Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Zavart érzek az erőben!!Vagy erőt a zavarban??Mindenképpen Zavarszűrőt!!!!És ettől az avar is szebben zörög majd!!!

Köszi! És a tápkábel villásdugójába milyen zavarszűrőt lehet/érdemes tenni? Szoktak, ha jól tudom. (Ezt a zavarszűrő témát eddig nem igazán boncolgattam.)

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 831

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Red75 »

semmilyent, szerinted abba mi fér bele? mekkora hely van alkatrészeknek?

Nem tudom, volt nálam egy srác, saját tápkábeljével és abban volt.
Majd megkérdezem tőle.
Más: Hivox AlcesOne-t érdemes vásárolni?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3472

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Köszi! És a tápkábel villásdugójába milyen zavarszűrőt lehet/érdemes tenni? Szoktak, ha jól tudom. (Ezt a zavarszűrő témát eddig nem igazán boncolgattam.)

semmilyent, szerinted abba mi fér bele? mekkora hely van alkatrészeknek?

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Egy hangfrekis erősítőnél illene legalább 50-100kHz-nél kezdeni a szűrést, de úgy, hogy az erősítő dinamikáját ne rontsa.
Szóval én erősítőbe egyáltalán nem javaslom, forrás és CD/DAC-hoz esetleg.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Vendég

Kábelezzünk

hát döbbenetes:aq wild wood,red wood,xlo sign.3,wire wrold oasis,van den hul magnum,tara labs helix 8,siltech ls 88,sil.330l,550l,770l,kimber 12tc,kimber 8tc,kimber 8 ag,Aq type 4,type 8,cv 8,cv 6,cardas,audio note,xlo ultra 6,xlo ht6,xlo htp12,aq k2,aq meteor,aq giblaltar,aq rockefeller,aq rocket 44 ,aq rocket 88,ezek csak hangfalkábelek,de mind utánzat,és mindet egy cég csinálja.a többi kábelt nem sorolom fel.van bőven.Tessék vigyázni!!!!!

Vendég

Kábelezzünk

szerintem fontos ez a téma,mert én nap mint nap találkozom a legprémiumabb kábelek másolatával.pár külföldi oldalon olvasok róluk pár sort,de kielégítő választ sehol nem találok.külsőre szinte lehetetlen megkülönböztetni ezeket.remélem azért sikerül valamit találni ami alapján be lehet majd azonosítani őket.

Ami nyugatról jön, azzal is.

.

Vendég

Kábelezzünk

a tuti eredetin rajt a vonalkódos matrica a dobozon,a hamisaknál nincs ilyen.bár nem értem pont egy matricán múljon???a lényeg a matricásak jóval drágábbak.De ha én tehetném csak márkakereskedőtől vennék!!!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Kérdés: Ismeri valaki ezt a fajta IEC csatit? Érdemes ezt beépíteni a meglévő erősítőmbe?

Köszi!

Ezek általában többet ártanak mint használnak szinte függetlenül a gyártójától. Lehet, rá van írva hogy max 10A, viszont 10A hatásos szűréséhez jóval nagyobb étékű és vezető keresztmetszetű induktivitás és kapacitások kívánkoznak, ezért ezek jó ha 10MHz tartományban szürögetnek 10-30dB-t. Egy hangfrekis erősítőnél illene legalább 50-100kHz-nél kezdeni a szűrést, de úgy, hogy az erősítő dinamikáját ne rontsa.
Szóval én erősítőbe egyáltalán nem javaslom, forrás és CD/DAC-hoz esetleg.

Vendég

Kábelezzünk

.......ami keletről jön ,azzal vigyázni kell!!

Ami nyugatról jön, azzal is.

.

Vendég

Kábelezzünk

gondolok sokmindent,azt is hogy minek nyomják rá a ragasztószalagra amikor az tíz perc mulva megy a kukába.csak érdekesség képpen írtam,inkább elővigyázatosság!!!ami keletről jön ,azzal vigyázni kell!!

Ugye nem gondolja, hogy ez bármiféle bizonyíték/garancia lenne az eredetiségre vonatkozóan?

.

Vendég

Kábelezzünk

........... rajt vastag ragasztószalag.a szalagon ennyi:Furutech . komolyan elgondolkodtam a dolgon.a ragasztószalagon rajt a felirat. .........

Ugye nem gondolja, hogy ez bármiféle bizonyíték/garancia lenne az eredetiségre vonatkozóan?

.

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Hát az én ilyen csatlakozóim sokkal gagyibban néznek ki,ezért ha már megvan,nyugodtan építsd be,rosszabb biztosan nem lesz!!!!De ha jobb,kérlek írd meg nekem,és akkor énis veszek!!!!

Csak most készülök venni egyet. Csak előbb az érdekelt, hogy érdemes-e foglalkozni vele?

kendvenc kinai high end plazambaez melyik is?

Vendég

Kábelezzünk

ma voltam a kendvenc kinai high end plazamba,ahol azt hittem minden hamis,mert elég olcsó.aztán jött egy futár hozta az árut,nagy kartondoboz,rajt vastag ragasztószalag.a szalagon ennyi:Furutech . komolyan elgondolkodtam a dolgon.a ragasztószalagon rajt a felirat.nekem is van ilyen átjátszóm,nem is akárhogy szól.

Vendég

Kábelezzünk

Több ember véleménye hogy a kef hez nem éppen jó a drága ezüst kábel,mert lehet csörömpölni fog .Egy barátom pont egy cv 8 ast választott a kef jeihez,szerinte az volt a tuti.

Sziasztok
Adva van egy KEF hts1005 hanfalszett. Holnaptol ha minden igaz akkor ilyen szetbelezett utp kabellel probalom majd ki hogy egyaltalan halljam hogy milyen. A kerdesem az hogy milyen komolyabb kabellel erdemes probalkozni a kesobbiekben? Igazabol fogalmam sincs hogy mi a kulonbseg kabel es kabel kozott hangzasra. Letezik hogy mondjuk ez a sima utp-s megoldas nem rosszabb mint egy relative draga kabel? Tisztaban vagyok azzal hogy ez a kis rendszer nem audiofileknek keszult, de szeretnem ertelmes keretek kozot a legtobbet kihozni belole. Amennyiben ez lehetseges. Ha mondjuk nincs ertelme a draga kabelnek mert ugysem hallom akkor ertelemszeruen nem szeretnek kidobni az ablakon egy csomo penzt. Kinek mi a velemenye tanacsa?

Vendég

Kábelezzünk

Nekem pl.van egy olcsó erősítőm,amikor vettem hozzá egy normális tápkábel -elosztó szettet,ami az erősítő árának felébe került,hát ledöbbentem!!Ezt a vételt soha nem bánom meg!!!

Vendég

Kábelezzünk

Hát az én ilyen csatlakozóim sokkal gagyibban néznek ki,ezért ha már megvan,nyugodtan építsd be,rosszabb biztosan nem lesz!!!!De ha jobb,kérlek írd meg nekem,és akkor énis veszek!!!!

Sziasztok!

Kérdés: Ismeri valaki ezt a fajta IEC csatit? Érdemes ezt beépíteni a meglévő erősítőmbe?

Köszi!

Red75
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

Sziasztok!

Köszi!

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Bioka »

Ne haragudj nem tudom bekapcsolni mert nincs telepitve, es a billentyuzetem sem magyar kiosztasu. Tisztelem a forumot es elnezest kerek ha ezzel neked vagy masnak bantom a szemet.

Ezt a 8 eret ugy erted hogy a negy hangszorora elosztva? Vagy hogy egy hangszorohoz fogjak ossze 8 eret, vagy esetleg egy hanszoro egyik kivezetesehez fogjak ossze ennyit? Miert javaslod inkabb az ftp kabelt?

Ajanlottak linn k10-es kabelt 1300huf-ert meteret. Ahogy igy elnezem a szoba dimenzioit es a satellite-k leendo helyet hat ebbol is kellene minimum 25 meter. Ha szepen fal mellett akarnam elvezeni akkor pedig talan a duplaja is. Igy mar majdnem ott vagyok amennyiert vettem a hagszorokat. Na erre mondom en hogy ennyit nekem nem er meg, mivel dupla penz es ugy gondolom hogy a minoseg hallasra nem lesz a dupla olyan jo. Esetleg a kesobbiekben osszerakok egy stereo rendszert ami passzol a penztarcamhoz, abban az esetben hajlando lennek magasabb aru kabelekre penzt aldozni. Persze az esszeruseg hatarain belul.

Van olyan teszt ami kabelekre van kihegyezve azon tul hogy leirjak a technikai jellemzoit meg amit kimertek rajta a laborban? Olyasmire gondolok hogy van egy adott igen jo minosegu hifi rendszer, es a bal hangszorot ilyen a jobbat olyan kabellel kotik be es mondjuk mono jelforrast hallgatnak rajta. Raadasul vakteszten. Ilyesmi letezik?

1. Kapcsold be az ékezeteket légy szíves, ennyivel megtisztelhetnéd ezt a fórumot.
2.Ehhez a hangfal szetthez megfelelő az utp, vagy inkább az ftp kábelből készített hangfaldrót, ha 8 eret kötünk párhuzamosan, és alaposan összecsavarjuk.
3. a "kidobni" meg a "csomó pénzt" nagyon relatív -ennek megítélésében magadnak kell döntened.

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Ertelek.
Koszi a valaszt. Sokat segit.
A tervem az hogy egy egyszeru hazimozit hozzak ossze.(A nulladik lepesem az volt hogy nehany eve vettem egy logitech 5.1-es pc hangszoro szettet, es ezt egy kulso soundblaster live kartyan keresztul szolaltattam meg laptoprol. Most elerkezettnek latom az idot hogy megtegyem az elso lepest :readytoeat: ) Ugye a hangszorok adottak. Az erosito egy onkyo tx ds575 jelenleg. A jelforras egyelore a laptopom (kesobb talan egy blu-ray lejatszo), amihez beszerzes alatt van egy x-fi hangkartya, hogy ne a beepitettel szenvedjek. Szeretnek mindent optikai kabellel osszekotni amit csak lehet. Amig nem lesz ra penzem es nem tudom hogy mire is kell pontosan penzemnek lennie, addig mindenkeppen marad az utp-s megoldas.

"nem rosszabb mint egy relative draga kabel?" (UTP) - de, rosszabb. Az UTP nem út. Én komplett véleménnyel szolgálni nem tudok, de annyi biztos, hogy nem csak a hangfalszetted mibenléte kell, kell az erősítő, a forrás sem árt, szóval úgy minden. Szinergia, tudod. A mindenkori kérdés: mi a szűk keresztmetszet? Ezen rengetegen véreztek már el. Semmisnek nyilvánították a jobb kábelek létjogosoltuságát, csak mert mondjuk a forrásuk volt a szűk metszet, persze, hogy nem jött ki a jobb kábel tudása. De az örvendetes, hogy már most látod, hogy adott rendszerhez adott kábel.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5144

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Sziasztok
Adva van egy KEF hts1005 hanfalszett. Holnaptol ha minden igaz akkor ilyen szetbelezett utp kabellel probalom majd ki hogy egyaltalan halljam hogy milyen. A kerdesem az hogy milyen komolyabb kabellel erdemes probalkozni a kesobbiekben? Igazabol fogalmam sincs hogy mi a kulonbseg kabel es kabel kozott hangzasra. Letezik hogy mondjuk ez a sima utp-s megoldas nem rosszabb mint egy relative draga kabel? Tisztaban vagyok azzal hogy ez a kis rendszer nem audiofileknek keszult, de szeretnem ertelmes keretek kozot a legtobbet kihozni belole. Amennyiben ez lehetseges. Ha mondjuk nincs ertelme a draga kabelnek mert ugysem hallom akkor ertelemszeruen nem szeretnek kidobni az ablakon egy csomo penzt. Kinek mi a velemenye tanacsa?

1. Kapcsold be az ékezeteket légy szíves, ennyivel megtisztelhetnéd ezt a fórumot.
2.Ehhez a hangfal szetthez megfelelő az utp, vagy inkább az ftp kábelből készített hangfaldrót, ha 8 eret kötünk párhuzamosan, és alaposan összecsavarjuk.
3. a "kidobni" meg a "csomó pénzt" nagyon relatív -ennek megítélésében magadnak kell döntened.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: venomer »

kabel

"nem rosszabb mint egy relative draga kabel?" (UTP) - de, rosszabb. Az UTP nem út. Én komplett véleménnyel szolgálni nem tudok, de annyi biztos, hogy nem csak a hangfalszetted mibenléte kell, kell az erősítő, a forrás sem árt, szóval úgy minden. Szinergia, tudod. A mindenkori kérdés: mi a szűk keresztmetszet? Ezen rengetegen véreztek már el. Semmisnek nyilvánították a jobb kábelek létjogosoltuságát, csak mert mondjuk a forrásuk volt a szűk metszet, persze, hogy nem jött ki a jobb kábel tudása. De az örvendetes, hogy már most látod, hogy adott rendszerhez adott kábel.

Bioka
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Sziasztok

Vendég

Kábelezzünk

gyuszmo kérdezte mi a véleményem az FT 12-ről : tegnap már egy 10 percre már bekötötttem, nagyon bíztató a kezdet, ilyen sima hangú ezüst kábelt én még nem hallottam sehol. Szal egyelőre az első számú helyre tenném az általam ismert kábelek közül.

Siltech...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Kábelezzünk

gyuszmo kérdezte mi a véleményem az FT 12-ről : tegnap már egy 10 percre már bekötötttem, nagyon bíztató a kezdet, ilyen sima hangú ezüst kábelt én még nem hallottam sehol. Szal egyelőre az első számú helyre tenném az általam ismert kábelek közül.

én is azt gondoltam amikor ez volt A hangfal kábelem, pedig van feljebb, azóta már léptem G3, G5 és most G7. De jó lenne elsőre beszerezni a végleges tutit.

tothn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 253

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: tothn »

PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”