Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
A különféle emberek másképpen ítélnek meg egy változtatást, van, akinek egy egyforintos a hangszóróállvány lábai alatt többet számít, mint másnak egy százszoros árú hálózati kábel.
Mi soha nem úgy tuningoltunk hangsugárzókat, hogy a megrendelő meglévő félgyengusz berendezéseihez úgymond illeszkedjen. Sőt, többször volt úgy, hogy a jobbá lett hangsugárzó miatt a tulajdonos maga jött rá, hogy immáron az elektronikája a gyengébb pont. Viszont erősítőt nagyon meg kell válogatni, mert a nem megfelelő kapcsolástechnikán nem segít semmilyen kábel vagy alkatrészcsere, csak a rosszat hangolja kicsit arrébb...
Kábelezzünk
Ha valaki tudja, hogy "magasba húz" a rendszere, akkor azt nem kábelekkel kell helyrerakni, hanem ki kell deríteni az okát, és meg kell oldani.
... tehát amennyiben a hangsugárzó a ludas, úgy azt egy az egyben kéne lecserélni, nem pedig a belső drótjait babrálni. Rengeteg múlik az állványon (talpon) és az elhelyezésen is. Modifikációról csak akkor lehet szó, ha a kategóriájához képest elfogadható minőségűek benne a hangszórók és a doboza sincs elméretezve - bár ezt csak nagyon bátraknak (vakmerőeknek?) írom. Sokat mondok, ha van 3 ember az országban, akire ilyesmit rá mernék bízni...
Kábelezzünk
Fülelek jól mondja, vannak jó és jobb kábelek amik bizonyos rendszerekben előnyösebbek, de egy már meglévő hibát kábelekkel takargatni elhangolni, csak mégnagyobb hibát szül...
Be kell kötni egy viszonylag normális kábelt, és meghallgatni a rendszer mely eleme viszi magasba a hangot...De egy részletesebb rendszerleírás is sokat segít, mert lehet van rá tipp a megoldáshoz a fórumosok közül...
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5150
Kábelezzünk
Mibe kellene, doboz kábelezésre?
Érdemes olyat választani amit használ hangszóróhoz is, vagy valami hasonlót!
Doboz belső kábelezés. Nem használhat olyat, ami kint van, mert a cable talk 3.1 baromi nehéz és vastag és nem hajtogatható.
Magasba húz a rendszere, ezért ( szerintem) valami jobbféle réz kellene neki.
Minden tippet köszönök!
Ha valaki tudja, hogy "magasba húz" a rendszere, akkor azt nem kábelekkel kell helyrerakni, hanem ki kell deríteni az okát, és meg kell oldani. Lehet, hogy kicsit drágább, bár nem feltétlen, de hosszútávon mindenképp megéri. A "magasba húzásnak" több oka is lehet.
Torzít az erősítő, 2kHz-től felfelé, az termeli a zavaró többletet. hangosabban hallgatva egyre zavaróbb.
Nem jó a hangsugárzó frekvenciaátvitele, több a magashang, mint dukál.
Jó a frekvenciaátvitel, viszont torzít a magassugárzó, mert vagy vacak, vagy nem megfelelő a keresztváltó.
A szoba akusztikájával van gond, túl sok a csillapítatlan üres falfelület, rengeteg oldal visszaverődés keni el és dúsítja a magashangokat.
Mindegyik problémára van megoldás, de nem a tompa hangú vacak kábelekkel való kísérletezés...
Kábelezzünk
Doboz belső kábelezés. Nem használhat olyat, ami kint van, mert a cable talk 3.1 baromi nehéz és vastag és nem hajtogatható.
Magasba húz a rendszere, ezért ( szerintem) valami jobbféle réz kellene neki.
Minden tippet köszönök!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Kábelezzünk
Egy cimborám keresné a legjobb ár / érték arányú belső kábelezésre ajánlott madzagot. Tudnátok nekem segíteni, hogy mit tolmácsoljak felé ?
(nem is tudom mennyit szánna rá. Gondolom nem kell neki 200 méter, így lehet mondjuk a felső kateg . alja)
Köszön(i)öm,
Csaba
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Egy cimborám keresné a legjobb ár / érték arányú belső kábelezésre ajánlott madzagot. Tudnátok nekem segíteni, hogy mit tolmácsoljak felé ?
(nem is tudom mennyit szánna rá. Gondolom nem kell neki 200 méter, így lehet mondjuk a felső kateg . alja)
Köszön(i)öm,
Csaba
Kábelezzünk
Azt ki mondta neked hogy a mosógéphez meg a mosogatógéphez kell külön autómata mert csak így biztonságos?
Elárulom hogy nagy marha volt.
A biztonsághoz a jól kialakított védőföldelés, érintésvédelem kell. A zárlati áramra lemegy a 16-os és a 32-es autómata is, ha nincs földelésed akkor meg egyik se!
Teccikérteni?
Én teccem érteni, otlm-Tesó, ne húzd föl magad. Engem is meglepett, de a mosógépre nagy betűkkel rá volt írva (Zanussi elöltöltős), hogy saját 16 Amperes kismegszakító kell neki.
Hogy miért, nem tudom.
OFFTOPIC:
A kínaiak elég gyakran írnak butaságokat az útmutatóba illetve ezek szerint most már a gépre is:D .. hát igen, a Zanussi sem az már, mint volt 20 éve. A szabványok országonként különböznek, nálunk vizes helyiségek 230V-os áramkörébe kötelező az ÁVK (áramvédő kapcsoló, közkeletű nevén "FI-relé"). Ahol nincs védőföld, ki kell hozzá építeni. Anélkül ugyanis nem működik megfelelően. A védőföld kiépítéshez nem muszáj falat bontani, csempét leverni, léteznek más megoldások is. Egy adott vizes géphez külön ÁVK-nak csak akkor van értelme, ha az fix bekötésű, továbbá saját ("dedikált") áramköre van. Legkorrektebb, és persze legdrágább ezt a csillagpontos áramkört kiépíteni - különben állandósult zárlattal járó meghibásodás esetén a teljes helyiség-áramkör használhatatlanná válhat, míg a szerelő a fix bekötést meg nem bontja.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Kábelezzünk
Ha elutalod a pénzt előre,akkor bélelt boritékkal együtt 400 ft max a posta.
No ezt nem tudtam... nem olvastam sehol...
No de mindegy...
Ez pedig ilyen sport.Szerintem még mindig jobb 400 pézt kiadni a postára mint bárhova elmenni érte,a tutti hogy többe kerül...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
No ezt nem tudtam... nem olvastam sehol...
No de mindegy...
Gondoltam hogy van valakinek elfekvőben valami jobb falta...
Valszeg hétvégén... jövő hét elején meg lesz csinálva a beépítés... és használhatom a Valhallát!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Kábelezzünk
Mátyás Király óta létező közmű a megoldás.Segitek zöld kürt
Hát igen... hogy ez nekem eszembe sem jutott!?
Csak lehet hogy többe kerül a leves mint a hús...
Sok cég futárral van szerződve és kicsit drágábbak ill rugalmatlanabbak mint a "zöld
kürt"!
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Mátyás Király óta létező közmű a megoldás.Segitek zöld kürt
Hát igen... hogy ez nekem eszembe sem jutott!?
Csak lehet hogy többe kerül a leves mint a hús...
Sok cég futárral van szerződve és kicsit drágábbak ill rugalmatlanabbak mint a "zöld
kürt"!
Kábelezzünk
Keresd meg privátban bta fórumtársat Schurter IEC dugókkal kapcsolatban.
Én is ezt javasolnám.Nálam a tunerben is és a cd-ben is a tőle vásárolt Schurterek dolgoznak.Viszonylag olcsó,de nem gagyi cucc.
Köszönöm, már megkerestem!
Sajnos vidéki lévén nem nagyon járok a nagyfalúban...
Mátyás Király óta létező közmű a megoldás.
Segitek zöld kürt
Kábelezzünk
adu, alku, áru, bábu, batyu, daru, falu, gyalu, hamu, hindu, kapu, lapu, saru, satu, szaru, zsalu, ......
OFFTOPIC:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Sokat segített!
Bocsi! Nem akartam.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
adu, alku, áru, bábu, batyu, daru, falu, gyalu, hamu, hindu, kapu, lapu, saru, satu, szaru, zsalu, ......
OFFTOPIC:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Sokat segített!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
- endeavourSE
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 1
Kábelezzünk
........ Sajnos vidéki lévén nem nagyon járok a nagyfalúban...
Na de ha ő nem a nagy falura hanem a (kínai) "nagyfalúra" gondolt..? (prsze akkor is külön írandó.)
Kábelezzünk
........ Sajnos vidéki lévén nem nagyon járok a nagyfalúban...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Én is ezt javasolnám.Nálam a tunerben is és a cd-ben is a tőle vásárolt Schurterek dolgoznak.Viszonylag olcsó,de nem gagyi cucc.
Köszönöm, már megkerestem!
Sajnos vidéki lévén nem nagyon járok a nagyfalúban...
Kábelezzünk
Shurter van nekem is, igaz nem aljzatban, hanem dugókban, de eléggé rendben vannak, és nem horror áron.,..
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6194
Kábelezzünk
Nem ide tartozik de véletlenül nincs valakinek otthon elfekvőben normális IEC aljzata?Szükségem lenne rá, de itt villanyboltban csak a 200ft-os gagyi van!
Erősítőbe lenne!
Erre valaki?
Nincs véletlenül valakinek?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Kábelezzünk
Nem ide tartozik de véletlenül nincs valakinek otthon elfekvőben normális IEC aljzata?Szükségem lenne rá, de itt villanyboltban csak a 200ft-os gagyi van!
Erősítőbe lenne!
Erre valaki?
Kácsa a te barátod
Kábelezzünk
Azt ki mondta neked hogy a mosógéphez meg a mosogatógéphez kell külön autómata mert csak így biztonságos?
Elárulom hogy nagy marha volt.
A biztonsághoz a jól kialakított védőföldelés, érintésvédelem kell. A zárlati áramra lemegy a 16-os és a 32-es autómata is, ha nincs földelésed akkor meg egyik se!
Teccikérteni?
Én teccem érteni, otlm-Tesó, ne húzd föl magad. Engem is meglepett, de a mosógépre nagy betűkkel rá volt írva (Zanussi elöltöltős), hogy saját 16 Amperes kismegszakító kell neki.
Hogy miért, nem tudom.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Kábelezzünk
Erősítőbe lenne!
Erre valaki?
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Kábelezzünk
Viszont sajnos utólag a villanyórától már nem tudok külön földet felhozni (ezt még az építkezés alatt csináltam) fogalmam sincs honnan tudnék földhurok nélkül, majd konzultálok szerelővel.
Lehet, hogy egy külön - a meglévőtől független - földelést egyszerűbb lenne megcsinálni hozzá, mint szanaszét vésni a lakást.
A tetőtérben a parapetfal mögött lehet vezetgetni vésés nélkül össze vissza, csak nem tudom hogy melyik konnektortól hosszabbítsam meg. Én azt gondoltam a földnek nincs különösebb jelentősége. Talán az lenne a legjobb, ha arra a föld vezetékre kapcsolódnék rá, ami keresztül megy a tetőtéren a műhelybe a konnektorokig, se számítógép, se semmi nincs rajta?
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature