Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Egyrészt azért nem szeretnék PC-ről zenét hallgatni, mert akármennyire is próbálom lehalkítani a ventillátort, és a merevlemez is szivacson ül , a zaj mindíg jelen lesz, és ez este, nyitott fejhallgatóval nagyon zavaró. 
Másrészt a bekapcsolt szám.gép jelenléte sokat ront a zenei élményen. Elveszi a figyelmet, és hajlamos vagyok néha odaszaladni, hogy nem-e jött emailem, stb.

Igaz hogy csak részben, de erre megoldás lehet ha másik szobában van a PC. Nálam az ebédlőben van a PC (és a hozzá tartozó "munkahely"), és egy kb 7-8 méteres USB kábellel van bevezetve a DAC-hoz a jel a mozi és zeneszobába (ami egyébként hivatalosan a nappali). A projektor is az ebédlőben van, fal téglalap alakban kivágva, üveglappal elválasztva, mint az igazi mozikban (bár nem olyan profi módon, az igaz).

Az viszont való igaz, hogy a PC be van kapcsolva, és bizony én is ki-ki szaladok, hogy jött-e mail, mi a helyzet a fórumon, stb., vagy ki se szaladok, ha be van kapcsolva a proji...

Lehet hogy ilyenkor ki kéne húzni a routert
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Szeretnék venni egy CD lejátszót használtan, mert nincs túl sok pénzem rá, max 30e ft.
Pioneer PD 8500

van benne egy kis Depner clock tuning, és sztem 30e-ért el is tudnád hozni. Én nem sokat teketóriáznék a helyedben.

Bezony! Az tényleg jó gép, jó áron!

Azzal a géppel szerintem is jól járnál.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nyugit akarok, csöndet és egy gombnyomással indítható zenét, ami még le is kőrözi a nem csúcskategóriás hangkártyák hangját. Nem beszélve a kapcsolóüzemű táp és egyéb dolgok mellékhatásairól.

Ezt nem lesz nehéz megoldani egy CD játszóval. Még sokat sem kell kiadnod érte....

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Fecni »

Nagyon sokáig én is azt mondtam PC zenére klilőve, 1 hónapja vettem egy uj PC, és a zene azóta arról megy...Lehetne még jobb, de első nekifutásra kellemes csalódás
Félreértés ne essék: én jelenleg PC-t használok. Sőt, mindíg is így tettem.

Egyrészt azért nem szeretnék PC-ről zenét hallgatni, mert akármennyire is próbálom lehalkítani a ventillátort, és a merevlemez is szivacson ül , a zaj mindíg jelen lesz, és ez este, nyitott fejhallgatóval nagyon zavaró.

Másrészt a bekapcsolt szám.gép jelenléte sokat ront a zenei élményen. Elveszi a figyelmet, és hajlamos vagyok néha odaszaladni, hogy nem-e jött emailem, stb.

Nyugit akarok, csöndet és egy gombnyomással indítható zenét, ami még le is kőrözi a nem csúcskategóriás hangkártyák hangját. Nem beszélve a kapcsolóüzemű táp és egyéb dolgok mellékhatásairól.

Vendég

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nagyon sokáig én is azt mondtam PC zenére klilőve, 1 hónapja vettem egy uj PC, és a zene azóta arról megy...Lehetne még jobb, de első nekifutásra kellemes csalódás

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Így marad az, hogy egy asztali lejátszót veszek, és majd később esetleg egy DAC-t, ami képes SPDIF jelet fogadni.
Mivel lejátszó így is úgy is kell, ha van DAC ha nincs, mindenképp bele kell invesztálnom a pénzt egybe. Aztán ha lesz pénzem, veszek hozzá egy DAC-t, de a lejátszót addig is tudom használni.

Gondolkozok SACD-n is, de mivel elég nehéz ilyen formátumban beszerezni a kedvenc zenéimet (ha egyáltalán lehet), így ez csak felesleges kiadás lenne.

Marad a CD. Ha tudnátok más alternatívát, szóljatok.

Ha a jövőben DAC-ot akarsz a CD mögé kötni nagyon fontold meg, hogy mibe teszed a pénzed (meg úgy általában is :-)). Én annak idején Harman HD-970 LE val kezdtem és a hozzá való Stereo Legend erősítővel. Nem voltak rosszak együtt. Aztán hozzám került egy Pioneer PD 705. Annak valahogy jobban tetszett a hangja a Harman erősítővel.
Időközben beújítottam egy csöves erősítőt. A Pio CD maradt mert nem gondoltam, hogy váltani kéne. Aztán jött egy Onkyo DX 6890 az Integra szériából. Nem tetszett a hangja, nálam nem jött be de biztos jól szól máshol mással. Eladtam.
Eközben belevágtam a DAC projektbe. Ennek a vége az lett, hogy a Szabó Zoli féle Lupus DAC-ot becsöveztettem és 3 hónap ki-be forrasztgatás cső-cserebere után megtaláltam "a hangot". Na és itt jönnek a futóművek:

Láss csodát, a Pio és az Onkyo futóművek agresszív, karcos hangot produkáltak. A Pio volt a kettő közül a hallgathatóbb. Ebből azt vontam le, hogy nem mindig a brutálisan megépített mechanika a nyerő (Onkyo). Aztán betettem a Harmant és hoppá, meglepően kellemes hangkaraktert produkál. Nem visít, nem erőszakos egyszerűen kellemesen természetes. Hosszú távon hallgatható, nem fárasztó. Lemez lemez után megy be és nem lehet abbahagyni. Még a saját DAC-jával is jobb hangot adott, mint a másik kettő a külsővel. Most, hogy a csövek bejáratódtak, nagyon szépen szól az egész.

Szóval csak azt akarom mondani, ha felfelé akarsz lépegetni és a pénz nem zsákokban áll, jól meg kell választani a forráskészüléket, mert a futóművek között jóval nagyobb különbséget találhatsz egy jó külső DAC-kal, mint amit a CD-k egymás között produkálnak a sajátjukkal. A régi jó, vagy jónak gondolt készülékek nem biztos, hogy ma is jól teljesítenek és az újabbak nagy nagy előnye a kor mellett, hogy szinte ócskaavas áron kaphatók. A HD 970 LE 2007-ben 100e Ft volt, most meg akár 30-35-ért utánad dobják.

Én nem ajánlok egy márkát sem, se régit, se újat, mert én csak azt a párat tudnám véleményezni amit személyen hallottam a saját szobámban adott hangfalakkal és erősítővel. Ott a fenti konfiguráció jött be de ez számodra nem jelent semmit. Azoktól kell tanácsot vagy véleményt kicsikarni akik mind full CD, mind futómű formában használtak sok sok CD-t változatos konfigurációban és a most meglevő vagy a jövőben kialakítandó rendszeredhez a legjobbat tudják kiválasztani.
Biztos lesz valaki ebben segíteni tud de az nem biztos, hogy ezen a fórumon lesz és nem levélben, hanem a baráti körben, személyes beszélgetések és hallhatózás közben, ha vannak olyan megszállott ismerősök, mint akiket én is találtam a környékemen.

Egy másik tanács: Mindig vannak olyanok a baráti körben ha hozzácsapódsz egy ilyen bandához, akik felfelé váltanak de előtted járnak. Na azokra a készülékekre kell lecsapni. Ők is hálásak lesznek, hogy te megveszed, te meg el tudod vinni és otthon tudod próbálgatni. Össze tudod hasonlítani, hogy a vágy tárgya nálad és a barátodnál esetleg egy harmadik negyedik helyen hogy viselkedik. Ennél jobban pedig nem lehet kiismerni egy gépet.
A CD-ken sokat vesztettem, viszont a hangfalaimnál a a haveri cserebere bejött. A csöves technika is úgy fertőzőtt meg, hogy hazavittem egy kis 3W-os mütyürt, amitől kettéállt a fülem, annyira, hogy a Harman erősítő már a fiam szobájában zenél.
Jó vadászatot!
Remélem jól összezavartalak

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Nemrég még nem gondoltam volna, hogy a mai adathordozók mellett végül CD lejátszóra kell adnom a fejemet
Miért alakult mégis így?

Először is PC-n nem szeretnék zenét hallgatni, tehát a hangkártyás megoldás kilőve. De az is, hogy egy külső DAC-t veszek, ami USB-n kapcsolódik a géphez.

Így marad az, hogy egy asztali lejátszót veszek, és majd később esetleg egy DAC-t, ami képes SPDIF jelet fogadni.
Mivel lejátszó így is úgy is kell, ha van DAC ha nincs, mindenképp bele kell invesztálnom a pénzt egybe. Aztán ha lesz pénzem, veszek hozzá egy DAC-t, de a lejátszót addig is tudom használni.

Gondolkozok SACD-n is, de mivel elég nehéz ilyen formátumban beszerezni a kedvenc zenéimet (ha egyáltalán lehet), így ez csak felesleges kiadás lenne.

Marad a CD. Ha tudnátok más alternatívát, szóljatok.

Vendég

Cd játszók

Az árzuhanást nem a gép minősége, sokkal inkább a paic diktálja....Nemrég vettem egy 150 ezres DVD lejátszót, nemsokkal utána lett 94...Szted most ezt mennyibe lehet eladni mikor itt vannak a bluray lejátszók 50 körül? ) Pedig a gép még garanciás...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: venomer »

Nemrég még nem gondoltam volna, hogy a mai adathordozók mellett végül CD lejátszóra kell adnom a fejemet
Miért alakult mégis így?

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Elég jónak tűnik ez a pio. Csak nem merek beleugrani rögtön. Vajon mitől ment ennyire le az ára? Novemberben még 75 volt.
Ne ijedj meg, adhatom novemberi áron is.
Sőt, annyiért (novemberi ár) már adok hozzá egy bontatlan lézert is

Üdv

Bocs, hogy ilyen butaságokat kérdezgetek Csak most eléggé elvagyok veszve a CD lejátszók rengetegében, hát még azt kitalálni, hogy egy készüléknek miért zuhan az ára.
Nemrég még nem gondoltam volna, hogy a mai adathordozók mellett végül CD lejátszóra kell adnom a fejemet, amiket egyáltalán nem ismerek, úgyhogy nézzétek el a tudatlanságomat

Vendég

Cd játszók

Elég jónak tűnik ez a pio. Csak nem merek beleugrani rögtön. Vajon mitől ment ennyire le az ára? Novemberben még 75 volt.
Ne ijedj meg, adhatom novemberi áron is.
Sőt, annyiért (novemberi ár) már adok hozzá egy bontatlan lézert is

Üdv

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5288

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Szeretnék venni egy CD lejátszót használtan, mert nincs túl sok pénzem rá, max 30e ft.
Pioneer PD 8500

van benne egy kis Depner clock tuning, és sztem 30e-ért el is tudnád hozni. Én nem sokat teketóriáznék a helyedben.

Annyit biztosan megér szerintem is, (a Depner clock valóban kitűnő), bár csak a clock csere nem mindig elég a teljes boldogsághoz...

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Pioneer PD 8500

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Pioneer PD 8500

Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.

Cd játszók

Köszi, akkor nem lesz Sony.
Sony játékosok között is van jó, pl a 227ESD, ami bele is fér a keretedbe.

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Köszi, akkor nem lesz Sony. De annyi tipus van az említett márkákon belül, hogy az ember beleszédül. Mégis mely tipusok a jobbfajták?
Persze visszaolvasok, de örülnék, ha segítenétek

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1252

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Én két Arcamot is vettem 25.000-ért, szerintem minden igényt kielégítenek (Alpha Plus és Alpha5), Sony helyett ezt ajánlom.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Sziasztok.Mi a véleményetek a Sony cdp-391 lejátszóról?
Minőségi hangzást várnék tőle, már amit ennyi pénzből össze lehet hozni.
Ha tudnátok ajánlani valamit, az jól jönne.
Gondolkoztam azon, hogy egy olcsóbb CD lejátszó+DAC kéne, hogy jó legyen a hangja, de talán lehet kapni jó minőségű analóg kimenetű CD lejátszót is.
Egy fejhallgató-erősítőre lenne rákötve.
Köszi.

Olvass vissza, de inkább Philips vagy Marantz vagy CA lejátszót válassz, Az a 30 eFt-ból már lehet azért venni normálisabb lejátszót is.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

Fecni
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cd játszók

Sziasztok.
Mi a véleményetek a Sony cdp-391 lejátszóról?
Minőségi hangzást várnék tőle, már amit ennyi pénzből össze lehet hozni.
Ha tudnátok ajánlani valamit, az jól jönne.
Gondolkoztam azon, hogy egy olcsóbb CD lejátszó+DAC kéne, hogy jó legyen a hangja, de talán lehet kapni jó minőségű analóg kimenetű CD lejátszót is.
Egy fejhallgató-erősítőre lenne rákötve.
Köszi.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Doky »

Azért azt is kellene tudni hogy milyen rendszerbe. 
Bár kicsit off  itt ebben a topikban, mert van külön az adás-vételben ilyen...

Cambridge Audio A500 erősítő, Jmlab 706 hangfal.
más még nincs meg.

Leginkább a CA D300 SE (az erősítő miatt, jól kiegészítik egymást), és még lehet tuningolni is.

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

toti71
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: toti71 »

Bár kicsit off  itt ebben a topikban, mert van külön az adás-vételben ilyen...

más még nincs meg.

Leginkább a CA D300 SE (az erősítő miatt, jól kiegészítik egymást), és még lehet tuningolni is.

zene:
cd(k): micromega stage 1; PHILIPS CD450; PHILIPS CD670
LP: Thorens TD166 mkII, Goldring Eroica LX + CA Azur 640P;
erősítő(k): Primare A10 és Pointe Sima MkII;
hangsugárzó: Chario Hiper 2000 mkII;
kábelek:IC: SATA, IXOS, Gotham GAC-3; Hf: Straigth Wire; táp: DIY Eupen 3G2.5, DIY LAPP, Hirakawa (műszermadzag)
film 2.0: Philips DVD 763SA

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

Bár kicsit off itt ebben a topikban, mert van külön az adás-vételben ilyen...

más még nincs meg.

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: Rag »

Bár kicsit off itt ebben a topikban, mert van külön az adás-vételben ilyen...
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

WiZARD
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Cd játszók

Hozzászólás Szerző: WiZARD »

Esetleg van itt az apróban egy Onkyo 7511 is 15-ért...
jah igen, azt is néztem

házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”