Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

erről valami vélemény? -> ESI Dr. DAC prime br. 70k

No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o

nagyon szemezek vele
max kihasználom a 8napon belüli visszaküldést

esetleg ami "negatív" lehet hogy nincs hozzá asio, ill. a második linknél ahol szét van kapva a cucc ott a srác ír valami puffanásról /talán mikor ki-be kapcsolja/
meg az usb-s chip ilyen mintavételeket ismer 8/16/32/44.1/48/96 KHz (nincs 88.2 )

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áro

Letét ellenében van jelenleg lehetőség a Lupust meghallgatni saját rendszerben ?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6215

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Miért volna baj?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5160

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.

Ugye nem baj, hogy nem értek egyet evvel a sorrenddel? Többen vettek már dacmagic után tőlünk Lupust. A Meridian 203 egy régi darab, kissé poros hanggal, jól ismerem, belül is meg hangzásra is. Amikor megjelent, a hozzávaló Meridian futóművel együtt egy minőségibb hangzást nyújtott a többi egybe cdjátékoshoz képest, kissé borsos áron.

Vendég

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

No erre én is kíváncsi lennék. USB-n 24/96-ot visz. Ha jó a füles része, nyerő vétel lehet. Nagyon szép, képes lennék hallatlanban megvenni. O_o

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203

Hangra valszeg fordított a sorrend 1.Meridian 2.Hivox-Cambridge (szerintem nagyjából partiban a kettő) bár ez is mint minden ízlés és rendszerfüggő.A felsorolt összes bemenet pedig csak a Dacmagic-en van meg egyszerre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.
Igen, "csak" erősítőm van. A Tannoy M2 nem tudja megmutatni vagy a Swans-ra gondoltál? Vagy egyik se mutatná meg?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1524

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Milyen DAC-ot ajánlanátok (használtat), aminek van optikai és digit bemenete? max.50eFt-ig
Ha hirdet valaki, szívesen venném az ajánlatot. Ha neten láttatok eladót, azt is.Köszi.

Szia!
Jól látok?Az aláírásodban egy Arcam Alpha9 szerepel mint lemezpörgető(hacsak nem néztem be valamit)-és ha jól tudom ez már a "híres" dCS által is alkalmazott ring dac-al van szerelve.Ez pedig magasra fogja tenni a lécet ha ezt akarod überelni külső dac-al.Persze biztos lesz és van a piacon ami javíthat a hangon ,de szvsz. nem lesz olcsó mulatság.Talán megér egy Próbát a Digitaru Ohdio által hirdetett Theta Pro Prime,de ez messze túl van árban általad megadott kereten.Sok sikert!PS.-ha az Arcam 9 az erősítő akkor természetesen a hozzászólásomat kéretik tárgytalannak tekinteni.

Szerintem is erősítő! Azt a pörgetőt tényleg nehéz lenne olcsóbb konverterekkel javítani, bár itt a hangsugárzó nem biztos, hogy megmutatná a CD-játszó képességeit.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

Ezek közül mi lenne a sorrend?
Mi szól mellettük és mi egymáshoz képest hangilag?
(megoldásra vár, hogy az optikai kimenetű médialejátszót, a digit kimenetes beltéri egységet és a leendő CD játszómat, mint futóművet is rá tudjam kötni)
Cambridge Audio DacMagic
Hivox
Meridian DAC203

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

itt ki is van belezve: -> klikk

shanahan
V.I.P.
V.I.P.

DAC-olás

Kardig
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Kardig »

Ha valaki jó hangú dac-ot keres próbálja ki a Meridian Digital Converter 203-ast. Nem mai darab, de nagyon ajánlom

Hosszúak a lecsengések, nagyon jó a felbontás és elképesztően nagy térrel muzsikál... vagyis konvertál

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Rákérdezek itt is, hátha valaki ismeri ezt: Aune. Bármi tapasztalatnak, észrevételnek örülnék. Egy esetleges Squeezebox beruházás esetére néztem ki, Pioneer A605R és Squeezebox mellé illeszteném.

:!baby:

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Milyen DAC-ot ajánlanátok (használtat), aminek van optikai és digit bemenete? max.50eFt-ig
Ha hirdet valaki, szívesen venném az ajánlatot. Ha neten láttatok eladót, azt is.Köszi.

Melegen ajánlom a hiVOX Lupus C MKII-t, igaz picit drágább, és nincs rajta optikai bemenet, de sztem keresd fülelek-et, hátha kitalál valamit
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

...ha az Arcam 9 az erősítő...

Szia! Köszi a választ, "sajnos csak" erősítőm van . Arcam alpha 9 CD-t 90-ért adnának, annyit most nem szánok rá.
De megfordult a fejemben 9P és a 9 CD beszerzése majd (egyszer).

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DAC-olás

Szia!
Jól látok?Az aláírásodban egy Arcam Alpha9 szerepel mint lemezpörgető(hacsak nem néztem be valamit)-és ha jól tudom ez már a "híres" dCS által is alkalmazott ring dac-al van szerelve.Ez pedig magasra fogja tenni a lécet ha ezt akarod überelni külső dac-al.Persze biztos lesz és van a piacon ami javíthat a hangon ,de szvsz. nem lesz olcsó mulatság.Talán megér egy Próbát a Digitaru Ohdio által hirdetett Theta Pro Prime,de ez messze túl van árban általad megadott kereten.Sok sikert!PS.-ha az Arcam 9 az erősítő akkor természetesen a hozzászólásomat kéretik tárgytalannak tekinteni.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

DAC-olás

morfologus
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: morfologus »

Sziasztok,
Sikerült olcsón szereznem egy amb mini3 fejhallgató erősítőt, de amíg nincs normális dac-om ki sem tudom próbálni mennyire van rendben, szóval lenne valakinek egy gamma-1(valószínű ez lesz) vagy ennél profibb dac-ja kipróbálásra?

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hubee »

OFFTOPIC:

Előző hozzászólás tárgytalan, sorry

hubee
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: hubee »

Légyszíves nézzetek át ebbe a topicba is:
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4636

Feltettem egy kérdést ami részben ide vág!
Kösz!

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: i-g »

Jobb az analóg erősítőn állítani a hangerőt, mint a számítógépen digitálisan, eleve nem lesz bithelyes akkor már ami a DACba megy, plusz dinamika kompresszió. Persze ha az erősítőn nincs ilyen akkor nincs mit tenni.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: Jester »

windowsban volt minden maxra tekerve, és a caraton próbáltam szabályozni
Én is ugyanígy próbáltam volna eljárni, mert alapszabály, hogy a lánc utolsó (szabályozható) elemét illik a szabályozásra használni.

Ennek talán az lehet az oka, hogy alacsonyabb jelnél relatíve nagyobb a zaj mértéke, aránya (jel/zaj viszony), így ha forrás oldalon veszed le a kakaót, akkor a lánc további elemei jobban továbberősítik a (nagyobb) zajt.

Mindenesetre örülök hogy lett megoldás, és hogy a hallásod is jó :kiraly:

Jó, akkor örülök, hogy még csak teljesen hülye sem vagyok, hogy így próbálkoztam
Egyébként tök laikusként úgy gondolom, hogy azért van ez így, mert nincs benne konkrétan erősítő, hanem a poti kvázi csak halkításra szolgál.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

DAC-olás

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

windowsban volt minden maxra tekerve, és a caraton próbáltam szabályozni
Én is ugyanígy próbáltam volna eljárni, mert alapszabály, hogy a lánc utolsó (szabályozható) elemét illik a szabályozásra használni.

Ennek talán az lehet az oka, hogy alacsonyabb jelnél relatíve nagyobb a zaj mértéke, aránya (jel/zaj viszony), így ha forrás oldalon veszed le a kakaót, akkor a lánc további elemei jobban továbberősítik a (nagyobb) zajt.

Mindenesetre örülök hogy lett megoldás, és hogy a hallásod is jó :kiraly:
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Azt írják ITT a 6moons reviewban idézve a konstruktőrt, hogy: 
"Technically, the volume control could have a small but deleterious effect on the sound quality so perhaps the best way to transmit decoded sound from the DAC is at full output, without the volume control circuit in-between. But of course since many of our customers use headphones, we had to have a volume control. So the solution was to dedicate the volume control to the headphone output but run the RCA outputs unattenuated."

Vagyis igen, a hangerőszabályozótól rosszabb lesz a hangja, mint azt kiiktatva és az rca-n keresztül hallgatva.

Köszi!

Akkor ez egyértelműsíti a helyzetet. Azzal viszont vitába szállnék, hogy kicsi a minőségromlás...

Pontosítanék :kiraly:
A headphone kimenet maximális hangerőn és az RCA kimenet között valóban kicsi a minőségbeli különbség. A komoly különbség akkor keletkezik ha valaki lejjebbveszi a DAC-on a hangerőt a rajta lévő potival. Remélem így már mindenkinek egyértelmű lesz a dolog. Szerintem jó, hogy ezt tisztáztuk. És örülök, hogy annak ellenére, hogy a hozzászólásaim nélkülözik a "szakmaiságot", a hallásom azért nem olyan rossz
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

DAC-olás

Azt írják ITT a 6moons reviewban idézve a konstruktőrt, hogy: 
"Technically, the volume control could have a small but deleterious effect on the sound quality so perhaps the best way to transmit decoded sound from the DAC is at full output, without the volume control circuit in-between. But of course since many of our customers use headphones, we had to have a volume control. So the solution was to dedicate the volume control to the headphone output but run the RCA outputs unattenuated."

Vagyis igen, a hangerőszabályozótól rosszabb lesz a hangja, mint azt kiiktatva és az rca-n keresztül hallgatva.

Köszi!

Akkor ez egyértelműsíti a helyzetet. Azzal viszont vitába szállnék, hogy kicsi a minőségromlás...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”