Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Köszönjük szépen Emese! Ezért aztán tényleg volt értelme hozzászólni. Nyilván némi hozzáértés nem árt, de sok minden van itt, ami tényleg hasznos és a szomszéd is megcsinálja
Szívesen máskor is.
Sok sikert hozzá!
Pc alapú audio lejátszás
Jó ez a gugli.
Már az agysebészeknek sem kell majd diploma. Elég a műtét előtt böngészni egy kicsikét és mehet is a kaszabolás (akár otthon a szomszéd is megcsinálja). Csak a beteg élje túl. Nem fogja - garantálom.
Köszönjük szépen Emese! Ezért aztán tényleg volt értelme hozzászólni. Nyilván némi hozzáértés nem árt, de sok minden van itt, ami tényleg hasznos és a szomszéd is megcsinálja
r2r 11 - Hypex UcD180HG - ASE Gleden
Pc alapú audio lejátszás
Találtam egy átfogó francia leírást arról, hogy miképp állíthatunk be egy win7 alapú PC-t zenehallgatásra. Google fordítóval angol nyelvre érdemes fordítani, úgy tökéletesen követhetőek az utasítások. (magyarra sz@rul fordít a fordító, nem ajánlom) Van benne egy pár dolog amit nem ismertem, USB-s dac-ot, vagy spdif konvertert használóknak különösen sok jó dolog van egy Hiface1-en demonstrálva.
https://sites.google.com/site/musiqaudi ... -Preambule
Jó ez a gugli.
Már az agysebészeknek sem kell majd diploma. Elég a műtét előtt böngészni egy kicsikét és mehet is a kaszabolás (akár otthon a szomszéd is megcsinálja). Csak a beteg élje túl. Nem fogja - garantálom.
- stranger28
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Találtam egy átfogó francia leírást arról, hogy miképp állíthatunk be egy win7 alapú PC-t zenehallgatásra. Google fordítóval angol nyelvre érdemes fordítani, úgy tökéletesen követhetőek az utasítások. (magyarra sz@rul fordít a fordító, nem ajánlom) Van benne egy pár dolog amit nem ismertem, USB-s dac-ot, vagy spdif konvertert használóknak különösen sok jó dolog van egy Hiface1-en demonstrálva.
https://sites.google...ile/0-Preambule
Pc alapú audio lejátszás
https://sites.google.com/site/musiqaudi ... -Preambule
Pc alapú audio lejátszás
OFF topic
Biztosan van benne valami, de ez szerintem olyanoknál működik, akik nem bírják huzamosabb ideig elviselni a "csendet" (soha nem értettem, mi lehet ennek az oka) vagy beszűrődő városi / ipari zajt kellene hallgatniuk helyette. Más dolog a tanulás, de más egy olyan munka, ahol nem igazán gondolkodni, hanem folyamatosan figyelni illetve koncentrálni kell. Megint más az unalmas "robotmunka". Az európai zenék különböző módon, de végülis magukra irányitják (máshonnan pedig elvonják!) a figyelmet. Ami kicsit sem csábít odafigyelésre, elkalandozásra, az maga a dögunalom, nevezzük "meditációs zenének" vagy akárminek
illetve: „Tök' csendben sohasem tudtam a leghatékonyabb gondolkodást elérni.”-re:
nem en talaltam ki: embere valogatja, különbözö alaptipusok vannak (es valosagban persze ezek kevereke minden "egyed"), pl.
1) Auditiver Lerntyp: zene segiti ("Musik beim Lernen – wovon die meisten Lehrer eher abraten - kann der Produktivität des auditiven Lerners Flügel verleihen.")
2) Visueller Lerntyp, pl. rajzok, skiccek segitik
3) Motorischer Lerntyp, nem ülve, hanem setalva tud jobban tanulni
4) Kommunikativer Lerntyp
5) Personenorientierter Lerntyp, fontos neki a tanar szemely(iseg)e
6) Medienorientierter Lerntyp
...
egyetemen en hatterradio mellett tanultam, de ma összpontositast igenylö szellemi munka mellett inkabb zavar mas hang (ha hangos, vagy mas miatt figyelmem igenyli), vagy tudomasul sem veszem; ezert is gondolom: valoszinü idövel is valtozhat a preferencia
igazi zenehallgatast (kigondolva, mit is hallgassak, leülve melle, "megünnepelni", "keszülni az elmenyre", ..) nem tudom hatternek elkepzelni. Fentiek alapjan mehet zene pl. tanulas közben, ez lesz kinek direkt segit. ...de nem a zene hallgatasaban / ateleseben / elvezeteben, hanem a tanulasban
Pc alapú audio lejátszás
Ami kicsit sem csábít odafigyelésre, elkalandozásra, az maga a dögunalom
Pc alapú audio lejátszás
FYI: A pinkfishmedian írták, hogy megvan a firmware frissítés a gapless lejátszáshoz.
http://www.pinkfishmedia.net/forum/show ... p?t=122847
Pc alapú audio lejátszás
Köszi.
FYI: A pinkfishmedian írták, hogy megvan a firmware frissítés a gapless lejátszáshoz.
http://www.pinkfishmedia.net/forum/show ... p?t=122847
- stranger28
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 2
Pc alapú audio lejátszás
Na, sok oldal átnyálazása után összeállt a dolog már másnapra. Köszi. Viszont most felraktam a win8-at és nekem határozott javulást hozott. Minden egy kicsit jobb lett összességében. Érdemes megnézni.
Pc alapú audio lejátszás
Üdv! Egy kis segítséget kérnék. Egyelőre még gondolkodom az összeállításon, kiváncsi volnék "szakértők" véleményére is. A tervem egy Canton Plus S kis monitor hangfalpár és egy Canton AS5 mélynyomó melléjük így 2.1-be. Sztereó erősítőre kötném őket és számítógépről hallgatnék zenét. A kérdésem, hogy van-e ennek a párosításnak értelme, szépen tisztán és elég mélyen szólna-e. A szoba kb 16-18nm-es. Köszi a válaszokat és bocsi ha hülye kérdés de még csak ismerkedem ezzel a hangmizériával
Kérdés, hogy neked mi az elég mély, illetve milyen hangot kergetsz a hifiben. Nekem az a véleményem, hogy a szóban forgó mélyláda egy ipari hulladék, viszont arra alkalmas, hogy kis hangerőn búgjon a szobában, vannak olyanok, akiknek ez is elég.
Én hagynám a szubot a fenébe és esetleg a monitort próbálnám meg tiszta sztereóban, még akár jó is lehet. Gyári adatlapok alapján alig megy mélyebbre a szub, mint ez a monitor...
Pc alapú audio lejátszás
Üdv! Egy kis segítséget kérnék. Egyelőre még gondolkodom az összeállításon, kiváncsi volnék "szakértők" véleményére is. A tervem egy Canton Plus S kis monitor hangfalpár és egy Canton AS5 mélynyomó melléjük így 2.1-be. Sztereó erősítőre kötném őket és számítógépről hallgatnék zenét. A kérdésem, hogy van-e ennek a párosításnak értelme, szépen tisztán és elég mélyen szólna-e. A szoba kb 16-18nm-es. Köszi a válaszokat és bocsi ha hülye kérdés de még csak ismerkedem ezzel a hangmizériával
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm!
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Csak digit kijáraton engedi, analogon nem.
- Big
- V.I.P.
- Értékelés: 757
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Pc alapú audio lejátszás
Biztosan van benne valami, de ez szerintem olyanoknál működik, akik nem bírják huzamosabb ideig elviselni a "csendet".
…
Más dolog a tanulás, de más egy olyan munka, ahol nem igazán gondolkodni, hanem folyamatosan figyelni illetve koncentrálni kell. Megint más az unalmas "robotmunka".
„Tök' csendben sohasem tudtam a leghatékonyabb gondolkodást elérni.”
…
„…inkább azt mondom, VAN ÚGY, hogy másképp csinálom.”
Mást nem is kell hozzáfűzni, nagyjából ugyanazt írtuk le.
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound
Az XBMC-vel hogy tudok DTS formátumot lejátszani?
Ha valaki tudná, esetleg megosztaná velem
- Big
- V.I.P.
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Pc alapú audio lejátszás
No és ezt hol állítod? Mert én bárhol bármit állítok be, a FoobarCon minden esetben Genre szerint listáz a Library nézetben.
A playlist nézetre gondolt, ahogy én is. Mások vagyunk, nekem eszembe se jutna rendezés után új playlist-eket létrehozni. Ez is szerintem a foo http control plugin egyik korlátja. Kapcsolatba léptem a foobarcon készítőjével és az mondta szándékában áll a távoli jövőben írni egy saját http control plugint, amivel egyebek mellett keresni is értelmesebben lehet. Meg is vettem a pro változatot, hátha ér valamit a támogatás.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10990
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
foobarcon a foobar-ban beallitottak szerint listá akár 3 szinten
No és ezt hol állítod? Mert én bárhol bármit állítok be, a FoobarCon minden esetben Genre szerint listáz a Library nézetben.
Pc alapú audio lejátszás
Az egyetemi tanulmányaim óta észrevehető tendencia (gondolom nem csak nálam), ahogy a zene az analizáló és szintetizáló képesség, az emlékezőtehetség, az elvont (absztrakt) és logikus gondolkodás, a megosztott figyelem képessége, a produktív képzelet és az összefüggések felismerésének képessége, a gondolkodás divergens (széttartó, több megoldást nyújtó) jellege, az összpontosítás képessége, a kombinatív képesség, összességben a módszeres és hatékony gondolkodás fejlődésére pozitív hatású. Tök' csendben sohasem tudtam a leghatékonyabb gondolkodást elérni.... Persze az adott zene nem zavarhat, és ezt embere válogatja.
Biztosan van benne valami, de ez szerintem olyanoknál működik, akik nem bírják huzamosabb ideig elviselni a "csendet" (soha nem értettem, mi lehet ennek az oka) vagy beszűrődő városi / ipari zajt kellene hallgatniuk helyette. Más dolog a tanulás, de más egy olyan munka, ahol nem igazán gondolkodni, hanem folyamatosan figyelni illetve koncentrálni kell. Megint más az unalmas "robotmunka". Az európai zenék különböző módon, de végülis magukra irányitják (máshonnan pedig elvonják!) a figyelmet. Ami kicsit sem csábít odafigyelésre, elkalandozásra, az maga a dögunalom, nevezzük "meditációs zenének" vagy akárminek
Pc alapú audio lejátszás
RAM disk nálam semmit.
Készülékek, párok, rendszer hangzási tulajdonságok, ezer dolgon múlhat adott helyen mi válik be, mi nem, hol minek van értelme meglépni, minek nincs.
Pc alapú audio lejátszás
Úgy látszik akkor itt is minden eszköz párok és beállítás függő eredményt hoz, mint a hifiben majdnem minden.
A Jack szerver és a RAM-disk nálam sokat hozott.
RAM disk nálam semmit.
Pc alapú audio lejátszás
Nálam szintén Debian+Audacious-t használva hiface2-vel nagyon gyengén muzsikált a rendszer. (ALSA)
Úgy látszik akkor itt is minden eszköz párok és beállítás függő eredményt hoz, mint a hifiben majdnem minden.
A Jack szerver és a RAM-disk nálam sokat hozott.
Pc alapú audio lejátszás
A HRT Music Streamer II nálam sokkal problémamentesebben üzemel Debian Linux-al mint Windows 7-el.
Linux alatt a Jack szerveren át használt Audacious nekem hangra jobban tetszik mint amit a Foobar-ból ki tudtam hozni Win 7 alatt.
Szerintem Linux alatt nem a driverek kiforrottságával van általában a baj hangeszközök esetén, hanem inkább azzal hogy egyáltalán van-e driver az adott eszközhöz.
Nálam szintén Debian+Audacious-t használva hiface2-vel nagyon gyengén muzsikált a rendszer. (ALSA)