Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11103
- Kapcsolat:
Pc alapú audio lejátszás
a kérdés az volt hogy van a értelme valamelyik kábelt cserélni minőségibbre hogy jobb hangzást érjek el?
ha igen mit milyenre?
Elvi fejtegetés helyett javaslom, próbáld ki magad. Szívesen segítek ebben, privátban írd le a cuccot, aztán kitalálunk valamit.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Elég sommás megnyilatkozás, ráadásul így, önmagában nem is állja meg a helyét.
Vannak relatíve és abszolúte olcsó összekötő kábelek, amik sokkal jobbak, mint a mezei gyári tartozékok,(pl. Arzachel) egy jack/rca átalakítóval (Kácsaaudió) csatlakoztatható a hangkártyához, és kis kézügyességgel igen olcsón lehet hangszórókábelt is készíteni cat6/cat7 kábelekből, ami szintén olcsó és sokkal jobb, mint a tartozékként hozzáadott.
A kábelek torzítása, hangminőség rontó hatása más, mint az elektronikáké, és egész más, mint a hangsugárzóké. Igenis a minihifin is meg lehet hallani.
A hálózati szűrőnk hatását régebben egy táskarádión demonstráltuk, mindenki hallotta a különbséget.
Kicsit utána kell menni a dolgoknak, mert maguktól nem oldódnak meg a problémák, sokszor akármennyi pénzzel sem (lásd Béla bátyánk vesszőfutását a hangsugárzó rengetegben:))
Te is csak épp a részleteket hagyod figyelmen kívül...Mi értelme rátukmálni a srácra jobb kábeleket, ha szimplán a fejhallgató kimenetből köti ki a hangot, ami már önmagában sem jó hangzást ad ki alaplapi hangkarival...Mindenképp tudni kellene a részleteket ahelyett, h kábeleket ajánlunk, előtte felmérjük van e értelme, hoz -e akkora , vagy egyáltalán bármiféle javulást....HA a hangkártya audio kimenetét köti ki akkor még talán van is valami értelme, meg ugye minihifiből is van millio féle, ki tudja mi az a rendszer amin ezeket véleményezni kell? Csak a tulajdonos...Ezért kérdeztem rá, h pontosítsa a dolgokat amit mai napig ne tudunk...Tehát jelen esetben Gáborka megjegyzése akár helyénvaló is lehet...
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5266
Pc alapú audio lejátszás
Nincs.
.
Elég sommás megnyilatkozás, ráadásul így, önmagában nem is állja meg a helyét.
Vannak relatíve és abszolúte olcsó összekötő kábelek, amik sokkal jobbak, mint a mezei gyári tartozékok,(pl. Arzachel) egy jack/rca átalakítóval (Kácsaaudió) csatlakoztatható a hangkártyához, és kis kézügyességgel igen olcsón lehet hangszórókábelt is készíteni cat6/cat7 kábelekből, ami szintén olcsó és sokkal jobb, mint a tartozékként hozzáadott.
A kábelek torzítása, hangminőség rontó hatása más, mint az elektronikáké, és egész más, mint a hangsugárzóké. Igenis a minihifin is meg lehet hallani.
A hálózati szűrőnk hatását régebben egy táskarádión demonstráltuk, mindenki hallotta a különbséget.
Kicsit utána kell menni a dolgoknak, mert maguktól nem oldódnak meg a problémák, sokszor akármennyi pénzzel sem (lásd Béla bátyánk vesszőfutását a hangsugárzó rengetegben:))
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
Pc alapú audio lejátszás
Ahhoz hogy jelentős különbség kijöjjön két ház között, nem árt jól leterhelni a gépet. Illetve ha a régi házban csak a táp szellőztette a házat, akkor elsősorban annak a hőmérséklete volt nagyobb, ezt meg nem jelzi ki semmi.
igen, és ez szépen lecsökkenti a táp élettartamát is. A Chieftec házamban ami akkor még fele annyiba került mint most, (http://www.coolshop.hu/product/188/) a tápot meg lehet fordítani, hogy a venti felfelé nézzen. így nem szívja be a táp a proci felől érkező hőt, főleg mivel pont alatta, a procival kb. szemben van egy hátsó kifújó venti. Meg is "hallatszik", a tápom ventije így nem megy soha 800-900rpm fölé(rá lehet dugni az alaplapra ami így mutatja a fordulatszámát). Hely is bőven van, gyakorlatilag oldalsó és hátsó ventik nélkül is teljesen ellennék, de egy 12es hűtő forog hátul félfordulaton, bár akár ki is vehetném.
Ugyanezt a szisztémát használtam a házilag modolt codegen ház esetén is, csak ott 2 darab 8 centis helyet vágtunk a táp alá, 2 darab 8-as venti félfordulaton ismét csak bőven elég volt. Befújó ventire oldalt vagy elöl meg egyszerűen nem volt szükség.
Ha most vennék házat, CoolerMaster CM 690 lenne az áldozat.
Pc alapú audio lejátszás
Ahhoz hogy jelentős különbség kijöjjön két ház között, nem árt jól leterhelni a gépet. Illetve ha a régi házban csak a táp szellőztette a házat, akkor elsősorban annak a hőmérséklete volt nagyobb, ezt meg nem jelzi ki semmi.
De pont ez a baja az ilyen házaknak, hogy össze vissza kering benne a levegő. Célszerű megoldani, hogy egy irányban áramoljon inkább, például elől be, hátul ki (lehetőleg úgy, hogy bent picivel nagyobb nyomás legyen, mint kint).
Pc alapú audio lejátszás
Sokan monják, milyen sokat számít a ház. Na én egyik végletből a másikba mentem. Kicsi, táppal együtt 6e ft-os Codegent lecseréltem CM Stacker 831-re (térfogata sztem simán 3x akkora), és nem vettem észre különösebb hőmérsékletváltozást. Pedig egyik oldala gyakorlatilag egy nagy teaszűrő és 2x 12cm venti van benne. Szóval azóta nem hiszek benne. Nem bánom a cserét, üsse kő - habár drága volt - mert ez a ház kiszolgál engem míg atx létezik, de a kényeztetést csak azért nem bánom, mert az a fő - és egyetlen - pc-m és nem árt, ha van benne sok hely.
Ha eddig gondom volt (zaj ÉS hőmérséklet), a gyári cpu hűtőt lecserélve mindig nagyságrendnyit javult (csökkent) a zaj és a hőmérséklet (pl a p4 prescottomnál - 3ghz - 15 fokot csökkent a cpu hőmérséklet, de a mostani c2duo-n is csökkentett kb 5-10-et ha jól emlékszem).
Linux / MPD -> Hivox usb/spdif converter -> Lupus C MK III -> Musical Fidelity X-A1 -> AS Mini
- adamthebrave
- V.I.P.

- Értékelés: 550
Pc alapú audio lejátszás
teljesen egyetértek.
ritka az igen kimagasló 96-192kHz felvétel.
összehasonlítva a CD 44/16-ot az LP 96/24-ével, ugyanazon felvételekkel, gyakran nyomtam egy azonnal SHIFT+DELETE-et, az LP ripekre.
úgyhogy a rippelő lánc minősége igencsak mérvadó.
Igazatok van. Jó felvételeket e-boltokból lehet venni. pl. HDTRacks.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
Pc alapú audio lejátszás
Kiegészíteném annyival, hogy kerek legyen a 96-192 khz zenék választéka és fellelhetősége: rengeteg gány kókány ún. LP-RIP kategóriájú zenébe volt szerencsém belehallgatni, szürnyű állapotú lemezekről RIAA-val (és eredeti frekimenettel) köszönőviszonyban sem lévő hangminőségű felvételeken. Ilyen szempontból kevés igencsak a fellelhető normális minőségű HD zenei anyag. Most abba nem is mennék bele hogy legális vagy sem.
De szörnyű dolgokat is hallottam már 192 khz-es formátumba rögzítve, a forrás többnyire LP. gyári cd-n meghallgatva szembesültem vele hogy mennyire elcsinált felvételekről van szó.
teljesen egyetértek.
ritka az igen kimagasló 96-192kHz felvétel.
összehasonlítva a CD 44/16-ot az LP 96/24-ével, ugyanazon felvételekkel, gyakran nyomtam egy azonnal SHIFT+DELETE-et, az LP ripekre.
úgyhogy a rippelő lánc minősége igencsak mérvadó.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
tehát kiváncsi lennék hogy kábel cserével lehetne e javítani a hangzáson?
adott egy pc.és egy mini hi-fi.
a hangkártyájából olyan kábel megy a hi-fibe hogy egyik vége jack,másik vége rca bal rca jobb.
(ez egy egyszerü olcsó piaci kábel)
a hangfalak a hifi központi egységével pedig a legolcsóbb piros-fekete vezetékkel vannak összekötve.
a kérdés az volt hogy van a értelme valamelyik kábelt cserélni minőségibbre hogy jobb hangzást érjek el?
ha igen mit milyenre?
Javítani semmi esetre sem, más lehet de jobb nem....Javaslom egy olcsóbb sztereó erősítő vásárlását, ...Meg azt sem tudni miféle hangkártya van a gépedben, vagy miből jön ki a hang? Fejhallgató kimeneteből? Ha igen akkor semmin sem fog változtatni sem a kábel, sem önmagában egy sztereó erősítő sem...
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Nekem? Kinek szól a kérdés és mit illetően?
Persze, hogy neked.
Pc alapú audio lejátszás
optikai kimeneted nincs?
Nekem? Kinek szól a kérdés és mit illetően?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
a hangkártyájából olyan kábel megy a hi-fibe hogy egyik vége jack,másik vége rca bal rca jobb.
a hangfalak a hifi központi egységével pedig a legolcsóbb piros-fekete vezetékkel vannak összekötve.
ha igen mit milyenre?
Nincs.
.
Pc alapú audio lejátszás
ha igen mit milyenre?
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
sziasztok
nekem a "mini hifi" a pc re van csatlakoztatva.
A legolcsóbb kábellel.érdemes valami minőségi kábelt venni a hifi-hangkártya összekötésére?javulna a hang?
vagy inkább azt a kábelt cseréljem ki ami összeköti a hangfalakat a hifi erősitőjével?
Kicsit bővebben mi hogy merre?
Pc alapú audio lejátszás
sziasztok
nekem a "mini hifi" a pc re van csatlakoztatva.
A legolcsóbb kábellel.érdemes valami minőségi kábelt venni a hifi-hangkártya összekötésére?javulna a hang?
vagy inkább azt a kábelt cseréljem ki ami összeköti a hangfalakat a hifi erősitőjével?
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
optikai kimeneted nincs?
Pc alapú audio lejátszás
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget.
Bevallom őszintén, leginkább amiatt aggódtam, hogy a kapott USBn kijövő hangba beleszól majd a tápzaj. Mivel ez nem valószínű, a gép egyéb zaja nem annyira érdekes, pláne, hogy valóban át lehet vinni a nem messze lévő másik szobába, vagy becsavarom 5 réteg rongyszőnyegbe .
Egy 20GB-os vinyó lesz az, ami a legvalószínűbben "uralkodni" fog benne, majdnem minden egyéb periféria USB-n kapcsolódik majd a géphez.
És még egy jó ronda, 15ös katódsugárcsöves monitorom is van "tarcsiban", valahol atyám garázsának a szerelőaknájában. Már csak azért kell izgulni, hogy szép sötétkék legyen a foobar a monitoron.
Mindenkinek mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget, tanácsokat, iránymutatást, valószínűleg naon occsón kijön ez a gép az otthoni alkatrészparkból. Nem túl nagypályás, de cserébe kevés lekifurdalás árán átalakítható hólapáttá/faltörő kossá/virágládává.
És még szépen is szól majd! Mégeccer mindenkinek köszönöm!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Leho ha venni akarsz házat ez egy olcsó és elég jo ház...
http://www.digitaltrend.hu/index.php?ac ... p_id=17300
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Wááá nesze neked kellett ennyit dolgozni
limitált volt a keret. 10k felett voltak azok a házak, melyek teljesítették a feltételeket. a meló meg megvolt 1 óra alatt...
Pc alapú audio lejátszás
Alakul a büdzsé Leho, olvasgatva az 'ötleteket'...
>
Basis, graham, ortofon, ikeda, fidelity research, koetsu, moon, klyne, lamm, m9500, levinson, CEC, lavry, weiss, sansui, nakamichi, furman, analysis plus silver
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
„Audio is filled with dangerous amateurs”
Tim de Paravicini & David Smith
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Én anno egy ratyi pár ezer forintos codegen ház hátulját szabtam át. téglalap alakban kivágtam a majdnem teljes hátulját, felmértem egy másik fémdarabra a hűtés helyeit, a táp helyét stb, és azt tettük vissza.
Az oldalára is vágtunk hűtés helyeket és a végére lett egy majdnem nulla hanggal rendelkező gép.
Wááá nesze neked kellett ennyit dolgozni
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Én anno egy ratyi pár ezer forintos codegen ház hátulját szabtam át. téglalap alakban kivágtam a majdnem teljes hátulját, felmértem egy másik fémdarabra a hűtés helyeit, a táp helyét stb, és azt tettük vissza.
Az oldalára is vágtunk hűtés helyeket és a végére lett egy majdnem nulla hanggal rendelkező gép.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Egyébként ez a PC zenehallgatás sem olyan egyszerű, elég sokat ellehet költeni ha tényleg jó hangot szeretnénk..
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Vagy vedd elő a flexet, és kicsit moddolunk a házon
Egyébként az ötlet nem rossz, én is ezt tettem, és még sokan mások...Van aki saját maga épit PC házat...Tuti meglehet a legvacakabb házat is bütykölni
- -KP-
- V.I.P.

Pc alapú audio lejátszás
Vagy vedd elő a flexet, és kicsit moddolunk a házon