Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Van valakinek tapasztalata a Squeezebox Controller App hardverigényéről Androidon?
Konkrétan mondjuk egy 600Mhz-es kütyün, hogy futna?
Köszi!
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: KMT »

Azt mondod, hogy kernel megkerüléssel, és pl. USB port kimenet használattal is olyan sokat romlik a hang alaplapi hangkártya esetén?

Nem nehéz rájönni, hogy fülelek azokra gondolt, akik az alaplapi hangkártya kimeneteit használják. Az, hogy milyen minőségűek ezek, teljesen irrelevánsak, ha USB-s eszközt használsz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Én nem értem, hogy miért ne lenne érdemes alaplapi hangkártya esetén ilyen nüanszok próbálgatására, amikor nem használjuk a kártya AD/DA ki-bemeneteit valamint az oprendszeres hangerő szabályozó részét, ahol a legnagyobb minőségromlások keletkeznek.
(Egyébként is az én alaplapi hangkártya chipemen van fo.Q )

Tudom, most megint elvont vagyok, de a HiFi-ben szerintem értelmezhetetlen az "érdemes" kifejezés. Ugyanakkor van egy minimális felbontási képesség, ami alatt szerintem is értelmetlen ilyesmikkel kísérletezni. Ha Te elfogadható hangot kapsz az alaplapi megoldástól, bizonyára ott is lenne értelme az itteni ötleteknek.

OLED
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: OLED »

Ezt elolvastam párszor, de nem értem.

Én nem értem, hogy miért ne lenne érdemes alaplapi hangkártya esetén ilyen nüanszok próbálgatására, amikor nem használjuk a kártya AD/DA ki-bemeneteit valamint az oprendszeres hangerő szabályozó részét, ahol a legnagyobb minőségromlások keletkeznek.
(Egyébként is az én alaplapi hangkártya chipemen van fo.Q )
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Annyi különbség mindenképp van még, hogy fülelek leírásában a lejátszó program is a ramdisk-en fut.

Ha elindítod a Foobart, amúgy is a RAM-ba kerül és onnan fut. Már régóta nem mondok olyant, hogy tutira nincs különbség, csak vannak nüanszok, amikkel nem vagyok hajlandó foglalkozni.

Azt mondod, hogy kernel megkerüléssel, és pl. USB port kimenet használattal is olyan sokat romlik a hang alaplapi hangkártya esetén?

Ezt elolvastam párszor, de nem értem.

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Szerintem ezzel egyenértékű a Foobarban beállítható RAM pufferelés, de persze a HiFi-ben az elvi okoskodás nem mindig szerencsés. ...

Annyi különbség mindenképp van még, hogy fülelek leírásában a lejátszó program is a ramdisk-en fut.
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax

OLED
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

... Alaplapi hangkártya ... .... használata esetén abszolút szükségtelen.

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 162

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: hubee »

"Egy kis ramdisk sebesség a gépemröl: ( Érdemes megnézni az ssd-nél annyira fontos 4k olvasási paramétereket, odaver neki rendesen)"

Azért ez elég baráti
Forrás és 1-2 infó

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Az 500MB-1GB-os méretű partíció lényeges beállítás itt? Mert így tényleg kici a hely Viszont ha lehetne nagyobbat beállítani, ha valakinek több ramja van, akkor használhatóbb/felhasználóbarátabb lenne.. (16giga RAM most sem lehetetlen egy gépben pl.)

Szerintem ezzel egyenértékű a Foobarban beállítható RAM pufferelés, de persze a HiFi-ben az elvi okoskodás nem mindig szerencsés.

Az SSD nálam pozitív változást okozott, de nem feltétlenül a hangzásban, hanem maga a Windows érzi sokkal jobban magát rajta. Egy 40 GB-os SSD-n bármilyen op. rendszer elfér minden programmal, zajtalan és energiatakarékos a működése és az ára sem több ma már a hagyományos lemezekénél.

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Ha valaki szeretné meghallani, mit lehet kihozni a számítógépes zenehallgatásból az Ablakok alatt, próbálja ki a következőket:
1. Telepítsen egy Ramdisk programot (van ingyenes, meg kvázifizetős), készítsen vele egy 500MB-1GB partíciót.
2. Telepítse erre a partícióra valamelyik nem régi Foobar2000 portable verzióját, persze a szükséges kiegészítő komponensekkel (pl. monkey, ks) együtt.
3. A lejátszani kívánt nótákat másolja át a Ramdisk partícióra. Meghallgatás után ki kell törölni, hogy legyen hely a következő albumoknak.

Az 500MB-1GB-os méretű partíció lényeges beállítás itt? Mert így tényleg kici a hely Viszont ha lehetne nagyobbat beállítani, ha valakinek több ramja van, akkor használhatóbb/felhasználóbarátabb lenne.. (16giga RAM most sem lehetetlen egy gépben pl.)

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Igen ők azok. De ott (sem) látok árat, ezért kérdeztem rá mailben.

contaxg
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 204

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: contaxg »

Milyen nicknéven van fenn a human audio?

Facebook?

hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog

fül-, és fejhallgató blog

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Nem tudom, hogy regeltek-e. Mailben jött a válasz. (ha félreérthető volt, bocs)

ruczak
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 39

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ruczak »

Mivel most volt a Show... A Human Audio is kint volt: egy fiatal magyar High End cég.
PC-ről játszottak: ha jól láttam egy beépített akkus 'Tabla' USB to SPDIF interface volt a kapocs a laptop és a DAC közt.
http://www.human-aud...udio_hirek.html - 2011 Áprilisi híreknél lehet olvasni róla. Kistesójáról ugyanott írnak az októberi hírek közt - 'Tabla Pico' . Közös a kettőben a 24bit /192kHz támogatás és az akkuról üzemelés.

További infók:

Így a Tabla Pico mostani árfolyamon 110e ft. A mostani kedvezménnyel 82.500 ft. (gondolom többeknek is ez lenne inkább lőtávon belül)

hubee
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Mivel most volt a Show... A Human Audio is kint volt: egy fiatal magyar High End cég.
PC-ről játszottak: ha jól láttam egy beépített akkus 'Tabla' USB to SPDIF interface volt a kapocs a laptop és a DAC közt.
http://www.human-aud...udio_hirek.html - 2011 Áprilisi híreknél lehet olvasni róla. Kistesójáról ugyanott írnak az októberi hírek közt - 'Tabla Pico' . Közös a kettőben a 24bit /192kHz támogatás és az akkuról üzemelés.

További infók:

.....
Tájékoztatásul közlöm, hogy az Ön által kérdezett termékek végfelhasználói
ára a következőképpen alakul:

Tabla: 599 EUR + Áfa
Tabla Pico: 299 EUR + Áfa

Tekintettel arra, hogy Ön az idei Házimozi és HiFi Show után közvetlenül
érdeklődött és mivel a rendezvényen volt egy különleges 25%-os
kedvezménnyel járó promóciónk, így ezt Önnek is fel tudjuk még kínálni.
(ezen kedvezmények a kiállított demó darabokra vonatkoznak)

Üdvözlettel:

Így a Tabla Pico mostani árfolyamon 110e ft. A mostani kedvezménnyel 82.500 ft. (gondolom többeknek is ez lenne inkább lőtávon belül)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hogy oldottad meg a vezérlést? TV-re van rákötve?

Igen. Nem tökéletes megoldás, mert zenehallgatáshoz is be kell kapcsolni a TV-t, bár ez csak néhány másodperc, míg kiválasztom a kívánt albumot. Szerencsésebb lenne egy kis monitort is rákötni, van is a PC-n több videokimenet, de egyrészt nem akartam erre költeni, másrészt meg az a monitor bizonyára egész nap be lenne kapcsolva, tehát fogyasztásban szinte ugyanott lennék. Persze távvezérléssel is megoldható lenne sok minden, csak még nem ástam bele magam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

1,6 GHZ-en 1080 as fullHD 10-15 % os CPU foglaltság mellett?

Azon is csodálkoznék, hogy megmozdulna a kép vele. Csak mert az én minim 4 giga rammal és 2,4-es DUAL CORE CPU-val komolyan zabál, és fűt.

Persze nem kizárt, csak furcsállom.

A Foxconn Barebone PC-kben külön video chip (a 330i-ben nVidia, az 535-ben Broadcom) végzi a HD tartalmak kezelését, a CPU-t alig terheli az ügymenet. De ha szeretnéd, beteszek egy filmnézés közben készült screenshotot az aktuális számokkal. Hidd el, ha nem működne, nem használnám.

A 330i valóban kifutó termék, de van jónéhány új Foxconn PC, amik abban különböznek, hogy erősebb CPU és különféle video chip van bennük, illetve már elfogadják a DD3 RAM-ot is. Szerencsére az árak sem emelkedtek. Épp e héten üzemeltem be egy Foxconn 535-re épülő rendszert, tökéletesen megy rajta minden.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Nagyon köszönöm megkereslek privátban

Ha jól sejtem Linux fut rajta. VAan nálunk belőle tudok adni kipróbálni.

"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4281

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Sziasztok

Van valakinek tapasztalata IXtreamer lejátszóval kapcsolatban? Elsősorban a mappakezelésére vagyok kíváncsi. Hogyan működik a tárolt tartalom előhívása? Úgy kell elképzelni mintha egy saját oprednszer futna rajta?
Peger

Ha jól sejtem Linux fut rajta. VAan nálunk belőle tudok adni kipróbálni.

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Peger »

Sziasztok

Van valakinek tapasztalata IXtreamer lejátszóval kapcsolatban? Elsősorban a mappakezelésére vagyok kíváncsi. Hogyan működik a tárolt tartalom előhívása? Úgy kell elképzelni mintha egy saját oprednszer futna rajta?
Peger
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nekem nincs ssd -em, de ha valaki kíváncsi, próbálja ki. Esetleg ramdisken egy VMware alatt futtatott win még érdekesebb lehet, ott ugyanis felgyorsulnak az események...

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

És SSD esetén?

Gondolom ennek az egész ramdisknek azért lehet létjogosultsága, mert gyors és mert nem mozgó alkatrészes a háttér (bár azért a windows még ekkor is ott fut a háttérben).

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Foobar "full file buffering" beállítása esetén (portable Foobar, ramdisc-en) is van létjogosultsága a zene-fájl ramdisc-be másolásának? Hiszen annak pont az a lényege, hogy eleve betölti a memóriába az egész számot.
Tudom, ki kell próbálni, fogom is, csak most eszembe jutott.

Igen, de ne kérdezzétek miért, mert nem tudom, akad errefelé egy computerguru??

Dorian
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 899

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Foobar "full file buffering" beállítása esetén (portable Foobar, ramdisc-en) is van létjogosultsága a zene-fájl ramdisc-be másolásának? Hiszen annak pont az a lényege, hogy eleve betölti a memóriába az egész számot.
Tudom, ki kell próbálni, fogom is, csak most eszembe jutott.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás

Jók az újabb Foxconn netboxok is!

Ha valaki szeretné meghallani, mit lehet kihozni a számítógépes zenehallgatásból az Ablakok alatt, próbálja ki a következőket:
1. Telepítsen egy Ramdisk programot (van ingyenes, meg kvázifizetős), készítsen vele egy 500MB-1GB partíciót.
2. Telepítse erre a partícióra valamelyik nem régi Foobar2000 portable verzióját, persze a szükséges kiegészítő komponensekkel (pl. monkey, ks) együtt.
3. A lejátszani kívánt nótákat másolja át a Ramdisk partícióra. Meghallgatás után ki kell törölni, hogy legyen hely a következő albumoknak.
4. Csatlakoztasson egy minőségi dac-ot (most konkrétan nem ajánlok/x/) a számítógéphez akár usb, akár spdif(coax) módon.
5. Jöhet a zeneélvezet!
(Ha nincs elég ramunk a gépben, akkor hallgassuk meg valaki másnál, és aztán vegyünk egy 1Gb-osat egy szép virágcsokor áráért )

Ellenpróbaként a Foobar playlistbe be lehet húzni ugyanazt a számot a merevlemezről és a ramdiskről is, és könnyen össze lehet hasonlítani. Mindegy, hogy nótakönyv, vagy stelázsi méretű.

Sejtem, hogy nem sokan fogják használni, mert "kényelmetlen", nem fér bele elég album, "macerás", "nekem úgy is jó, ha langyos a sör" -nos azok is egyszer kipróbálhatják, vagy engedjék el a fülük mellett. Alaplapi hangkártya meg empéhárom/192 használata esetén abszolút szükségtelen.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”