Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
DAC-olás
Helló! Nekem van egy ilyen Lampucera DAC-om. Pár fórum (diyaudio, art of sound stb. legkedveltebb topikjai közé tartozik a felturbózása. Ár/érték arányában verhetetlen a hangja, persze némi kis segítséggel. Meghallgathatod nálam mit tud.
Köszi a segítséget. Már csak egy kérdés: merre vagy?
DAC-olás
Helló! Nekem van egy ilyen Lampucera DAC-om. Pár fórum (diyaudio, art of sound stb. legkedveltebb topikjai közé tartozik a felturbózása. Ár/érték arányában verhetetlen a hangja, persze némi kis segítséggel. Meghallgathatod nálam mit tud.
Lassan felszámolom az analóg részét a rendszeremnek, mert sose leszek vele elégedett, és az 30 lemezemért nem akarok csillagászati összegeket elkölteni egy tisztességes lemezjátszóra. De bennem a hifibug, hogy de jó lenne egy DAC, ami feldobná a digit részleget. Sokat nem akarok rá költeni, és nézegettem mindenféle megoldást, mígnem a lampizátoros Mekkmester oldalán rá nem bukkantam erre. Be kellene rakni még dobozba, de nem egy ökör ára. Ránézésre tudna valaki spekulálni a hangjáról?
Futóművek: Shigaraki clone (SPDIF), Turbonero (tunning amanero, USB) DAC: DIY TPA OPUS (WM8741 chip - mandro kimenőtrafóval), Coincident Extreme IC, DP 300B monoblokkok, ProAc R2.5 clone
- morfologus
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
DAC-olás
Jah, most látom te már rátaláltál..
Én még Ezt is néztem
Egyik sem tűnik rossznak, head-fis vélemények alapján nekem a Musiland és az Audinst a legszimpatikusabb.
DAC-olás
Lentebb erről értekeztünk, de máshol is dicsérték:
Audinst
Jah, most látom te már rátaláltál..
Én még Ezt is néztem
DAC-olás
Természetesen nem gond, ha nem sokkal drágább.
Lentebb erről értekeztünk, de máshol is dicsérték:
Audinst
- morfologus
DAC-olás
Erősítő+DAC combo nem játszik??
Természetesen nem gond, ha nem sokkal drágább.
DAC-olás
Üdv,
150$ körül keresném a lehető legjobb DAC-t egy K242HD-hez. Fejhallgató kimenet nem szükséges, de nem is árt.
Ezeket nézegettem: AMB Gamma-1 Lite, Musiland SVDAC05, Audinst Mx1, esetleg más ötlet?
Erősítő+DAC combo nem játszik??
- morfologus
DAC-olás
Üdv,
150$ körül keresném a lehető legjobb DAC-t egy K242HD-hez. Fejhallgató kimenet nem szükséges, de nem is árt.
Ezeket nézegettem: AMB Gamma-1 Lite, Musiland SVDAC05, Audinst Mx1, esetleg más ötlet?
DAC-olás
egy régi crystal chipes hivox dachoz hozzá tudsz jutni 30k körül (már ha van éppen eladó).
annyit bőőőőven megér...!
Kösz a tippet!
Hát, azért van némi különbség 90 és 1500 USD között:-(
Hogy az "analóg világból érkeznék", az azért túlzás, de szeretem azt, ahogyan szólnak. Az anyagi lehetőségek pedig tényleg korlátozottak, így megfizethető megoldás érdekel. Lehet, hogy nincs ilyen. Mondjuk használt CA DAC Magic árának magasságában. A kérdés, van-e alternatíva egyáltalán? Itt a fórumon sem sűrűn forognak jó árú DAC-ok, és általában mire rászánnám magam, elviszik.
egy régi crystal chipes hivox dachoz hozzá tudsz jutni 30k körül (már ha van éppen eladó).
DAC-olás
Hogy az "analóg világból érkeznék", az azért túlzás, de szeretem azt, ahogyan szólnak. Az anyagi lehetőségek pedig tényleg korlátozottak, így megfizethető megoldás érdekel. Lehet, hogy nincs ilyen. Mondjuk használt CA DAC Magic árának magasságában. A kérdés, van-e alternatíva egyáltalán? Itt a fórumon sem sűrűn forognak jó árú DAC-ok, és általában mire rászánnám magam, elviszik.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
DAC-olás
Ha az analógból érkezel a digitális világba, akkor egész biztos nem jó választás.
Az analóghoz közelálló hangzás a dac-oknál ritkán úszható meg olcsón.
Hacsak... (x)
Amúgy ezt ajánlom a nagyvilágból:
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5155
DAC-olás
Lassan felszámolom az analóg részét a rendszeremnek, mert sose leszek vele elégedett, és az 30 lemezemért nem akarok csillagászati összegeket elkölteni egy tisztességes lemezjátszóra. De bennem a hifibug, hogy de jó lenne egy DAC, ami feldobná a digit részleget. Sokat nem akarok rá költeni, és nézegettem mindenféle megoldást, mígnem a lampizátoros Mekkmester oldalán rá nem bukkantam erre. Be kellene rakni még dobozba, de nem egy ökör ára. Ránézésre tudna valaki spekulálni a hangjáról?
Ha az analógból érkezel a digitális világba, akkor egész biztos nem jó választás.
Az analóghoz közelálló hangzás a dac-oknál ritkán úszható meg olcsón.
Hacsak... (x)
Amúgy ezt ajánlom a nagyvilágból:
DAC-olás
DAC-olás
Nem tűnik rossznak a belvilága. Mondjuk nem tudom, hogy milyen felbontású zenéket támogat, félek, hogy csak 48 kHz-ig bírja.
Tenor chip van benne ha valós a kép akkor 24/96-ot is tudja (TE7022L)
DAC-olás
Nem tűnik rossznak a belvilága. Mondjuk nem tudom, hogy milyen felbontású zenéket támogat, félek, hogy csak 48 kHz-ig bírja.
DAC-olás
Sziasztok!
AKG K272-höz keresek jófajta DAC-ot mely erősítő nélkül meg is tudja hajtani.
Ezt szemeltem ki:
Audinst HUD-mx1
Elég részletesen bemutatja a belvilágát, de ezekhez az opamp-okhoz nem igazán értek. Esetleg vélemény??
DAC-olás
Ezt meg tudjuk csinálni, ha ennyi bemenetre van szükséged.
Köszi, megfontolom.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5155
DAC-olás
Az lenne a gondom, hogy nem találok olyan dacot, ami megfelelne nekem.
Kéne 2 optikai bemenet, meg 2 koax. És jó lenne 60e Ft alatt. És kéne minimum 24/96kHzes mintavétel.
Létezik ilyesmi?
Ezt meg tudjuk csinálni, ha ennyi bemenetre van szükséged.
DAC-olás
Az lenne a gondom, hogy nem találok olyan dacot, ami megfelelne nekem.
Kéne 2 optikai bemenet, meg 2 koax. És jó lenne 60e Ft alatt. És kéne minimum 24/96kHzes mintavétel.
Létezik ilyesmi?
DAC-olás
Szerintem nem lenne halható különbség.
DAC-olás
Felrakom ide is:
Gondolkodom ,hogy vennék egy olcsóbb Dac-ot:
Pc+ Yamaha RXV457 és WH Diamond 9.5 "rendszerben" ténylegesen hallható különbség lenne ha egy olcsóbb Dac-ot használnék?
Mp3-at hallgatok.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
DAC-olás
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!
Mentek privik!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
DAC-olás
Kalminak asszem ILYEN van/volt, annyira nem rossz, mint amennyire olcsó - ha nem "audiofilkedni" akarsz...
Nekem is ilyen Behringer-em van. Igaz én csak az optikai kijáratát használom de elvagyok vele.
DOky!
A HK-n van optikai bemeneted. Oda nem mehet, vagy már foglalt?
Üdv
UPSakku.hu