Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Sztereó erősitők
Amikor az aux-ra dugtam rá a pc-t akkor csak búg a hangfal, de semmi hang. A kábel valami gagyi gyári volt meg egy készített rg6+aranyozott rca az biztos , hogy jó kipróbáltam mással. Az az igazság, hogy neten sem találtam meg milyen d/a van az erősítőben, így már arra is gyanakodtam h nincs is benne De csak nem dísznek van az ott
A búgás elvileg lehet földhurok miatt is.
Szerintem nézesd meg az erősítőt egy maszek műszerésszel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Sztereó erősitők
Amikor az aux-ra dugtam rá a pc-t akkor csak búg a hangfal, de semmi hang. A kábel valami gagyi gyári volt meg egy készített rg6+aranyozott rca az biztos , hogy jó kipróbáltam mással. Az az igazság, hogy neten sem találtam meg milyen d/a van az erősítőben, így már arra is gyanakodtam h nincs is benne De csak nem dísznek van az ott
Sztereó erősitők
Az tökmindegy, hogy DCC vagy CD, a digi jel ugyanaz.
Egyébként a CD digi kimenete mehet a DCC-be is úgyhogy kompatibilisek egymással.
De kipróbálhatod az erősítő többi digi bemenetét is, hátha az AUX IN-nel működik.
Vagy a számítógép az AUX IN-nel nem ment?
Nem lehet, hogy a kábel van megtörve? Vagy valami érintkezési problémája van?
A CD-hez kapott digi kábelt használod?
Sztereó erősitők
Lehúztam minden készüléket az erősítőről és csak a CD digit bemenetre kötöttem be a lejátszót (Philips CD-950).
Semmi hang még most sem. Számítógépet is rákötöttem utánna külön de az sem működik így.
Már azt is hallottam, hogy ez a digit bemenet csak a dcc miatt van az erősítőn és ezért nem ad ki hangot ezeken a bemenetek. De akkor miért van rajta 3 is?
Köszi a segítséget előre is.
Az tökmindegy, hogy DCC vagy CD, a digi jel ugyanaz.
Egyébként a CD 950 digi kimenete mehet a DCC-be is úgyhogy kompatibilisek egymással.
Nem lehet, hogy a kábel van megtörve? Vagy valami érintkezési problémája van?
A CD-hez kapott digi kábelt használod?
Sztereó erősitők
Sziasztok, kollégám vett egy régi Yamaha A-1-es erősítőt, és le van hallva teljesen a hangjától. Ismeri esetleg valaki? Mondjuk ami nekem ismeretlen, az másnak nem feltétlenül
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Sztereó erősitők
Nézd át a következőket:
A digi kábelt csatlakoztasd az erősítő hátulján lévő fenti digitális bemenetek közül a CD in-be és elöl nyomd meg a CD feliratú forrásválasztó kapcsolót.
A forráskészüléken biztos, hogy a digi kimenetre kötötted a kábelt?
Egyébként mi a forráskészüléked? Azon engedélyezve van a digi kimenet? Hány Hz-re van állítva? Max. 48 kHz-et tud a Philips fogadni. Ha 96 kHz-es upsampling van beállítva a lejátszón, akkor nem fog menni.
Nincs az erősítőre kötve valami olyan készülék, ami állandóan ad ki jelet (számítógép, beltéri, STB, stb.)?
Mert ekkor az automatikus forrásválasztás is bezavarhat.
Lehúztam minden készüléket az erősítőről és csak a CD digit bemenetre kötöttem be a lejátszót (Philips CD-950).
Semmi hang még most sem. Számítógépet is rákötöttem utánna külön de az sem működik így.
Már azt is hallottam, hogy ez a digit bemenet csak a dcc miatt van az erősítőn és ezért nem ad ki hangot ezeken a bemenetek. De akkor miért van rajta 3 is?
Köszi a segítséget előre is.
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a Denon PMA 560-as erősítőjéről! A közeljövőben módomban áll egy ilyen típusú készülék megvásárlása. Mivel a Denon termékeket nem ismerem ezért gondoltam, hogy a segítségeteket kérem. Heco Spirit 100-as hangfalakkal ill. Sony CDP- 461 CD lejátszóval lenne használva. Mindenfajta zenét halgatok a jazztől a progresszív rockig.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 504
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni a Denon PMA 560-as erősítőjéről! A közeljövőben módomban áll egy ilyen típusú készülék megvásárlása. Mivel a Denon termékeket nem ismerem ezért gondoltam, hogy a segítségeteket kérem. Heco Spirit 100-as hangfalakkal ill. Sony CDP- 461 CD lejátszóval lenne használva. Mindenfajta zenét halgatok a jazztől a progresszív rockig.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sztereó erősitők
Úgy látom a forrásválasztó nem nyomógomb, hanem forgatógomb, akkor értelemszerűen forgasd a CD bemenetre.
Egyébként a nagyon halk hang tipikusan áthallás egy másik csatiról.
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Van egy Philips fa951 erősítőm és van egy kis bibi vele. Lehet csak én vagyok tudtalan, de van rajta digit bemenet, de ennek ellenére nem akar kijönni hang ha oda kötök készüléket. Vagyis csak nagyon halk, csak síri csöndben lehet hallani h valami azért kijön a hangfalból. A visszajelző led világít, h digiten kap jelet.
Ha valaki tud ebben segíteni vagy valami irányt ondani , hogy is lehetne hangot kicsikarni belőle azt nagyon szépen köszönöm.
Ui.: Analógon semmi probléma a készülékkel.
Üdv.: judas545
Nézd át a következőket:
A digi kábelt csatlakoztasd az erősítő hátulján lévő fenti digitális bemenetek közül a CD in-be és elöl nyomd meg a CD feliratú forrásválasztó kapcsolót.
A forráskészüléken biztos, hogy a digi kimenetre kötötted a kábelt?
Egyébként mi a forráskészüléked? Azon engedélyezve van a digi kimenet? Hány Hz-re van állítva? Max. 48 kHz-et tud a Philips fogadni. Ha 96 kHz-es upsampling van beállítva a lejátszón, akkor nem fog menni.
Nincs az erősítőre kötve valami olyan készülék, ami állandóan ad ki jelet (számítógép, beltéri, STB, stb.)?
Mert ekkor az automatikus forrásválasztás is bezavarhat.
Sztereó erősitők
Milyen kábellel kötötted össze?
Volt gyári kábelem is, valami noname meg rg6 koax aranyozott csatival.
- orionr
- V.I.P.

- Értékelés: 41
Sztereó erősitők
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Van egy Philips fa951 erősítőm és van egy kis bibi vele. Lehet csak én vagyok tudtalan, de van rajta digit bemenet, de ennek ellenére nem akar kijönni hang ha oda kötök készüléket. Vagyis csak nagyon halk, csak síri csöndben lehet hallani h valami azért kijön a hangfalból. A visszajelző led világít, h digiten kap jelet.
Ha valaki tud ebben segíteni vagy valami irányt ondani , hogy is lehetne hangot kicsikarni belőle azt nagyon szépen köszönöm.
Milyen kábellel kötötted össze?
Sztereó erősitők
Sziasztok!
- hienakutyak
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Sztereó erősitők
naddal kapcsolatban van tapasztalatom! egy 3020-ast sikerült megvennem egy kocsma dj-től 3000ft-ért.fogalma sem volt mit ad el...a baj, hogy a barom teljesen szét gyepálta és most megadta magát.5 évig azért még bírta.
a lényeg, hogy nagyon bejött az analog "símulékonyság" amit produkált.
nem szeretnék márkát váltani és lehet, hogy az előfokos megoldást választom.csak az a baj, hogy előfokból nem vagyok 5-ös és fogalmam sincs milyet lenne érdemes beszerezni. milyen előfok passzolna a c315-ös vagy a c325-öshöz?
létezik egyáltalán olyan előfok????????????????
Sztereó erősitők
Hallgasd meg, olvass utána és az alapján hallgass a füledre. Soha ne vegyél olyat amit nem hallottál.
NL
- hienakutyak

Sztereó erősitők
köszi a reagálást!
akkor szerinted nem a legjobb megoldás...
amúgy NAD pp2 előfokot nézegettem nem tom milyen lehet.
Sztereó erősitők
Persze,kell egy előfok, de jobban jársz, ha olyat keresel amin eleve van. Feltéve, ha nem nagyok az igényeid.
- hienakutyak

Sztereó erősitők
sziasztok!
a véleményetekre lennék kíváncsi!kinéztem a NAD c315-ös típusát de nincs benne phono bemenet sajna!
áthidalható valahogy a probléma?hogyan!nézzek másik erősítőt?
előre is köszi!
-
Vendég
Sztereó erősitők
Ahan, értem...Köszi...Van már nálatok hallottad, miben más mint a többi? Jobb rosszabb?
Még nincs, teljesen új típus. Meg van rendelve, hamarosan érkezik.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Nem egészen, mert ez egy teljesen ú konstrukció.
A MAP 305-öt váltotta le a 306 és 308.
A MAP 101 és MAP 105 maradt.
A MAP 102 egy teljesen új készülék eddig nem volt elődje.
Ahan, értem...Köszi...Van már nálatok hallottad, miben más mint a többi? Jobb rosszabb?
-
Vendég
Sztereó erősitők
Az integrált gondolom akkor megint az alap legkisebb, nem egyenértékű a régebbi MAP 306 vagy 305 vagy mi volt a típusa darabbal ugye? ...
Nem egészen, mert ez egy teljesen ú konstrukció.
A MAP 305-öt váltotta le a 306 és 308.
A MAP 101 és MAP 105 maradt.
A MAP 102 egy teljesen új készülék eddig nem volt elődje.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Az előerősítő: 245.000.- Ft (MPP 506DA)
Az integrált: 140.000.- Ft (MAP 102)
Az integrált gondolom akkor megint az alap legkisebb, nem egyenértékű a régebbi MAP 306 vagy 305 vagy mi volt a típusa darabbal ugye? ...
-
Vendég
Sztereó erősitők
Bocsánat, nem voltam pontos. Engem az előerősítő ára érdekelne.
Az előerősítő: 245.000.- Ft (MPP 506DA)
Az integrált: 140.000.- Ft (MAP 102)
Sztereó erősitők
650 Euro. Nálunk ennél valamivel kedvezőbb az ára.
Pontos árat holnap tudok adni.
Ez elég baráti ár egy ilyen tudású készülékhez képest.
Van MM phono bemenete is és nem 10W-ig A osztályú, hanem 16W-ig.
http://www.advance-acoustic.com/en/prod ... d/67/sec/1
Bocsánat, nem voltam pontos. Engem az előerősítő ára érdekelne.
-
Vendég
Sztereó erősitők
Szép masina! Szabad tudni, hogy mennyibe kerül egy ilyen?
650 Euro. Nálunk ennél valamivel kedvezőbb az ára.
Pontos árat holnap tudok adni.
Ez elég baráti ár egy ilyen tudású készülékhez képest.
Van MM phono bemenete is és nem 10W-ig A osztályú, hanem 16W-ig.
http://www.advance-acoustic.com/en/prod ... d/67/sec/1
Sztereó erősitők
Ha valakit érdekelne, megújult az Advance Acoustic sztereo erősítőcsaládja.
A MPP506DA előerősítő már a hagyományos digitális bemeneteken kívül USB bemenettel is rendelkezik.
Ezenkívül minőségi fejhallgató kimenete is van.
De ezek a tulajdonságok megtalálhatók a MAP102-es új integrált erősítőben is.
Az erősítő high bias állásban "A" osztályú üzemben működik 10W kimenő teljesítményig.
Bővebben:
http://www.limar.hu/hirek-ujdonsagok/erosito-hirek.html
Szép masina! Szabad tudni, hogy mennyibe kerül egy ilyen?