Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
@moljozs:
Ilyen PC-t asszem nem vennék, akkor már egy netbookot, amit máshol is tudnék használni a mobilitása miatt.
Zero dacom van, az már egy tűrhető darab, nem? :-)
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
Pc alapú audio lejátszás
Raktam az Acer notimba egy Samu 470-es 128GB-os SSD-t. Izé, hát, ööööö, még fejhallgatóval közvetlen a notiról is hallani, hogy tisztább és dinamikusabb a hang, pedig csak egy Sennheiser HD555-ösöm van. Lehet, hogy csak képzelődöm...
Minap épp ezen agyaltam Én is, mi lenne ha...Az árát tekintve
És ha a tároló kapacitást is nézzük, pláne ha nagyfelbontásban gondolkodunk, igen csekély.
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Pc alapú audio lejátszás
Mi az olcsó lejátszó?
50e körül szánok a dologra. De lehet kénytelen leszek elmenni 70-ig-egy új netbook áráig...
Hali Switch!
Egyik nap már írtam a távirányításról, most leírom, hogy én milyen gépet használok zenehallgatásra.
Nemrég vettem egy [
- url=MSI E350IA-E45]http://www.msi.com/product/mb/E350IA-E45.html[/url] alaplapot, (ha most kiugrom a gugglira, akkor kb 33.000 Ft)
- 4 GB memóriát hozzá, (kb 4-5.000 Ft)
- egy Modecom feel 202 itx házat, amihez külső táp tartozik (13.000 Ft)
- egy ethernet kábel, hogy a hálózatodra ráköthessem (500 Ft)
ez eddig 51.000 Ft.
És volt itthon egy használaton kívüli 1TB-os sata wincsi, amit még beletettem. (Sajnos ez ma kb 25.000 Ft lenne, ha meg kellene venni, a távol-keleti árvizek miatt iszonyú árak lettek az utóbbi időben).
Tettem rá egy "nem túl drága" oprendszert, ami azért már való zenehallgatásra. Az oprendszernek beállítottam, hogy az indulás után a foobar2000 automatikusan induljon el, illetve a Modecom ház bekapcsoló gombjára ráprogramoztam, hogy a megnyomás után leálljon.
Ezeken felül még mindenképpen szükséges egy JÓ minőségű külső DAC, de az egy laptophoz is elengedhetetlen, ha megfelelő minőségű hangot akarsz visszahallani a digitálisan tárolt bájtokból.
A Modecom ház mindössze 6 cm magas és 22 cm széles, azaz egy fél hifi komponens méretű, egy hagyományos hifi állványon kiválóan elfér a többi komponens között. Nem kell monitor, ha nagyon szükséges, akkor VNC-n keresztül elérhetem a lejátszó gépet. Erre azért is szükség lehet, mert a tapasztalatom az, hogy a foobar2000 néha összeomlik, legalábbis nekem már előfordult ilyen, és akkor azt újra be kell állítani.
A mobilomra is tettem egy VNC kliens android alkalmazást, egy kis ügyességgel pici helyreigazítást azon is el lehet végezni, nem kell hozzá másik PC-t elindítani.
Pc alapú audio lejátszás
Raktam az Acer notimba egy Samu 470-es 128GB-os SSD-t. Izé, hát, ööööö, még fejhallgatóval közvetlen a notiról is hallani, hogy tisztább és dinamikusabb a hang, pedig csak egy Sennheiser HD555-ösöm van. Lehet, hogy csak képzelődöm...
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
Pc alapú audio lejátszás
Mi az olcsó lejátszó?
50e körül szánok a dologra. De lehet kénytelen leszek elmenni 70-ig-egy új netbook áráig...
Milyen media player és milyen PC? Szerintem kevés olcsó lejátszó éri el egy jól összerakott, egyszerű PC-vel kapott hang minőségét. A PC távvezérlése is egyszerűbb feladat általában.
EA057 alapú Audiosphere EL34 PP monoblokkok by Kalmi, Yamaha CD-X 1060 CD + Audiolab M Dac+ , Triangle Antal ES. Power-R RCA, digit IC és hangfalkábel.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11023
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
Újabb kérdések merültek fel: egy médiajázszó szól olyan jól, mint egy asio-s foobar? :-)
Lehet-e egy médialejátszót telefonról vezérelni? Mondjuk azt, hogy nincs TV-m...
Milyen media player és milyen PC? Szerintem kevés olcsó lejátszó éri el egy jól összerakott, egyszerű PC-vel kapott hang minőségét. A PC távvezérlése is egyszerűbb feladat általában.
Pc alapú audio lejátszás
Egy wifis Dune 101-es megfelelhet a hangtalan, minőségi lejátszásra, és tudnám telefonról irányítani?
Á, most látom, nincs rajta digit coax kijárat, se optikai...így ez kiesik...
Pc alapú audio lejátszás
Újabb kérdések merültek fel: egy médiajázszó szól olyan jól, mint egy asio-s foobar? :-)
Lehet-e egy médialejátszót telefonról vezérelni? Mondjuk azt, hogy nincs TV-m...
Pc alapú audio lejátszás
@moljozs!
Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást!
Pc alapú audio lejátszás
Én egy külön, zajtalan és kis fogyasztású számítógépet használok zenehallgatásra. Az általad jelzett konfigurációhoz képest ez annyiban eltérő, hogy nem laptop/netbook, hanem egy itx alaplapú és kicsi dobozú külön pc. Ezen Windows 7 fut, ami az elindulás után a foobar2000 lejátszó szoftvert is automatikusan elindítja. A foobar2000-t egy másik számítógépről a letölthető httpcontrol plugin segítségével érem el egy böngészőn keresztül. A foobar2000 ilyenkor egy kis http szervert is üzemeltet, amit a foobar2000 beállítások - Tools - HTTP Controll oldalon tudsz beállítani.
Ezen kívül kell még hozzá egy olyan csatlakozó programocska, amelyik a HTTP Control-t felhasználói felületét a kliens gép felé egy böngészőn keresztül biztosítja. Ehhez az említett plugin-on kívül én a következőt használom:
http://code.google.com/p/foo-httpcontro ... y_0_67.zip
Ezt a kliens gépről a böngészőn keresztül érheted el:
pl.:http://192.168.1.78:8888/ajquery/index.html#
Ahol a http://192.168.1.78 a laptop/netbook hálózati címe, a 8888 a foobar2000 által figyelt port, a továbbiak pedig az ajquery dolgai.
Az ajquery egy nagyon egyszerű kinézetű oldalt jelenít meg, de az összes fontos funkciót megvalósítja:
lejátszás, leállítás, szünet
lejátszási lista összeállítása, törlése
borító megjelenítése
A célnak megfelel.
Találtam én több ilyen HTTP Control alkalmazást a foobar2000-hez, olyant is, amelyik szebb volt, de nem úgy működött, ahogy elvártam, ezért nem tudom azokat használni.
A másik lehetőség, amit a kérdésedben is feltettél, az az android alapú távirányítás. Én is Samsung Galaxy S-t használok, és arra az alábbi cég távirányító szoftverét használom:
http://www.banamalon.net/?page_id=1020
A mellékelt oldalon a foomote nevű kell a foobar2000-hez. Ez egy nagyon tuti kis program, ami az előbb leírt foobar2000 HTTP Control funkción keresztül kommunikál a távoli gép lejátszó szoftverével. A szoftver fizetős, de érdemes kiadni érte az 1.5 eurót (1,2 liter benzin ára), mert akkor nem lesznek hirdetések, és a teljes felhasználói felületet az érdemi adatok foglalják el. Egy csomó beállítási lehetősége van, elsősorban avval kapcsolatban, hogy a képernyőn mi jelenjen meg, képes arra, hogy egy másik programmal kommunikálva a foobar2000 lejátszó szoftvert elindítson. Ehhez a Banamalon cég egy másik szoftverét fel kell telepíteni a laptop/netbook lejátszó számítógépre, de az ingyenes.
A foomote olyan szolgálatatást is tartalmaz, hogy ha a telefonodon egy bejövő hívásod van, akkor automatikusan leállítja a lejátszást, majd a hívás befejezése után tovább indítja azt. Természetesen ha te hívsz valakit, akkor is megteszi ugyanezt. Azt kell mondjam, nagyon intelligens kis szoftver a foomote.
Pc alapú audio lejátszás
Terveim között szerepel a számítógép alapú lejátszás fejlesztése->csendes, hangtalan forrást szeretnék a mostani zajos PC helyett.
Olvstam valahol, hogy androidos telefonnal-Galaxy S-em van-lehetséges az, hogy egy net/notebookot vezérlejek, így kéynelmesebbé vállna a foobar kezelése.
Erről tudnátok bővebben írni? Hogy működne ez, milyen progi kell hozzá, és mivel kell rendelkeznie a lejátszó notnak? Wifi elég hozzá?
A válaszokat előre is köszönöm!
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9088
Pc alapú audio lejátszás
Esetleg Pro-ject stream box se?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9088
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Denon DNP-720AE-vel?
Előre is köszi!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Pc alapú audio lejátszás
A codec számíthat, ha hibás a program akkor okozhat problémát. Én olyan programot szeretek használni ami a külső, 'hivatalos' (http://flac.sourceforge.net/) parancssor codecet használja - pl. a foobar2k...
Én is valahogy ösztönösen a hivatalos flac kódeket állítottam be a foobar-ban. :-)
A wav felkonvertálást már gondolom mindegy mivel csinálom, mert az egy szabvány kódolás, ugye?
Egyébként rátaláltam az xrecode nevű programra, elég szimpatikus.
Nektek mi a véleményetek róla?
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Ethosz szimmetrikus csöves dac
Ethosz szimmetrikus csöves előfok
Ethosz szimmetrikus végfok
Watt/Puppy Clone by Ethosz
Az audioquest carbon-t leszámítva Ethosz kábelezés
Pc alapú audio lejátszás
Az számít egyébként valamit, hogy milyen programmal konvertálok lossless-en belül? Van minőségbeli különbség a programok között? Elméletileg úgy tudom nem kéne legyen különbség, vagy igen?
A codec számíthat, ha hibás a program akkor okozhat problémát. Én olyan programot szeretek használni ami a külső, 'hivatalos' (http://flac.sourceforge.net/) parancssor codecet használja - pl. a foobar2k...
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
Pc alapú audio lejátszás
Alaplapi S/PDIF kimenet milyen minőséget szokott képviselni? HD990 DAC-al, vagy direktbe egy HK3490-el összekötve nagyon elmarad a hangja pl egy Music StreamerII-höz képest?
Szerintem igen, nagyon.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Pc alapú audio lejátszás
Alaplapi S/PDIF kimenet milyen minőséget szokott képviselni? HD990 DAC-al, vagy direktbe egy HK3490-el összekötve nagyon elmarad a hangja pl egy Music StreamerII-höz képest?
Pc alapú audio lejátszás
Az számít egyébként valamit, hogy milyen programmal konvertálok lossless-en belül? Van minőségbeli különbség a programok között? Elméletileg úgy tudom nem kéne legyen különbség, vagy igen?
Forrás: Intel 4770S CPU; MSI Z87I MB; 8 GB G-SKILL DD3 2400MHz OC RAM; 120 GB Samsung 840 EVO SSD; HD-Plex hifi grade dc-atx PSU, HD-Plex H1 ház
Pc alapú audio lejátszás
Tehát azt bánod, hogy kevés pénzért adtad el, de nem azt, hogy eladtad...
jogos a felvetés!
Mindkettőt bánom, félreérthető volt a megfogalmazásom. Kemény 9e. huf-ért adtam el, igaz annyiért is vettem.A hangja jóval túlmutatott ezen, nagyon letisztult, kiegyenlített hangzása volt az akkori Denon erősítőmmel. Csodálkozott is a vevő, hogy miért adom ennyiért, ha jó, miért nem árulom drágábban. Itt a fórumon vettem, leinformálhatóan. Ha nyerészkedni akartam volna átviszem más oldalra, de tudom milyen az az érzés, ha kezdő hifisként hozzájutok olcsón egy jó komponenshez!
Próbálok alkalmazkodni a fórum "aurájához".
Ha emlékszel ugyanígy örültem a tőled vásárolt kábeleknek is
A mai külső dac árakat nézve jó lett volna megtartani a dvd-mhez. Könnyeim felszáradtak, mivel a mostani dac-on 2 optikai és 2 koax bemenet is van. ( Azonban ami a Muse-t váltotta azon nem volt és úgy látom közel dupla áron hirdetik a hifi city-n miután tőlem megvették.)
Pc alapú audio lejátszás
Nekem volt egy Muse mini dac-om, máig bánom, hogy eladtam annyi pénzért. Igaz abban TDA 1543 -volt ás Kalmi is "alakított" rajta. Az általad belinkelt átalakítót nem ismerem, a Fülelek által ajánlott Suricata16-ot igen , szerintem is érdemes kipróbálnod.
Tehát azt bánod, hogy kevés pénzért adtad el, de nem azt, hogy eladtad...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Pc alapú audio lejátszás
"Nekem 48/16 bit -es kártyám van, szól minden, de csak 48/16-on max."
Egy külső hangkártyának lenne értelme,ami esetleg nagyobb felbontással bír?
Pc alapú audio lejátszás
Üdv mindenkinek!
Kinek mi a véleménye illetve tapasztalata a MUSE cuccokról? Viszonylag olcsón beszerezhetőek. Az usb/spdif átalakító szerepét töltené be ez:
http://www.ebay.com/...=item2314365a71
Köszi!
Nekem volt egy Muse mini dac-om, máig bánom, hogy eladtam annyi pénzért. Igaz abban TDA 1543 -volt ás Kalmi is "alakított" rajta. Az általad belinkelt átalakítót nem ismerem, a Fülelek által ajánlott Suricata16-ot igen , szerintem is érdemes kipróbálnod.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5226
Pc alapú audio lejátszás
Üdv mindenkinek!
Kinek mi a véleménye illetve tapasztalata a MUSE cuccokról? Viszonylag olcsón beszerezhetőek. Az usb/spdif átalakító szerepét töltené be ez:
http://www.ebay.com/itm/MUSE-USB-Optica ... 2314365a71
Köszi!
Nem ajánlom, főleg azért, mert a C-MEDIA CM108 csip jittere jelentős, sokkal több, mint a PCM27xx sorozaté.
Olcsónak tűnik, de fabatkát sem ér.
Ha elég a 16bit/48kHz felbontás, mi is tudunk ajánlani elég jó megoldást olcsón (ha nem is ennyire).
Pc alapú audio lejátszás
Nagyon egyszerű is lehet a magyarázat, ha a hangkártyád nem támogatja a 44,1khz-es lejátszást, hanem belül konvertál, annál egy minőségi szoftveres konvertálás sokkal jobb lehet. Ilyen kb. az összes X-fi előtti Creative kártya, lehet az X-fi is, abban nem vagyok biztos. (48,96,192khz-et tudnak csak, 44,1-et nem...)
Mezei laptopos realtek "hangkártya".
Pc alapú audio lejátszás
Üdv mindenkinek!
http://www.ebay.com/itm/MUSE-USB-Optica ... 2314365a71
Köszi!