Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
...a listából kiemelném az idő szerepét. Nagyon beszédes, mennyi ideig tart a kirakatban valaki egy terméket.
Ebben tökéletesen egyetértek.
... E fórumon is számtalan divatos kábel bukkant már fel, de sokuk 1-2 hónap alatt leküzdötte magát a dobogóról, az adás/vétel részlegben még parázslottak kicsit, majd végképp feledésbe merültek. Manapság is zajlik ez néhány kanócnál.
A piacot nagyon sok mindenhez szoktuk hasonlítani, hogy minél könnyebben megértessük annak fogalmát és működését. Ezért pl. csillagászati hasonlattal azt szoktuk mondani, hogy egy-egy adott piacon általában egy időben szoktak jelen lenni az állócsillagok és az üstökösök, és hogy egy, az adott piac egén, feltűnő új csillagból melyik lesz, azt kizárólag a piac szereplői döntik el.
Az ár szavában kevésbé hiszek. Sok valóban jó minőségű terméket lehetne többszörös áron is kínálni és eladni, vállalva a kisebb forgalmat, de nagyobb profitot. Sőt, a magasabb ár egy bizonyos vásárlói körben még csáberő is tud lenni. Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Több tankönyvnyi anyag a piac működése, ezen belül a különböző piaci szegmensek (de utálom ezt a szót) viselkedése, a piaci szegmens szereplőinek elvárásai, az ehhez igazodó árpolitika, árstratégia, árképzési technika kialakítása a piac visszajelzései alapján, így most nem megyek bele ennek taglalásába.
De egyszer szívesen elbeszélgetek róla, ha kíváncsi rá, miért alakul mindennek az ára a piac törvényszerűségei szerint, illetve, hogy miért vesznek ki sokkal jobb sorsra érdemes termékek is, szintén a piac törvényszerűségei alapján.
.
Kábelezzünk
Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Ebben van valami.
Amerikában 3 éve láttam egy céget,aki a mi Jungson RCA Silver kábelünket 1200 USD-ért árulta.A Silver-en volt persze a lényeg.Aki megvette,lehet még örült is,hogy más kábel többszörösébe kerül,de jobb,ha nem nézte meg a mi árainkat.Akkor 19900 Ft-ba került.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Pedig a piac igenis beárazza. Egyrészt azzal, hogy van-e, aki megveszi, és mennyi olyan van, aki megveszi, azaz, hogy mekkora forgalmat lehet elérni a kínálati áron (Mindegy, hogy a hirdetési bűvszavak, mint pl. 30 éves lenyugodott kristályszerkezetű vezető, stb, vagy a márkanév, vagy sznobizmus, vagy bármi más miatt), másrészt azzal, hogy a másodpiacon milyen áron lehet értékesíteni.
Minél régebben forog egy termék a másodpiacon, annál közelebb kerül egymáshoz annak a terméknek a használati értéke, és a mindenkori másodpiaci ára.
(Ez alól természetesen kivételt képeznek az olyan korlátozott, vagy részben korlátozott jószágok, mint pl. gyűjtői termékek.)
Tudom, kegyed szakember a kérdésben, így nagyon nem is vitáznék, de a listából kiemelném az idő szerepét. Nagyon beszédes, mennyi ideig tart a kirakatban valaki egy terméket. E fórumon is számtalan divatos kábel bukkant már fel, de sokuk 1-2 hónap alatt leküzdötte magát a dobogóról, az adás/vétel részlegben még parázslottak kicsit, majd végképp feledésbe merültek. Manapság is zajlik ez néhány kanócnál.
Az ár szavában kevésbé hiszek. Sok valóban jó minőségű terméket lehetne többszörös áron is kínálni és eladni, vállalva a kisebb forgalmat, de nagyobb profitot. Sőt, a magasabb ár egy bizonyos vásárlói körben még csáberő is tud lenni. Ezen vevők egy árszint alá be sem néznek, mondván, annyiért nem lehet jó semmi.
Kábelezzünk
... Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. ...
Bizony, hogy van ilyen is. Ezeket a mi hobbinkban süketeknek hívják.
Ezek az emberek tartanak életben sok kereskedőt, az ellátási lánccal együtt, beleértve a gyártást, a marketinget, az üzletek rezsijét, és persze a tulajdonosok hasznát.
Az itt fórumozók java azonban szerintem se nem akarja, se nem tudja megvenni a "legdrágább cuccokat", pláne nem azért, hogy villoghasson velük. Szerintem.
Kábelezzünk
Az én személyem valami olyasmi lehet Önnek, mint Flokinak a lábtörlő! Amit ugye mindenáron szét kell cincálni
Mindig ámultam azokon az embereken, akik ilyen nagy jelentőséget tulajdonítanak a saját személyüknek.
Egopátia rulez!
(A közgazdasági alapelvek, és az azokkal kapcsolatos tévedések ellenben valóban olyanok, amiket nehezen tudok szó nélkül hagyni.)
.
Pedig a piac igenis beárazza. Egyrészt azzal, hogy van-e, aki megveszi, és mennyi olyan van, aki megveszi, azaz, hogy mekkora forgalmat lehet elérni a kínálati áron (Mindegy, hogy a hirdetési bűvszavak, mint pl. 30 éves lenyugodott kristályszerkezetű vezető, stb, vagy a márkanév, vagy sznobizmus, vagy bármi más miatt), másrészt azzal, hogy a másodpiacon milyen áron lehet értékesíteni.
Minél régebben forog egy termék a másodpiacon, annál közelebb kerül egymáshoz annak a terméknek a használati értéke, és a mindenkori másodpiaci ára.
(Ez alól természetesen kivételt képeznek az olyan korlátozott, vagy részben korlátozott jószágok, mint pl. gyűjtői termékek.)
.
Az én személyem valami olyasmi lehet Önnek, mint Flokinak a lábtörlő! Amit ugye mindenáron szét kell cincálni
Kábelezzünk
.
sok mindent rejt az ár.
fejlesztést kutatást megbízható minőséget stb.
Ez lenne a normális állapot. De olcsóbb marketingre költeni, mint egy jobb kábelt csinálni, így aztán elferdülnrek a viszonyok!
Kábelezzünk
sok mindent rejt az ár.
Ez lenne a normális állapot. De olcsóbb marketingre költeni, mint egy jobb kábelt csinálni, így aztán elferdülnrek a viszonyok!
Kábelezzünk
Már többször tapasztaltam, hogy nem a drágább volt a jobb. Az embert érheti meglepetések.
Természetesen erősen rendszer(és fül-igény)függő ez a kérdés. Azt is figyelembe kell venni, hogy ebből jó néhányan nem csak hobbizni, hanem megélni is szeretnének, továbbá a kínált kábel-portéka a legtöbbször a saját elektronika és hangzásirány képviselete, ergo a forgalmazott kábelek a saját bemutatott rendszerek hangjához illeszkednek igazán, ill. teszik eladhatóvá. Ez természetesen nem minden esetben van így.
Ezért tessék mindent otthon meghallgatni (legalább 1 hétig az általunk kedvelt zenékkel).
:thatslife:
A korrekt forgalmazók erre - örömünkre - lehetőséget is adnak.
.
Kábelezzünk
..... Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. .....
.
- Bodoraudio
- V.I.P.
- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
sok mindent rejt az ár.
igen én is elhiszem, hogy minél drágább a kábel annál jobb is,
Szerintem meg semmi köze a kábel árának a hangminőséghez! Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. Nagyon sokan felülnek a hirdetési bűvszavaknak. Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. Elképesztően rossz hangokat lehet hallani néha olyan helyeken, ahol a legdrágább kábelek vannak bekötve!
Kábelezzünk
igen én is elhiszem, hogy minél drágább a kábel annál jobb is,
Szerintem meg semmi köze a kábel árának a hangminőséghez! Mondhatnánk, hogy a piac végül is beárazza a kábeleket, de ez sem igaz. Nagyon sokan felülnek a hirdetési bűvszavaknak. Akinek meg sok pénze van az már csak azért is a legdrágább cuccokat veszi meg, hogy villoghasson velük. Elképesztően rossz hangokat lehet hallani néha olyan helyeken, ahol a legdrágább kábelek vannak bekötve!
Kábelezzünk
...igen én is elhiszem, hogy minél drágább a kábel annál jobb is...
Sajnos, vagy szerencsére, de ez nem minden esetben állja meg a helyét. Egyrészt ugyebár ottvan a leho által említett szinergia, másrészt azonos árkategóriában is nagyok lehetnek a különbségek. Persze volt már arra is példa, hogy egy a véleményem szerint kifejezetten jó hangú hangfalkábelt sikerült találnom a párszáz Ft/m árú mezei madzagok között. Az említett kábelt alig találtam rosszabbnak az előbb ajánlott DNM kábelnél, csak éppen annak tizedébe se került, pedig az egy kifejezetten jó kábel azért az árért! Mondanom sem kell, hogy 1-2 ezer Ft-os gyári kábelek fasorban sem voltak. Mondjuk szerintem pont ez az a kategória, ahol messziről el kell kerülni a nagynevű kábelgyártók termékeit, mert itt még a márkanéven kívül nemsokmindent nyújtanak a vásárlónak.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Szerinted mi lenne az a típus ami már jónak mondható és kb. milyen árkategóriát képvisel ?
Nem kell gyűjtenem van pénzem, csak irreális áron nem veszek kábeleket, pl. a hangfal árát rákölteni vezetékre abban nem hiszek, főleg, hogy 3 max. 4m elég belőle.
Furcsán hangzik, de van az az eset. Én most pont így jártam, hogy a hálószobában építgetek egy "másod" rendszert, nem is akartam sokat költeni rá, azt gondoltam, hogy egy ilyen HK 620-as, meg Acoustic Research S20 pároshoz (30eft-32eft), nem fogok kábelre költeni. De gondoltam azért kipróbálok egy-két kábelt, egyáltalán hallok-e különbséget, ezen a kis rendszeren, aztán úgy jártam, hogy 30eft lett a hangfalkábel. És baromira örülök, mert már elkönyveltem, hogy ez a kiscuccos ennyit tud, barátságos, kellemes, és erre úgy meglepett egy kölcsön kapott Ortofon Reference SPK200-as hangfalkábellel a kapott hang, hogy csak most értettem meg, miért tartják ilyen jónak az AR S20-as monitorokat. 3x annyi információ szabadult ki belőle, végre elkezdett szárnyalni, és annyira tetszik, hogy emlékeim szerint annó a 200eft-os monitorom sem szólt különbül. Tehát végeredményben csak a hangfalkábel vastagon egy másik osztályba, élvezhetőségi szintre tette a dolgot.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Kábelezzünk
Szerinted mi lenne az a típus ami már jónak mondható és kb. milyen árkategóriát képvisel ?
Nem kell gyűjtenem van pénzem, csak irreális áron nem veszek kábeleket, pl. a hangfal árát rákölteni vezetékre abban nem hiszek, főleg, hogy 3 max. 4m elég belőle.
Szia! Tudom, hogy nem tőlem kérdezted, de (amennyiben nem valamelyik DIY kábelt választod) érdemes lehet elgondolkodnod egy DNM Resonon is. Itt a 2*1 mm2-es változat 3800 Ft-ra jön ki méterenként. Semleges, kiegyenlített hangú kábel, semmiből sem akar többnek látszani, mint ami: egy kábel, ami teszi a dolgát, de azt nagyon jól csinálja!
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."
Kábelezzünk
Szia, köszi a korrekt választ, igen én is elhiszem, hogy minél drágább a kábel annál jobb is, ...
Bocsánat, hogy beleszólok, de ez nagyon nem így van, a kábel nem ÖNMAGÁBAN számít, hanem szinergiában kell lennie a többi komponenssel.
A helyedben vennék TÖK MEZEI 2.5mm2-es TÖMÖR rézkábelt a villanyszerelőboltban, és bedugnám, hallanám, ahogy finomodik járás közben, és, hogy mennyire tetszik. Ezt a kábelt sokunk szerint nagyon nehéz utcahosszal megverni árának nagyon sokszorosa alatt. Nekem a DACom van kb. 1 éve így táplálva, és nem is gondolkozom a cseréjén.
Ha bejárt (2-300 óra), és többre vágysz, akkor elkezdhetsz hallgatózni más kábelek ügyében. Sztem ezzel jársz a legjobban, nagyon komolyan mondom.
Kábelezzünk
Tannoy 635 megérdemel jobbat is minta CAT7
üdv.
Ehhez viszont zsebbe kell nyúlnod, mert a CAT7(különösen az 1,2Ghz-es szürke külsejű változata)sok kábelnek feladja a leckét. Magas hangot jobban forszírozót könnyen találhatsz helyette, de semlegességben, kiegyenlítettségben, gyorsaságban ha szeretnél egy jobb kábelt (van természetesen) már tényleg zsebbe kell nyúlnod, ha előre akarsz lépni. (fzs1 is ajánlott egyet 15e/m, lehet osztani-szorozni. )
.
Kábelezzünk
Elöljáróban csak annyit, hogy én sem hittem benne, míg nem hallottam. DIY kábelekről nem írok ( bocs ennek megvan az oka ), ezen kívül csak arról, amit hallgattam saját rendszeremben. Audioquest kábeleim voltak ( Type 2 , most Slate ) , ezek nekem beváltak. A Type 2 talán 2eft/m körül van a Slate-et már nem gyártják, az 2001 körül volt 6800 ft/m. Nem egy árkategória, de a hangjuk sem. Ha több pénzed van vegyél Crystal Copper-t és azt garantált, hogy nem fogod lecserélni jó ideig, de ennek az ára már 15e/m. Nagy az árdifferencia, de ha meghallgatod és nem csak olvasol róla megérted miért.
Én a kábelt teljes értékű komponensnek tekintem ( ha visszaolvasol sokak nem , de hát kiknek a... ), érdemes áldozni rá.
( kukacoskodó fórumtársaknak : igen a Slete-et árulom is, de csak azért, mert CC lesz helyette :bebebebebebe: )
Szia, köszi a korrekt választ, igen én is elhiszem, hogy minél drágább a kábel annál jobb is, mert ha nem így lenne mindenki 2e Ft-osat használna. Valóban jó lenne meghallgatni több árkategóriát. Ha nem is teljes értékű komponensként tekintek a kábelre, de fontosnak tartom én is ezért is szeretnék feljebb lépni, Tannoy 635 megérdemel jobbat is minta CAT7
üdv.
Kábelezzünk
Elöljáróban csak annyit, hogy én sem hittem benne, míg nem hallottam. DIY kábelekről nem írok ( bocs ennek megvan az oka ), ezen kívül csak arról, amit hallgattam saját rendszeremben. Audioquest kábeleim voltak ( Type 2 , most Slate ) , ezek nekem beváltak. A Type 2 talán 2eft/m körül van a Slate-et már nem gyártják, az 2001 körül volt 6800 ft/m. Nem egy árkategória, de a hangjuk sem. Ha több pénzed van vegyél Crystal Copper-t és azt garantált, hogy nem fogod lecserélni jó ideig, de ennek az ára már 15e/m. Nagy az árdifferencia, de ha meghallgatod és nem csak olvasol róla megérted miért.
Én a kábelt teljes értékű komponensnek tekintem ( ha visszaolvasol sokak nem , de hát kiknek a... ), érdemes áldozni rá.
( kukacoskodó fórumtársaknak : igen a Slete-et árulom is, de csak azért, mert CC lesz helyette :bebebebebebe: )
Kábelezzünk
Szia, keresd meg a "Néhai" Józsit neki van most nem sokkal drágábban hangfalkábele azzal biztosan meg leszel elégedve. Elérni a Néhai kábelek topicban tudod.
Üdv
Szia, KÖSZI igen már írt nekem és konzultálunk az ügyben
Kábelezzünk
Zenehallgatásra őszintén ennyiért semmit...
szvsz gyűjts még hozzá
Kábelezzünk
Segítségeteket-tanácsotokat szeretném kérni. Yamaha RX-V550 HM. erősítő és Tannoy 635 közé szeretnék valami jó kis hangfalkábelt 2x1,5m elég is. Mit tudnátok ajánlani 5-10e Ft között, nem szeretnék számomra irreális összeget költeni vezetékre.
http://www.hifidatabase.com/Detailed/Ta ... e_3954.php
http://reviews.cnet.com/av-receivers/ya ... 25254.html
Amiket nézegetek Kácsa-A:
http://www.kacsa-audio.hu/webshop//neot ... bel.c.187/
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/furut ... 141t.p.660
Ez van itt a fórumon féláron !!!
Vagy más Kácsa vezeték esetleg ?
Vagy szintén innen:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... y-bi-wire/
Tudnám kötni akár az én erősítőmmel is Biamp-ba is ? Van A-B front csatornám. Van értelme Biamp-os kábelt venni ?
Köszönöm előre is a segítséget
Szia, keresd meg a "Néhai" Józsit neki van most nem sokkal drágábban hangfalkábele azzal biztosan meg leszel elégedve. Elérni a Néhai kábelek topicban tudod.
Üdv
AVM Evolution CD 5.2 ; Usher Audio ; Ayon Spirit III MK III. - KT150 ; Valhalla Aura V2 ; DH labs ; Tellurium Q ; Pointe ; Bodor +; TIDAL
Kábelezzünk
... valami jó kis hangfalkábelt 2x1,5m elég is. Mit tudnátok ajánlani 5-10e Ft között, nem szeretnék számomra irreális összeget költeni vezetékre.
Zenehallgatásra őszintén ennyiért semmit...
szvsz gyűjts még hozzá
Kábelezzünk
Segítségeteket-tanácsotokat szeretném kérni. Yamaha RX-V550 HM. erősítő és Tannoy 635 közé szeretnék valami jó kis hangfalkábelt 2x1,5m elég is. Mit tudnátok ajánlani 5-10e Ft között, nem szeretnék számomra irreális összeget költeni vezetékre.
Vagy szintén innen:
Tudnám kötni akár az én erősítőmmel is Biamp-ba is ? Van A-B front csatornám. Van értelme Biamp-os kábelt venni ?
Lemaradt, de 98% zenehallgatásra kell a hangfalkábel !
Kábelezzünk
Vagy szintén innen:
Kábelezzünk
Köszönöm, én is így tudtam, hogy Kondo sannak nem volt képzettsége a metallurgia területén, elektromérnöki diplomája volt, és erős késztetése, mint ahogy sok japánnak, hogy egy adott anyag jó tulajdonságait maximálisan kihasználja.
Formális kurrikulumában nem szerepel, de attól még nem-formális jelleggel csak elsajátított ezt-azt az ismeretekből. Vagy ezt is opponálod?
Most épp arról van szó, hogy mutasson papírt NEKED Kondo-san, hogy értett a fémtanhoz, különben nem hiszed el neki. Tudod, mit? Hát ne hidd el neki. hoyo.gif