Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
HiFace belső 1
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Pc alapú audio lejátszás
az amúgy kiváló Hiface nem működik az AMD csipszettekkel!
Így van sajnos. Ezt én is megtapasztalhattam, miután megvettem.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5273
Pc alapú audio lejátszás
Le is vontam a hallottakból számomra, hogy még 44khz is elég jól tud szólni, érdemes nekem is egy Hiface-re szert tenni.
Ne felejtsd el megnézni a számítógépedet, az amúgy kiváló Hiface nem működik az AMD csipszettekkel!
Pc alapú audio lejátszás
laptop=>hiFace=>"bufi"=>Linn Silver IC=>Heed előfok+végfokok=>Epos
a "bufi"-t helyettesítsük egy Lupus Junior-ral és felkerülhet az i-re az a bizonyos pont
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Pc alapú audio lejátszás
tegnap estem át életem első PC-s meghallgatásán is, egy fórumtársunknál
Részemről a megtiszteltetés
laptop=>hiFace=>"bufi"=>Linn Silver IC=>Heed előfok+végfokok=>Epos
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
U.ez volt a problémám,én inkább USB-n keresztül nyomom és ezt választottam...
Jó kis DAC, csak USB-n nem tud hirez lejátszást (88/96/176/192) ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni.
Van pár 192Khz-s FLAC-om, akkor azokat nem tudja lejátszani?
Szia
Szerintem nem a Numerik a megoldás neked, ha max ki akarod használni a PC adta lehetőségeket.
Ez a DAC inkább egy futóművel (pl Karik+szinkron) CD lemezek hallgatására ajánlott.
Ez utóbbi persze nem zárja ki, hogy ne lenne PC-ről, alkalmassá tett 44-48 khz mintákat fogadni, vagy lekonvártálni nagyobb mintavételű anyagot fogadóképesre. Ami biztos, hogy kevés mai "modern" D/A átalakító készülék képes jó futóművel ennyire zenélni!, mint egy "öreg" Numerik.
PC-ről még nem próbáltam a Numerikot, valahogy nem is hiányzott ez az eshetőség. Sőt, tegnap estem át életem első PC-s meghallgatásán is, egy fórumtársunknál
Le is vontam a hallottakból számomra, hogy még 44khz is elég jól tud szólni, érdemes nekem is egy Hiface-re szert tenni.
Üdv
Pc alapú audio lejátszás
Még az is lehet, hogy felbontásban, szikár részletekben az Audionet Sam V2 erősebb, de a Linn megoldotta azt, hogy ne vizslassam a részleteket, hanem egészében élvezzem a zenét. Egyszóval minden adott, hogy az ember "elvesszen" a zenehallgatás örömében.
Pontosan ugyanez jott le nekem is. Mondanam, hogy milyen hihetetlen, hogy nem nyul bele a zenebe, semmivel nem kell ganyolni, ellensulyozni, csak atjon es kesz, de ilyen arfekves mellett ezt kifejezetten szuksegesnek erzi az ember.:-) A tunerjukre is ugyan ez jellemzo egyebkent.
Pc alapú audio lejátszás
Jó kis DAC, csak USB-n nem tud hirez lejátszást (88/96/176/192) ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni.
A PS Audio vagy a Linn Numerik? Az előbbi USB-n nem, az utóbbi meg sehogy.
Pc alapú audio lejátszás
ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni, akkor vesz egy hiFace-t, és már nyomja is S/PDIF bemeneten
Kivéve ha olyan klasszikus a DAC (neadjisten NOS), hogy csak 44/48-at tud minden bemeneten.
Pc alapú audio lejátszás
ha valaki nem csak CD anyagokat akar hallgatni, akkor vesz egy hiFace-t, és már nyomja is S/PDIF bemeneten
Pc alapú audio lejátszás
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Pc alapú audio lejátszás
Pc alapú audio lejátszás
Köszönöm a választ
A Linn Numerik DAC-cal volt már szerencséje itt valakinek? Itt a fórumon hirdetik 140-ért, megér ennyit? A másik kérdés, hogy úgy akarok most DAC-ot venni, hogy lehetőleg sok évig ne kelljen cserélni, ha fejlesztem a rendszerem, ne a DAC legyen majd a későbbiekben a gyenge láncszem... A Numerik 3 van olyan jó DAC, hogy ne kelljen 1 év múlva azon gondolkodnom hogy mire cseréljem el?
Az E-Mu 1212m DAC-jától klasszisokkal jobb??
PC -> DAC: Sabre Buffalo II -> IC: Excalibur IC -> Amp: Pioneer A-A9-J, Amp power cable: Valhalla CuAgI -> Speaker Cable: Excalibur -> Speaker: Triangle Celius 202
Pc alapú audio lejátszás
http://www.computeraudiophile.com/ps-au ... dac-review
Pc alapú audio lejátszás
Gondolkodom egy Linn Numerik 3 D/A DAC-on, amit számítógép és erősítő közé szeretnék berakni. Szerintetek az E-MU 1212m van olyan jó kártya, hogy kiszolgálja ezt a DAC-ot az S/PDIF-en keresztül?
A minap volt szerencsém egy EMU 1212m S/PDIF kimenetét egy hiFace-el összemérni, és egyértelműen jobb volt a hiFace.
Akinek még ez sem elég, az vagy vegyen egy akkumulátoros tuningolt hiFace-t, netán oldja meg maga az elemes tápellátást az USB kábelen (mint I.G.)
vagy vegyen egy hiFace EVO-t (kb 75e+ÁFA). Hogy megéri-e? Passz, egy Linn Numerik 3 D/A-hoz talán már igen
Pc alapú audio lejátszás
Szerintem egy Linn DAC megérdemelne egy jobb aszinkron USB-SPDIF konvertert, mint az M2Tech vagy a Musiland. Persze a legjobb meghallgatni az opciókat, mert ami valakinek döbbenetes különbség, azt lehet hogy valaki más nem is hallja.
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Gondolkodom egy Linn Numerik 3 D/A DAC-on, amit számítógép és erősítő közé szeretnék berakni. Szerintetek az E-MU 1212m van olyan jó kártya, hogy kiszolgálja ezt a DAC-ot az S/PDIF-en keresztül?
Választ előre is köszönöm.
Tulajdonkébben az emu is egyféle dac a számítógépben...Nem igazán értem mit szeretnél..
Az E-MU DAC-ját kicserélni Fejleszteni szeretném a rendszert és most egy új DAC-ban látok fantáziát. Csak nemtudom, hogy a koax digit kimenete elég jó-e az E-MU-nak ahhoz, hogy a Linn DAC-ját tudjam hajtani vele.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
Tulajdonkébben az emu is egyféle dac a számítógépben...Nem igazán értem mit szeretnél..
Pc alapú audio lejátszás
Sziasztok!
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
A CD-játszós topic-ban láttam ezt a wav-lejátszót.
Nem számítógép de hallotta már valaki zenélni ezt a szerkentyűt?
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Pc alapú audio lejátszás
A számítógépes zenehallgatáshoz minden olyan téma hozzátartozik, ami a géppel és annak hangjával minőségével kapcsolatos...
teljes mértékben egyetértek veled....
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Hát, nem értem.Szerintem a külső zajoktól nyugodtan lehet zenét hallgatni.
Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőlük, akkor nagy baj van. (mind kívül, mind belül)
Egy koncerten se tilthatod meg a melletted ülőnek, hogy kifújja az orrát, uram bocsá' köhintsen egyet. A széke meg nyekereg. Meg a rajta kívül ott ülő 2000 embernek is.
Természetesen otthon az ember csendre vágyik. Zenehallgatás közben meg pláne.
Szerencsére nekem nincs asztali gép a szobámban, a laptop és a NAS zaja olyan minimális, hogy az nem zavar.
HG ezt a példát azért hoztam fel, mert épp te mondtad, h a kutya sem halkitható le, de hisz miért kellene, ha az nem zavar? Viszont bent mellettem a számítógép zúgása bizony nagyon az tud lenne, már ha zúg...Tehát mint téma simán megállta a helyét ebben a topikban...Viszont a kutyás és villamosos példa nem , épp az általad felvázoltak miatt )
A számítógépes zenehallgatáshoz minden olyan téma hozzátartozik, ami a géppel és annak hangjával minőségével kapcsolatos...OLyan szinten egy topikot megkötni és korlátozni nem lehet, és badarság is lenne, ahogy azt te elképzeled..Hisz mi másról kellene szóljon a számítógép alapú zenehallgatás, mint a technikáról, fejlesztésről, kiaknázatlan lehetőségekről, műszaki és gyakorlati tapasztalatokról..Az, h ezek közül mit mennyi ideig tárgyalunk ki az a témától, érdeklődéstől függően változhat...
Nem arról volt szó, h kinek milyen szép fények vannak a házába, vagy , h milyen grafikai kártyája van, és miket játszik, vagy csinál a géppel, Hanem arról volt szó, h a számunkra zavaró zajokat, h lehetne kiszűrni a zenehallgatásból. Ehhez bizony a ventillátorok stb, zajkeltő egységekről beszélni kell, és tapasztalatokat észrevételet megosztani.
Vagy pedig akkor korlátozni kell és átírni a topik címét, és akkor senki sem beszél a gép által keltett zajról, és annak a kiaknázható lehetőségeiről )
Pc alapú audio lejátszás
Egy koncerten se tilthatod meg a melletted ülőnek, hogy kifújja az orrát, uram bocsá' köhintsen egyet. A széke meg nyekereg. Meg a rajta kívül ott ülő 2000 embernek is.
Szerencsére nekem nincs asztali gép a szobámban, a laptop és a NAS zaja olyan minimális, hogy az nem zavar.
Nem értek egyet. Idegenben sokkal toleránsabbak vagyunk mint otthon. Előbbi 2 óra múlva véget ér és hazamegyünk. Az otthon már más.
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Javaslom a téma átnevezését: "Számítógépes ventilátor hallgatás"-ra.Az utóbbi 200 beírás csak erről szólt.
Az utóbbi tizeniksz meg arról, hogy befejezzük-e a témát, újat nyissunk-e, vagy jó ez így. Tényleg, most sokkal jobb...
-
Vendég
Pc alapú audio lejátszás
Aki zajos helyen lakik az miért vesz drága hifit? Ugy is a kinti zaj zavarni fogja ) Érted mire gondolok.. )
Hát, nem értem.
Szerintem a külső zajoktól nyugodtan lehet zenét hallgatni.
Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőlük, akkor nagy baj van. (mind kívül, mind belül)