Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!

Pc alapú audio lejátszás

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ja, nem egy csúcs, de ezen hallgattuk:Sony CDP-XA20ES - Audio Analogue Puccini Special Edition + Danish Physics Point Zero 2
...
Erről ennyit.

Viccelsz, kukurikú? Ez a rendszer több, mint jó :taps: .

Ezen kijön minden különbség.

qqriq12
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq12 »

Én egyszer kipróbáltam, "vak-teszten" a családdal ( 5 fő ) több számot más-más stílusban, é senki nem tévesztette őket össze. Egy normálisabb cuccon biztosan hallható, egy PC hangkártya + 2 db 10 centis "hangfal"-on nem hiszem. 
Volt benne emlékeim szerint (mind saját CD-ről):
- Depeche Mode
- Massive Attack
- Vivaldi 4 évszak
- Stanley Clarke
- Jan Garbarek

Teljesen tucc-tucc nem volt.

Bocs, de engem pont ez idegesít. Leírtad a nagy semmit. Konkrétum nulla. Még a legfontosabbat sem írtad le, hogy milyen rendszeren ment a zene. Tényleg kiváncsi lennék rá, mert ha egy belépő szintű rendszer akkor ne haragudj, de nem tudom elhinni amit írsz. Vagy nagyon ratyi 128as mp3akat raktál be agyontömörítve...

Azért olvashatnál is, mielőtt köpködsz..

Mint írtam saját gyári CD-ről rippelt (EAC, ha érdekel) wav-okból készített 320-as MP3-ak (Lame).
Hogy ne legyen hátrányban az MP3 lejátszó program miatt, ezért visszaalakítva wav-ra, majd kiírva egy CD-re (az eredeti wav + MP3-ból kapott) vegyes sorrendben.
Ennyi volt.

Ja, nem egy csúcs, de ezen hallgattuk:
Sony CDP-XA20ES - Audio Analogue Puccini Special Edition + Danish Physics Point Zero 2

Ez egy kérdésre volt válasz, én kipróbáltam szerintem nagy eltérés van, nem is hallgatok MP3-at, max iPod-on.
Ha nem hiszel nekem, az nem baj, de a stílust kikérem magamnak.
Erről ennyit.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Egész egyszerűen olyan szinten számít a szobaakkusztika (nálam nem túl jó), hogy már azért is tökmind1, hogy egy jobb mp3 vagy flac szól.
Ennél tovább nem kell ragozni, sajna.

Mint ahogy Lionel Messinek/Albert Einsteinnek/Bo Dereknek is SZÜLETNI kell, nem csak az a fontos, hogy mennyit tanulsz/edzel/gyakorolsz/sminkelsz stb. a jó akusztikájú szoba is adottság kérdése. Van, ahol jó az akusztika és még a "pöcsköszörű" hangfal is jól szól, van, ahol fel van pimpelve a legtuttibb akusztikai elemekkel meg a dzsilliárdos rendszerrel, oszt mégis gyengusz a hang.

Itt a rejtelem, ehhez képest a flac/mp3 kérdéskör kutyafül.

Másik eloszlatandó mítosz a tápkábelnek a kábelek közé való eszetlenül egyértelmű besorolása. A tápkábelnek a komponensek tápolásában van szerepe, ez pedig kb. annyit számít, mintha Lionel Messit a VB. előtt és alatt műzlin tartjuk, oszt mér nem fut meg ilyenek? Noooormális?!

Az egész rendszerhang tulajdonképpen az erősítő tápolásától függ. Ezt hallgatjuk, zajokkal, esetleges zajcsillapítással, jobb-rosszabb vezetőkkel, ésatöbbi.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Hát azért mp3 és a tömörítetlen anyagok között azért legtöbbször van különbség. Persze lehet mp3-at is hallgatni élvezettel. Pont tegnapi élményem, hogy a Metallica Budapesti koncert hivatalos 192-es mp3-ma és a hivatalos FLAC között elég nagy a különbség. Ez utóbbi sokkal "élesebb".

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jester »

De ha már így lesöpörtél, ennek nyilván semmi jelentősége, ahogy nyilván annak sem, hogy én vastagon hallom a különbséget.
Én ezt nem mondtam. Csak az kicsit furcsa nekem, hogy álló helyzetben nincs is különbség, bezzeg 140el, ha ordít a cucc, 4000et pörög előttem 1,5 méterrel egy motor, akkor aztán sokkal jobb a flac. Ez így nekem furcsa, de nem mondtam, hogy nem igaz. Ezért én, mint egységsugarú önmagam, nem tekinktem támpontnak az ilyen jellegű tesztelést. Ettől persze más tekintheti.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: s4tch »

Szóval megint csak puffogtatunk a levegőbe... 
Úgyhogy a magam részéről az autóhifit mint támpontot mp3 vs. flac kérdésben hanyagolnám.

Akkor ezt túltárgyaltuk.

Egyébként a ripeket EAC+LAME segítségével készítem, az autóban egy Pioneer DEH-P88RSII teljesít uDimension Jr 4.300 erősítővel, 16-os uDimension element hangszórókkal. Az autó egy közepesen tisztességesen kiszigetelt Corolla, ha szeretnéd tudni az évjáratot, pontos felszereltséget, kivitelt, azzal is szolgálhatok. De ha már így lesöpörtél, ennek nyilván semmi jelentősége, ahogy nyilván annak sem, hogy én vastagon hallom a különbséget.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

OFFTOPIC:

Köze nincs a számítógéphez: kocsiban nagyon ki tud jönni a különbség! Nagy hangerőn hallgatva a tömörítetlen formátum (nálam autóban ALAC; az iPod azt ismeri) sokkal teljesebb, kerekebb hangzást biztosít, mint akár a 320-as mp3. Kipróbáltam az egyik lemezemmel, ami lent volt a kocsiban gyári CD-n, 320-as mp3-ban és az iPodon tömörítetlenül: álló helyzetben nehéz kiszúrni az mp3-at, menet közben, főleg autópályán, nagy hangerőn hallgatva viszont az mp3 kiált a részletek után. Igen, a 320-as is... 

Már megint csak az maradt ki, hogy milyen autó/hifi
De ezt azért tartom furcsának, mert menet közben autóban, részletekre figyelni a külső zajok miatt nem lehet. Meg persze mp3nál a leglényegesebb dolog, hogy mivel lett rippelve. Én tudok neked olyan 320as mp3at csinálni aminél hallhatóan jobban szól egy 192es... Szóval megint csak puffogtatunk a levegőbe...

UI: konkrétan múltkor sikerült olyan zenéket kiválogatnom a kocsiba, amikben a halk részek konkrétan alig alig hallatszottak autópályán, kicsit erősebb tempónál nagy hangerőn (persze nem lexusom van sajnos).
Úgyhogy a magam részéről az autóhifit mint támpontot mp3 vs. flac kérdésben hanyagolnám.
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

... Én őszintén szólva, egy jól tömörített mp3 és flac között nemigen hallok különbséget....

OFFTOPIC:

Köze nincs a számítógéphez: kocsiban nagyon ki tud jönni a különbség! Nagy hangerőn hallgatva a tömörítetlen formátum (nálam autóban ALAC; az iPod azt ismeri) sokkal teljesebb, kerekebb hangzást biztosít, mint akár a 320-as mp3. Kipróbáltam az egyik lemezemmel, ami lent volt a kocsiban gyári CD-n, 320-as mp3-ban és az iPodon tömörítetlenül: álló helyzetben nehéz kiszúrni az mp3-at, menet közben, főleg autópályán, nagy hangerőn hallgatva viszont az mp3 kiált a részletek után. Igen, a 320-as is...

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Jester nem írom be a rendszerem, mert jóidőre elveszíteném a preztizsem (van nekem egyáltalán itt ilyen?), a userek hajlamosak a megszerzett tapasztalatot, igényességet, irányultságot, az épp aktuális rendszer mértékében és annak értékében megállapítani az adott fórumozónál, s aztán ezalapján osztályozni minden kijelentését. Nem mondom, hogy nem jogos valahol, de ebben a nyers formában mindenképpen téves. Hallottam sokal jobbakat is, sokkal rosszabbat is a magaménál. Persze az együttélés számít a legtöbbet, ezt én sem tagadom. Ne ez legyen a mérvadó A 150ezret nem haladja meg a rendszerem. Kipróbáltam más tápkábellel a hordozható ITT rádiósmagnóm (90's évekből), s az is máshogy szerepelt utána. 3500Ft-os PC speakeren is egyértelműen hallottam anno a különbségeket (egy mai gyártásúval eltudom képzelni, hogy nem). Tehát érted? Nem egetverő árú műszerekre kell gondolni. AZ sem mindegy mennyire felgyorsult, vagy épp belassult állapotban vagy, zsibonganak-e körülötted kölkök, ilyenek. Nem azért mintha fizikailag elnyomnák/kioltanák a zene hangjait hanem egész egyszerűen máshova fókuszál az agyad, van ilyen. Üljünk le és figyeljünk. Inkább azt mondd, neked mid van? Mindenesetre elektronikás zenénél is számottevő a különbség, alap rendszeren is. Magasak, dinamika, szünetek. Igazából az az idő, ami nyomorítottnál 2 vagy több hang összemosódásáé -lecsengés vagy felfutás közben-, a digitális lépcsőzés keltette trutyié, az a flacnél a szüneté. Ehhez jön még a hangok tisztasága, ha csak ezeket is vesszük már merőben más eredményt kapunk, illetve képzelhetünk el. Más világ - szabadság, teljesség. Aki mást mond, az hiába rendelkezik 80.000 posttal, s elismert szakmailag úgy a neten, úgy IRL a hifis életben, hatalmas tapasztalatú, attól, hogy más téren letett valamit az asztalra, nem jogosítja fel, hogy ítélkezzen egy számára kellőképpen körbe és be sem jártról. Nem okos dolog. Egészen egyszerűen ezen a területen tudatlan. Ha valaki azt mondja mp3-ra/elektronikus muzsikára tökmindegy milyen rendszered van, azt senki ne higyje el (pár lappal ezelőtt is felmerült ennek cáfolata itt.) Én sem vonom kétségbe egy progrock hangzásbeli, megjelenülési másságait eltérő felvételek, hanghordozók esetén, attól, hogy ritkán hallok olyat, mert nem a szívem csücske. Mintahogy jónéhányan teszik ezt az elektronikus zene esetében. Ezt azért így mondjuk ki szerintem. Falra mászok ettől.  Ne vegye magára senki, nem tudom kire gondolok, de e fórumon is megjelent ez a tézis már. Szomorúság. Na erre fogok szép támadásokat, meg gondolatokat kapni:) Hozzábiggyeszteném rögtön, hogy nekem is még baromi sok tanulnivalóm van, és ennek én örülök, így jó pár évig fog még felfedeznivalót szolgáltatni ez a hobbi. Tanuljunk együtt! A fentieket sokmindenki leírhatta volna, nálam sokkal ötletesebben, jobban is. Nem térítés vagy jólmegmondás a célom, csak beszélgetés, bár mivel új úgy sincs a nap alatt, kissé körbe-körbe járkálást érzek, de az újabbaknak remélem előrefelemutatás is akad kicsiny.
Azért van a fórum, hogy beszélgessünk
A FLAC vs. mp3 téma pedig örökzöld, és még csak nem is offtopic...

Szerintem nyugodtan leírhatod a rendszered, nekem is belépő szintű a cucc, Carat HD1V -> Jungson JA66C -> Polk RTi A3

Az igazság az, hogy mióta van normális fejhallgatóm (Sennheiser HD595), kicsit megváltoztak az elvárásaim a hangrendszerrel kapcsolatban. Egész egyszerűen olyan szinten számít a szobaakkusztika (nálam nem túl jó), hogy már azért is tökmind1, hogy egy jobb mp3 vagy flac szól. Szóval maradjunk annyiban, hogy a füles a nyertes hangminőségben. Elképesztő, hogy a fejhallgatóval milyen részletek jöttek elő még egy mp3 esetén is, amit eddig nem hallottam. Én őszintén szólva, egy jól tömörített mp3 és flac között nemigen hallok különbséget. Nem tudom egyértelműen megmondani, hogy melyik melyik. Én azért próbálok mindent flacben beszerezni, mert sajnos vannak összegányolt módon mp3ba rippelt lemezek, amik valóban szarul szólnak. Flacnél ez a hibaforrás kiszűrve. Egyébként én hallgatok mindenféle zenét a metaltól az elektroig. Ha olyan a kedvem még jazzt is. Komolyzenét nem szoktam.

Nekem egyébként az a problémám, hogy írtó sokan túl nagy tulajdonságot kerítenek olyan dolgoknak mint kábel,tápkábel,hangkártya!!! Én meg ezért fogok kapni a fejemre, de egy belépő szintű rendszerben akkor is a hangfal és az erősítő számít legtöbbet, hogy ha a nagytudású kollégák márpedig az ellenkezőjét állítják. És itt a belépő szinten van a hangsúly, nem a többszázezer forintos hangfalakon. Két hangfal és két erősítő közötti különbséget sokkalta könnyebb meghallani mint két hangkártya közötti különbséget. Erre is van jó sztorim leírom ezt is röviden :taps:
Régebben vitatkoztunk, hogy integrált (ALC888) vagy Audigy2. Az Audigy 2 tulaja váltig állította, hogy óriási a kettő közti különbség. Aztán itt is kiderült a turpisság. Ő mindkét hangkártyát úgy próbálta, hogy az EQ-val belepiszkált a zenébe. Azzal védekezett, hogy ugyanazok voltak az EQ beállítások mindkettőnél, nade egyértelmű, hogy ha EQzunk, akkor ott a hangkártya egyéb számomra ismeretlen jellemzői/részei is beleszólnak a zenébe, az Audigy meg ugye fel van szerelkezve mindenféle kutyafüle effektel ami miatt valóban másképp szólt. Az a baj, hogy sok ember számára az sem alapvetés, hogy vagy EQ nélkül hallgatunk valamit, vagy legalább írjuk be, hogy EQ-val módosítunk a zenén. Ez egyébként kifejezetten a számítógépes zenehallgatás rákfenéje szerintem.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: venomer »

OFFTOPIC:

Enberek! Az ember egy szubjektív lény! Megint csak előkerül ez. Jester ügynöknek igaza van abban, hogy konkrétumokat nélkülöző üres állításokat olvasgatva minduntalan frusztrálóvá válhat a helyzet. Persze, minden állítás (beszámoló) csak annyira üres vagy épp tartalmas számunka amennyire elhisszük, amennyire meg vagyunk győzve általa. A postoló sok esetben alapvetésnek tartja a különbségek meglétét, saját rendszerét, ezért nem is írja le a körülményeket. Az olvasó meg idegesedik tovább.qqriq12 arra próbál célozni (szerintem) - ha mondjuk családonként veszünk 1 hififület, a többi pedig átlagfül - hogy a velünk élő, egyébként az élet más területein tevékenykedő, más beállítottságú emberek is ugyanúgy meg tudják különböztetni a minőségbeli eltéréseket, mint mi, akiket érhet az a vád, hogy belehalljuk a zenébe az eltéréseket. Van ilyen is: aktuálisan hifi iránt érdeklődő egyén, ki átveszi mások véleményét, mert valamiért neki nincsen. Ezt lehetne ellensúlyozni tapasztalatokkal, de valamiért az ilyen esetekben ez sincs. Ez viszont már pszichológia meg egó meg falkaösztön, nem hifi és az az iránt érdeklődés.
De akinek van füle, egy pici kis affinitása, kellő érzékenysége a dologhoz, az hallja az eltéréseket. A megfelelő tapasztalatok hiánya, a félreértések, kellő számú ki és megkötése a beszámolóknak bizony többszörösére nagyíthatják a különbségeket.

fapaci
"Egy nem túl magas minőségi színvonal felett a technikának már nincs hatása a zenei élvezetre."
Egyetértek. Egyetérthetek. De nem teszem maradéktalanul.

"Ez nem jelenti azt, hogy maga a hangzás ne okozna örömet, de ennek sincs köze a muzsikához."
Akár meglepőnek is nevezhetném, hogy a te múltaddal ilyen kijelentést teszel. Te persze már megtértél, szolídabb eszméket vallasz, ez felel meg a státuszodnak, ez tükrözi tapasztalataid, elért eredményeid. Valami ilyesmit érzek én az ilyen kijelentések mögött. Tagadod-e, hogy a felvétel minősége jelen van, s beleépül az adott zeneszám minden ütemébe(n), szünetébe(n), mintegy plusz szálat adva attríbutumai sorához - ami minden kicsit is megszólalásra igényes embernél számításba vehető, mitőbb igényelt momentuma a zenehallgatásnak, s folyamatos kontroll alatt tartja a zenei élmény összhatását? Ha nem tennénk egymásnak homlokegyenest szembemenő kijelentéseket szubjektív vélemény címén evidencia szinten, vajon ez a fórum kihalna?

Oké. én is buliztam - már igen jót - 64kb/s mp3-ra, így most jó? Mostmár a szemedben látom, láthatom amit te? Felvilágosultnak számítok? Mindettől függetlenul nagyon nemakarod meglátni amit írok, továbbra is csak a sarkított, lebetonozott formapéldák záporoznak. Mintha most esett volna be a fórumra egy rakat újonc, kik nem látnák át az árnyaltságát a témának, ezért kötelezően elnagyolt, jól látható és érthető marginális példákkal és véleményekel kellene megjeleníteni az álláspontokat. Nem értem, miért nem tudunk ebből kilépni...
De igazad van, együk a desszertet tökéletesen cukormentesen, értékeljük a rendezést. Régi magyar filmeknél is, mind4 sarok sötét, ugráló felirat, a korra jellemző sajátos kép és hang - egy percig nem mondanám, hogy ezek valamelyikétől is élvezhetetlen, szeretem őket, de nemvéletlenül teljesen más világ mint a ma forgatottak? Nem von le az értékéből, de merőben eltérőek, (ha most a színészi tehetséget, a rendezést, nem vesszük, már csak minőségbeli tulajdonságaikből fakadólag is). Amit te állítasz, hogy az ebből adódó eltérések nem léteznek. "(...)de ennek sincs köze a muzsikához."
Én értem amit mondasz, te vajon mások nem értelmezik félre? S a te véleményed a külvilág (fórum) számára nem csorbul, deformálódik el, ha örökké csak ezt az oldalát hangoztatod? Nem tudom, mi vagy mennyi jött le rólam eddigi fórumozásom során, de azt nem hiszem, hogy az agyatlan "menő hifista" akit csak a hangminőség érdekel, meg "a Bose a cool", és a tipikusan hifis hangzásra bukik, zeneértés, zeneélvezet, zeneiség, a lényeg tulajdonképpen meg nem érdekli - nos azért ilyen képet talán nem festettem, még a te olvasatodban sem. Legalábbis nagyon remélem. Merthogy kicsit úgy érzem a fent leírt beállítottságúaknak kívánsz sarkos ellenpéldát állítani minden egyes ilyen megnyilatkozásoddal, mintegy tüntetésként, irányadásként.
A mindennapokban - legyen az egy emberi hangfoszlány, egy tücsök, nem-e kellemesebb szép tiszta, sima, finom magasakkal megspékelt hangot hallani mint egy torz, artikulálatlant? Ha vesszük egy hangszer hangját, mint a zenei produkció alapegységét, s ez nem megfelelő - kellemetlen - minőségben került megszólaltatásra, rögzítésre, s hozzávesszük, hogy a többi is ilyen, vajon a végeredmény mennyire lesz kellemes? Persze értékelhetjük a koncepciót, a szöveget, ettől még hatással lehet ránk a hangok, dallamok egymásutánisága, de élvezetes lesz-e? Ezért írigylem azokat, kiknek elég a kereskedelmirádió, a dallam, a szöveg, meg néha még az ütem is számít. Valahogy közülünk nemsokan hallgatnak rádiót. Én is tudom úgy definiálni az agyammal az eseményt, hogy most leülök zenetévét nézni (műholdon azért akad 1-2 jobb), s az akkor az, és olyan, az elvárásaim is olyanok. De sok van ami már élvezhetetlen, nagyobb bosszúságot okoz mint örömet. Ez a szint eltérő a hallgatóknál. De elképesztő azért, hogy ez -a néha nem is olyan nagy mértékű- eltérés szinte mindig e legszélsőségesebb véleménykülönbségeket szüli. Talán az írott szó nem a legjobb formátum ennek megvitatására.
S minthogy ágálok a véleményed ellen - minek ellentetjét valószínűsítem, hogy alkalmazod is rám - beírnám, hogy Micromega Minium cdp-ját szeretem, bár csak néha férek hozzá. Namost, ha valami, az nem a hangról, s annak megmutatásáról szól, hanem a zeneiségről. Mindenki lehúzza, hogy száraz, lapos. Én azonban szeretem, mert zenei téren sokat nyújt. Na akkor most akkor ezen a ponton egyetértünk? Majdnem. De még mindig nem látom részedről az árnyalást.
Táskarádió, mostani lánc.. akkor meg minek van mostani lánc? Na ugye, hogy ugye. Mindig itt akad el a vitafolyam.

KMT kartárs WhereIsIt-ben jöhet minden!

Voice
"Sokszor csak a hangosabb változatra mondjuk, hogy az jobb minőségű..." - igen, ezek az emberek néznek Megasztárt. Tabán Péter -azthiszem- tehetségének fele a hangerejében "rejlik". Azért remélem akik ide járnak ennyi nem elég a jobbhoz:)

Jester nem írom be a rendszerem, mert jóidőre elveszíteném a preztizsem (van nekem egyáltalán itt ilyen?), a userek hajlamosak a megszerzett tapasztalatot, igényességet, irányultságot, az épp aktuális rendszer mértékében és annak értékében megállapítani az adott fórumozónál, s aztán ezalapján osztályozni minden kijelentését. Nem mondom, hogy nem jogos valahol, de ebben a nyers formában mindenképpen téves. Hallottam sokal jobbakat is, sokkal rosszabbat is a magaménál. Persze az együttélés számít a legtöbbet, ezt én sem tagadom. Ne ez legyen a mérvadó A 150ezret nem haladja meg a rendszerem. Kipróbáltam más tápkábellel a hordozható ITT rádiósmagnóm (90's évekből), s az is máshogy szerepelt utána. 3500Ft-os PC speakeren is egyértelműen hallottam anno a különbségeket (egy mai gyártásúval eltudom képzelni, hogy nem). Tehát érted? Nem egetverő árú műszerekre kell gondolni. AZ sem mindegy mennyire felgyorsult, vagy épp belassult állapotban vagy, zsibonganak-e körülötted kölkök, ilyenek. Nem azért mintha fizikailag elnyomnák/kioltanák a zene hangjait hanem egész egyszerűen máshova fókuszál az agyad, van ilyen. Üljünk le és figyeljünk. Inkább azt mondd, neked mid van? Mindenesetre elektronikás zenénél is számottevő a különbség, alap rendszeren is. Magasak, dinamika, szünetek. Igazából az az idő, ami nyomorítottnál 2 vagy több hang összemosódásáé -lecsengés vagy felfutás közben-, a digitális lépcsőzés keltette trutyié, az a flacnél a szüneté. Ehhez jön még a hangok tisztasága, ha csak ezeket is vesszük már merőben más eredményt kapunk, illetve képzelhetünk el. Más világ - szabadság, teljesség. Aki mást mond, az hiába rendelkezik 80.000 posttal, s elismert szakmailag úgy a neten, úgy IRL a hifis életben, hatalmas tapasztalatú, attól, hogy más téren letett valamit az asztalra, nem jogosítja fel, hogy ítélkezzen egy számára kellőképpen körbe és be sem jártról. Nem okos dolog. Egészen egyszerűen ezen a területen tudatlan. Ha valaki azt mondja mp3-ra/elektronikus muzsikára tökmindegy milyen rendszered van, azt senki ne higyje el (pár lappal ezelőtt is felmerült ennek cáfolata itt.) Én sem vonom kétségbe egy progrock hangzásbeli, megjelenülési másságait eltérő felvételek, hanghordozók esetén, attól, hogy ritkán hallok olyat, mert nem a szívem csücske. Mintahogy jónéhányan teszik ezt az elektronikus zene esetében. Ezt azért így mondjuk ki szerintem. Falra mászok ettől. Ne vegye magára senki, nem tudom kire gondolok, de e fórumon is megjelent ez a tézis már. Szomorúság. Na erre fogok szép támadásokat, meg gondolatokat kapni:) Hozzábiggyeszteném rögtön, hogy nekem is még baromi sok tanulnivalóm van, és ennek én örülök, így jó pár évig fog még felfedeznivalót szolgáltatni ez a hobbi. Tanuljunk együtt! A fentieket sokmindenki leírhatta volna, nálam sokkal ötletesebben, jobban is. Nem térítés vagy jólmegmondás a célom, csak beszélgetés, bár mivel új úgy sincs a nap alatt, kissé körbe-körbe járkálást érzek, de az újabbaknak remélem előrefelemutatás is akad kicsiny.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Én egyszer kipróbáltam, "vak-teszten" a családdal ( 5 fő ) több számot más-más stílusban, é senki nem tévesztette őket össze. Egy normálisabb cuccon biztosan hallható, egy PC hangkártya + 2 db 10 centis "hangfal"-on nem hiszem. 
- Depeche Mode
- Massive Attack
- Vivaldi 4 évszak
- Stanley Clarke
- Jan Garbarek

Bocs, de engem pont ez idegesít. Leírtad a nagy semmit. Konkrétum nulla. Még a legfontosabbat sem írtad le, hogy milyen rendszeren ment a zene. Tényleg kiváncsi lennék rá, mert ha egy belépő szintű rendszer akkor ne haragudj, de nem tudom elhinni amit írsz. Vagy nagyon ratyi 128as mp3akat raktál be agyontömörítve...

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Foobart kipróbálom.
ragd fel majd az iPod managert is hozzá

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

és el lehet felejteni a szinkronizáló progikat 
...és el lehet felejteni azt is, hogy az autóban a fejegység irányítsa az iPodot...

Fent van a rockbox, pöpec, de kocsiban, dokkolón sajnos használhatatlan. Márpedig nálam az iPod 3 helyen szolgáltat zenét: kocsiban, dokkolón (altató- és ébresztőóra gyanánt), plusz munkahelyen, kábelen lógva - a rockbox egyedül utóbbi szerepben vált be.

tagelésre szerintem a foobart használdvagy van olyan is hogy mp3tag

Foobart kipróbálom. mp3tag-et írtam, nem tud olyan tageket írni, amit a JetAudio is lát.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

MediaMonkey?
Ezt kipróbálom, remélem, rendesen taggel.

shanahan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 28

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: shanahan »

Segítsetek!  !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->  
Van egy kalapnyi CD-m begrabbelve. Mivel használok iPodot, egy részét logikusan Apple Lossless (ALAC) formátumban tartom. Viszont ezen fájlok tagjei kikészítenek.

- Jetaudiót használok lejátszásra. A Jetaudio nem látja a tageket, magyarul szerinte nincsenek taggelve a fájlok.
- Tag&Rename nem látja és nem is írja a tageket. Magyarul hiába keresem meg mondjuk amazonról az albumot borítóstul, úgy tűnik, mintha kitöltené az információkat, de a böngészőablakban továbbra is üresek a tagek.
- Mp3tag látja a tageket.
- Hiába töltöm ki bármelyik harmadik programmal a tageket, JetAudio egyiket sem észleli.
- JetAudióval kitöltött tageket mindegyik más program látja.

Megoldás: JetAudióval kitölteni a tageket. De kézzel, bő 700 fájlt? Na neee.  :taps:

Ötlet?

Attól mert iPod attól még ugyan úgy képes a hw-je lejáccani az összes lossless formátumot
legyen az: tta, shn, flac, ape, m4a, alac ...

a titok nyicsa a rockbox

és el lehet felejteni a szinkronizáló progikat
nem mell ékesen jóval több funkció lesz a kütyüdön :taps:

tagelésre szerintem a foobart használd
vagy van olyan is hogy mp3tag

qqriq12
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Segítsetek!  !36_7_11.gif' />' /><!--endemo-->' /><!--endemo-->  
Van egy kalapnyi CD-m begrabbelve. Mivel használok iPodot, egy részét logikusan Apple Lossless (ALAC) formátumban tartom. Viszont ezen fájlok tagjei kikészítenek.

- Jetaudiót használok lejátszásra. A Jetaudio nem látja a tageket, magyarul szerinte nincsenek taggelve a fájlok.
- Tag&Rename nem látja és nem is írja a tageket. Magyarul hiába keresem meg mondjuk amazonról az albumot borítóstul, úgy tűnik, mintha kitöltené az információkat, de a böngészőablakban továbbra is üresek a tagek.
- Hiába töltöm ki bármelyik harmadik programmal a tageket, JetAudio egyiket sem észleli.

Megoldás: JetAudióval kitölteni a tageket. De kézzel, bő 700 fájlt? Na neee. 

Ötlet?

MediaMonkey?

Internetről feltölti az adatokat és borítót + IPod-ot szinkronizál.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Segítsetek! !36_7_11.gif' />

Megoldás: JetAudióval kitölteni a tageket. De kézzel, bő 700 fájlt? Na neee.

Ötlet?

qqriq12
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Pc alapú audio lejátszás

Érdekes hogy mennyire lehúzzátok sokan az mp3at, írtó kiváncsi lennék hogy milyen rendszeren hallgatjátok.Venomer! Te írtál elég konkrét dolgokat mp3 és flac közti különbségekre, nem csak annyit, hogy jobb Meg lehet tudni milyen rendszeren hallgatod?

Van egyébként egy jó sztorim evvel kapcsolatban. Egy másik fórumon mondta egy srác, hogy mennyire fontos a minőség, és hogy csak flac-et hallgat. Mondtam neki, hogy ugyan már küldjön nekem 1-1 számot mp3ban és flacban kíváncsi vagyok hogy hogyan van tömörítve az az mp3, amit olyan rossznak hall. Namost elküldte 2 formátumban a zenét, én az mp3 és a flac között nem hallottam egy centi különbséget sem. Ezt meg is írtam neki, mire ő azt mondta, hogy de bizony még a flacnél is van jobb, mégpedig a DTS :taps: és elküldi nekem azt is. Nofene, a DTS tényleg másképp szólt mint az mp3 és másként mint a flac, de ez bizony nem lossless DTS volt, hanem lossy, és valószínűleg azért szólt másként mert 5.1re újrakevert verzió volt. Utána nem szólt semmit :taps: Bocs a hosszú sztoriért, de én azóta fenntartással kezelem a véleményeket flac vs. mp3 ügyben, és inkább a saját fülemnek hiszek, ami ritka esetben hall különbséget, viszont akkor jó nagyot, mert azt jelenti hogy szarul lett tömörítve a muzsika. Ezért is próbálok én is lossless formátumban beszerezni mindent.

Ezt a dolgot igen könnyű rövidre zárni.

1. Fogsz egy normális minőségű gyári cd-t.
2. Ugyanazon progival és beállításokkal csinálsz belőle 320-as CBR mp3-at, és flac fájlt is.
3. Ezután fülelhetsz, hallasz-e különbséget. Ezt a kérdést nyitva hagyom...

A netről letöltött számok esetében majd mindig van hallható különbség. Hiába ugyanaz a szám, ha más albumokról van rippelve. Az eltérő felvételi hangerőről nem is beszélve. Némelyik szám annyira túl van vezérelve, hogy az csodálatos.
Sokszor csak a hangosabb változatra mondjuk, hogy az jobb minőségű...

- Depeche Mode
- Massive Attack
- Vivaldi 4 évszak
- Stanley Clarke
- Jan Garbarek

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

én külön mappába rakom azt ami lossless és külön mappába a lossykat. 
a WhereIsIt nem hinném, hogy külön tudna e szerint szortírozni, vagy nem ez volt a kérdés?

Közben megoldottam Total Commander-rel. :taps:

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2989

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

earformance, a teféléd tud ilyet? [/offtopic]
én külön mappába rakom azt ami lossless és külön mappába a lossykat.

a WhereIsIt nem hinném, hogy külön tudna e szerint szortírozni, vagy nem ez volt a kérdés? :taps:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

OFFTOPIC:

Esetleg ezzel, nem kell installálni. :taps:

OFFTOPIC:

Aha, csak előadó szerint vannak rendezve a zenéim, ömlesztve lossy és lossless, és a csak a lossless-t listáznám. Annyi a könnyebbség, hogy jelölve van mindegyik mappa ([FLAC]). 
earformance, a teféléd tud ilyet?

Voice
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Voice »

Érdekes hogy mennyire lehúzzátok sokan az mp3at, írtó kiváncsi lennék hogy milyen rendszeren hallgatjátok.Venomer! Te írtál elég konkrét dolgokat mp3 és flac közti különbségekre, nem csak annyit, hogy jobb Meg lehet tudni milyen rendszeren hallgatod?

Van egyébként egy jó sztorim evvel kapcsolatban. Egy másik fórumon mondta egy srác, hogy mennyire fontos a minőség, és hogy csak flac-et hallgat. Mondtam neki, hogy ugyan már küldjön nekem 1-1 számot mp3ban és flacban kíváncsi vagyok hogy hogyan van tömörítve az az mp3, amit olyan rossznak hall. Namost elküldte 2 formátumban a zenét, én az mp3 és a flac között nem hallottam egy centi különbséget sem. Ezt meg is írtam neki, mire ő azt mondta, hogy de bizony még a flacnél is van jobb, mégpedig a DTS :taps: és elküldi nekem azt is. Nofene, a DTS tényleg másképp szólt mint az mp3 és másként mint a flac, de ez bizony nem lossless DTS volt, hanem lossy, és valószínűleg azért szólt másként mert 5.1re újrakevert verzió volt. Utána nem szólt semmit :taps: Bocs a hosszú sztoriért, de én azóta fenntartással kezelem a véleményeket flac vs. mp3 ügyben, és inkább a saját fülemnek hiszek, ami ritka esetben hall különbséget, viszont akkor jó nagyot, mert azt jelenti hogy szarul lett tömörítve a muzsika. Ezért is próbálok én is lossless formátumban beszerezni mindent.

Ezt a dolgot igen könnyű rövidre zárni.

1. Fogsz egy normális minőségű gyári cd-t.
2. Ugyanazon progival és beállításokkal csinálsz belőle 320-as CBR mp3-at, és flac fájlt is.
3. Ezután fülelhetsz, hallasz-e különbséget. Ezt a kérdést nyitva hagyom...

A netről letöltött számok esetében majd mindig van hallható különbség. Hiába ugyanaz a szám, ha más albumokról van rippelve. Az eltérő felvételi hangerőről nem is beszélve. Némelyik szám annyira túl van vezérelve, hogy az csodálatos.
Sokszor csak a hangosabb változatra mondjuk, hogy az jobb minőségű...
PC - TOPPING E30 - NAD C 328 - EPOS M15.2 - Transparent - KLOTZ

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2989

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: earforce »

OFFTOPIC:

Akár küldhetek én is listát, csak még nem tudom, hogy hozom össze. 

OFFTOPIC:

Esetleg ezzel, nem kell installálni.  

vagy where is it? - nagyon okos, hasznos és gyors prog
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 136

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: qqriq »

OFFTOPIC:

Akár küldhetek én is listát, csak még nem tudom, hogy hozom össze.

OFFTOPIC:

Esetleg ezzel, nem kell installálni.
A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

Vendég

Pc alapú audio lejátszás

OFFTOPIC:

Persze, a klasszikusok (nem csak komolyzenére értem), meg a nagyok, meg amik egyáltalán kijöttek cd-n. Amit lehet persze én is igyekszek leszippantani szépminőségben. De ami meg sem jelenik, csak mp3-ban, a neten? És itt nem csak utolsó bootlegekre kell gondolni, sok tehetséges előadó van ami kedvencemmé is vált - pedig nálam elég magasan van a mérce - de egyszerűen nem jelenik meg, csak nyomorítva. Kisebb részük valóban elérhetővé teszi magát wav-ban, azonban mindent letöltögetni nincs pénzem (mert hogy ha wavot akarsz fizess, gondolom ezzel nem mondtam újdonságot). Elég így is számos előadóval mailezni, harcolni, hogy ne hangosítsa széjjel - azazhogy teljeen össze - az egyébként meglhetősen remek produktumát, mert lenne igény másra is. Sikereket is értem már el: 10-ből 1 megértette, hogy mastering nemegyenlő eszetlen komprimálás. Na, így áll a helyzet. Privátban kérlek, ha nem gond, küldd el a lossless állományod listáját, jöhet bármilyen katalóguskezelő vagy egyéb formátumban, lehet csak én vagyok kirekesztve a tuti helyekről, kíváncsi vagyok, miket sikerült beszerezned!
Tényleg sok az a 70%. Ennyire azért nem lehet periférikus ízlésed. Én se pop-ot hallgatok, mégis, ami nem eleve csak mp3-ban jött ki, jó része gyakorlatilag megszerezhető lossless-ben. Persze nem ugrik minden csak úgy az ember ölébe, valamit tenni is kell érte.
(Akár küldhetek én is listát, csak még nem tudom, hogy hozom össze.)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”