Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
-
Vendég
Kábelezzünk
Nem úgy értitek, hogy ha az egyik szál a melegpont, a másik a hideg már 10 éve, akkor nem cserélitek föl, hogy a másik legyen a melegpont az egyik meg a hideg ??Magyarul: a piros lukba a piros dugó kerül és nem cserélitek fel ezt többé? :kiraly:
nem
Ezek szerint egy high end kábelnél előre megmondják, hogy melyik felét hova is dugja az ember????
Pl látni itt eladó high end kábelt, de azon csak vörös és fekete vezeték van jelölve.
Ezek szerint a gazdája jó, ha tudja, hogy merről volt az erősítő, amikor eladja, nehogy fordítva kerüljön fölhasználásra a következő fölhasználónál?
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6364
Kábelezzünk
Magyarul: a piros lukba a piros dugó kerül és nem cserélitek fel ezt többé? :kiraly:
Mi már csak ilyen megátalkodottak vagyunk...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Kábelezzünk
Nem úgy értitek, hogy ha az egyik szál a melegpont, a másik a hideg már 10 éve, akkor nem cserélitek föl, hogy a másik legyen a melegpont az egyik meg a hideg ??Magyarul: a piros lukba a piros dugó kerül és nem cserélitek fel ezt többé? :kiraly:
nem
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
-
Vendég
Kábelezzünk
Az irány alatt azt képzeld el, hogy milyen irányban kötöd be a kábelt a két egység (forrás és erősítő, erősítő, és hangfal között). Ha megforgatod a kábelt azaz ami az egik egységben volt, az a másik elembe kerül és viszont, megváltozik a hang.
Bejáratódás: a hang egy új elem (készülék, kábel) bekötésével folyamatosan változik egy bizonyos ideig. A változás időtartama a bejáratódás.
Nem úgy értitek, hogy ha az egyik szál a melegpont, a másik a hideg már 10 éve, akkor nem cserélitek föl, hogy a másik legyen a melegpont az egyik meg a hideg ??
Magyarul: a piros lukba a piros dugó kerül és nem cserélitek fel ezt többé? :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
"A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk."
Egyetértek.
Csak hát mindenkinek más a kamu. Petinek a 2e forintos kábel is az, Jocinak meg a 100ezres sem. Igazságot nem lehet és talán nem is kell tenni.
Igazad van, hogy ne tegyünk igazságot!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11102
- Kapcsolat:
Kábelezzünk
"A kamu dolgok ellen úgy lehet védekezni ha rámutatunk."
Egyetértek.
Csak hát mindenkinek más a kamu. Petinek a 2e forintos kábel is az, Jocinak meg a 100ezres sem. Igazságot nem lehet és talán nem is kell tenni.
-
Vendég
Kábelezzünk
IRÁNYÁÁÁÁT???? mi okból?
Igen a kabelek egy iranyban jaratodnak be es onnantol tanacsos igy hasznalni oket. Arrol nem is beszelve, hogy leteznek eleve iranyitott kabelek. Elolvastad a keresedre tobbek altal belinkelt irasokat?
Ez még csak hagyján,de a jó irányt ki is lehet ingázni.
:kiraly:
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 756
Kábelezzünk
IRÁNYÁÁÁÁT???? mi okból?
Igen a kabelek egy iranyban jaratodnak be es onnantol tanacsos igy hasznalni oket. Arrol nem is beszelve, hogy leteznek eleve iranyitott kabelek. Elolvastad a keresedre tobbek altal belinkelt irasokat?
Ez még csak hagyján,de a jó irányt ki is lehet ingázni. :kiraly:
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Kábelezzünk
Az irány alatt azt képzeld el, hogy milyen irányban kötöd be a kábelt a két egység (forrás és erősítő, erősítő, és hangfal között). Ha megforgatod a kábelt azaz ami az egik egységben volt, az a másik elembe kerül és viszont, megváltozik a hang.
Bejáratódás: a hang egy új elem (készülék, kábel) bekötésével folyamatosan változik egy bizonyos ideig. A változás időtartama a bejáratódás.
Hangsugárzónál ismert.
Node kábelnél mi történik ott elektromosan a bejáratódáskor?
Hozzászokik a felhasználó. :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
Hangsugárzónál ismert.
Áram hatására minimálisan, de változik a kristályszerkezet???????????
-
Vendég
Kábelezzünk
Hangsugárzónál ismert.
Kábelezzünk
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
-
Vendég
Kábelezzünk
Mit értsek irány és bejáratódás alatt?
A cikkek: adatföldolgozás folyamatban... :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
IRÁNYÁÁÁÁT???? :kiraly: mi okból?
Gyakorlatilag, minden húzott kábelnek van iránya, elektronikai szempontból is, és ez pont a gyártástechnológiának, azaz a húzásnak köszönhető.
Legfeljebb nem mindegyik egyformán érzékeny erre a bejáratás előtt.
Kábelezzünk
IRÁNYÁÁÁÁT???? :kiraly: mi okból?
-
Vendég
Kábelezzünk
"Másrészt, vannak olyan méréstechnológiák, amivel jelentős különbségeket lehet mérni a különféle kábelek között. Ezeket a technológiákat és az ahhoz kapcsolódó szubjektív meghallgatási korrelációkat nem kötik senki orrára, ne is várja el senki. Ez egy kőkemény piac, aminek egyre több gyártó részvevője van, a fogyasztók száma meg csak kicsit emelkedik, vagy épp stagnál."
EGY méréstechnológia is érdekes lehet! Nekem nem kéne több, egy is elég. Nem gondolnám, hogy a minőség ellenőrzésére alkalmas objektív mérési eljárás közlése ne lenne érdeke a kábelgyáraknak, ellenkezőleg! ELEMI ÉRDEKÜK LENNE ILYEN MÉRÉST EREDMÉNNYEL PUBLIKÁLNI, akár tudományos folyóiratban is, HI-FI folyóiratokban főleg. Akkor mondhatnák, hogy "aki nem is hallja (mer botfülű ), nyugodjon meg, a mi kábelünkkel ki lehet mérni így meg így, látszik a különbség, mérhetően mi vagyunk a jobbak!" El is várható attól a gyártól, aki 30 ezer HUF/méter áron árulja. Megnézem a linket, hátha okafogyottá teszi ezt a hozzászólásomat.
Aki megveszi, annak szíve joga, a legtávolabban álljon tőlem ebbe beleszólni!
Aki gyártja az más...
Én nem állítom, hogy nem jelent különbséget a kábel!
most Fernando mellé kell hogy álljak:
engem is érdekelne akár csak 1db efféle méréstechnológia
egyetlen mérés??
:kiraly:
bár korábban már említettem a jensen AES és IEEE publikációit, amelyek kellő objektivitással és alapossággal magyarázzák a kábelproblémát SE és szimmetrikus rendszerek szintjén, és nem tudom, hogy a tisztelt kérdezők megnézték e az iratokat…de haladjunk tovább, egy figyelemre méltó analitikus méréssor felé a hangsugárzó kábelekkel kapcsoltban, ahol itt van Mr. Nelson Pass közismert dolgozata a 70’-es évek végéről;
…
megj., Fernando, hogy nehogy (ismét) azonnali hibákat kövess el, megnyugtatlak, Mr. Pass a megfelelő ember, a megfelelő helyen! hosszú évek innovációja, stabil technológiák (threshold corp., pass labs, general amplifier/firstwatt, stb.), magas színvonal, és magas eladási statisztika. a hi-fi világának egyik meghatározó alakja az SS erősítő technikák tervezői között, de LP vágófej elektronikától autó erősítőig, 1kW/csatornás X1000.5 végfoktól 10W/csatornás firstwatt szériáig, open-baffle hangsugárzótól óriási ’pipe’ hangsugárzóig, Mr. Pass sok mindent tervezett…sikeresen. igen alapos ember, minimális tévedési aránnyal. nos ezeket csak azért közlöm, hogy már a start pozícióból kezeld helyén a dolgokat, ne fussunk (ismét) felesleges köröket. röviden, az „emberünk” Nem téved!
…
http://www.passlabs.com/
http://www.passlabs.com/pdfs/articles/spkrcabl.pdf
(emlékeztetőül ismét, a kulcsszó a RENDSZER!)
>
Na EZ igen! Köszönöm!
-
Vendég
Kábelezzünk
A "bejáratás" fogalmát vezetékre vonatkoztatva csak sejtem. Persze az a vezeték már elég öreg, tehát bizonyos tulajdonságai változhattak is ezáltal.
Amin még lehet érdemes lenne gondolkodni, az a technika mai színvonalán létező, a hangtechnikánál sokkal-sokkal komolyabb igénybevételre gyártott vezeték alkalmazása.
Olyannal már nem is akartalak fárasztani, hogy amikor levettem a Vidi dobozról a kábelt, akkor gondosan megjegyeztem az irányát is de ne szaladjunk előre, mert ez majd a következő "lecke" lesz :kiraly:
Ákos barátom, az Amtron tulajdonosa (a fórumon Soundbeam) már régóta kimondottan "gyűjti" ezeket a régi professzionális (nemhogy nem hifi, de mégcsak nem is hangátvitelre szánt) kábeleket. Mutatott már nekem bontásól megmentett soktízéves darabokat.
IRÁNYÁÁÁÁT???? mi okból?
Kábelezzünk
kérdezd Lehoako-t!
ó hajtott végre a kis 40-es ill. 42-es dínoján is ilyen MOD-ot!
Ez biztos? (Szerintem félreérted.)
najó, igazad van: a féligazsághoz forduljon Leho-hoz :kiraly:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Kábelezzünk
A "bejáratás" fogalmát vezetékre vonatkoztatva csak sejtem. Persze az a vezeték már elég öreg, tehát bizonyos tulajdonságai változhattak is ezáltal.
Amin még lehet érdemes lenne gondolkodni, az a technika mai színvonalán létező, a hangtechnikánál sokkal-sokkal komolyabb igénybevételre gyártott vezeték alkalmazása.
Olyannal már nem is akartalak fárasztani, hogy amikor levettem a Vidi dobozról a kábelt, akkor gondosan megjegyeztem az irányát is de ne szaladjunk előre, mert ez majd a következő "lecke" lesz :kiraly:
Ákos barátom, az Amtron tulajdonosa (a fórumon Soundbeam) már régóta kimondottan "gyűjti" ezeket a régi professzionális (nemhogy nem hifi, de mégcsak nem is hangátvitelre szánt) kábeleket. Mutatott már nekem bontásól megmentett soktízéves darabokat.
Kábelezzünk
Tehát, ha valaki elfogadja azt, hogy a kábelnek van hallható befolyása (nagyon jó rendszernél), akkor is érdemes kísérletezni és keresgélni odahaza, mert $ -t lehet megtakarítani, nem is keveset!
Pontosan. Ha pedig valaki elfogadja, hogy a napba nem erdemes belenezni mert elvakit, azzal is egy csomo kellemetlensegtol ovahtja meg magat, de peldaul tengervizet sem erdemes inni, mert sos es nem tesz jot a szervezetednek... Ne haragudj Fernando, de olyan dolgokat adsz itt elo revelaciokent, amikkel az itt forumozok 99%-a 10-15-20 eve tisztaban van. :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
Kapásból:
"USA katonai szabványnak megfelelően készülnek és a teljes nagyfrekvenciás tartományban katonai és polgári célokra egyaránt használják. Belső terekben, valamint ipari területeken védőcsőbe, kábelcsatornába, nagyfrekvenciás jelek és teljesítmények átvitelére."
http://electrocord.hu/doc247/
Még mielőtt kitiltanának innét, szólok, nem én forgalmazom. :kiraly:
-
Vendég
Kábelezzünk
Tehát, ha valaki elfogadja azt, hogy a kábelnek van hallható befolyása (nagyon jó rendszernél), akkor is érdemes kísérletezni és keresgélni odahaza, mert $ -t lehet megtakarítani, nem is keveset!
Nemrég hoztam haza otthonró pár régi hifit, köztük egy pár Videoton DC 2050E hangdobozt. Eredeti, karcmentes (!) 25 éves állapotukban vannak (!!!) csak a két mélynyomót kellett peremezni, mert a habszélt persze az idő megette.
A gyári kábeleket anno a doboztól kb 10cm-re elvágtam, és a villanyszerelők által alkalmazott "csoki"-val csatlakoztattam.
Ez azért történt, mert a HFM hatására én is elkezdtem kísérletezni a tömör rézkábellel (persze az is a "villanyászboltból" volt, semmi spéci) amit azóta is szeretek (mármint a tömör egyeres kábel hangját, de ezt most itt hagyjuk).
A LÉNYEG:
Most van itthon kb 2x3m hosszú 25 éves baromira bejáratott, 0,75-ös sodrott réz hf kábelem.
Értéke 0,00.- HUF :kiraly:
Isten bizony, ki fogom próbálni komoly rendszerben!
Ráadásul a Videotonnak direkt kábelezése volt!
Miért is ne lehetne kísérletezni azzal az öreg vezetékkel?
Amin még lehet érdemes lenne gondolkodni, az a technika mai színvonalán létező, a hangtechnikánál sokkal-sokkal komolyabb igénybevételre --erről már volt szó-- gyártott vezeték alkalmazása. Pl. olyan, amit GHz-s jelekhez használnak. Lehet, hogy egy olyat úgy ítélnél, hogy mindet lepipálja! De most tényleg.
A végén kész kábelbarát, esetleg forgalmazó lesz belőlem! $
-
Vendég
Kábelezzünk
kérdezd Lehoako-t!
ó hajtott végre a kis 40-es ill. 42-es dínoján is ilyen MOD-ot!
Ez biztos? (Szerintem félreérted.) :kiraly:
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2582
Kábelezzünk
Nemrég hoztam haza otthonró pár régi hifit, köztük egy pár Videoton DC 2050E hangdobozt. Eredeti, karcmentes (!) 25 éves állapotukban vannak (!!!) csak a két mélynyomót kellett peremezni, mert a habszélt persze az idő megette.
A gyári kábeleket anno a doboztól kb 10cm-re elvágtam, és a villanyszerelők által alkalmazott "csoki"-val csatlakoztattam.
Ez azért történt, mert a HFM hatására én is elkezdtem kísérletezni a tömör rézkábellel (persze az is a "villanyászboltból" volt, semmi spéci) amit azóta is szeretek (mármint a tömör egyeres kábel hangját, de ezt most itt hagyjuk).
A LÉNYEG:
Most van itthon kb 2x3m hosszú 25 éves baromira bejáratott, 0,75-ös sodrott réz hf kábelem.
Értéke 0,00.- HUF :kiraly:
Isten bizony, ki fogom próbálni komoly rendszerben!
-
Vendég
Kábelezzünk
A "VdH-s anyagot" olvasom jelenleg.
Ha jól értem, akkor VdH azt állítja, hogy a különbség hallható (természetesen csakis csúcsminőségű rendszeren), de aligha mérhető.
Nagy különbségekről nem láttam még, hogy írt volna.
A másik, amit lehet, hogy félreértettem, maga VdH is azt állítja, hogy odahaza is lehet találni nem hangtechnikai célra gyártott "mazzagot", ami "jó". (rendszerfüggő)