Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Kábelezzünk
Én is.Főleg szombat délután.
:bigball:
Én a sikítást szeretem, és nem csak szombat délután.
Ja bocs, kicsit elkalandoztam a Hi-Fi-től.
.
Kábelezzünk
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
Neutrálisnak kell lenni! Zenekar feláll, teljes kontroll,nem érzékelünk elektronikát. Röviden ennyi. Ez mindegy,hogy hozod össze!
Nem egyszerű az biztos!
Kábelezzünk
Én is szeretem ha nyugodt a hang,
Én is.Főleg szombat délután.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- blattida
- Nincs visszaút
- Értékelés: 62
Kábelezzünk
Véleményem szerint nem szerencsés ez a nyugodt szóhasználat a "szlogenben".
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Annyiban igazad van, hogy félreérthető (én például a szlogen alapján nem gondolom azt, amit Te vetettél föl), valóban szerencsésebb lenne, ha a semleges jelző szerepelne helyette.
Kábelezzünk
Nekem pl. Rabih Abou-Khalil: The Cactus os Knowledge albumáról a Ma Muse M'amuse szerzemény ne legyen nyugodt, hanem sokkal inkább pezsdítő, sodró, magával ragadó.
Az a jó, ha ezt is tudja, meg azt is. És amazt is. Bár ez egyrészt alapvetően nem a kábeleken múlik, a kábel inkább csak elviheti valamilyen irányba; másrészt ez talán túlmutat a hifista elvárásokon. (Volt itt olyan poszt, miszerint a hifisták többsége tulajdonképpen csak egyféle dolgot vár a zenétől

Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt
Van néhány Hifis cimborám, akinek (fülem szerint) ezt jelenti. !36_7_11.gif
Kérdés Ki mit szeret - keres a megszólalásban. Sokfélék vagyunk.
Én is szeretem ha nyugodt a hang, csak ez a tisztaság által valósuljon meg, ne a mosottság révén.
.
Kábelezzünk
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
Még jó, hogy nem felkiáltó jel van a végén Egyébként szerintem nem, pl. a halk cintányér beütést is jól lehet hallani
Kábelezzünk
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Bese Attiláék pár ezer forintért megcsinálják az IEC aljzat beépítést
http://teledata.hu/aliscaorange/doc/rolunk.php
Kábelezzünk
Nyugodt, természetes hang = fedett, mosott, sávhatárolt, rossz értelemben vett "analógos" hang?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?
Többé-kevésbé ront a hangminőségen. Ha szakszerűen megoldható, akkor inkább szerel(tes)d át a készüléket IEC aljzatosra. Ne elektronikai alkatrészboltban vegyél, inkább valami régi, bontott, nem ponthegesztett fajtát próbálj szerezni.
Kábelezzünk
az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés.
Kivétel ezalól az analóg lemezjátszó hangkarjának belső kábelezése, ott muszáj valamilyen kompromisszumot kötni.
Kábelezzünk
Ezek badarságok
Akárcsak a kismegszakitó vagy a villamos fogyasztásmérő "hangminősége" :bebebebebebe:
Avagy macska ellen macskafű, megkérdőjelezhető kinyilatkoztatás ellen alaptalan kinyilatkoztatás? /A "nincs benne a tankönyvben" szerintem itt nem vitaalap.../
Mindazonáltal, az átmérőkkel nekem kicsit más tapasztalatom van, mint cables-nek. A hangszórókábel és az interkonnekt állhat eltérő átmérőjű elemi szálakból, ám az interkonnekteket nem tanácsos keverni, még akkor sem, ha kizárólag az elemi szálátmérőben van eltérés. DIY-eseknek: ha valahová valamiért nagyobb keresztmetszetű összekötő kell, akkor az elemi szálak számával érdemes játszani.
Kábelezzünk
...előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10991
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Senkinek sem "KELL" a különböző anyagú kábeleket keverni a rendszerében! Sőt szerintem egyfélének kell lenni. Sőt pl. az sem árt, ha az IC és a hangfalkábel azonos átmérőjű elemi szálakból áll (persze nem azonos számú szálból) és a köpeny is azonos anyagú. Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja.
Nem mondanám, hogy kell, de mindenképpen előnyösnek gondolom, ha a rendszer kábelezése homogén, legalábbis egy kábel akkor mutatja meg igazán önmagát, ha nem keverjük másokkal. Az elemi szálak azonos méretére nem nagyon tudok indokot.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5134
Kábelezzünk
Senkinek sem "KELL" a különböző anyagú kábeleket keverni a rendszerében! Sőt szerintem egyfélének kell lenni. Sőt pl. az sem árt, ha az IC és a hangfalkábel azonos átmérőjű elemi szálakból áll (persze nem azonos számú szálból) és a köpeny is azonos anyagú. Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja.
Persze. Így lehet minél több kábelt eladni a gyanútlan kuncsaftnak. Meg is kell fenyegetni, hogy ha nem így tesz, akkor nem lesz "természetes" hangú a komplett cuccos.
Jaj nekem már megint kedves "cables" mester, egyfélének kell lenni, és a Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja deklaratív kijelentések. Van egy olyan érzésem, a korábbi, olykor kemény kritikák a meghatározásaiddal szemben nem sokat hatottak rád.
Az egyféle kábel mint gyártmány család jó támpont, de más-más funkció, villamos környezet egyáltalán nem igényel azonos "elemi szálakat, ehhez meg aztán a természetes hangzás további (egyetlen) feltétele a köpeny azonosság??
Ezek badarságok, legyél mér mérnökebb a jelenség, megfigyelés, tapasztalás, korreláció és következtetés metodikában, ezt fejeld meg a hifi-high-end-ben ismert nagyobb bizonytalansági faktorral.
Kábelezzünk
Jaj nekem már megint kedves "cables" mester, egyfélének kell lenni, és a Másképp aligha lesz természetes a rendszer hangja deklaratív kijelentések. Van egy olyan érzésem, a korábbi, olykor kemény kritikák a meghatározásaiddal szemben nem sokat hatottak rád.
Az egyféle kábel mint gyártmány család jó támpont, de más-más funkció, villamos környezet egyáltalán nem igényel azonos "elemi szálakat, ehhez meg aztán a természetes hangzás további (egyetlen) feltétele a köpeny azonosság??
Ezek badarságok, legyél mér mérnökebb a jelenség, megfigyelés, tapasztalás, korreláció és következtetés metodikában, ezt fejeld meg a hifi-high-end-ben ismert nagyobb bizonytalansági faktorral.
Kábelezzünk
E mellet fontosnak tartom a kábelezésben a homogenitást. Ha túlságosan keverni kell a különböző alapanyagú kábeleket egy rendszerben, akkor a túl sok 'kozmetikázás' a tisztaság és természetesség rovására fog válni. Ez esetben valószínűbb, hogy a rendszerben van valami gebasz. (értve ez alatt a készülékeket)
Kábelezzünk
"Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni."
Ez tényleg kézenfekvő és jó megoldás, viszont ha kapna egy IEC aljzatot (hogy ez könnyen kivitelezhető e vagy sem, akkor derül ki, ha lekerül a fedlap), vagy ha átalakítót használnál (minimális minőség veszteség), könnyebb lenne az összehasonlítás más kábelekkel, mivel kevés borotvadugós forog közkézen. Magyarán, ha a későbbiekben jobban belemerülsz a kábelmizériába...egyszerűbb, ha tudod etetni IEC dugós kábel(ek)el.
.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Láttam a topicodat, nagyon tetszenek a kábeleid. Tudsz csinálni nekem való (C7, vagy borotva?) dugóval is tápkábelt?
Jelenleg nem aktuális még csak érdeklődöm mert jelenleg kell a pénz. De a késöbbiekben több mint valószínű, hogy vevő leszek több kábeledre is.
Igen, privátban meg tudjuk beszélni.
Kábelezzünk
Én kerülném ezeket az átalakítókat. Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni.
Láttam a topicodat, nagyon tetszenek a kábeleid. Tudsz csinálni nekem való (C7, vagy borotva?) dugóval is tápkábelt?
Jelenleg nem aktuális még csak érdeklődöm mert jelenleg kell a pénz. De a késöbbiekben több mint valószínű, hogy vevő leszek több kábeledre is.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
Én kerülném ezeket az átalakítókat. Logikusabb lenne eleve borotvacsatlakozós kábelt venni, gyártatni.
Kábelezzünk
Még annyi, hogy egy ilyen átalakító befolyásolhatja a tápkábel milyenségét?
A megoldás:
http://viewitem.eim.ebay.hu/IEC-MALE-KE ... 37661/item
Magyarországon beszerezhető valahol vagy valakinél az említett átalakító?
- goodman
- V.I.P.
- Értékelés: 504
Kábelezzünk
A megoldás:
http://viewitem.eim.ebay.hu/IEC-MALE-KE ... 37661/item
Magyarországon beszerezhető valahol vagy valakinél az említett átalakító?