Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Igen ez az opció is felmerült már.
De a legköltséghatékonyabb megoldást keresvén eddig az általam vázolt 2 lehetőség tűnik a legjobbnak, ezért kérdzetem, hogy működik-e.
Ezt látom jelenleg:
1. 1 x 3,5 SATA HDD kívülre + SATA kivezető kábelek ~ 30.000 HUF (kérdés hogy működik-e)
2. 1 x 3,5 SATA HDD kívülre + eSATA=>SATA átalakító ~ 30.000 HUF (kérdés hogy működik-e)
3. 1 x 3,5 USB HDD + 16G SATA SSD belső HDD ~ 45.000 HUF (ez biztos működik, de 50%-al drágább)
Egy 16 gigás ssd nagyon kevés, semmiképp sem ajánlom, akkor sem ha most úgy gondolod, hogy Linux alapú rendszer lesz.
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
2,5-ös hely van benne, innen indul a probléma, mivel ebből egy 2Ts merevlemez drága.
A belső SSD (32GB) + eSATA külső merevlemez lenne az optimális, de ez is drága. Tehát mielőtt ezt meglépném, szeretném megpróbálni a "kivezetős" vagy "eSATA=>SATA" megoldást. Aztán ha így is lassúnak találom, a merevlemez megmarad adattárnak és veszek egy SSD-t.
Ezért kérdezem, hogy vajon ki tudom-e vezetni a kábelt (léteznek-e ilyen kábelek) vagy pedig tudok-e eSATA => SATA átalakítást csinálni...
Ja igen, és az esztétika nem szempont. Az egész el lesz dugva úgyis...
Pc alapú audio lejátszás
Amennyiben asztali masináról van szó, miért nem teszel 3,5-es belső SATA merevlemezt bele? Nincs hely hozzá?
HTPC-nél célszerű legalább két meghajtót használni. Rendszerlemeznek elég egy 40-60 GB-os SSD, ma már nem olyan drágák, nincs hangjuk, keveset fogyasztanak, egyre gyorsabbak, sokkal jobban megfelelnek már ilyen célra, mint a hagyományos mechanikus cuccok. A zenéket, videókat teheted egy nagy külső USB-s vagy SATA lemezre, mindkettő bőven jó megoldás. Még az öreg USB 2.0 kapcsolat sebessége is elég fullHD filmek nézésére, zene lejátszásra még inkább. Rendszernél már más a helyzet, mert ott nagy adatforgalom van, amihez az USB már kevés, de némileg ezt is lehet ellensúlyozni sok RAM-mal. Vannak, akik pendriveról futtatják a rendszert és nagy háttértárról játszanak le.
2,5-ös hely van benne, innen indul a probléma, mivel ebből egy 2Ts merevlemez drága.
A belső SSD (32GB) + eSATA külső merevlemez lenne az optimális, de ez is drága. Tehát mielőtt ezt meglépném, szeretném megpróbálni a "kivezetős" vagy "eSATA=>SATA" megoldást. Aztán ha így is lassúnak találom, a merevlemez megmarad adattárnak és veszek egy SSD-t.
Ezért kérdezem, hogy vajon ki tudom-e vezetni a kábelt (léteznek-e ilyen kábelek) vagy pedig tudok-e eSATA => SATA átalakítást csinálni...
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Még egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék egy 2TB-os meghajtót indulásként.
A HTPC-ben, amit használni szeretnék a következő csatlakozók vannak:
SATA 2,5 (belül, mélyen), eSTAT (kívül), USB (kívül).
A belső SATA-val az a bajom, hogy a 2,5-ösökben elég drága egy 2TB merevlemez, sokkal-sokkal drágább, mint egy 3,5-ös.
Az USB-t - ha lehet - kerülném, mert az lassú, ezt már kipróbáltam. eSATA-s külső merevlemezt megint csak nem találtam olcsón...
Így 2 ötletem maradt:
1. A belső SATA csatlakozóját kábellel kivezetem kívülre és egy 3,5-ös merevlemezt rádugok a gépen kívül. A kábel pár 100Ft, így ha ez működik, akkor elég olcsó és jó megoldás.
2. Szerzek egy eSATA->SATA kábelt (ez kábé 1-2ezer Ft) és egy 3,5-ös belső merevlemezt dugok a külső eSATA csatlakozóra.
Szerintetek ezek a megoldások jók?
Amennyiben asztali masináról van szó, miért nem teszel 3,5-es belső SATA merevlemezt bele? Nincs hely hozzá?
HTPC-nél célszerű legalább két meghajtót használni. Rendszerlemeznek elég egy 40-60 GB-os SSD, ma már nem olyan drágák, nincs hangjuk, keveset fogyasztanak, egyre gyorsabbak, sokkal jobban megfelelnek már ilyen célra, mint a hagyományos mechanikus cuccok. A zenéket, videókat teheted egy nagy külső USB-s vagy SATA lemezre, mindkettő bőven jó megoldás. Még az öreg USB 2.0 kapcsolat sebessége is elég fullHD filmek nézésére, zene lejátszásra még inkább. Rendszernél már más a helyzet, mert ott nagy adatforgalom van, amihez az USB már kevés, de némileg ezt is lehet ellensúlyozni sok RAM-mal. Vannak, akik pendriveról futtatják a rendszert és nagy háttértárról játszanak le.
Pc alapú audio lejátszás
De a legköltséghatékonyabb megoldást keresvén eddig az általam vázolt 2 lehetőség tűnik a legjobbnak, ezért kérdzetem, hogy működik-e.
Ezt látom jelenleg:
1. 1 x 3,5 SATA HDD kívülre + SATA kivezető kábelek ~ 30.000 HUF (kérdés hogy működik-e)
2. 1 x 3,5 SATA HDD kívülre + eSATA=>SATA átalakító ~ 30.000 HUF (kérdés hogy működik-e)
3. 1 x 3,5 USB HDD + 16G SATA SSD belső HDD ~ 45.000 HUF (ez biztos működik, de 50%-al drágább)
egy htpc-nek nem kell a gyors betöltés szal fölösleges a ssd
az hogy sata vagy esata teljesen mindegy
mindenféleképpen működni fog, ha már összedugtad akkor menni fog
az usb-t kihagynám főleg ha azon lenne a rendszer is, ill. úgyis sata vinyót fogsz venni ahoz meg plusz átalakító ...
Pc alapú audio lejátszás
Nyilván kell egy boot lemez is az usb mellé, de az lehet egy kis méretű satás lemez, vagy esetleg egy olcsóbb ssd.
Ezt látom jelenleg:
Pc alapú audio lejátszás
Nekem egy hiface evo-ra megy az usb-kábel a pc-ről, az XBMC hangkimenete nem kínál fel usb-t, analóg kimenet van kijelölve, és így megy, én is meglepődtem rajta.
Mindegy, az a lényeg, hogy akkor ezen ne parázzak
Pc alapú audio lejátszás
Háát... nem tudom igazából. Én csak 2 dologból tudok kiindulni:
1. Az USBre telepített oprendszer elég lassan szedte össze magát.
2. Az USB írási-olvasási sebessége eleve 1 nagyságrenddel rosszabb, mint a SATA cuccoké.
Tapasztalatlan vagyok ezen a téren, de az USB kerülése felé húz az eszem...
Nyilván kell egy boot lemez is az usb mellé, de az lehet egy kis méretű satás lemez, vagy esetleg egy olcsóbb ssd.
Pc alapú audio lejátszás
Nekem egy hiface evo-ra megy az usb-kábel a pc-ről, az XBMC hangkimenete nem kínál fel usb-t, analóg kimenet van kijelölve, és így megy, én is meglepődtem rajta.
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni. "Lett" egy Ubuntu 10-em és tettem rá egy XBMC-t. Ha a hangkimenetek között be szeretném állítani, hogy hova menjen a hang a következő lehetőségek vannak:
HDMI, Optical/Coax, Analog.
Én USB DAC-ot szeretnék mögé dugni, de az nem jön fel, igaz az USB-be nincs beledugva a DAC (mert még nem vettem meg). Normális ez így? Az USB, mint lehetséges kimenet meg fog jelenni akkor, ha beledugom a DAC-ot az USB-be?
Köszi!
Pc alapú audio lejátszás
Bőségesen elég az USB(2) sebessége.
És amúgy az elképzelés működik, vagy eleve rosszfelé indultam? (A kíváncsiság még azért hajt...)
Pc alapú audio lejátszás
Bőségesen elég az USB(2) sebessége.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Biztos nem lenne elég gyors erre a célra az usb?
Háát... nem tudom igazából. Én csak 2 dologból tudok kiindulni:
1. Az USBre telepített oprendszer elég lassan szedte össze magát.
2. Az USB írási-olvasási sebessége eleve 1 nagyságrenddel rosszabb, mint a SATA cuccoké.
Tapasztalatlan vagyok ezen a téren, de az USB kerülése felé húz az eszem...
Pc alapú audio lejátszás
Még egy kis segítséget szeretnék kérni. Szeretnék egy 2TB-os meghajtót indulásként.
A belső SATA-val az a bajom, hogy a 2,5-ösökben elég drága egy 2TB merevlemez, sokkal-sokkal drágább, mint egy 3,5-ös.
Az USB-t - ha lehet - kerülném, mert az lassú, ezt már kipróbáltam.
eSATA-s külső merevlemezt megint csak nem találtam olcsón...
Így 2 ötletem maradt:
1. A belső SATA csatlakozóját kábellel kivezetem kívülre és egy 3,5-ös merevlemezt rádugok a gépen kívül. A kábel pár 100Ft, így ha ez működik, akkor elég olcsó és jó megoldás.
2. Szerzek egy eSATA->SATA kábelt (ez kábé 1-2ezer Ft) és egy 3,5-ös belső merevlemezt dugok a külső eSATA csatlakozóra.
Biztos nem lenne elég gyors erre a célra az usb?
Pc alapú audio lejátszás
Az USB-t - ha lehet - kerülném, mert az lassú, ezt már kipróbáltam.
eSATA-s külső merevlemezt megint csak nem találtam olcsón...
Így 2 ötletem maradt:
Pc alapú audio lejátszás
jegember - én ugyan csak Mac alól használom a lejátszót, de az alapján: igen ha megvétel után bedugod a DACot ott meg kell jelennie.
Köszönöm! Sejtettem, hogy ez a kulcs, csak kicsit megijedtem, hogy esetleg valami gáz van...
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
jegember - én ugyan csak Mac alól használom a lejátszót, de az alapján: igen ha megvétel után bedugod a DACot ott meg kell jelennie.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kicsi segítséget szeretnék kérni. "Lett" egy Ubuntu 10-em és tettem rá egy XBMC-t. Ha a hangkimenetek között be szeretném állítani, hogy hova menjen a hang a következő lehetőségek vannak:
HDMI, Optical/Coax, Analog.
Én USB DAC-ot szeretnék mögé dugni, de az nem jön fel, igaz az USB-be nincs beledugva a DAC (mert még nem vettem meg). Normális ez így? Az USB, mint lehetséges kimenet meg fog jelenni akkor, ha beledugom a DAC-ot az USB-be?
Köszi!
Pc alapú audio lejátszás
Internet radiózásra tökéletes. Városnévre, adónévre, műfajra lehet keresni. Egy plug-in telepítése után hallgathatod a BBC egyhetes archívumát.
A vinyón tárolt zenék lejátszásához kell egy számítógép, amire feltelepíted a Logitech Media Server aktuális verzióját. Lehet kártyát beledugni, de azt írják, hogy nem érdemes, mert lassan kezeli. Én nem próbáltam.
Bizonyos beállításokat érdemes rajta megcsinálni. (hangerőszabályzó kiiktatása, szerver oldali dekódolás, képernyőkímélő letiltása stb.)
http://soundcheck-audio.blogspot.hu/
Hogy jobb lesz-e, nem tudom, nem hasonlítottam össze, de megcsináltam, mert logikusnak tűntek. Bele lehet jobban is nyúlni a lelkibe, ez kicsit macerásabbnak tűnt, de van hozza pontos angol nyelvű leírás lépésről-lépésre. Rá lehet venni a 24/192-es felvételek lejátszására is, ez pár perc alatt megvan.
Én külső dac-kal használom. Egyszer kipróbáltam a sajátjával is, nem tűnt rossznak. De az is lehet, hogy rossz, mert kb. 2 percig teszteltem nem laboratóriumi körülmények között.
A német amazonon most 212 euró. Lassan egy éve rendeltem onnan, nem egészen 70e Ft-ot fizettem érte szállítással együtt. Akkoriban a hazai ára majd' 20 ezerrel volt több.
A legfontosabb: kezeld a helyén! De most komolyan!
Szia!
"(hangerőszabályzó kiiktatása, szerver oldali dekódolás, képernyőkímélő letiltása stb.)"
Ebben tudnál segíteni? Ezeket a beállításokat én is alkalmaznám.
Egy gondom van még a 24/88 zenéket igen érdekesen szólaltatja meg, néhány másodpercig szól majd ugyan annyi szünet. és ez ismétlődik. A többi zeném és a netrádiók folyamatosan, szaggatás nélkül szólnak.
A segítséget előre is köszönöm.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Na, teljesen megoldódott a probléma a saját hülyeségem áldozata lettem, figyelmetlenül az Eden 11 Beta verziót használtam, lecseréltem a véglegesre, így megoldódott minden bajom az XBMC-vel. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ !!!!!!!!!!!!!! Gali! Sikerült! Nagyon köszönöm! Végül is úgy ment a dolog, hogy újra telepítettem az XBMC-t és a hangkimenetet Optikai/Coax-ra állítottam, majd a Hanglejátszás eszköze fület nem buzeráltam, ugyan is alapból a Default jelenik meg. Ha elkezdem beállítani a lehetséges verziókat akkor nem jön többet vissza a Defaut. Ez persze azt is magával hozza, hogy soha többé nem tudok a Hanglejátszás eszközei között válogatni. Szóval így azért nem kerek a dolog, de legalább szól és meg van a trükk a coax kimenet működtetésére. Természetesen a windowsban az alapértelmezett eszközt átállítottam az általad leírtak szerint.
Mégegyszer köszi!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos így se megy, de azért köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal!
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Szia!
Nálam az optikai/koax a system/settings/audio outputnál megjelenik, mint választási lehetőség. (az elérési út az alapértelmezett skinhez tartozik)
Ha a windowsban alapértelmezett hangeszköznek (vezérlőpult/hang win7 esetén) a spdif outot addod meg akkor se szól?
Megpróbálom!
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Összeraktam egy új PC-t (lásd aláírásban), de az XBMC nem látja a Coax kimenetet. Minden más hibátlanul működik ( USB, Optikai illetve más lejátszók látják a Coax-ot). Mivel nem sok beállítási lehetőséget tudok az XBMC-nél kérném a tapasztaltabb felhasználók segítségét. Köszönöm!
Szia!
Nálam az optikai/koax a system/settings/audio outputnál megjelenik, mint választási lehetőség. (az elérési út az alapértelmezett skinhez tartozik)
Ha a windowsban alapértelmezett hangeszköznek (vezérlőpult/hang win7 esetén) a spdif outot addod meg akkor se szól?
Zene és mozi: PC - Plex + EQ apo; Marantz AV7005; 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S; Samsung UE55F6500
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
És mert mérve jó minden: MiniDSP Umik1; xRite i1 Display Pro
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Senki?
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok az alábbiakkal kapcsolatban.
Új - iPhone - iPod dokkoló fekete színben, áron alul MOST 40 000 forintért 2 év garanciával.
Az alábbi cikk alapján szerintem megfelelően lehet tájékozódni.
http://www.av-online.hu/egyeb/teac-sr-1 ... eszt_466/1
Érdeklődni telefonon 30 700 5331 vagy emailben s303ds@gmail.com
Üdv,
Attila