Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

man_f
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: man_f »

Hát mikor veszed akkor fel van tüntetve , h PVC vagy Fep vagy bármi más a szigetelése...ÉN a Leoni Megaline kábeleit tudom ajánlani, nagyon jó kis kábelek...

Náluk kapsz belőle: http://www.rocktel.hu/termekek.php?term ... si-anyagok
szóval bármi lehet ráírva, csak ne pvc legyen?
az a helyzet, hogy nem is venném, hanem infós haver adná, amennyit kérek.
hány ért érdemes egy dobozra kötni, mert láttam kevesebb meg többeresben is?

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem feltétlen kell sem fonni, sem lecsupaszítani, ez az adott CAT kábel minőségétől, anyagszerkezetétől függ...A PVC-vel szigetelteket kerüld leehetőleg

hümm-hümm...
hogy néz ki egy pvc-s és, hogyan a jó?
Hát mikor veszed akkor fel van tüntetve , h PVC vagy Fep vagy bármi más a szigetelése...ÉN a Leoni Megaline kábeleit tudom ajánlani, nagyon jó kis kábelek...

Náluk kapsz belőle: http://www.rocktel.hu/termekek.php?term ... si-anyagok

man_f
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

Nem feltétlen kell sem fonni, sem lecsupaszítani, ez az adott CAT kábel minőségétől, anyagszerkezetétől függ...A PVC-vel szigetelteket kerüld leehetőleg
hümm-hümm...
hogy néz ki egy pvc-s és, hogyan a jó?

Vendég

Kábelezzünk

elnézést, ha olyat kérdezek, ami már sokszor ki lett tárgyalva! 
cat5/7 kábellel kapcsolatban lenne pár kérdésem olyanokhoz, _akik_már_csináltak_ilyet_:
- hogyan érdemes fonni (lehetőleg képpel - én is találtam, de sokfélét)?
- egyáltalán, miért kell fonni?
- mire kell még esetleg figyelni?

(készen kapható kábelekre nincs pénzem)

man_f
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kábelezzünk

elnézést, ha olyat kérdezek, ami már sokszor ki lett tárgyalva!

cat5/7 kábellel kapcsolatban lenne pár kérdésem olyanokhoz, _akik_már_csináltak_ilyet_:
- hogyan érdemes fonni (lehetőleg képpel - én is találtam, de sokfélét)?
- egyáltalán, miért kell fonni?
- mire kell még esetleg figyelni?

(készen kapható kábelekre nincs pénzem)

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: earforce »

Az az elv már rég nem igaz, hogy minél kevesebb vezető van a jel útjában, annál jobb.
Nem érdekel semmiféle légből kapott "elmélet", ha ezen a ponton kitűnően hallható a minimalizmus előnye. Aki kételkedik, kössön a hifije elé sorba ugyanabból az elosztóból 10 darabot

bta!

szívesen "levaktesztelnélek" ezzel a 10 gagyi elosztó kontra 1 minőségi elosztóval!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vendég

Kábelezzünk

Az az elv már rég nem igaz, hogy minél kevesebb vezető van a jel útjában, annál jobb.
Nem érdekel semmiféle légből kapott "elmélet", ha ezen a ponton kitűnően hallható a minimalizmus előnye. Aki kételkedik, kössön a hifije elé sorba ugyanabból az elosztóból 10 darabot

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Ezt nem teljesen értem, kicsit kifejtenéd légy szíves.
A minimalista filozófia (és józan árban gondolkodva a gyakorlat!) szerint minden elosztó többé-kevésbé ront a hangminőségen. Akkor hát miért ne hagyjuk ki? A 230V-os kábeleket csillagpontosan is egybe lehet kötni. Néhány elvetemült brit hifista a hálózatikat összeforrasztja azzal a betáp kábellel, ami (természetesen:-) kizárólag a hangrendszert szolgálja ki. Az elv megvalósítható praktikusabban, bontható kötéssel is, hiszen kapható olyan egyfázisú 32 amperes ipari dugó, amibe egy átlagos hifi összes hálózati kábele együtt beköthető, mégse otromba méretű. Szakszerűen kivitelezve legalább olyan biztonságos, mint a gyári elosztók.

A minimalista filozófia nem mindig jó, sem az elektronikában, sem másutt.

Vendég

Kábelezzünk

Ezt nem teljesen értem, kicsit kifejtenéd légy szíves.
A minimalista filozófia (és józan árban gondolkodva a gyakorlat!) szerint minden elosztó többé-kevésbé ront a hangminőségen. Akkor hát miért ne hagyjuk ki? A 230V-os kábeleket csillagpontosan is egybe lehet kötni. Néhány elvetemült brit hifista a hálózatikat összeforrasztja azzal a betáp kábellel, ami (természetesen:-) kizárólag a hangrendszert szolgálja ki. Az elv megvalósítható praktikusabban, bontható kötéssel is, hiszen kapható olyan egyfázisú 32 amperes ipari dugó, amibe egy átlagos hifi összes hálózati kábele együtt beköthető, mégse otromba méretű. Szakszerűen kivitelezve legalább olyan biztonságos, mint a gyári elosztók.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: d.janos »

...de sajnos van egy praktikus hátránya: ugyanabba az egy (óriási összkeresztmetszet esetén kettő...) ipari villásdugóba kell bekötnöd a hálózati kábeleidet. Ezt nem teljesen értem, kicsit kifejtenéd légy szíves.
Ötletem van, talán a hang jobb lenne, de csatlakozó dugók nélküli lenne a megoldásod?
Van egy kis lurkó a családban és a maga két és fél évével fedezi fel a világot, így érintésvédelmi szempontokat nagyon szem előtt kell tartanom.
Az aláírásomban lévő rendszerhez szeretném és mindössze a jelenlegi 600Ft-os műanyag elosztót, amibe két T dugó is van csatlakoztatva szeretném elfelejteni.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Melyik forgalomban is kapható hosszabbítós hálózati elosztót érdemes megvenni (kb.10eFt)?Ha van DIY megoldás az is érdekelne, már ha valaki el is készíti részemre, azt megköszönöm, mert kézügyességem a szétszereléshez van csak kalibrálva. Ez jöhetne privátban.
Egy Alces1-em már van.
Köszönöm.

Eichmann Power Strip az Amtrontól.

Kár hogy nincs önmagában, csak jóval drágábban az Eichmann hálózati kábellel. Így már messze nem 10 000 forintos kategória.

Már nem lehet önmagában kapni? Ezt nem tudtam, régebben lehetett...

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Kábelezzünk

Melyik forgalomban is kapható hosszabbítós hálózati elosztót érdemes megvenni (kb.10eFt)?Ha van DIY megoldás az is érdekelne, már ha valaki el is készíti részemre, azt megköszönöm, mert kézügyességem a szétszereléshez van csak kalibrálva. Ez jöhetne privátban.
Egy Alces1-em már van.
Köszönöm.

Nekem van ötletem "ultimate" DIY megoldásra és segíteni is tudok, de sajnos van egy praktikus hátránya: ugyanabba az egy (óriási összkeresztmetszet esetén kettő...) ipari villásdugóba kell bekötnöd a hálózati kábeleidet.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Egy Alces1-em már van.
Köszönöm.

Eichmann Power Strip az Amtrontól.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Melyik forgalomban is kapható hosszabbítós hálózati elosztót érdemes megvenni (kb.10eFt)?
Ha van DIY megoldás az is érdekelne, már ha valaki el is készíti részemre, azt megköszönöm, mert kézügyességem a szétszereléshez van csak kalibrálva. Ez jöhetne privátban.
Egy Alces1-em már van.
Köszönöm.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

Vendég

Kábelezzünk

Az pedig, hogy Te vagy Kaporka nem tud beforrasztani egy kábelt egy dugóba semmit nem jelent, mert ez nem feltétlenül a dugó hibája. Ha ilyen problémátok van, tanuljatok meg forrasztani, ha ez túl nagy kihívás keressetek olyat aki tud. Én bármikor szívesen segítek.
Érdeklődéssel olvasom, hogy újabban már forrasztani se tudok. Majd egyszer megtanulok a Glider-féle tanfolyamon, azt hiszem A részvételt azonban apró feltételhez kötném: a Mester legalább 500x egymás után mutassa be az alábbi fotón látható Z-dugó forrasztásának mesterfogását. Lefogadnám, hogy úgy az 50-ediktől már nem lenne olyan szimpatikus a kialakítása, a 200-adik környékén pedig egyenesen a pokolba kívánná a forma kitalálóját. Ennyit arról, hogy ki mit nem akar megérteni.

U.i.: Abba most ne menjünk bele, hogy a tényleges (nem látszólagos) kontaktfelület miért inkább az érintkező felületek geometriai precizitásától és simaságától függ. (Na ezek azok a tulajdonságok, amihez a megfizethető Z-dugóknak köze nincs:-) Olcsó pénzért megbízhatóan alacsony kontaktellenállás, nagy kontaktfelülettel = szemessaru. Már ha ez a szempont, és nem a hangja...

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Mennyire kompatibilis a Optical Toslink és az optical ST? Lehet-e átalakítani egyikről másikra a csatlakozót/jelet? Milyen digitális jelet/csatlakozót lehet ST-re alakítani?
Nem kompatibilis és én még nem láttam átalakítót, habár nem lehetetlen, hogy létezik. Csak nem HIFace EVO miatt van a kérdés?

Meg lehet nálam hallgatni Ki nem adom a kezemből.

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Mennyire kompatibilis a Optical Toslink és az optical ST? Lehet-e átalakítani egyikről másikra a csatlakozót/jelet? Milyen digitális jelet/csatlakozót lehet ST-re alakítani?
Nem kompatibilis és én még nem láttam átalakítót, habár nem lehetetlen, hogy létezik. Csak nem HIFace EVO miatt van a kérdés?

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Glider »

Ez a kialakítás nekem nagyon szimpi...  szerintem a legnagyobb felületű kontaktust adja...
... ha sorjamentes! Mint Gaborka8x8 megjegyezte, az olcsó Z dugók nem olyanok. Egyébként hangra sokkal többet nyom a latban az anyagminősége, a hőkezelése, a bevonata... az már csak hab a tortán, hogy a legszimplább kivitelbe "közepes" átmérőjű vezetéket korrektül beleforrasztani nem is olyan egyszerű feladat.

Ahogy Ford Fairlane mondta: sírni tudnék !

Látom Te sem akarod érteni.
Nem azt írtam, hogy ez a nakamicsi dugó überfasza, hanem azt ( még be is idézted, el is olvastad ? ) hogy ez a kialakítás nekem szimpatikus. A "Z" dugó ! A hasított cső ! Nem a furutek, audiokveszt vagy bármi más márka ! És azt sem kell megmagyarázni, hogy bármely dugó használhatatlan, ha szarul készítik el ( pl. ha nem sorjázzák le )
Az pedig, hogy Te vagy Kaporka nem tud beforrasztani egy kábelt egy dugóba semmit nem jelent, mert ez nem feltétlenül a dugó hibája. Ha ilyen problémátok van, tanuljatok meg forrasztani, ha ez túl nagy kihívás keressetek olyat aki tud. Én bármikor szívesen segítek.

Szerintem ez a legszimplább kivitel, a belső átmérője biztosan nem haladja meg a 4mm-t. Pákászt próbáló feladat!

A jó Hi-Fi...az varázslat.

Vendég

Kábelezzünk

Ez a kialakítás nekem nagyon szimpi...  szerintem a legnagyobb felületű kontaktust adja...
... ha sorjamentes! Mint Gaborka8x8 megjegyezte, az olcsó Z dugók nem olyanok. Egyébként hangra sokkal többet nyom a latban az anyagminősége, a hőkezelése, a bevonata... az már csak hab a tortán, hogy a legszimplább kivitelbe "közepes" átmérőjű vezetéket korrektül beleforrasztani nem is olyan egyszerű feladat.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3755

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

adamthebrave
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 545

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: adamthebrave »

Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech

toti71
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Érdemes olyat használni, amit csavarással szét lehet feszíteni.
"Ékzáras"-nak hívják.

Köcc, mindig tanul az ember.

Az azért jó, mert ha valami "stabilitási probléma" van, tehát borul (nem magától!), akkor legalább megránthatja a hozzáktött erősítőt is (volt rá példa ).

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

B.A.T.
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: B.A.T. »

Érdemes olyat használni, amit csavarással szét lehet feszíteni.
"Ékzáras"-nak hívják.

Köcc, mindig tanul az ember.
"A vízipipa bölcsességet húz ki a filozófus ajkai közül, és befogja a száját a bolondnak."

Vendég

Kábelezzünk

De a Z banánokra visszatérve. Nekem is van jó néhány ilyen Nakamichi Z banánom, és állíthatom, hogy gyári állapotában kizárólag arra alkalmas (mint egyébként a legtöbb Z banán), hogy mélyszántást csináljunk vele a banánaljzatban, tönkre téve ezzel annak aranyozását.
Rossz nyelvek szerint ezért olyan alacsony a kontaktellenállása

Glider
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 51

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Glider »

Értem! Tehát, akkor kapható mezei és titkos tan kivitelben. 
Igen, titkos tan kivitelben...

Ma is sokat tanultam

Köszönöm mélyenszántó gondolatait, amelyekből én a következő dolgokat tanultam:

- Ön kétbalkezes
- Képes egy kör átmérőjének ismeretében meghatározni annak felületét

Egy tanács ingyen: bár a légpisztoly nem halálos fegyver, azért mégse lője vele fejbe magát ( hacsak nem akar felvidítani ) legyen bármilyen esős ez a vasárnap délután !
A jó Hi-Fi...az varázslat.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”