Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Windows alatt nagyon szeretem a MusicBee progit. Aszem már többen elkezdték használni itt is az ajánlásomra.
Ebben már "gyárilag" megtalálható a wasapi felület, ami a legjobb hangot adja (tudtommal) Win7 alatt.

NAS helyett nálam egy HP Microserver N40L van (lesz) amin ha kell futtathatok akár Win7-et is, de valószínűleg vmi média szerver progi lesz. Pl. Vortexbox vagy OpenMediaVault a megoldás és ez fogja kiszolgálni a Linuxos gépet. Még gondolkodom, hogy minden hálózati elem lineáris tápot fog kapni, így például a router is. Sajnos a wifis kijátszás a macbook-on megbukott (milyen jó rímel) a hálózati kábel ellenében.

Simplon
Minden tiszteletem a kiállítóké, de nekem az a vonal nem jött be. A szoftver tényleg jó, de maga a Mac könnyen megléphető pár értelmes hardveres lépéssel, amit utána nem biztos, hogy szoftveresen fel lehet hozni arra a szintre.

Mindenképpen egy nagyon jó DAC kell és akkor nyert az ügy.Nekem egy nagy Emm labs kombit felülmúl és egy ARC CD7 Upgrade 8-nál is sokkal jobb ez a kiépités.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Linuxos sajnos nem lehet, mert ....

Windows alatt nagyon szeretem a MusicBee progit. Aszem már többen elkezdték használni itt is az ajánlásomra.
Ebben már "gyárilag" megtalálható a wasapi felület, ami a legjobb hangot adja (tudtommal) Win7 alatt.

NAS helyett nálam egy HP Microserver N40L van (lesz) amin ha kell futtathatok akár Win7-et is, de valószínűleg vmi média szerver progi lesz. Pl. Vortexbox vagy OpenMediaVault a megoldás és ez fogja kiszolgálni a Linuxos gépet. Még gondolkodom, hogy minden hálózati elem lineáris tápot fog kapni, így például a router is. Sajnos a wifis kijátszás a macbook-on megbukott (milyen jó rímel) a hálózati kábel ellenében.

Simplon
Minden tiszteletem a kiállítóké, de nekem az a vonal nem jött be. A szoftver tényleg jó, de maga a Mac könnyen megléphető pár értelmes hardveres lépéssel, amit utána nem biztos, hogy szoftveresen fel lehet hozni arra a szintre.

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Már a tavalyi hifishow előtt sem azt használtam...
Bár ma éppen a Mac-ről zenélgetek, a Decibel progival és egy HRT MSII-vel a csöves fejhallgató erősítőre kötve egy Beyerdynamic DT880/600Ohm-os fejhallgatóval. Ja! A Decibel is betölti egyébként a memóriába a felvételt!

Én a CES-röl beszéltem meg a müncheni high-end schow-rol. Itthon ami komoly hangfal kint volt az Avantgarde Trio.Igaz nem voltam de ha jól tudom a Playback-röl szólt.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

http://www.computeraudiophile.com/

Itt körbe lehet nézni a legjobb dolgokrol.Egy nagyon jó USB DAC-al meg Amarra az nálam a TOP! Van,hogy felrakok 384khz lemezt is. 352khz-böl van több is.

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Drumagick »

Szerintem meg a linuxos gép a tuti, egy lineáris táppal megspékelve

Hello!

Linuxos sajnos nem lehet, mert HiFace-t használok, és annak nincs Linuxos támogatása. Mac-en gondolkodtam, de az jelentősen drágább, és állítólag Win7-ből is ki lehet hozni jó hangot, ha másra nem használja az ember - le lehet állítani sok háttérben futó dolgot, stb.

De a kérdésem most nem erre vonatkozott, hanem hogy hogyan érdemes külső vinyót csatlakoztatni az otthoni hálózatra, hogy a legjobb legyen a hangminőség? Érdemes streamelésre alkalmas eszközt venni többért (NAS), vagy elég egy sima usb-s külső vinyóház olcsóbbért?
A simplon által említett teljes fájl memóriába beolvasás tudtommal nem működik XBMC-n, én pedig azt használom, nálam jobb hangja van, mint a Foobarnak. Más lejátszóprogramot eddig nem próbáltam, van még amit érdemes, és tudja ezt a funkciót?
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Már tavaly is a Show-n mindenki Mac+Amarra szoftvert használt és most sincs nála jobb.Az MSB-Weiss-Antelope is azt ajálnja.Én jópár más probaverziót letöltöttem.Nyomába sem érnek.
Nálam van 8GB RAM és abba olvasom be a lemezeket.Ott null veszteség van.

Már a tavalyi hifishow előtt sem azt használtam...
Bár ma éppen a Mac-ről zenélgetek, a Decibel progival és egy HRT MSII-vel a csöves fejhallgató erősítőre kötve egy Beyerdynamic DT880/600Ohm-os fejhallgatóval. Ja! A Decibel is betölti egyébként a memóriába a felvételt!

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Már tavaly is a Show-n mindenki Mac+Amarra szoftvert használt és most sincs nála jobb.Az MSB-Weiss-Antelope is azt ajálnja.Én jópár más probaverziót letöltöttem.Nyomába sem érnek.
Nálam van 8GB RAM és abba olvasom be a lemezeket.Ott null veszteség van.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött

Pc alapú audio lejátszás

Én mindenképpen Mac számitógépet ajánlok és arra az Amarra....

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Sziasztok!

Itt is megkérdezem, hátha.
Hamarosan HTPC-t szeretnék építeni, és a jelenlegi PC-t megtartanám mellette letöltő-gépnek. Emellett van két laptop is otthon. Szeretnék egy merevlemezt csatlakoztatni a hálózathoz úgy, hogy minden gép lássa. Erre eddig két megoldást találtam, vagy veszek egy NAS-t, vagy egy olyan wifi-s routert, amin van usb, és támogatja a hálózati meghajtó(ka)t.

Kérdésem: a fenti kombinációban érdemes-e NAS-t venni, vagy elég a routeres megoldás? A NAS-ok általában DLNA-t tudnak, ha jól tudom ez azt jelenti, hogy tudnak streamelni különféle médialejátszóknak, de én sima Win alapú HTPC-t szeretnék építeni. Jár valamilyen előnnyel a NAS ilyen esetben vagy elég egy usb-s külső merevlemez házat vennem (a meghajtó már megvan)?

Köszi!

Én mindenképpen Mac számitógépet ajánlok és arra az Amarra.Az a legjobb szoftver.Nálam rendes külsőtápos vigyo van és a lemezeket a CACHE memoriába olvasom be.
Ott végképp a legpontosabb a kiolvasás mert nincs mozgó alkatrész.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 543

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

EST után ha még nincs meg: Alex Skonick Trio! Szeretni fogod!

Köszi a tippet! Ismerem Alexet, ő a Testament nevű vérbő thrash metál zenekar gitárosa is, egy igazi géniusz!
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Megmondta Fletó is, el lehet menni! Egyre inkább úgy gondolom, el is kellene.... Tetszik vagy sem, ez onnan nézve még balkán, és azért őszintén, túl sokan nem gondolkoznak erre úgy , mint te is....

Én még azt hallottam egyszer, hogy a pénznek nincs szaga...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Köszi, értem én, hogy ingyenes, de én megvenném...

EST után ha még nincs meg: Alex Skonick Trio! Szeretni fogod!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1081

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Megmondta Fletó is, el lehet menni! Egyre inkább úgy gondolom, el is kellene.... Tetszik vagy sem, ez onnan nézve még balkán, és azért őszintén, túl sokan nem gondolkoznak erre úgy , mint te is....
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

Drumagick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 14

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Drumagick »

Sziasztok!

Itt is megkérdezem, hátha.
Hamarosan HTPC-t szeretnék építeni, és a jelenlegi PC-t megtartanám mellette letöltő-gépnek. Emellett van két laptop is otthon. Szeretnék egy merevlemezt csatlakoztatni a hálózathoz úgy, hogy minden gép lássa. Erre eddig két megoldást találtam, vagy veszek egy NAS-t, vagy egy olyan wifi-s routert, amin van usb, és támogatja a hálózati meghajtó(ka)t.

Kérdésem: a fenti kombinációban érdemes-e NAS-t venni, vagy elég a routeres megoldás? A NAS-ok általában DLNA-t tudnak, ha jól tudom ez azt jelenti, hogy tudnak streamelni különféle médialejátszóknak, de én sima Win alapú HTPC-t szeretnék építeni. Jár valamilyen előnnyel a NAS ilyen esetben vagy elég egy usb-s külső merevlemez házat vennem (a meghajtó már megvan)?

Köszi!
Eladó: Core Audio prototípus monoblokkok

gallileo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 24

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: gallileo »

Én is inkább a Galaxy Tab-ot, vagy a telefonomat használom távirányításra, de nekem a Squeeze Commander + Squeeze Player szoftverpáros vált be. Így az androidos gép is használható Squeezebox-lejátszóként. Így a Duett+controller+Galaxy Tab+Galaxy Ace kvartettel négy helyiségben is lehet egyidejüleg a NAS-on tárolt zenetárt, vagy az internetrádiókat hallgatni. Szinkronizálni is lehet a készülékeket és így az összest egy helyről lehet vezérelni és ugyan az a zene szól mindenhol. Persze az az igazi, ha mindenhol Logitech gép zenél, de az már egy kicsit drágább kaland.

Szerintem ez lenne a költséghatékony és jó eredményre vezető megoldás, azt feltételezve, hogy a NAS olyan, amin elfut a Squeezebox Server. A Squeezeboxok kezelhetősége példás, egy jó D/A konverterrel jól szólnak, az analóg kimenetük sem teljesen reménytelen. Ahogy magicvoice is utalt rá, a médialejátszókkal szemben behozhatatlan előnyük, hogy kimondottan zenetárak kezelésére találták ki őket. Egy lassabb NAS is vígan elviszi a squeezebox servert úgy, hogy 3-400 GB zenét élvezhető, használható sebességgel tallózz, akár előadó, album, év, akár más szempontok szerint.

Másik előny: ha okostelefonod vagy tableted van, telepítesz rá egy alkalmazást, és megoldott a vezérlés. Az amúgy eladás alatt lévő Duetem távirányítóját nem használom, amióta van itthon egy Galaxy Tab 10.1; erre a squeezer sokkal jobb, mint a Logitech-féle szoftver. Mondjuk PC-re is lehet médiaszerver alkalmazásokat telepíteni, amiknek nem feltétlenül bonyolult a használatuk, ill. a hálózaton lévő squeezeboxokat webes felületen is lehet kezelni, de szerintem ez egy élhetőbb, elegánsabb megoldás.

Amit a helyedben tennék, ha lenne okostelefonom, tabletem:
- Squeezebox Touch/Receiver/Duet ebayről,
- ha receiver esik be először, távirányítani telefonra/tabletre alkalmazás,
- ha az analóg kimenettel nem vagy megelégedve, ízlésnek megfelelő DAC. (Nem ismerem a láncodat, ha esetleg nem a squeezebox analóg kimenete lenne benne a leggyengébb láncszem, a D/A konvertert meg is lehet egyelőre spórolni.)

Marantz SR6015 - Panasonic RA-61 - Dune Smart D1 - Squeezebox Touch - Squeezebox Radio
Pro-Ject 2 Xperience Classic - Pro-ject 9cc Evolution - Ortofon 2M Bronze - Pro-Ject Speedbox S
Clarus Callisto Light 5.0 - Clarus BiSub
AudioQuest DragonFly Cobalt - AKG K-501 - Sennheiser HD 800

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Eredetileg egy SB és DAC összeállításban gondolkodtam és még nem is vetettem el .

Szerintem ez lenne a költséghatékony és jó eredményre vezető megoldás, azt feltételezve, hogy a NAS olyan, amin elfut a Squeezebox Server. A Squeezeboxok kezelhetősége példás, egy jó D/A konverterrel jól szólnak, az analóg kimenetük sem teljesen reménytelen. Ahogy magicvoice is utalt rá, a médialejátszókkal szemben behozhatatlan előnyük, hogy kimondottan zenetárak kezelésére találták ki őket. Egy lassabb NAS is vígan elviszi a squeezebox servert úgy, hogy 3-400 GB zenét élvezhető, használható sebességgel tallózz, akár előadó, album, év, akár más szempontok szerint.

Másik előny: ha okostelefonod vagy tableted van, telepítesz rá egy alkalmazást, és megoldott a vezérlés. Az amúgy eladás alatt lévő Duetem távirányítóját nem használom, amióta van itthon egy Galaxy Tab 10.1; erre a squeezer sokkal jobb, mint a Logitech-féle szoftver. Mondjuk PC-re is lehet médiaszerver alkalmazásokat telepíteni, amiknek nem feltétlenül bonyolult a használatuk, ill. a hálózaton lévő squeezeboxokat webes felületen is lehet kezelni, de szerintem ez egy élhetőbb, elegánsabb megoldás.

Amit a helyedben tennék, ha lenne okostelefonom, tabletem:
- Squeezebox Touch/Receiver/Duet ebayről,
- ha receiver esik be először, távirányítani telefonra/tabletre alkalmazás,
- ha az analóg kimenettel nem vagy megelégedve, ízlésnek megfelelő DAC. (Nem ismerem a láncodat, ha esetleg nem a squeezebox analóg kimenete lenne benne a leggyengébb láncszem, a D/A konvertert meg is lehet egyelőre spórolni.)

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Audison7 »

Hali!

Én csak Win7-tel próbáltam.
Szerintem esélyes, hogy az XP a hunyó.
Először én Win7 alatt, a saját WMP 11-el szívtam sokat.
Látta az eszközt, de az istenért nem akart elindulni./lehet egy másik verzióval vagy frissebbel futott volna./
Aztán egy napi szívás után, feldobtam a Wild Media Servert, amivel kérdés nélkül 1 perc alatt elindult és azóta is hibátlanul fut.

Ezen kívül az összes zeném össze van rendezve a mappáimba, elég egyszerű módon, így bazi egyesszerűen megoldom a saját távirányítójával is.

Egyébként használok külső vinyót is, ADATA NH92 500GB-ost.Ez is patentül megy.
Egyéb távirányításal kapcsolatba, android-dal /HTC Sensation/ tudom használni /AVR-Remote/, a DNP-720 kísérleti jelleggel fut, de tökéletes.
Nyugodtan írj ha van még valami.

Üdv.
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

qqriq12
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq12 »

Hali!

Pár hónapja használom már, nagy megelégedéssel!
Van esetleg konkrét kérdés?

Szaba

Szia!

Pár napja nekem is van már egy, de nem tudtam rendesen életre lehelni még.
WinXP alól próbáltam etetni zenével Logitech SqueezeServer-rel és XBMC-vel is, de nem megy.
A szolgáltatást látja, de mellette a "Not authorized" hibajelzés van.
Mit tegyek?

Másik: mivel választod ki a zenét? A saját távirányítóval eléggé körülményes, az IPad-os Denon program meg eléggé gagyi.

Előre is köszi.

Audison7
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Audison7 »

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Denon DNP-720AE-vel?

Előre is köszi!

Hali!

Pár hónapja használom már, nagy megelégedéssel!
Van esetleg konkrét kérdés?

Szaba
TV: Panasonic TX-55JX940E; LG-55UB850V; Erősítő: Marantz PM-7005; Forrás: HTPC; NAS: TS-219 PII 
Hangfal: DALI Ikon 6
Kábelek: Hangfal kábel: QED Silver Anniversary-XT2*4m QED AIRLOC dugók; SUPRA USB2.0 A-B BLUE 2M (HTPC); SUPRA ZAC Toslink 2m(TV)

lebaz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lebaz »

Nálam a hálózat megvan és a NAS ott figyel majd a kamrában szóval az is rendben.
Így egy nem wifis hdd nélküli lejátszót keresek de úgy látom hogy
szét kell választani a zene és film vonalat. Első a zene TV re most nincs pénzem .
Eredetileg egy SB és DAC összeállításban gondolkodtam és még nem is vetettem el .
A Pioneer N-30 is szimpatikus darab de nem tudok róla semmit .
Az Olive nagyon húzós kategória most nekem annyit nem szánnék rá.
De még az is lehet hogy marad egy régi noti + Behringer UCA-200 külső USB hangkártya
esetleg kap egy külső tápot hogy ne az USB ről szaladjon
bár az az érzésem hogy ennél a szintnél ez nem sok javulást hozna.
Mit gondoltok egy DVico HD M-4100SH lejátszónak milyen lehet a hangja ,zenén ?

Üdv

magicvoice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 57

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: magicvoice »

Tudom nem a legjobb módja a zenehallgatásnak, de szeretnék valami egyszerű dolgot, hogy ne kelljen bekapcsolni a számítógépet és vmilyen olcsóbb hálózati lejátszóra (asus r1, wdtv) gondoltam egy daccal(pl kisdac) karöltve. Ez így milyen szintet üthet meg? egy hk6350 és B&w601 mellé lenne. nincs túlságosan nagy igényem, mert visszaszorult a zenehallgatási időm, főleg fejhallgatózok, a számítógépet is csak egy asus u1 szolgálja ki.

Én nem ajánlom az általad említett médialejátszókat (asus r1, wdtv) zenelejátszásra, hamar rá fogsz unni. Ezek főleg filmlejátszásra vannak kitalálva, a menüjük is elsősorban ezt támogatja, és mivel nincs kijelzőjük, ezért ha nem is egy számítógépet, de egy tévét vagy monitort be kell kapcsolni a használatukhoz. Illetve legalább egy vinyót rá kell dugni, vagy számítógépes hálózatra kell csatlakoztatni. Plusz a DAC! Ha egyszerű dolgot szeretnél, akkor szerintem zenelejátszót kell venni. A hálózati zenelejátszók egy részével is az a gond, hogy számítógépes hálózat kell hozzájuk. Tehát olyat kell választani, aminek saját vinyója van, vagy tudsz rá külső vinyót dugni. Nekem belső vinyós Olive 4 van, nagyon kényelmes, csak pörgeted az érintőképernyőjén a CD borítókat, azután rányomsz egyre, és már játssza is. A többi funkciója is ilyen egyszerűen működik. Egyszerűbb, mint egy CD-játszó. Amit még tud, hogy androidos mobillal vagy táblagéppel vezérelhető. A szoftvere tök jól kilistázza borítóval együtt a zenéket, pofonegyszerű kezelni. Ha esetleg a HK helyett egy hálózatos HM erősítőben is gondolkodsz, nagyon szerettem az Onkyo hasonló programját.
u.i.: Biztosan találsz az Olive-nál olcsóbb zenelejátszót is, csak azért írtam ezt, mert nekem erről van tapasztalatom.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Az van,hogy a HD Tracks oldalon ha jól tudom USA cim és US hitelkártyát vagy dombornyomott kártyát fogad el.
Máshogy sajnos nem megy.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

Értem én, hogy pénzért akarod letölteni, mert az legális.
Érdekesség képen linkeltem be.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ezek már fel is rakták. Itt ingyenes.

fenyő
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 88

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fenyő »

A HDTracksen megjelent a Dream Theater aktuális albuma, a A Dramatic Turn Of Events 96/24-es formátumban, 17,98-ért. Rögtön kattintottam is a megvesz gombra, de nem hajlandóak csak US földre eladni...

Érdekes politika...

Ezek már fel is rakták. Itt ingyenes.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”