mélysugárzók vagy mélyközepek pereme, esetleg pilléje szorulhat cserére előbb-utóbb. Csak az eredetivel megegyező méretű és anyagú alkatrésszel, vagy annak híján a hozzá legközelebb állóval szabad felújíttatni. A már említett JPW AP2 mélyközepének szélével mindkét probléma fennáll, de az a kétutas annyira jól sikerült, hogy a hangzás egyensúlyának megváltozása árán is érdemes felújíttatni. (Nagyon eltérő tulajdonságú peremmel, kontármunkával olyan is lesz... talán ettől félnek sokan. Esetleg a buherálástól, átkábelezéstől. Tény, hogy sokkal több borzasztó tuning eredménnyel találkoztam, mint értékelhető javulással. A kikukázott holmikkal seftelők "tegyük működővé gyorsan, fillérekért, a többi lényegtelen" hozzáálásáról nem is beszélve...)

Ha jól választasz, akkor a mai árakhoz képest a (jövőbeni) javítás költségét beleszámolva is nagyon jutányosan vásárolhatsz.

attila12345
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: attila12345 »

Szia!

nad 315bee + celestion 3 ideális kombó és nem is kerül sokba!

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Inkább gyüjtök egy normális dobozra.
Az egyik hangfalnak utánajártam kíváncsiságképp (sony ss-a105).A vázlatos rajz alapján még egy normális keresztváltó sincs benne.

Nem mondom hogy ez egy jó doboz, viszont nem írnám le csak emiatt. Lehet nagyon jó dobozt is építeni egyetlen kondenzátoros váltóval, az egész a felhasznált hangszóróktól függ. Az egy kondi a magas előtt elsőrendű váltást jelent, amit sokan nagyon szeretnek, csak nehéz olyan hangszórókat találni, amivel jól meg lehet valósítani, nyilván olyan mély-középpel működik alul-áteresztő szűrő nélkül, amelynek az átvitele ezt lehetővé teszi, értsd elég magasra megy, szép a rollofja és nem nagyon vannak zavaró rezonanciái.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11159
Kapcsolat:

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Látom, sikerült rátapintania a lényegre, amitől jó lesz egy hangsugárzó. (Sok alkatrész a váltóban jó hangsugárzó, kevés alkatrész, nem jó hangsugárzó. Egyszerű, mint a faék.)

Be careful not to scratch the cabinet.

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

..... egy normális keresztváltó sincs benne........

Látom, sikerült rátapintania a lényegre, amitől jó lesz egy hangsugárzó. (Sok alkatrész a váltóban jó hangsugárzó, kevés alkatrész, nem jó hangsugárzó. Egyszerű, mint a faék.)

.

busman20
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: busman20 »

Inkább gyüjtök egy normális dobozra.
Az egyik hangfalnak utánajártam kíváncsiságképp (sony ss-a105).A vázlatos rajz alapján még egy normális keresztváltó sincs benne.

"A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd."

Daniel Nathan Leone

szocsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 12

Kezdő hifi - tanács kéne

Hozzászólás Szerző: szocsa »

Köszönöm a tippeket.
Viszont valaki elmagyarázná hogy miért nem preferálják a mai hifisek ezeket a vintage hangfalakat?
Talán a hanszórók típusa miatt? Vagy a silány keresztválók vagy a kabinet anyaga?
Egy erősítőnél lehet hogy számít a megépítés minősége,de egy hangfalnál már nem annyira egyértelmű a dolog.
Ezt nem flame-nek szántam se nem kötözködésnek,csak szeretnék többet tudni ezekről a dolgokról.

Nincs baj a vintage hangfalakkal, sok igazán kiváló van/volt köztük. Sajnos viszont a hangszórókat sem örök életűre tervezik és egy 20-30 éves hangdoboz azért legtöbb esetben már nem úgy fog szólni mint újkorában. A hangszórók is fejlődtek valamennyit, ahogy a ma elérhető váltóalkatrészek is jobbak, de ezekkel a 200000Ft alatti gyári dobozok esetén általában nem élnek. (sőt van hogy sokkal drágábbaknál is gyenge hangszórókészlet társul silány alkatrészekkel, rosszul csillapított dobozban) Szóval lényegében érdemes lehet Vintage hangfalat venni, de minden esetben meg kell hallgatni, mert a márka és a külső állapot nem garancia arra, hogy jól fognak szólni ezek az öreg cuccok.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden

Vendég

Kezdő hifi - tanács kéne

....... Viszont valaki elmagyarázná hogy miért nem preferálják a mai hifisek ezeket a vintage hangfalakat? ....

Én csak olyan mai Hi-Fi-sekkel találkoztam, akik, ha ismerik ezeket a vintage hangfalakat, akkor "preferálják", de a "maiak" közül kevesen ismerik, kevesen találkoztak velük, és ezzel meg is leltük a kérdésre a választ.

Egy erősítőnél lehet hogy számít a megépítés minősége,de egy hangfalnál már nem annyira egyértelmű a dolog.
Ezt nem tudom, honnan vette, mert a legtöbb, Hi-Fi-vel kicsit is komolyabban foglalkozó szerint teljesen "egyértelmű a dolog", hogy a hangsugárzó megépítési minősége legalább olyan fontos dolog, mint az erősítőé, vagy a lejátszóé.

.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”