Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

oalex
Isten Hozott! :)
Értékelés: -7

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: oalex »

Sziasztok!

Erősítő vásárlás előtt álok és kérnék kis segítséget. Hallgatok Jazz és Soul-t (pld. Sade) is, de leginkább Rap és R&B-t.

Ami adott egy DacMagic (PC-ről mennének a flac-ok). Jó kábelek is megvan (van den hul). Plusz most egy Tannoy Mercury V1 is beköszöntött (ez a F1/F2 sorozat utódja, nem biztos, hogy sokat jelent, de jelenleg 5 csillagos a what hi-fi-n ebben az ár kategóriában, azaz 60e ft. alattik közt).
Ami még fontos infó (a polcos hangfalakra is magyarázat), hogy nagyon kis szobában lenne (mondhatni az otthoni irodám). Az egész 2x4m és az íróasztal (ami a 2m oldalnak van támasztva) felett lenne fali konzollal a hangfal. Értelem szerűen max 1.8m egymástól.

A lényeg, hogy párnapja rohangálok boltról boltra, hogy meg hallgassam a különféle erősítőket, de úgy mindenhol csak "szép" zene CD-vel rendelkeznek. Ma végre eszembe jutott, hogy írnom kéne egy Rep-eset is, hogy azzal próbáljam, mert a többinél nem számít úgy a mély. Ezért most kezdhetem az egészet előröl. Erre ma jöttem rá mikor a hangfalakat valakinél Rotel Ra-04 kipróbáltam a Vocalok nagyon szépen szóltak, de ahogy beraktam egy rap-et nagyon csalódtam. Persze nem vártam hú-de reflexes mély basszust, de nagyon hiányzót belőle úgy általában.

Később megnyugtattam magam, hogy nem a hangszóró volt feltétlen a hunyó, hanem, hogy a nagyon sok erősítő arra a vocal/classic műfajra van eleve kiélezve. Ez pedig nekem másodlagos lenne.

Ezért kénem a ti segítségeteket, hogy ebben a kategóriában milyen márkának melyik típusának van jó mélye. Tudom, hogy van egy határ amit elvárhatók polcos hangfalaktó. Valamint nagyon el akarom kerülni a mély sugárzót. Amúgy is halkan fogom hallgatni és nagyon kicsi a szoba, úgy hogy nem kell annyi levegőt mozgatni és bútor sincs nagyon.

Természetesen a következő fontos infó a keret. Én a maximumot szeretném kihozni a szerény összegből ami 40-80e között lenne, ezért igazából szinte kizárólag használt cuccokban gondolkodom.

Kedves ismerős pld javasolta, hogy keresek egy Marantz PM7200 ami régi de nagyon jól sikerült és kivételesen jó a mélye. Úgy látom ezeket, ha elő fordulnak ritkán akkor 65e körül vannak, ami nekem jó át a fenti keret szerint.

Hasonló javaslatokat várnék. Mit keresek. (A Rotel ügye leírta magát nálam erre a zenére).

Tudom, hogy nem egy A osztályú hangfal, sőt közel sem, de ezen az áron ez volt a legjobb amit halottam. Ha minden kötél szakad (kiderül, hogy a hangfal is gátol) és meg lesz a tuti erősítő, akkor lehet lecserélem kis veszteséggel és gyűjtök még hozzá 40e és veszek mondjuk egy használt Quad11L2 amit ha jó láttam 80e ért van eladó (nem biztos, hogy jó a célomnak, de példa ként említettem).

Továbbá, sejtem, hogy itt sokan nem hallgatnak ilyen "feka" zenét, úgy hogy azzal kibővíteném, hogy a leglényegibb elem (és pont ez hiányzott) az a basszus gitár. Azon a legmélyebb húrokat pengve, relatív sűrűn, de mégis kiengedni, hogy be búgjon. Olyan nyújtott mélyek "Tűűűűűűm, tűűűűűűm". Szóval nem az tuc-tuc (rave, house, stb.) zene, aminek nagyon rövid mélyei vannak.

Ha nagyon bénán írtam körül a mélyeket, akkor kiváló példa: Dr. Dre - "Forgot About Dre" című száma, de a Warren G - "Regulate" című száma is kiváló példa. Ha van rá lehetőséget akkor kérlek hallgassatok bele ezekbe (torrent/stb.).

Természetesen nem várok csodákat ilyen összegért:)

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét.
Örök hálám üldözni fog minden javaslat tevőt.

hgabi00
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: hgabi00 »

Pioneer A-7 -et ismeri valaki?
Ideiglenesen (kb. nyár közepéig) erre 'kell', majd kötnöm a Sound Art w2-ket.
A pio-ról nem nagyon hallgattam még hangfalakat, és a w2 is a hét vége fele fog hozzám érni, szóval nem tudom még, hogy mire számítsak.

(Igen, első hangfal, de legalább van fejhallgatós 'előképzettségem'. )

Hivox Alces3 ->Mytek stereo192 dsd DAC -> AnalogTwoXLR -> CEC HD53n ->

, Stax SR5 Gold, Senn HD650, Shure srh440,a.k.a.:bigmasterg

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

MKII

Vendég

Sztereó erősitők

Üdv!

Pre out az első verzión is található, viszont nincs rajta "GROUND", valamint 3 lába van. (Nekem is ilyenem volt.)
Az MkII-esen tényleg van egy kis "MkII" matrica és "GROUND" aljzat hátul.

Írtam nekik.

Egy nap alatt válaszoltak! Hát igen! Ilyen egy komoly cég!!!
Leírom, hátha mást is érdekel:

"Serial numbers that start with 65 are MK2.
If you want to be sure, the board looks as the attached picture.
On MK1 the big capacitors are not in the middle of the board."

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Nem tudom, láttam-e már ennél szebb hifis tárgyat:

Azt hiszem, ez a szerelem. (Plátói; az árában inkább egy Unitit vennék.)

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TFG »

Van valami más módszer esetleg megállapítani a verziót?

Zavaros!

A helyedben a gyári szám közlésével együtt kérném a gyártó segítségét (info@primare.net).
Nekem anno 1-2 napon belül válaszoltak egy gyártási dátum kapcsán.

Vendég

Sztereó erősitők

Üdv!

Pre out az első verzión is található, viszont nincs rajta "GROUND", valamint 3 lába van. (Nekem is ilyenem volt.)

Köszi!
Ilyen képeket találtam:
http://hifi4sale.fullboards.com/t1555-p ... d-amp-used

http://www.myav.com.tw/market/showthrea ... did=391920

http://listeninn.com/work/Website/Used- ... 20-mk2.htm

Egyiken sincsen GROUND, csak matrica.
Az én erősítőmön nincs.
De a gyárilag hozzáadott használati útmutatóban is van GROUND.
Továbbra sem világos.

Van valami más módszer esetleg megállapítani a verziót?

TFG
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 91

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: TFG »

Primare erősítővel kapcsolatban lenne kérdésem. Most hirdetnek egyet, de nem akartam szétoffolni a hirdetést.

Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség az MK1 és MK2 verzió között?
Megpróbáltam utánaolvasni, de nem értem pontosan.
Azt írták, ha 3 lábú és van PRE OUT akkor MK2. Általában van egy kis papír a hátulján MKII felirattal.

A mostani hirdetésben az erősítő hátulján van GROUND aljzat és négy lába van. Amit a neten láttam, azokon vagy van, vagy nincs GROUND és három lábúak.

Gyári szám alapján a netes MK2 6501-...-tal kezdődik.

Nálam van most egy Primare. Három lábú, nincs GROUND aljzat, nincs MKII felirat, de a gyári szám 6501-...

Szerintetek MKI, vagy MKII???

Üdv!

Vendég

Sztereó erősitők

Primare erősítővel kapcsolatban lenne kérdésem. Most hirdetnek egyet, de nem akartam szétoffolni a hirdetést.

Valaki meg tudja mondani, hogy mi a különbség az MK1 és MK2 verzió között?
Megpróbáltam utánaolvasni, de nem értem pontosan.
Azt írták, ha 3 lábú és van PRE OUT akkor MK2. Általában van egy kis papír a hátulján MKII felirattal.

A mostani hirdetésben az erősítő hátulján van GROUND aljzat és négy lába van. Amit a neten láttam, azokon vagy van, vagy nincs GROUND és három lábúak.

Gyári szám alapján a netes MK2 6501-...-tal kezdődik.

Nálam van most egy Primare. Három lábú, nincs GROUND aljzat, nincs MKII felirat, de a gyári szám 6501-...

Szerintetek MKI, vagy MKII???

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Vettem egy Pioneer a6 erősítőt.Nagyon jó teret kaptam vele.
A Soundmániánál volt rá módom összehasonlítani egy musical
fidelity m6-al.Hát igen egyforma produkció volt.Most viszont
láttam hogy az elvileg 800 ezres erősítő 300 alatt cserélt gazdát.
ez picit fura.

Mennyiért sikerült venned az A6-ost?
Szerezd meg hozzá a cd játékost is! Lesz majd meglepi!

Egyébként nekem is volt és nagyon szerettem a hangját és amilyen módon közelítette meg a zenét!
A hangszerek élethűsége és finomsága nagyon jó (jóval drágább erősítők esetében sem hallottam ilyet), egy gyenge pontja volt az én rendszeremben... kissé zárt színpad volt (de nem volt annyira vészes).
Aztán jött a H/K HK3490-es... ami nem tud úgy zenélni... de vannak neki is jó tulajdonságai.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Úgy néz ki, egyelőre sikerül beszereznem a Tannoy hangszórók mellé egy Marantz PM6010OSE KI Signature erősítőt, és ha már a Marantz lett, akkor egy hasonló CD63-ast is kerítenék mellé.

Mivel jelenleg az eredeti angol dugaszos kábel van rajta, a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e az erősítőn tápkábelt cserélni? Ha igen, tudtok valakit, aki Budapesten vagy környékén meg tudná ezt tenni?

Köszi,
klitli

Pont akartam írni hogy ha lehet és ugyis van keret erősítőre és Marantz volt hirdetve PM16 ami igen igen jó darab és nem csak erős nagy szép hanem zenél is.De már mindegy.Az prémium kategoriás darab 20kg és jobb hangu mint a pm17mkII és erősebb is de most már mindegy.

Vendég

Sztereó erősitők

Vettem egy Pioneer a6 erősítőt.Nagyon jó teret kaptam vele.
A Soundmániánál volt rá módom összehasonlítani egy musical
fidelity m6-al.Hát igen egyforma produkció volt.Most viszont
láttam hogy az elvileg 800 ezres erősítő 300 alatt cserélt gazdát.
ez picit fura.

dotn72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 60

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: dotn72 »

Az XTZ-t meg a Bartimexben lehet meghallgatni. Egy rövid próba erejéig volt hozzá szerencsém, 20 perc alapján annyit tudok róla mondani, hogy azonos láncban _sokkal_ jobb volt, mint a Pioneer PDX-Z9. A Z9-ért mentem, nagy csalódás volt.

Ahogy utana neztem eleg jo teszteket,es kritikat kapot. Meghat a gyarto is a high end hangfaljukkal az XTZ Divine 100.49 demozgassak vilagszerte. Mar csak ebbol kiindulva erdekesse teszi:)))) Allitolag magasabb kategoriaju erositoket maga moge utasit. Mondjuk ezt is kinaban rakjak ossze azert a kedvezo ar, amiert aruljak vilagszerte. A gyarto elmondasa szerint ha maga a tervezo ceg rakna ossze akor bizony sokkal dragabban jonne ki. Igy sporolnak:))) Ez ertheto egy fiatal Sved ceg igy akar betorni a piacra.

A hifi piacban volt mar teszt rola?

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Doky »

Köszi a tippeket, figyelni fogom őket, bár sajnos most nem igazán van belőlük a piacon az Alto-t leszámítva, de annak meg a formavilága valahogy nagyon nem találkozik az én ízlésemmel.
Esetleg van tapasztalatotok a Denon PMA 500AE -vel, Korsun KS-99 -cel?
Továbbá a szememet szúrja még a NAD "menőmanója", a 3020-as, ami ugyan elég koros, de láttam én már olyat, hogy a régi bestbuy később is megállja a helyét. Vagy jelen esetben ez már nem áll fenn?

A PMA50AE nem rossz készülék... sőt szerintem az árához (használtan) kifejezetten jó, de lágy/puha hangú készülék!
Én szerettem és meglepően nagy erő volt a kis vasban!
De nekem lágy volt az előadásmódja... ezért váltottam a mostani vasamra... ami marad is egy jó darabig!

Amit még érdemes megfülelni az a PMA 320, 320A!
És ha valamilyen csoda módon találnál Pioneer SX 777-est (ne tántorítson el a kora és a kivitele, nagyon zenei készülék!!!)!!!
MenőManó nekem nem a szívem csücske...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Úgy néz ki, egyelőre sikerül beszereznem a Tannoy hangszórók mellé egy Marantz PM6010OSE KI Signature erősítőt, és ha már a Marantz lett, akkor egy hasonló CD63-ast is kerítenék mellé.

Mivel jelenleg az eredeti angol dugaszos kábel van rajta, a kérdésem az lenne, hogy érdemes-e az erősítőn tápkábelt cserélni? Ha igen, tudtok valakit, aki Budapesten vagy környékén meg tudná ezt tenni?

Köszi,
klitli

próbáld ki. ha hallasz különbséget, akkor érdemes.

klitli
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: klitli »

Sziasztok!

Köszi,
klitli

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Köszi a tippeket, figyelni fogom őket, bár sajnos most nem igazán van belőlük a piacon az Alto-t leszámítva, de annak meg a formavilága valahogy nagyon nem találkozik az én ízlésemmel.
Továbbá a szememet szúrja még a NAD "menőmanója", a 3020-as, ami ugyan elég koros, de láttam én már olyat, hogy a régi bestbuy később is megállja a helyét. Vagy jelen esetben ez már nem áll fenn?

Az Altóhoz a többi igen kevés. Külsőre, hát igen szokni kell, merész, de nem nézni kell, hanem inkább hallgatni.
De ha a konzervatív külsőhöz ragaszkodsz, akkor már a Pioneer A400-t sem felejteném ki a sorból, és még van Phono bemenete is.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

zohan
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zohan »

A hifimagazin kb 30 éve dicsérte a Nad 3020 -as phono előfokát.

Ez "nagy szó" volt akkor, mert lehetett kapni kb 5-6 tipusú erősítőt.

Magyarul: felejtsd el!

Gabor970
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Gabor970 »

Ha hinni lehet a Hifi Magazin egykori tesztjének, akkor a Denon PMA 320-as jobb, mint a "menő-manó"
Teljesítményben, tudásban biztosan felette áll. PMA-320 szinte mindig van eladó. Sztem most is van a vaterán. Én inkább azt választanám a NAD helyett. írtad az LP-t, nem gondolkodsz a Luxman L-410-en, amit Hévízen hirdetnek? Jó darabok azok, néztem E-bayen, nagyon húzós árakon mennek el, mondhatni nálunk olcsó.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Keresd meg Barcza Lacit, z.é.t, egy-két hét alatt szokot tudni szerezni.
Az Evergreen ár/érték aránya kiváló.

mosquito
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mosquito »

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Sziasztok!

Erősítő vásárlás előtt állok, és van pár opció, de nem tudok egyelőre dönteni.
Elsősorban az olcsóbb árfekvésű erősítők érdekelnek, tehát ilyen 20-50k használtan fér bele a keretbe. Nagy valószínűséggel egy pár hivox tuningos Sound Art W2 -t fog hajtani a jövőbeli, de még az sem kizárt, hogy valami hasonló árfekvésű monitort. Zenei stílus elsősrban komolyzene és opera, CD-ről és LP-ről.

Mit ajánlanátok a jelenlegi felhozatalból, valamint mit keressek, ami kielégítheti az igényeimet? (nem feltétlenül kell a legjobb hangú, inkább amolyan bestbuy lenne a legjobb)

Köszi előre is,
Mosqu!to

musical fidelity ax1 vagy evergreen, szintén hivox.
Én soundart L2-t hajtottam vele. az lényegében ugyanaz a doboz.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: toti71 »

A hangsugárzókat nem ismerem, de ÉN ezekhez a zenékhez Audió Innovations Alto-t választanék, még úgy is, hogy nincs phono bemenete. LP-hez kis Cambridge Audio korrektort vennék, ha nem szeretnék sokat költeni rá.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

mosquito
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: mosquito »

Sziasztok!

Erősítő vásárlás előtt állok, és van pár opció, de nem tudok egyelőre dönteni.
Elsősorban az olcsóbb árfekvésű erősítők érdekelnek, tehát ilyen 20-50k használtan fér bele a keretbe. Nagy valószínűséggel egy pár hivox tuningos Sound Art W2 -t fog hajtani a jövőbeli, de még az sem kizárt, hogy valami hasonló árfekvésű monitort. Zenei stílus elsősrban komolyzene és opera, CD-ről és LP-ről.

Mit ajánlanátok a jelenlegi felhozatalból, valamint mit keressek, ami kielégítheti az igényeimet? (nem feltétlenül kell a legjobb hangú, inkább amolyan bestbuy lenne a legjobb)

Köszi előre is,
Mosqu!to

Vendég

Sztereó erősitők

"akik azt kedvelik, ha Mozart, Vivaldi, stb is dögösen szól, amúgy a'la klasszikusok rock stílusban"

Ez egyszerűen nem igaz (de minimum egy vaskos általánosítás). Persze, ha valaki bármilyen zenén is a színezett, kellemesen langyos megszólalást részesíti előnyben és a nagyzenekar belépésénél felkeményedő, összenyomott hangkép nem zavarja...
Írom ezt magam is komolyzene rajongóként (is) és nem az első HK erősítő tulajdonosként. Nem hiszem, hogy az árkategóriájában túl sok erősítő tudná azt a finomságot és könnyedséget, ugyanakkor a legvadabb nagyzenekari tuttik olyan stabil, megingás nélküli megjelenítését, amit pl. a HK 6900-as tudott Epos dobozokkal.
Az ajánlott Marantz PM-66SE KI Signature és Marantz CD 63 MK II KI Signature párost volt szerencsém birtokolni, semmivel sem merném jobban ajánlani, mint pl. az említett HK típust.
A HK-n belül is vannak persze gyengébb eresztések (mint minden márkánál), ezért egyetértek Dokival: meg kell hallgatni.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”