Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
PLS segítsetek találni egy jó hangkártyát zenehallgatáshoz.
30.000Ft-ig max
Köszönet előre is.
Üdv
DAC lesz ebből... Előbb-utóbb.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata az AUDIOPHILE 2496 hangkártyáról?
Mivel a PRODIGY HD2-t nem lehet kapni és az EMU 1212 inkább zenészeknek és stúdió munkákra van, ezéert gondoltam az M audio audiophile 2496-ra.
A lényeg a jó sztereó hang lenne.Semmi más nem kell.
PLS segítsetek találni egy jó hangkártyát zenehallgatáshoz.
30.000Ft-ig max
Köszönet előre is.
Üdv
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Van egy kezdő kérdésem.
Digitális kimeneten csak infó megy, vagy hangerő információ is?
Van egy kimenő jelszint szabályzós CD játszóm, ami egy nem távszabályozható hangerejű erősítőre kötve jól működik. De mi van ha ezt egy DAC-on keresztül szeretném használni?
Fog működni a CD hangerő szabályzása?
Egyrészről értem, hogy nem várhatom, hogy különböző méretű nullák és egyesek szaladgáljanak a koax kábelen, de hátha van még mellette egy erre szolgáló csatorna.
Elméletek helyett, van, aki már kipróbálta ezt?
Kis zavart érzek. A digitális jelfolyamban már a "hangerő" is benne foglaltatik. Más kérdés, hogy a legtöbb CD lejátszó fix szintű digitális kimenettel rendelkezik, csak az analóg kimenet szintje állítható, vagy még az sem.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11038
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos az újabb Fidelizer verziók ezt csinálják. Ezért használok a "zene" laptopomon egy régebbi verziót, mert az mindig indul a Win7-tel együtt.
Mármint mit csinálnak? Az újabb verziók is indíthatóak automatikusan, ez mezei Windows szolgáltatás.
Pc alapú audio lejátszás
Tapasztalatom szerint nem müködik a jelszintállítás a digit kijáraton. Yamaha és Marantz készülékeken legalábbis.
Van egy kezdő kérdésem.
Van egy kimenő jelszint szabályzós CD játszóm, ami egy nem távszabályozható hangerejű erősítőre kötve jól működik. De mi van ha ezt egy DAC-on keresztül szeretném használni?
Egyrészről értem, hogy nem várhatom, hogy különböző méretű nullák és egyesek szaladgáljanak a koax kábelen, de hátha van még mellette egy erre szolgáló csatorna.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
- kináz
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 65
Pc alapú audio lejátszás
Sajnos az újabb Fidelizer verziók ezt csinálják. Ezért használok a "zene" laptopomon egy régebbi verziót, mert az mindig indul a Win7-tel együtt. És ne felejts el Wasapi-t használni! Véleményem szerint a lecsupaszított Win7 (lehet ez például Windows Thin PC op rendszer) + Wasapi + Fidelizer felállás a nyerő a számítógépes zenehallgatásban.
Közben olvasgattam fórumokat, egyik helyen írják, hogy a gép restartja után visszaáll az eredeti állapotba. Na kipróbálom.
A hangkártya, mint DAC engem is érdekelne, érdemes-e ilyenbe gondolkozni (akár komolyabb értékűben), vagy jobb eredményt lehet elérni egy dedikált DAC-kal?
szteff
Pc alapú audio lejátszás
Van egy kezdő kérdésem.
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a válaszokat!
Egy más jellegű kérdésem lenne, a Fidelizer programot futtattam (2.1)audiophile beállításokkal. Ennek milyen hatása van a gép működésére? Nekem úgy tűnik, hogy a multi-coros CPU csak az első szálat használja mindenre, olyan programoknál is, ahol régen ment a 8 szál. Hogyan lehet "visszacsinálni" a Fidelizer hatásait? (Csak próbaképpen indítottam el olyan gépen, amit nem csak zenehallgatásra használnék.)
Szteff
Közben olvasgattam fórumokat, egyik helyen írják, hogy a gép restartja után visszaáll az eredeti állapotba. Na kipróbálom.
A hangkártya, mint DAC engem is érdekelne, érdemes-e ilyenbe gondolkozni (akár komolyabb értékűben), vagy jobb eredményt lehet elérni egy dedikált DAC-kal?
szteff
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a válaszokat!
Egy más jellegű kérdésem lenne, a Fidelizer programot futtattam (2.1)audiophile beállításokkal. Ennek milyen hatása van a gép működésére? Nekem úgy tűnik, hogy a multi-coros CPU csak az első szálat használja mindenre, olyan programoknál is, ahol régen ment a 8 szál. Hogyan lehet "visszacsinálni" a Fidelizer hatásait? (Csak próbaképpen indítottam el olyan gépen, amit nem csak zenehallgatásra használnék.)
Szteff
Pc alapú audio lejátszás
Üdv
Tudnátok ajánlani egy jó kis hangkártyát addig amíg össze nem gyűjtöm a pénzt egy profi DAC-ra?
20.000 Ft-ig Persze használtan
Fontos, hogy sztereó RCA kimenete és egy optikai SPDIF-e legyen semmi más nem kell.
Zenehallgatás a cél minnél jobb minőségben. Ha az számít akkor csöves erősítőkre(elő,vég) menne a muzsika.
Kinéztem az Audiotrak Prodigy HD2-t de ezt sehol nem lehet kapni sajnos.
Zenézésre valami más?
Előre is köszi
Üdv
Miklós
Pc alapú audio lejátszás
Üdv!
DAC-ot keresgélek, ami tud USB-n is jelet fogadni. Néztem a Musical Fidelity M1 DAC-ot, ahol a tesztnél egy rész megütötte a szemem:"A készülék lelke egy DSD 1796-os Burr Brown Delta Sigma chip, a felskálázást egy SRC 4392-es, szintén Burr Brown végzi. Ha már így benne vagyunk, akkor az USB jeleket egy PCM2704-es alakítja SPDIF-re, ez csak USB1.1-et ismer, ezért az M1 maximum 48kHz-es jelet. kezel erről a bemenetről."
Ezek szerint egy ilyen kaliberű DAC csak 48 kHz-et tud USB-n fogadni? Más DAC-oknál mi a helyzet? Tudtok olyat, ahol nagyobb felbontást is fogad, és nem csak felkonvertálja rá?
Szteff
http://hifiduino.wordpress.com/2011/06/ ... and-03-us/
Ebben PCM 1798 Burr Brown chip van, 384kHz/32bit-et tud fogadni. Ha nem elég jó az analóg fokozata, érdekes lehet csak transportként használni.
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
Pc alapú audio lejátszás
szerintetek mi a jobb megoldás, ha túl nagy a bemenő jelem a végerősítőbe?
digitális hangerőszabályozás (iPod) --» kábel --» ellenálás http://www.ekmpowers...nuators-2-p.asp --» végerősítő
vagy
digitális hangerőszabályozás maximumom (iPod) --» kábel --» pótméter --» kábel --» végfok?
Az utóbbi nyilván kényelmesebb, de drágább és plusz kábelt igényel, hosszab lesz a jelút.
Pc alapú audio lejátszás
Ne tegyél be torrentet!!!
KÉTBÉ
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Pc alapú audio lejátszás
DAC-ot keresgélek, ami tud USB-n is jelet fogadni. Néztem a Musical Fidelity M1 DAC-ot, ahol a tesztnél egy rész megütötte a szemem:"A készülék lelke egy DSD 1796-os Burr Brown Delta Sigma chip, a felskálázást egy SRC 4392-es, szintén Burr Brown végzi. Ha már így benne vagyunk, akkor az USB jeleket egy PCM2704-es alakítja SPDIF-re, ez csak USB1.1-et ismer, ezért az M1 maximum 48kHz-es jelet. kezel erről a bemenetről."
Ezek szerint egy ilyen kaliberű DAC csak 48 kHz-et tud USB-n fogadni? Más DAC-oknál mi a helyzet? Tudtok olyat, ahol nagyobb felbontást is fogad, és nem csak felkonvertálja rá?
Véleményem szerint kerülendők a USB1-es PCM2704 átalakítós USB bemenetek. A legtöbb DAC-ra csak azért teszik rá, hogy legyen USB bemenet. Vagy olyant kell keresni, ami alapból tudja USB-n a nagyfelbontást, vagy egy nem-USB-s DAC + USB-koax transzport.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Azért nem teljesen ugyanaz. Pont az egyik legtrükkösebb alkatrésze a force feedback-es TransNav gomb hiányzik róla. Mondjuk távirányítóval teljesen jól kezelhető így is, de azért mégiscsak...
Samsung PS64F8500 :: Pioneer SC-LX76 :: Logitech Transporter :: Aurum Cantus Melody M-102 :: JBL LS120P :: Excalibur HF :: ATLAS Compass Digital Coax :: ValhallA AgII & CuIV
Pc alapú audio lejátszás
Üdv!
Szteff
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5235
Pc alapú audio lejátszás
Az egész Playlist-et RAM-Diskbe teszi és szerintem ott is hagyja akkor is, ha leállítjuk a lejátszást...
Igazából nem próbáltam még... szerintem ennek a RAM-Disk dolognak meg Full File Buffering-nek nem sok jelentősége van, ha külső táplálású aszinkron DAC-ot használunk.
Semmi köze nincs hozzá. Ha lenne, akkor nem lenne különbség hangra a szgépek között, de sajna van...
Ami szerintem jó megoldás, csak kicsit macerás: Ram disk meghajtóról működik a foobar, és ramdisken van a zene is. nagyon sima hang és roppant részletes. Ha jó a hangkártya csipje, akkor az spdif kijárat is jó némi reclockinggal, egyéb esetben meg aszinkron(nak titulált, de nem teljesen az)usb átvitel.
Nagyon érik, hogy végre valaki kitálaljon a számítógépes zenelejátszás igazi, a hangminőséget befolyásoló tényezőiről.
Pc alapú audio lejátszás
Próbálkozott már valaki a következő megoldással?
BNC Hiface - Neutrik naditbnc-m (mx) bnc aes/ebu adapter xlr digit kábel
Ez adhat jobb miőséget, mint az RCA összeköttetés ugyanazon az erősítőn vagy az adapter miatt elveszti az előnyét az xlr?
Ezt szerintetek érdemes megpróbálni, vagy felesleges, inkább maradjak az rca összeköttetésnél?
Pc alapú audio lejátszás
Ez miben más, mintha full file buffering beállításnál megadunk egy elegendően nagy értéket?
Az egész Playlist-et RAM-Diskbe teszi és szerintem ott is hagyja akkor is, ha leállítjuk a lejátszást...
Igazából nem próbáltam még... szerintem ennek a RAM-Disk dolognak meg Full File Buffering-nek nem sok jelentősége van, ha külső táplálású aszinkron DAC-ot használunk.
ACER Aspire 5742G + Foobar2000>>>USB Cable>>>Sanskrit 10th MK2 DAC>>>iFi Micro iTube>>> Klotz AC110 + Neutrik NYS 373>>>Linn LK 280>>>Evidence Audio Siren II>>>Rega Ela Mk I
Pc alapú audio lejátszás
Hasznos lehet:
RAM-Disk plug-in Foobar-hoz.
foo_ramdisk
Ez miben más, mintha full file buffering beállításnál megadunk egy elegendően nagy értéket?
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Hasznos lehet:
RAM-Disk plug-in Foobar-hoz.
foo_ramdisk
Pc alapú audio lejátszás
Próbálkozott már valaki a következő megoldással?
BNC Hiface - Neutrik naditbnc-m (mx) bnc aes/ebu adapter xlr digit kábel
Ez adhat jobb miőséget, mint az RCA összeköttetés ugyanazon az erősítőn vagy az adapter miatt elveszti az előnyét az xlr?
Pc alapú audio lejátszás
Skacok, zrí lehet, zárják befele a gonosz-gonosz fájlcserélőket. Biztos Samantha Fox-képeket keresnek rajtuk... :-((
http://index.hu/tech/2012/01/24/forr_a_ ... lok_korul/
Jó hír a Samantha Fox rajongóknak, vagyis nekünk: a magyar fájlcserélők mindent túlélnek. Aszondják...
Pc alapú audio lejátszás
Skacok, zrí lehet, zárják befele a gonosz-gonosz fájlcserélőket. Biztos Samantha Fox-képeket keresnek rajtuk... :-((
http://index.hu/tech/2012/01/24/forr_a_ ... lok_korul/
Eddig ha jól olvastam még nem esett szó erről.
Logitech Transporter SE (hivatalos oldal)
Miben más ez mint az eredeti Transporter modell? (lelövöm a poént, gyakorlatilag semmiben)
"The Transporter SE has the exact same technical specification as the Transporter, and therefore it delivers the same level of sound quality audiophiles strive for. The only difference between these two models lies in the access of the system's functions. On the Transporter SE, many of the functions that were previously accessed by the TransNav™ controller on the front of the unit are now accessed through the included remote control."
Ami jó, hogy az eredeti kütyü 1999$-os alapárát, itt 1500$-ra módosították , valamint ebből van discount is, így jelenleg 1299.99$.
Már csak az a kérdés, hogy ki hogyan juttatná el az országba? Importőrről tudni valamit?
- hubee
- V.I.P.
- Értékelés: 150
Pc alapú audio lejátszás
Eddig ha jól olvastam még nem esett szó erről.
Logitech Transporter SE (hivatalos oldal)
Miben más ez mint az eredeti Transporter modell? (lelövöm a poént, gyakorlatilag semmiben)
"The Transporter SE has the exact same technical specification as the Transporter, and therefore it delivers the same level of sound quality audiophiles strive for. The only difference between these two models lies in the access of the system's functions. On the Transporter SE, many of the functions that were previously accessed by the TransNav™ controller on the front of the unit are now accessed through the included remote control."
Ami jó, hogy az eredeti kütyü 1999$-os alapárát, itt 1500$-ra módosították , valamint ebből van discount is, így jelenleg 1299.99$.
Már csak az a kérdés, hogy ki hogyan juttatná el az országba? Importőrről tudni valamit?