Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

DSD mode-ban csak akkor tudod lejátszani az SACD-t, ha a DAC-od támogatja a DSD-t. Ennek hiányában marad a PCM. Vagy félreértem a problémát?

Edit: érdekes, nálam az "Asio Driver mode"-ban PCM/DSD (Autodetect)-et lehet kiválasztani. Szerintem ilyenkor automatikusan fallback-el PCM-re, mivel a DAC-om nem tud DSD-t...

igen (szvsz)
azt egy dekódolni tudó cuccba kéne küldeni
a pcm-el meg a lejátszóba megtörténik, s ezért szólal meg

legalábbis szerintem

koro75
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: koro75 »

közben megleltem, kérdezni akartam hogyan installáljam foobaron belül.. :-)

a DSD-ASIO problémár esetleg ötlet?

DSD mode-ban csak akkor tudod lejátszani az SACD-t, ha a DAC-od támogatja a DSD-t. Ennek hiányában marad a PCM. Vagy félreértem a problémát?

Edit: érdekes, nálam az "Asio Driver mode"-ban PCM/DSD (Autodetect)-et lehet kiválasztani. Szerintem ilyenkor automatikusan fallback-el PCM-re, mivel a DAC-om nem tud DSD-t...
Players: Allo UsBridge / Ifi Zen Stream
USB/Spdif: Human Audio Tabla
DACs: Metrum Octave / Chord 2qute
Amps: Crown PSA-2 / Pointe 672SE / tmp Ant / Feliks Elise mk2
Speakers: Vandersteen 2ci / JPW Sonata
Headphones: Hifiman Deva Pro / Amiron Home & T1 2nd / Sennheiser HD600 / Meze 99

swarc
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: swarc »

a foobar már régóta nem a feltelepítési helyre installálja a legtöbb kieget, ezért kell a foobar-al beinstallálni az adott kiegészítőt

közben megleltem, kérdezni akartam hogyan installáljam foobaron belül.. :-)

a DSD-ASIO problémár esetleg ötlet?

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

valóban, az 5-10-30 ms a QSoundhoz tartozik!
win xp-m van, a win 7-es driverrel nem érek sokat... :-)

feltettem a legfrissebb foobart, magyarul újrainstalláltam, és eltűnt a röccenéses probléma... fene érti, de a lényeg, hogy ok.
azt is megtudtam mástól is, de ti is mondtátok, hogy tényleg lehet, hogy a gyári ASIO driver nem támogatja a 88200 Hz-es mintavételt... fura.. annyit tudok tenni, hogy resample-ben 96-ra teszek mindent, így lejátssza.. :-)) viszont érdekes módon eddig semmi különbséget nem érzékelek DS és ASIO output között, pedig nincs rossz (és tapasztalatlan) fülem.
amivel most szívok, az az SACD plugin foobarhoz. bemásoltam a a foobar oldaláról az alap plugint, szépen le is játssza innentől, viszont a beállításainál (Tools-SACD) választható DSD funkciót nem tudom beállítani. mármint itt a képen

http://kepfeltoltes.hu/120331/screensho ... es.hu_.jpg

ki lehet persze választani, de nem változtat semmi. alatta a Sample Rate na persze 44100 fölött csak a 88200 (és duplája) választható, amit meg az ASIO nem játszik le... ááááááá :-S
elvileg egy dll fájl regisztrációjával lehet DSD-t ASIO keresztül lejátszani SACD-vel is, de azt nem sikerült megcsinálnom, pedig mindent végigcsináltam a manual szerint, regisztráció sikeres volt, stb... elindításnál foobar nem ismeri fel a foo_dsd_asio.dll-t.

tudtok segíteni esetleg, aki érti? illetve még van egy beállítás, ahol nem tudom, mit lőjek be, erre ötlet? :

a drivert azért említettem mert a Te karidnál is kivették a Qsound-ot, nem azért hogy azt használd (amúgy a win7-el alapból javul a hang)
a foobar már régóta nem a feltelepítési helyre installálja a legtöbb kieget, ezért kell a foobar-al beinstallálni az adott kiegészítőt

swarc

Pc alapú audio lejátszás

a DS "nyilván" rosszabbul fog szólni mint az ASIO
az asio4all szerintem csak akkor érdekes ha nincs saját asio ..., de mindenesetre kipróbálhatod

amúgy nem sample egységbe van meghatározva a latency?
szerintem amit írtál 5-10-30ms az a Qsound (ami effektelés), én azt alapból nem is használnám (bár ez szubjektív!)

nekem is volt HD2 karim s "produkált" hasonlókat, ha növeled a ms-et akkor csökkennie kell, ill. ha kikapcsolod a realtime progikat (vírusirtó meg hasonlók, monitorozók ...) akkor is tudod csökkenteni ezt a jelenséget. Na és persze még ott van az is hogy memóriából (ramdisk vagy file buffering) játszod a zenét.
meg azt tudni kell hogyha akár asio-n keresztül is hallgatod a muzsikát s a rendszereszközöknél a rendszerhang a prodigy-re van rákapcsolva akkor minden egyes hangot produkáló mozdulat/alkalmazás kiküldi a jelet a hangkártyádnak (akkor is ha ki van kapcsolva az összes rendszerhang!) szal terheli, így kevésbé tudja tartani az általad meghatározott latency értéket. Tehát azt is próbáld ki hogy a rendszer hangjait átirányítod pl. az integrált hangkarira (ha van akkor digisre), így csökkented a hangkaridra eső terhelést

ha jól látom a ESI oldalát akkor a 7.1-nél is a 1.08-as win7-es driverbe is eltüntették a Qsound funkciót
nem mellékesen abba is tuti benne van a 88.2khz

valóban, az 5-10-30 ms a QSoundhoz tartozik!
win xp-m van, a win 7-es driverrel nem érek sokat... :-)

feltettem a legfrissebb foobart, magyarul újrainstalláltam, és eltűnt a röccenéses probléma... fene érti, de a lényeg, hogy ok.
azt is megtudtam mástól is, de ti is mondtátok, hogy tényleg lehet, hogy a gyári ASIO driver nem támogatja a 88200 Hz-es mintavételt... fura.. annyit tudok tenni, hogy resample-ben 96-ra teszek mindent, így lejátssza.. :-)) viszont érdekes módon eddig semmi különbséget nem érzékelek DS és ASIO output között, pedig nincs rossz (és tapasztalatlan) fülem.
amivel most szívok, az az SACD plugin foobarhoz. bemásoltam a a foobar oldaláról az alap plugint, szépen le is játssza innentől, viszont a beállításainál (Tools-SACD) választható DSD funkciót nem tudom beállítani. mármint itt a képen

ki lehet persze választani, de nem változtat semmi. alatta a Sample Rate na persze 44100 fölött csak a 88200 (és duplája) választható, amit meg az ASIO nem játszik le... ááááááá :-S
elvileg egy dll fájl regisztrációjával lehet DSD-t ASIO keresztül lejátszani SACD-vel is, de azt nem sikerült megcsinálnom, pedig mindent végigcsináltam a manual szerint, regisztráció sikeres volt, stb... elindításnál foobar nem ismeri fel a foo_dsd_asio.dll-t.

tudtok segíteni esetleg, aki érti? illetve még van egy beállítás, ahol nem tudom, mit lőjek be, erre ötlet? :

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

a driverben 5-10-30 ms van megadva, és a gyári 10-en hagytam... akkor próbálom majd a 30-at, illetve kipróbálom az asio4all driverét esetleg... furcsa, de szerintem rosszabbul szólt nekm a DS output, mint az ASIO... :-/

a zenében lévő röccenésekre esetleg ötlet, hogy miért csinálja, ha más ablakot használok?

a DS "nyilván" rosszabbul fog szólni mint az ASIO
az asio4all szerintem csak akkor érdekes ha nincs saját asio ..., de mindenesetre kipróbálhatod

amúgy nem sample egységbe van meghatározva a latency?
szerintem amit írtál 5-10-30ms az a Qsound (ami effektelés), én azt alapból nem is használnám (bár ez szubjektív!)

nekem is volt HD2 karim s "produkált" hasonlókat, ha növeled a ms-et akkor csökkennie kell, ill. ha kikapcsolod a realtime progikat (vírusirtó meg hasonlók, monitorozók ...) akkor is tudod csökkenteni ezt a jelenséget. Na és persze még ott van az is hogy memóriából (ramdisk vagy file buffering) játszod a zenét.
meg azt tudni kell hogyha akár asio-n keresztül is hallgatod a muzsikát s a rendszereszközöknél a rendszerhang a prodigy-re van rákapcsolva akkor minden egyes hangot produkáló mozdulat/alkalmazás kiküldi a jelet a hangkártyádnak (akkor is ha ki van kapcsolva az összes rendszerhang!) szal terheli, így kevésbé tudja tartani az általad meghatározott latency értéket. Tehát azt is próbáld ki hogy a rendszer hangjait átirányítod pl. az integrált hangkarira (ha van akkor digisre), így csökkented a hangkaridra eső terhelést

ha jól látom a ESI oldalát akkor a 7.1-nél is a 1.08-as win7-es driverbe is eltüntették a Qsound funkciót
nem mellékesen abba is tuti benne van a 88.2khz

swarc

Pc alapú audio lejátszás

Driverfüggő, hogy mit támogat az ASIO. HD2-hez is csak egy idő után jött ki olyan, ami viszi a 88,2-t.

A pattogások ellen növeld meg a buffert a driverben.

a driverben 5-10-30 ms van megadva, és a gyári 10-en hagytam... akkor próbálom majd a 30-at, illetve kipróbálom az asio4all driverét esetleg... furcsa, de szerintem rosszabbul szólt nekm a DS output, mint az ASIO... :-/

a zenében lévő röccenésekre esetleg ötlet, hogy miért csinálja, ha más ablakot használok?

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KMT »

Driverfüggő, hogy mit támogat az ASIO. HD2-hez is csak egy idő után jött ki olyan, ami viszi a 88,2-t.

A pattogások ellen növeld meg a buffert a driverben.

swarc

Pc alapú audio lejátszás

hali!

nemrég vettem egy ESI Audiotrack Prodigy 7.1 HIFI hangkártyát. win XP alá feltettem a legutolsó kiadott driverét, amiben ASIO is van, foobarral próbálom kiaknázni ennek lehetőségét, de néhány érdekes dolog történik... először is SACD albumok lejátszásánál nem hajlandó a 88200Hz-es anyagokat elindítani ASIO output választása esetén, mondván az eszköz erre nem képes, pedig normál output (DS Prodigy HIFI) használatakor mindent lejátszik.
a másik furcsa dolog, ami eddig nem volt jelen, hogy ha megy a zene, és közben netezek, stb, ha megnyitok/bezárok/lekicsinyítek egy ablakot, a zenében kis akadás van, röccen egyet, aztán megy tovább... ezt nem igazán értem!

örülnék egy kis segítségnek, ez a terület még új nekem!

üdv

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm a segítséget, közben én is megtaláltam, most már csak annyi problémám van, hogy nem tudom miért nem teszi hozzá a metaadatokat? Több albumot konvertáltam egyszerre, meg is csinálta, de amikor az itunesba behúzom az aiffeket, akkor ismeretlen előadó, albumot ír ki. Ha az xldvel konvertálok, azzal tökéletes, viszont azzal csak egyesével lehet az albumokat kezelni.

amit csináltál visszarakva a fúbárba megvannak a tag-elések?

a dBpoweramp is tud több fájlt konvertálni egyszerre, s ott is be lehet állítani miként mentse azt le

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Foobar-ban:
playlist->jobb egérgomb->content->convert->... erre kattintva megjelenik a "convert setup" ablak.
Itt a "destination"-ra kattintva megjelenik a "choose destination" ablak, ahol a "Specify folder"-nél megadhatod annak a főkönyvtárnak a nevét, ahova konvertálni szeretnéd a különböző albumokat. Az "Output style and file name formatting"-nál én a "generate multi-track files" opciót szoktam választani. Ide be tudod írni, hogy a tag-ek felhasználásával hogyan nevezze el a program a könyvtárakat és a file neveket.

Köszönöm a segítséget, közben én is megtaláltam, most már csak annyi problémám van, hogy nem tudom miért nem teszi hozzá a metaadatokat? Több albumot konvertáltam egyszerre, meg is csinálta, de amikor az itunesba behúzom az aiffeket, akkor ismeretlen előadó, albumot ír ki. Ha az xldvel konvertálok, azzal tökéletes, viszont azzal csak egyesével lehet az albumokat kezelni.

stef
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: stef »

Sziasztok,

Erre nagyon kiváncsi leszek hogy milyen lesz: http://www.cambridgeaudio.com/summary.p ... le=Summary
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV

andras24
Értékelés: -10

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: andras24 »

Sziasztok,
Tudna abban segíteni valaki hogy CA id100 dockból melyik a lehető legjobb csatlakozás erősítőbe?

robuan
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: robuan »

Szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan konvertáló program, amivel egyszerre több albumot lehet konvertálni flac-ból aiff-re (vagy wavra)? Vagyis az a lényeg, hogy ne egyesével kelljen konvertálni, hanem tömegesen több albumot is lehessen.

Foobar-ban:
playlist->jobb egérgomb->content->convert->... erre kattintva megjelenik a "convert setup" ablak.
Itt a "destination"-ra kattintva megjelenik a "choose destination" ablak, ahol a "Specify folder"-nél megadhatod annak a főkönyvtárnak a nevét, ahova konvertálni szeretnéd a különböző albumokat. Az "Output style and file name formatting"-nál én a "generate multi-track files" opciót szoktam választani. Ide be tudod írni, hogy a tag-ek felhasználásával hogyan nevezze el a program a könyvtárakat és a file neveket. Ha "/" jelet teszel a syntax-ok közé, az jelenti a könyvtárszintet.

Pl. én így használom:
%album artist% {%date%} %album%/%tracknumber%. %title%
ahol a könyvtár neve mondjuk így fog kinézni:

Patricia Barber {2002} Nightclub/
01. Bye Bye Blackbird.mp3
02. Invitation.mp3
stb...

Egy ilyen esetben:
%album artist%/{%date%} %album%/%tracknumber%. %title%
így alakul a könyvtárstruktúra:

Patricia Barber/
{2002} Nightclub/
01. Bye Bye Blackbird.mp3
02. Invitation.mp3
stb...

Persze az egész előfeltétele, hogy a tag-ek helyesen legyenek kitöltve...
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A technikai háttér nélkül, csak az Általad elért eredményt kommentálva, Téged idézlek.
"előrenyúlik egészen a hallgatóig."
Te mindig, mindenhol az első sorban ülsz?

Van olyan rendszer, amivel a hallgatók az első sorban érezhetik magukat. Most pl. én is Dzihan & Kamien: Live in Vienna-ját hallgatom, és milyen jó az első sorban lenni!

És van olyan, amelyiknek a hallatán még azt is elfelejtik, hogy mi az, hogy tér... Hoppáci. :kapdelm:

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Köszönöm, de nekem olyan program kellene amelyik a kijelölt, több mappából egyszerre tud konvertálni, lehetőleg aiff-be és kijelölt helyre teszi azokat. Lehet osxes program is. Amiket eddig találtam, az egy-egy albumról jól megcsinálja, de szeretném elkerülni az összes album külön külön konvertálását.

akkor valamit rosszul csinálsz mert amit írsz azt a foobar tényleg megtudja csinálni!

NTX
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: NTX »

Szerintem a foobar2000 megcsinálja, de csak úgy tudja szétválogatni az albumokat, ha azt mondod neki, hogy keresse meg a mappát, az eredeti mappába fogja tenni a konvertált wav-ot a flac-ek mellé.

Köszönöm, de nekem olyan program kellene amelyik a kijelölt, több mappából egyszerre tud konvertálni, lehetőleg aiff-be és kijelölt helyre teszi azokat. Lehet osxes program is. Amiket eddig találtam, az egy-egy albumról jól megcsinálja, de szeretném elkerülni az összes album külön külön konvertálását.

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

a vélemények alapján egy kis plusz tárhely lehet a megoldás .

vm69
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 113

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: vm69 »

Üdv. Kezd a laptopomon a vinyó betelni, vmit lépnem kell hamarosan. Egy Suricata és egy dac ( Teac D-T1) rendszerbeállításával hallgatom. Mennyit rontana a hangon, ha egy normálisabb, vinyó befogadására is alkalmas mediaplayert vennék ( pl. Dvico) és arról menne a zene a digit koax kimeneten, jó digit kábelen keresztül a külső dac-on át?
Van erről vkinek saját tapasztalata? ( kényelmi szempontból is felmerült, mivel + külső vinyó, + kábelek a laptop közelébe már sok)

Sztem felejtsd el, Dune,iXtreimer,Popcorn,stb, a kisebbeket hagy ne soroljam fel, a lényeg,hogy ezeket mind próbáltam,de PC foobar +egy jó USB DAC-al egyik sincs partiban,de ahogyan Te használod,az is egy jó alternatíva,Én is használtam így,csak egy másik USB átalakítóval pontosabban "M2Tech HiFace-al" DAC több verzió is játszott!
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd.

Daniel Nathan Leone

piercingsen
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: piercingsen »

Udv. mindenkinek.

Megosztanam veletek a sajat "szamitogep alapu" rendszerem felepiteset,markakat es pontos tipusokat nem irok:
1db asztali mediaplayer 2TB kulso merevlemezzel.Optikai kabellel csatlakoztatva az erositom beepitett DAC-jahoz, es vezetekes kapcsolattal csatlakoztatva az otthoni halozati routerhez. 1db laptop wifi internet (es otthoni halozat) eleressel. A kulso merevlemez megtoltve vesztesegmentes zenekkel. A medialejatszo vezerlese tortenhet a sajat taviranyitojaval,a tv keprnyojet hasznalva az albumok bongeszesere, vagy webremote alkalmazassal a laptoprol. Igy a kulso merevlemez tartalmat tudom lejatszani. Ezen kivul a laptopra telepitve van a JAMCAST nevu szoftver, melynek segitsegevel az asztali medialejatszom virtualis hangkartyakent funkcional. Igy barmilyen a laptopon lejatszott hanganyag -akar a laptop sajat merevlemezerol, akar internetrol online- az otthoni halozaton keresztul eredeti digitalis file formajaban streamelesre kerul a medialejatszohoz, onnan pedig digitalis hang formajaban tovabb a dac-hoz (esetemben az erositom beepitett dac-jahoz). Nem mondom hogy a leg audiophilebb rendszer, de az en igenyeimet mind hangminoseg, mind kenyelem szempontjabol tokeletesen kielegiti. A jamcast sajnos nem ingyenes alkalmazas, de a 14 napos probaverziot barki letoltheti, es eldontheti hogy megeri-e szamara megvasarolni a licenszet a szerintem nem tul magas 30USD aron.
Szep napot mindenkinek.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

De jó, hogy más pályát választottál...

Márpedig nem értem miért rosszak az első sorok. Azért hozzá teszem, alapvetően nem nagyzenekarban, hanem mondjuk egy klubkoncertben gondolkodok.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha hangmérnök lennék, bizony úgy keverném a felvételeket, hogy az első sorban ülve érezze magát az ember.

De jó, hogy más pályát választottál...
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1357

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Ha egyszer ott szeret ülni.....................

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

A technikai háttér nélkül, csak az Általad elért eredményt kommentálva, Téged idézlek.
"előrenyúlik egészen a hallgatóig."

Ha hangmérnök lennék, bizony úgy keverném a felvételeket, hogy az első sorban ülve érezze magát az ember.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Big »

Ha egyszer ott szeret ülni.....................
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”