Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Furky
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Furky »

De nem gond, hogy lapos, és az átmérő is csak 2x1,17mm2? 
Amúgy innen fogom megrendelni, ha ilyent veszek, mert egyrészt a mostani QED kábeleimet is innen rendeltem, másrészt gyorsan dolgoznak, harmadrészt elég jó áron:
hificables.co.uk

3 nap alatt megjött az előző rendelésem is (QED XT Evolution (8m), és a 6m-es QED Reference Subwoofer), és ezért mindössze kb 32ezret fizettem. Itthon csak a QED Reference Subwoofer kerülhet ennyibe. A 6m-es példány...

Az átmérő csak egy paraméter a sokból... és nem minden esetben mérvadó!
Az ár elég barátságos, szerintem ha meg vagy elégedve a QED-el akkor ne keresgess másik kábelt!
Kicsit hosszabbat is rendelhetsz... ha majdan átrendezés lesz... nehogy rövid legyen!

Igazad van. A 7 méter lehet, hogy amúgyis rövid lett volna fél méterrel az egyikhez, és az azonos hossz miatt akkor kb. 2x8m-nyi kellene. Nem vészes az ára innen rendelve, és a mostani QED kábelekkel meg vagyok elégedve. Persze lehet lenne jobb megoldás, de a következő minőségi javulást inkább az új erősítőtől várom el (Onkyo TX-SR608), aminek a vásárlása költözés miatt ismét csak tolódik.
Köszi a segítséget doky! :taps:
Receiver: Yamaha RX-V361, Front: Wharfedale Diamond 9.5, Surround: Wharfedale Diamond 9.1, Center: Wharfedale Diamond 9.CS, Sub: Wharfedale Power Cube 8+, Cable: QED XT Evolution, QED Reference Subwoofer , TV: Samsung 40A856.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Amúgy innen fogom megrendelni, ha ilyent veszek, mert egyrészt a mostani QED kábeleimet is innen rendeltem, másrészt gyorsan dolgoznak, harmadrészt elég jó áron:
hificables.co.uk

3 nap alatt megjött az előző rendelésem is (QED XT Evolution (8m), és a 6m-es QED Reference Subwoofer), és ezért mindössze kb 32ezret fizettem. Itthon csak a QED Reference Subwoofer kerülhet ennyibe. A 6m-es példány...

Az átmérő csak egy paraméter a sokból... és nem minden esetben mérvadó!
Az ár elég barátságos, szerintem ha meg vagy elégedve a QED-el akkor ne keresgess másik kábelt!
Kicsit hosszabbat is rendelhetsz... ha majdan átrendezés lesz... nehogy rövid legyen!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Furky

Kábelezzünk

Sziasztok! 
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek arról, ha a hátsó hangfalak kábeleit lecserélem QED Ultra-Flat kábelekre?
Elsősorban normális kábelt szeretnék, ami elég a hátsókhoz, másrészt amit könynen el lehet vezetni pl. szőnyeg alatt. Nagyjából 7-7 méternyi kellene a két hátsóhoz maximum.

Üdv,
Furky

A QED kábelek elég jók!
Kérdés hogy mennyiért tudod megszerezni!?
Ha jól emlékszem akkor a Neotech-nek is van lapos kábele! :taps:

hificables.co.uk

Receiver: Yamaha RX-V361, Front: Wharfedale Diamond 9.5, Surround: Wharfedale Diamond 9.1, Center: Wharfedale Diamond 9.CS, Sub: Wharfedale Power Cube 8+, Cable: QED XT Evolution, QED Reference Subwoofer , TV: Samsung 40A856.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok! 
Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek arról, ha a hátsó hangfalak kábeleit lecserélem QED Ultra-Flat kábelekre?
Elsősorban normális kábelt szeretnék, ami elég a hátsókhoz, másrészt amit könynen el lehet vezetni pl. szőnyeg alatt. Nagyjából 7-7 méternyi kellene a két hátsóhoz maximum.

Üdv,
Furky

A QED kábelek elég jók!
Kérdés hogy mennyiért tudod megszerezni!?
Ha jól emlékszem akkor a Neotech-nek is van lapos kábele! :taps:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Furky

Kábelezzünk

Sziasztok!

Üdv,
Furky

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

sziasztok,Digitális ic kábeleknek is van szerepe a hangminőségben? Mert állítólag van!!! De mé'? A digit adatfolyamban 0 az lehet 0,00156 az 1 meg mondjuk 0,99512   :taps:  :taps:
Vagy a dac nem szabályozná be az adatfolyamot a szabványos mintavételezési frekvenciára (pl 48kHz), hanem akár nem egyenlő időközű jelenként is értelmezi a hanghullám digitálisan leírt pontjait???
Ha mondjuk a 24bit is 24bit, akkor mi lehet a különbség a kábelek között???
Üdv, B

Az elektromos jelek megbélyegzése digitális vagy analóg jelzővel filozófiai kérdés...

Háát ezt nem tekinteném szakmai forrásnak, de megjegyzem hogy az összes digitális jel vezetőben valójában analóg módon terjed és így aztán nem meglepő hogy a kábel, vezeték tulajdonságai nem kevésbbé érdekesek.
De hogy bonyolítsam a képet, az analóg jel is fizikailag kvantált, tehát végeredményben digitális.
Na ezt adjátok össze vazze

Hűha, mondtam én, hogy nevezzük át a topikot Kábel Yin-Yang-ra. .

Vendég

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Vendég »

sziasztok,Digitális ic kábeleknek is van szerepe a hangminőségben? Mert állítólag van!!! De mé'? A digit adatfolyamban 0 az lehet 0,00156 az 1 meg mondjuk 0,99512   :taps:  :taps:
Vagy a dac nem szabályozná be az adatfolyamot a szabványos mintavételezési frekvenciára (pl 48kHz), hanem akár nem egyenlő időközű jelenként is értelmezi a hanghullám digitálisan leírt pontjait???
Üdv, B

Az elektromos jelek megbélyegzése digitális vagy analóg jelzővel filozófiai kérdés...

Háát ezt nem tekinteném szakmai forrásnak, de megjegyzem hogy az összes digitális jel vezetőben valójában analóg módon terjed és így aztán nem meglepő hogy a kábel, vezeték tulajdonságai nem kevésbbé érdekesek.
De hogy bonyolítsam a képet, az analóg jel is fizikailag kvantált, tehát végeredményben digitális.
Na ezt adjátok össze vazze

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: lehoako »

A digitális kábelek között, akár optikai, akár koaxiális, a fő probléma a jitter.

Ez itt ni:

Ilyen szép dzsittert még nem is láttam, köszönjük, fülelek! :taps:

Vendég

Kábelezzünk

A digitális kábelek között, akár optikai, akár koaxiális, a fő probléma a jitter. 
Ez itt ni:

És ez csak egyik oka a jitternek a sok közül, ami a hagyományos CD transzport (PC/MAC szg) /DAC kombinációkban fellép.
A jövő a hálózati lejátszóké! :taps: :taps:

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Ez itt ni:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5312

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: fülelek »

- a kábel anyagában és szerkezetében bekövetkező változások kb ugyanolyan jellegű és karakterű változásokat hoznak, mint az analóg IC-k esetében;
Tehát az ezüst digitális kábelnek fényesebb a hangja mint a réz digitális kábelnek?

Milyen digitális kábelről beszélünk, mert ugye van az Optikai, és van a koaxális... Mind a kettő lehet digitális...

Ez itt ni:

Vendég

Kábelezzünk

- a kábel anyagában és szerkezetében bekövetkező változások kb ugyanolyan jellegű és karakterű változásokat hoznak, mint az analóg IC-k esetében;
Tehát az ezüst digitális kábelnek fényesebb a hangja mint a réz digitális kábelnek?

Milyen digitális kábelről beszélünk, mert ugye van az Optikai, és van a koaxális... Mind a kettő lehet digitális...

i-g
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: i-g »

Vendég

Kábelezzünk

Én úgy hallottam, h Digitális kábeleknél nem csak magánál a kábelnél, hanem a csatlakoztatásoknál van a kutya is elásva..

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2637

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: mishow »

- Digitális ic kábeleknek is van szerepe a hangminőségben? - Mert állítólag van!!!
- De mé'?

- Van!
- Nem csak állítólag, hallgasd meg és tapasztalod magad is.
- Miért? F*ngom sincs.

Remélem nem kezdjük újra az anyagszerkezettan / kvantumfizika mélységű gittrágást. :taps:

Saját tapasztalatom szerint amúgy:
- az OPTIKAI kábelek hangja közt is jelentős a különbség, nem mindegy pl hogy üvegszál vagy műanyag;
- a DAC-hoz használt USB kábeleknél növekszik a különbség, ha a táp is ugyanazon a kábelen "közlekedik".

Hogy örömhírt is mondjak: a hatás azért kisebb mértékű (de még igen jól hallható) mint az analóg IC-k esetén!

De hogy a végére mégis összezavarjam a képet: az ár-érték mutató a digitális szegmensben gyakran fejreáll; nálam pl filléres Hama optikai műanyag kábel jobban illeszkedik a rendszerbe, mint a helyette bepróbált több tízezer ft-os üvegszálas, illetve nemrég az ezüst koaxot (ami eléggé merev a mindenféle árnyékolásoktól, és így adott helyre egyszerűen nem fért be) kénytelen voltam egy vékony, árnyékolásmentes filléresdugós vacakkal helyettesíteni (a sárga dugóból ítélve valszeg valamelyik régi VHS magnóhoz kaphattam még anno kompozit kábelként) ami simán lezenélte a drága ezüstöt.

Magyarázatot nem tudok, pláne nem "tudományosat", úgyhogy jó gittrágást a többihez! :taps:

Babics

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Babics »

sziasztok,
Digitális ic kábeleknek is van szerepe a hangminőségben? Mert állítólag van!!! De mé'? A digit adatfolyamban 0 az lehet 0,00156 az 1 meg mondjuk 0,99512 :taps: :taps:
Üdv, B

Vendég

Kábelezzünk

A kábelmizériában jártasabb fórumtársak majd kijavítanak, de általában azt mondják, hogy a vastagabb keresztmetszetű darabok dögösebb, mélyekben teltebb hangot produkálnak.Szal egy mezei 1.5mm2-es sodrott rézkábel papíron vékonyabb hangú lesz, mint mondjuk a 4mm2-es társa.
Saját ellenpéldám: 2.5mm2-es és 4mm2-es Klotz stúdiókábel közt például semmi különbséget nem hallok.
Ugyanaz a hangszín, nem húz semerre, se több mély, se nagyobb dinamika.

A másik érdekes darab, a már említett DNM, a maga 0.6mm2-es vezetőjével. Mondjuk tömör egyeres vezeték, szal erre foghatjuk, hogy más.
Járt nálam ő is, és mélyekben nem mutatott kevesebbet az említett Klotz kábelnél. Sőt. Talán egy kicsit selymesebb, nyugodtabb is volt a hangkép. A részletesség rovására.
Vagy ki tudja. Lehet, csak én akartam ezt hallani... :taps:

Akkor ezek szerint mégsem keresztmetszet kérdése? Vagy esetleg csak réz vezető esetében? Akkor mégiscsak máshol van a blöki a föld alatt? :taps:

Nálam a vastagabb rézkábeleknek nem a mélye volt több, hanem a torzítása...

Vendég

Kábelezzünk

A kábelmizériában jártasabb fórumtársak majd kijavítanak, de általában azt mondják, hogy a vastagabb keresztmetszetű darabok dögösebb, mélyekben teltebb hangot produkálnak.Szal egy mezei 1.5mm2-es sodrott rézkábel papíron vékonyabb hangú lesz, mint mondjuk a 4mm2-es társa.
Saját ellenpéldám: 2.5mm2-es és 4mm2-es Klotz stúdiókábel közt például semmi különbséget nem hallok.

A másik érdekes darab, a már említett DNM, a maga 0.6mm2-es vezetőjével. Mondjuk tömör egyeres vezeték, szal erre foghatjuk, hogy más.
Járt nálam ő is, és mélyekben nem mutatott kevesebbet az említett Klotz kábelnél. Sőt. Talán egy kicsit selymesebb, nyugodtabb is volt a hangkép. A részletesség rovására.

Akkor ezek szerint mégsem keresztmetszet kérdése? Vagy esetleg csak réz vezető esetében? Akkor mégiscsak máshol van a blöki a föld alatt? :taps:

Vendég

Kábelezzünk

Lehet, hogy amatőr kérdés, de az nem baj, hogy így összefűzve a vezetékeket növekszik az egész vezeték kapacitása?

OFFTOPIC:

Ha ez így lenne, kössél utána nagyobb kapacitású készüléket, mondjuk egy trolibuszt.  

OFFTOPIC:

A trolibusznak sztem pont nem a kapacitása a nagy, inkább az induktivitása, az ellenállása meg kicsi.

Charlie!
Egy átlagos hangfalkábel kapacitása legfeljebb mindössze pikofarad nagyságrendű. Ehhez képest a hangfal nagyságrendekkel magasabb kapacitív terhelést jelent ami már gyengén visszacsatolt, magas kimenőimpedanciájú erősítőknek feladhatja a leckét. Mint tudjuk a hifiben igazából semmi nem hanyagolható el, de a dolgok jelentősége súlyozható.

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voice »

OFFTOPIC:

A trolibusznak sztem pont nem a kapacitása a nagy, inkább az induktivitása, az ellenállása meg kicsi.  

OFFTOPIC:

Ha nem nagy a kapacitása, akkor hogy fér fel rá 82 ember? 

Amire én lennék kíváncsi, hogy olvasni olyat hogy egy kábel mélybehúzós kivitel. Gondolom nem azt jelenti, hogy a nyakamba kötve lehúz a medence aljára..
Mitől függ ez? Anyagszerkezet, átmérő, hossz, szigetelés?

A kábelmizériában jártasabb fórumtársak majd kijavítanak, de általában azt mondják, hogy a vastagabb keresztmetszetű darabok dögösebb, mélyekben teltebb hangot produkálnak.
Szal egy mezei 1.5mm2-es sodrott rézkábel papíron vékonyabb hangú lesz, mint mondjuk a 4mm2-es társa.

PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

Vendég

Kábelezzünk

OFFTOPIC:

OFFTOPIC:

Ha nem nagy a kapacitása, akkor hogy fér fel rá 82 ember? 

Amire én lennék kíváncsi, hogy olvasni olyat hogy egy kábel mélybehúzós kivitel. Gondolom nem azt jelenti, hogy a nyakamba kötve lehúz a medence aljára..
Mitől függ ez? Anyagszerkezet, átmérő, hossz, szigetelés?

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

Lehet, hogy amatőr kérdés, de az nem baj, hogy így összefűzve a vezetékeket növekszik az egész vezeték kapacitása?

OFFTOPIC:

Ha ez így lenne, kössél utána nagyobb kapacitású készüléket, mondjuk egy trolibuszt.

OFFTOPIC:

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Vendég

Kábelezzünk

Nem.
Olyan kis generátor és terhelő impedanciák közt van a kábel, hogy szerintem a kapacitás hatása elhanyagolható. Főleg egy ilyen szerkezetnek, mint a Bertram.
A Siltech pl szorosan és sűrűn egymáshoz tekeri a vezető szálakat. Annak sokkal nagyobb a kapacitása, mégsem ez dönti el, hogy milyen a hangja.
Itt jön be az anyagszerkezet, ami szerintem sokkal nagyobb befolyásoló tényező a hangra, mint a geometria.

Vendég

Kábelezzünk

OFFTOPIC:

charlie-obrian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 366

Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: charlie-obrian »

gondolom ezek a kábelek is hasonló elven vannak elkészítve.

Majdnem. Ott az elemi szálak külön szigetelőben futnak és az van megsodorva, majd kötegelve.

"Igazán jót sajnos még nem hallottam. A mi hangszóróinknak (a Rádióban is) érdes, kemény hangjuk van. Nem adják vissza a Hi-Fi lényegét." (Varga Ferenc)

"...Hiszen ha a hangot természetes hűségében akarjuk továbbítani, akkor nem csak az alaprezgést kell továbbjuttatni, hanem az összes felhangokat is, mégpedig azzal a viszonylagos erősséggel, amivel az eredeti hangban előfordulnak. Ez roppant nehéz feladat." (Öveges József: Érdekes fizika)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”