Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Cd játszók
Cd játszók
Az milyen hibára utal, ha egy régebbi Denon CD játszó erősen válogat az eredeti lemezek között? Az írottakat pl. lejátssza...
Hamarosan elhonyál a fej.
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 543
Cd játszók
Az milyen hibára utal, ha egy régebbi Denon CD játszó erősen válogat az eredeti lemezek között? Az írottakat pl. lejátssza...
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Cd játszók
A végállás kapcsoló gondolom oxidos lehetett, nagyon finom polírpapírral megcsiszoltam azóta tökéletesen működik.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Mi volt a hiba?
A végállás kapcsoló gondolom oxidos lehetett, nagyon finom polírpapírral megcsiszoltam azóta tökéletesen működik.
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
Megcsináltam tökéletesen működik!
Mi volt a hiba?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Cd játszók
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy onkyo CD lejátszóm amire az van írva (microprocessor controled mechanism). Mikor kijön a tálca utána egyből vissza is megy, van mikor csak többszöri próbálkozás után marad kint. Esetleg ez a hiba orvosolható, vagy processzor problémás lehel, esetleg végállás kapcsoló? Valaki tudna tanácsot adni? Előre is kösz a segítséget.
Üdv: sopi66
Megcsináltam tökéletesen működik!
HIFI: ERŐSÍTŐ-Cambridge Audio azur 640A V2 , CD-Cambridge Audio azur 640C V2, HANGFAL-Hivi M1, KÁBELEK-Gotham
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
Sziasztok!
Tegnap, egy embernél, egy Arcam Alpha 7-es CD-lejátszót láttam, a műhelyébe kibaszva, egy tákolmány erősítőre és valami gagyi hangfalra rákötve. Sírni tudtam volna. Németországból hozta, gondolom, valami lomizásból származhat.
Cd játszók
Szia!
A Sony lejátszók közül azokat érdemes megvenni amikben Sony KSS-213C pickup van, mert filléres javítási költsége van.
Pont minap lett az egyik ismerősöm CDjátszója eladó Sony CDP-XE500 fekete, van rajta analóg és optikai kimenet!
Műszakilag kitűnő állapotú, külsőleg pedig pár apró karc van rajta, ami nem látható rajta.
Alig használt így még hosszú ideig kiszolgálja még a hallgatóságot.
Amennyiben érdekes úgy össze tudlak kapcsolni a tulajával.
Az ára fix 12EFt
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani CD-lejátszót, ami használtan olyan 5-10k HUF-ba kerül? Ill. mi a véleményetek a hasonló árban lévő Sonykról? Pl. Sony CDP 515
Köszi!
Ja, optikai kimenet fontos lenne!
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Cd játszók
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy onkyo CD lejátszóm amire az van írva (microprocessor controled mechanism). Mikor kijön a tálca utána egyből vissza is megy, van mikor csak többszöri próbálkozás után marad kint. Esetleg ez a hiba orvosolható, vagy processzor problémás lehel, esetleg végállás kapcsoló? Valaki tudna tanácsot adni? Előre is kösz a segítséget.
Üdv: sopi66
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Cd játszók
Köszönöm, ezt a kábelt hol kapom ?
Érdekes 10 éve megvan ez a cd lejátszó és csak most jutott eszembe megnézni mit írnak róla és mit látok:
Giant killer
Mondjuk a hangja mindíg tetszett...
Itt!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
Én is inkább a CD DAC-ját használnám.
- stromfeusz
- V.I.P.
- Értékelés: 57
Cd játszók
Szerintem analóg IC kábelt vegyél (mondjuk Gotham GAC3-at) hozzá és használd a cd DAC-ját!
De egy próbát mindenképpen megérhet!
Köszönöm, ezt a kábelt hol kapom ?
Érdekes 10 éve megvan ez a cd lejátszó és csak most jutott eszembe megnézni mit írnak róla és mit látok:
Giant killer
Mondjuk a hangja mindíg tetszett...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Az erősítő HK AVR 255
A CD játékos JVC XL-Z 232
kábeleket még nem vettem, ezért kérdeztem, hogy melyikkel lenne a jobb szerintetek, mert akkor arra indulok kábel ügyben...
Szerintem analóg IC kábelt vegyél (mondjuk Gotham GAC3-at) hozzá és használd a cd DAC-ját!
De egy próbát mindenképpen megérhet!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- stromfeusz
- V.I.P.
Cd játszók
Látatlanban, én is azt mondom, hogy bízd a CD-lejátszóra a dolgot, kivéve, ha egy csúcskategóriás erősítőd van! Persze, ha a CD-lejátszó is csúcskategóriás, akkor szintén érdemes inkább rá bízni.
Az erősítő HK AVR 255
A CD játékos JVC XL-Z 232
kábeleket még nem vettem, ezért kérdeztem, hogy melyikkel lenne a jobb szerintetek, mert akkor arra indulok kábel ügyben...
- szabo_pitty
- V.I.P.
Cd játszók
Látatlanban, én is azt mondom, hogy bízd a CD-lejátszóra a dolgot, kivéve, ha egy csúcskategóriás erősítőd van! Persze, ha a CD-lejátszó is csúcskategóriás, akkor szintén érdemes inkább rá bízni.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Cd játszók
Sziasztok !
Lehet , hogy Láma kérdés , de hova tenném fel, ha nem egy hozzáértő közönségnek....
Adott egy uj HK erösítő aminek van optikai és természetesen analóg CD bemenete is
Van egy Kb 10 éves JVC CD játékosom mindkét kimenettel. Melyikkel javasoljátok az erősítővel való összekötést?
Vegyek egy jóféle RCA kábelt vagy optikait és bizzam a HK DAC-ra az átalakítást ?
Én első lépésben kipróbálnám mind3 felállást (ha van coaxdigi kijárata is a játékosnak)!
Én látatlanban a cd játékosra bíznám a dolgot... de okozott már meglepetést az én vasam is!
Készülékek típusa?
Milyen kábelek adottak?
- stromfeusz
- V.I.P.
Cd játszók
Sziasztok !
Lehet , hogy Láma kérdés , de hova tenném fel, ha nem egy hozzáértő közönségnek....
Adott egy uj HK erösítő aminek van optikai és természetesen analóg CD bemenete is
Van egy Kb 10 éves JVC CD játékosom mindkét kimenettel. Melyikkel javasoljátok az erősítővel való összekötést?
Vegyek egy jóféle RCA kábelt vagy optikait és bizzam a HK DAC-ra az átalakítást ?
Cd játszók
Ha drága Pio-ba kell, vegyél meg olcsón egy jólműködő pl. PD-101,201, vagy valami hasonlót és rakd át a lézert. Keresel a neten egy dac/transport listát és látod, hogy mit kell venned.
Azt tudom melyikbe mi van, csak az lett volna a kérdés hogy nem e jött ki ez a lézer később más néven.
Cd játszók
Sziasztok!
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok. Pioneer PEA1030 olvasó lézer helyettesíthető valami más Pio-val vagy valami utódja nincs ennek?
Ha drága Pio-ba kell, vegyél meg olcsón egy jólműködő pl. PD-101,201, vagy valami hasonlót és rakd át a lézert. Keresel a neten egy dac/transport listát és látod, hogy mit kell venned.
Zajkeltő eszközök : Arcam Delta 290/Denon AVR-1907, Celestion DITTON3/ Denon DCD-980/Rotel RCD-930AX/LG BP-325/ DUAL CS505-3/SUPEX SM100E mk3/HFM I phono, Infocus IN72.
Cd játszók
Sziasztok!
Újabb kérdéssel fordulok hozzátok. Pioneer PEA1030 olvasó lézer helyettesíthető valami más Pio-val vagy valami utódja nincs ennek?
Cd játszók
Köszi az infókat
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2695
Cd játszók
Hali !
Vlkinek saját tapasztalata az új Audiolab 8200 CD-vel?..hogy a neten mi található,az megvan..
http://news.ecoustics.com/bbs/messages/ ... 44532.html
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Cd játszók
Ebben a lejátszóban a VAM 1201 van, ez ugye nem helyettesíthető CDM 12.1-el? Lehet ez egy nagy hülyeség volt, de inkább megkérdezem. Még az érdekelne, hogy létezik olyan, hogy a gyári mechanikát lehet helyettesíteni másikkal? Itt most arra gondolok, hogy pl. egy Philips lejátszóba egy másik Philips mechanikát és lézer illesztek. Ez így működhet?
Egy DIY fórumon ezt találtam:
"The VAM1201 is a direct replacement for the old CDM12.1 The CDM-12.1 is no longer manufactured. BTW alot of the different VAM units (if not all???) share the same transport parts but have different laser units.
Hope this helps your search." (http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... -10-a.html)
Vagyis hogy a CDM 12.1-et már nem gyártják, de a VAM1201 ennek a helyettesítése, és hogy a VAM mechanikák többsége (ha nem mind) csak a lézeregységben tér el egymástól. Nem tudom az infót verifikálni, de hátha van olyan csavarhúzós ember, aki megerősíti, vagy megcáfolja majd az itt olvasottakat.
Cd játszók
Ebben a lejátszóban a VAM 1201 van, ez ugye nem helyettesíthető CDM 12.1-el? Lehet ez egy nagy hülyeség volt, de inkább megkérdezem. Még az érdekelne, hogy létezik olyan, hogy a gyári mechanikát lehet helyettesíteni másikkal? Itt most arra gondolok, hogy pl. egy Philips lejátszóba egy másik Philips mechanikát és lézer illesztek. Ez így működhet?
Cd játszók
Itt majd' mindent megtalálsz:
http://www.marantzphilips.nl/the_comple ... er_list/#P
Köszi a segítséget!