Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Sziasztok !
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szert tettem egy régebbi Pioneer A450 R tip. erősítőre, melynek vacakol a bemenetválasztója. Ez annyit tesz, hogy egy kicsit bíbelődni kell a váltáskor és bizonyos bemeneteknél csak az egyik csatorna szólal meg.
Egy jó darabig használaton kívül volt, lehet, hogy csak valami kontakt hiba ?
Előre is köszönöm a segítséget
Kontakt hiba lesz.
Ha nem akarod szétszedni, akkor kösd át a készülékeidet olyan bemenetre, ahol nincs ilyen hiba.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Véleményeteket kérném. Szeretnék házimozi erősitőről sztereóra váltani. Jelenleg Harman Kardon AVR 132-vel sztereózok, a forrás számitógép (minimum flac) digitálisan, HiVi Swans D3.2 BF dobozokkal.
Mi a véleményetek, mire számithatok ha ugyanezzel a forrással egy jobb sztereó erősitőre váltok, és analógban menne?
Szia!
Az AVR-132, egy belépőszintű hm erősítő, így, ha egy komolyabb sztereó erősítőre váltasz, mindenképpen kifinomultabb hangzást fogsz kapni. Sőt, ha az AVR-132-vel megegyező kategóriájú, sztereó erősítőt veszel, akkor is. A javulás mértéke, véleményem szerint, erősen függ az általad hallgatott zenétől is. Komolyzenén, dzsesszen nagyobb lesz a javulás, könnyebb műfajokon (diundisu) kisebb.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Véleményeteket kérném. Szeretnék házimozi erősitőről sztereóra váltani. Jelenleg Harman Kardon AVR 132-vel sztereózok, a forrás számitógép (minimum flac) digitálisan, HiVi Swans D3.2 BF dobozokkal.
Mi a véleményetek, mire számithatok ha ugyanezzel a forrással egy jobb sztereó erősitőre váltok, és analógban menne?
Heed Obelisk
Heed Dactilus+
Chario Constellation Delphinus
DIY állvány + gránit; Naim NACA5 hangfalkábel; Valhalla CuIII+ tápkábel; Van den Hul "The Combination" ic;
"Szarok a bíróságra!" - Clint Eastwood
Sztereó erősitők
Sziasztok !
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szert tettem egy régebbi Pioneer A450 R tip. erősítőre, melynek vacakol a bemenetválasztója. Ez annyit tesz, hogy egy kicsit bíbelődni kell a váltáskor és bizonyos bemeneteknél csak az egyik csatorna szólal meg.
Egy jó darabig használaton kívül volt, lehet, hogy csak valami kontakt hiba ?
Előre is köszönöm a segítséget
Sztereó erősitők
Ühhüm, köszi szépen.
Sztereó erősitők
Egykis magyarázatot vagy segítséget szeretnék kérni.
Valaki elmagyarázná nekem, hogy működik néhány dolog.
Hangerőszabályzás például, a legtöbb sztereó erősítőnél egy sztereó potméterrel van megoldva ha jól gondolom...rendben.
De például házimozi erősítőben vagy rádiós erősítőkben már nem.
Melyik a jobb, és hogy működik a rádióerősítőkben alkalmazott, megoldás.
Este amikor kissebb hangerőn szeretném hallgatni a tv-t, dvd-t rádió-t, kicsit szenvedés egy motoros hangerőszabályzot sztereó erősítőnél beállítani a kívánt hangerőt távval.
Házimozierősítőnél nincs ilyen gond.
Tudom, használjam akkor azt
Nem többszázezres dolgokról van szó, de ha lenne valami elfogadható hangú sztereó erőlködő ami tudja mindezt akkor lecserélném.
Köszönöm
A hagyományos megoldás egy potméter, azaz fokozat nélkül változtatható ellenállás.
Az újabb az elektronikus hangerőszabályzáshoz használt enkóder ami csak olyan jelet ad, hogy emelni vagy csökkenteni kell a szabályozott fizikai mennyiséget. Gyakorlatilag olyan, mintha egy fel vagy egy le gombot nyomkodnál, csak éppen kényelmesebb és jobban hasonlít a megszokott forgópotméter működéséhez. Az újabb sztereó erősítők is enkódert használnak már, szerintem a potméter az elmúlt évtizedben már eléggé kikopott. Nézz szét a Cambridge Audio vagy a harman/kardon újabb sztereó erősítői között.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
Sztereó erősitők
Egykis magyarázatot vagy segítséget szeretnék kérni.
Valaki elmagyarázná nekem, hogy működik néhány dolog.
Hangerőszabályzás például, a legtöbb sztereó erősítőnél egy sztereó potméterrel van megoldva ha jól gondolom...rendben.
De például házimozi erősítőben vagy rádiós erősítőkben már nem.
Melyik a jobb, és hogy működik a rádióerősítőkben alkalmazott, megoldás.
Este amikor kissebb hangerőn szeretném hallgatni a tv-t, dvd-t rádió-t, kicsit szenvedés egy motoros hangerőszabályzot sztereó erősítőnél beállítani a kívánt hangerőt távval.
Házimozierősítőnél nincs ilyen gond.
Tudom, használjam akkor azt
Nem többszázezres dolgokról van szó, de ha lenne valami elfogadható hangú sztereó erőlködő ami tudja mindezt akkor lecserélném.
Köszönöm
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11021
- Kapcsolat:
Sztereó erősitők
Egy jobb minőségű sztereó rendszeren akár rosszabb is lehet az mp3, mert az felerősítheti azok hibáit.
Másként tapasztaltam. A valóban jó rendszeren a rossz felvétel, műsorforrás is élvezetesebb. Másként fogalmazva az eltalált láncon a rossz anyag is jobban szól, mint egy gagyi rendszeren a legjobb felvételek.Nem akarom e topicban előrángatni a témát, de elég sok magabiztos embert hoztam már zavarba MP3 műsorforrással.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Sztereó erősitők
Adott egy átlag Hm erősítő+ Számítógépes zenehallgatás és főleg mp3 a forrás.
Egy stereo erősítő és dac-ba érdemes beruházni? Vagy a forrás miatt nem várható számottevő minőségi javulás?
Pontosan ahogy Józsi írta!
Az mp3-at cseréld flac,wav-ra!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.
- Értékelés: 250
Sztereó erősitők
Egy stereo erősítő és dac-ba érdemes beruházni? Vagy a forrás miatt nem várható számottevő minőségi javulás?
Egy jobb minőségű sztereó rendszeren akár rosszabb is lehet az mp3, mert az felerősítheti azok hibáit.
Naim-ZU
Sztereó erősitők
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 95
Sztereó erősitők
Ilyenre szakosodott üzletben vagy hangszer boltban érdemes utánajárni!
Létezik bemenetválasztó is, amivel kiválaszthatod, hogy mi szóljon.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Köszönöm, valami ilyesmi kellene, tisztességes minőségben - ha létezik egyáltalán...
Ilyenre szakosodott üzletben vagy hangszer boltban érdemes utánajárni!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Sztereó erősitők
Valami ilyesmire gondolsz?Mert ha igen akkor van sokféle! Kérdés a minőségük...
Köszönöm, valami ilyesmi kellene, tisztességes minőségben - ha létezik egyáltalán...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Érdekes és kellemes meglepetés ért tegnap...
A haver adott meghallgatásra egy "régi" Pioneer SX 777-es vasat.
Hát le a kalappal! Nagyon jó vas, jó dinamikával, jó térrel és bika erővel!
Nem válogatós a stílusok között, és meghálálja ha jó alapanyagot kap (mint általában minden)!
Aki lát ilyet és műszakilag rendben van az csapjon le rá meghallgatás után!!!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sztereó erősitők
Kicsit off a kérdés, de nem találtam neki sokkal jobb helyet.
Adott egy erősítő, egyetlen vonalbemenettel. Rá lehet kötni egyszerre több eszközt valami elosztóval? Van az elosztónak valami speciális neve?
Valami ilyesmire gondolsz?
Mert ha igen akkor van sokféle! Kérdés a minőségük...
Sztereó erősitők
Kicsit off a kérdés, de nem találtam neki sokkal jobb helyet.
Adott egy erősítő, egyetlen vonalbemenettel. Rá lehet kötni egyszerre több eszközt valami elosztóval? Van az elosztónak valami speciális neve?
Sztereó erősitők
Az 530 volt egy ismerősömnek akkoriban...Nem volt rossz ebben az árszegmensben...Persze csodák nem várhatóak el tőle...
Hát amennyiért vettem nem is várok el tőle:)
Sztereó erősitők
Vettem nemrégiben egy Sony TA-FE 510R erősítőt. Csak érdeklődnék, mi a véleményetek róla?
Az 530 volt egy ismerősömnek akkoriban...Nem volt rossz ebben az árszegmensben...Persze csodák nem várhatóak el tőle...
Sztereó erősitők
Vettem nemrégiben egy Sony TA-FE 510R erősítőt. Csak érdeklődnék, mi a véleményetek róla?
Sztereó erősitők
Érdekelne hogy ki hallott már Cyrus Two és Rega Brio első szériás erősítőt.Mi a véleménye a kettő közötti külömbségről?
Sztereó erősitők
Szia!
Megtaláltam a használati útmutatót több nyelven is.:
http://www.usersmanualguide.com/philips ... ther/fa951
Ha jól vettem ki akkor nincs Dac az erősítőben.A digit bemenet csak arra van ,hogy digitálisan kapja a jelet a DCC úgy ,hogy közben rádugod az out-ra is.Tehát ez csak egyfajta hurok.Gondolom ,hogy asztali cd írónál ill. minidiscnél tudod még használni.
Böngészd át te is ,de azthiszem írja is ,hogy csak felvételnél használható.Lejátszásnál be kell kötni az analógot is.
A H/K 670 erősítőn vannak ilyen digi bemenetek . Abban sincs DAC.
Igen annál is így működik. Csak a digin keresztül lejátszás nem fog menni.
Sztereó erősitők
Szia!
Ha jól vettem ki akkor nincs Dac az erősítőben.A digit bemenet csak arra van ,hogy digitálisan kapja a jelet a DCC úgy ,hogy közben rádugod az out-ra is.Tehát ez csak egyfajta hurok.Gondolom ,hogy asztali cd írónál ill. minidiscnél tudod még használni.
Böngészd át te is ,de azthiszem írja is ,hogy csak felvételnél használható.Lejátszásnál be kell kötni az analógot is.
Valószínű, hogy így lehet. Belenéztem és nem láttam DA-t a gépbe, ott kellene neki lenni ahol a digit kivezetések vannak, azon a panelen nincs. Így erős a gyanú, hogy nincs benne.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Van egy Philips fa951 erősítőm és van egy kis bibi vele. Lehet csak én vagyok tudtalan, de van rajta digit bemenet, de ennek ellenére nem akar kijönni hang ha oda kötök készüléket. Vagyis csak nagyon halk, csak síri csöndben lehet hallani h valami azért kijön a hangfalból. A visszajelző led világít, h digiten kap jelet.
Ha valaki tud ebben segíteni vagy valami irányt ondani , hogy is lehetne hangot kicsikarni belőle azt nagyon szépen köszönöm.
Ui.: Analógon semmi probléma a készülékkel.
Üdv.: judas545
Szia!
Sztereó erősitők
A H/K-nak is van olyan vasa amin csak mint szvics van digitális csatlakozó!
Tehát DAC-ot nem tartalmaz!
Ezt kellene kideríteni... ha nagyon fontos...
Megjegyzem hogy a cd DAC-ja biztosan jobb mint a vasé!!!
Tehát én biztosan analóg úton használnám!
Ha nem is van benne, hát így van.Csak a pc miatt lett volna jó. Amúgy a CD hangja penge analógon