Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd modifikáció Bodoraudio módra

Moderátor: Bodoraudio

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Tibor!Szerintem hozd be,a többit személyesen.
Feri

Köszönöm! Küldtem egy pü-t.

Tibor

mi a szösz nem csak Feldernek van 10000es yami cdpörgetöje?grat hozzá gyönyörü masina

vtminimax
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: vtminimax »

Tibor!Szerintem hozd be,a többit személyesen.
Feri

Köszönöm! Küldtem egy pü-t.

Tibor
Médiajátszó: Zidoo UHD2000; Proc.: LyngdorfMP60, Végfok: Apollon Pure Purifi 1ET400A; Kiv.: JVC X7000; Front: BayAudio 1ST/ProAc Response D80; Center: ProAc Response D Monitor, S.Back: ProAc Studio 140; Sub: MJ Acoustic Reference I MKIII. REL G1 MKII.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

Tibor!
Szerintem hozd be,a többit személyesen.
Feri

vtminimax
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Feri, ....

Kedves Tibor!
Mindenképp látnunk kell a lejátszót,hogy meg tudjam mondani mennyit lehet rajta javítani.

Üdv
Feri

Rakok fel néhány belső fotót. Ha nem elég akkor bevinném egy megbeszélt időpontra.

Köszönöm: Tibor

És még egy, sajnos nem valami jól sikerült a kép.

Médiajátszó: Zidoo UHD2000; Proc.: LyngdorfMP60, Végfok: Apollon Pure Purifi 1ET400A; Kiv.: JVC X7000; Front: BayAudio 1ST/ProAc Response D80; Center: ProAc Response D Monitor, S.Back: ProAc Studio 140; Sub: MJ Acoustic Reference I MKIII. REL G1 MKII.

vtminimax
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Feri, ...

Kedves Tibor!
Mindenképp látnunk kell a lejátszót,hogy meg tudjam mondani mennyit lehet rajta javítani.

Üdv
Feri

Rakok fel néhány belső fotót. Ha nem elég akkor bevinném egy megbeszélt időpontra.

Köszönöm: Tibor

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Kedves Feri, Abban kérném a segítségedet, hogy vásároltam egy Sherwood Newcastle SD-871 típusú lejátszót. Ez egy univerzális gép, ami CD, SACD, DVD-Video és DVD-Audio lemezeket kezel. Mivel elég olcsón jutottam hozzá (180€ újonnan), esetleg szeretnék rajta néhány változtatást csináltatni. A kérdésem az, hogy vállatok-e erre egy modifikációt, ami érintené a tápellátást, esetleg az analóg és digitális kimenetet is? Körülbelül milyen összegbe és mennyi ideig tartana az elkészítés?

Előre is köszönöm a választ,

Üdv: Tibor 

Features
....

Kedves Tibor!

Üdv
Feri

vtminimax
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kedves Feri,
Abban kérném a segítségedet, hogy vásároltam egy Sherwood Newcastle SD-871 típusú lejátszót. Ez egy univerzális gép, ami CD, SACD, DVD-Video és DVD-Audio lemezeket kezel. Mivel elég olcsón jutottam hozzá (180€ újonnan), esetleg szeretnék rajta néhány változtatást csináltatni. A kérdésem az, hogy vállatok-e erre egy modifikációt, ami érintené a tápellátást, esetleg az analóg és digitális kimenetet is? Körülbelül milyen összegbe és mennyi ideig tartana az elkészítés?

Előre is köszönöm a választ,

Üdv: Tibor

Features
- DVD Audio/SACD Player
- Playable with DVD Audio, SACD (Super Audio CD), DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW
- CD-R/RW, MP3, VCD, SVCD, JPEG, Kodak Piture CD
- Decoding DTS, Dolby Digital, Dolby Pro Logic, MPEG Multi Channel
- Faroudja DCDi Progressive Scan (PAL/NTSC)
- HDMI Out with HDCP
- Video upscaling up to 720p/1080i (HDMI)
- RS-232C Control for I2P
- 216MHz/12Bit Video D/A Converter
- 192KHZ/24Bit Audio D/A Converter
- Fast & Slow Search (Forward & Reverse)
- Multi Language OSD
- 5.1ch Analog Outputs and 2ch Mixed Analog Output
- 2 Channel Down-Mix Processing for DTS, Dolby Digital, MPEG 2ch
- 1 Optical Digital Out, 1 Coaxial Digital Out
- 2 Component, 2 S-Video, 2 Component Video Out
- 1 Scart Out (for Europe Version)
- Black Level Adjust
- Bass Management
- Remote Control
- Dimensions (WxHxD): 440x129x355mm
- Weight(Net): 5.6Kg

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Nem ajánlanám a Totel Bt-t. Rendkívül drágán dolgoznak, mondhatni rendesen lehúzzák a hozzá nem értőket. A végfokomat 300 000 ft-ért csinálták volna meg.
Az lehet,viszont adnak garanciát,számonkérhető társaság. :foto:

menyhardman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 175

Hozzászólás Szerző: menyhardman »

Nem ajánlanám a Totel Bt-t. Rendkívül drágán dolgoznak, mondhatni rendesen lehúzzák a hozzá nem értőket. A végfokomat 300 000 ft-ért csinálták volna meg.
Core Audio Ultimate PC, DAC, SPDIF, Canton CA 30 full active, Stealth Dream kábelek.

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Yosh »

Üdv! 
Van egy Usher Audio CD-100-as lejátszóm, ami sajnos megadta magát (lejátszás közben megállt, hang nuku, kijelzőn az adott szám, perc, másodperc, azóta be se olvas semmit). Mivel foglalkoztok CD tuninggal gondoltam nem teljesen lehetetlen, hogy ha beteg holmival fordul hozzátok valaki, akkor is tudtok neki segíteni (megbízható szervíz elérhetőségét is nagyon megköszönném). 

Köszönettel,
Zsolt

Üdv!
Totel.bt. Visegrádi utca.

Köszi szépen!
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Üdv! 
Van egy Usher Audio CD-100-as lejátszóm, ami sajnos megadta magát (lejátszás közben megállt, hang nuku, kijelzőn az adott szám, perc, másodperc, azóta be se olvas semmit). Mivel foglalkoztok CD tuninggal gondoltam nem teljesen lehetetlen, hogy ha beteg holmival fordul hozzátok valaki, akkor is tudtok neki segíteni (megbízható szervíz elérhetőségét is nagyon megköszönném).

Köszönettel,
Zsolt

Üdv!
Totel.bt. Visegrádi utca.

Yosh
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Yosh »

Üdv!

Köszönettel,
Zsolt
DVD: Pioneer dv-lx50 / CD: UsherAudio CD-100 / Erősítő: Denon AVR-1804 / Deck: Sony TC-K361 / Front: Cabasse Jersey / Center: Cabasse Socoa / Sur: Cabasse Pico / Sub: XTZ 99W10.16 / Kábel: QED, Neotech

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2582

Hozzászólás Szerző: mishow »

Egy kedves vevőnk írt néhány sort,megosztanám veletek
Öröm volt olvasni ezeket az elégedett sorokat.
Lehet tudni, mi volt az alapgép, és nagyjából milyen tuningot kapott?

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Egy kedves vevőnk írt néhány sort,megosztanám veletek.

Kedves Feri,

akkor most bővebben is írok arról, amit másfél hete elintéztem 1 mondatban. Ha gondolod, használd fel nyugodtan, akár vitafórumon, akár a honlapotokon.

A ti DAC-otok beépítésével a CD-játszóm hangja úgy lett jobb teljes egészében, ahogy van, méghozzá sokkal. Az eredeti hang is jó volt az áráért, azt is örömmel hallgattam, egyedül az enyhe tompaságát, "függönyön túliságát" éreztem gyengébb pontjának. Amikor hetekkel ezelőtt nálatok összehasonlítottuk az új DAC-otokkal, akkor is rögtön „a függöny elhúzása” tűnt fel elsőként: a tisztábban csengő felhangok, az életszerűbb, pontosabb hagszerhangok, a változatosabb hangszínek.

Itthon, már az átépített lejátszómat bekapcsolva is ugyanez volt a legfeltűnőbb a megszólalás pillanatában - aztán sorra nyugtázhattam a többi javulást. A finom részletek tisztábban hallhatók. "Hegyesebbek" a tranziensek, minden kontúr élesebb. Csöndesebb a csönd. Levegősebb a levegő a hangszerek körül. Mélyebbre megy a basszus, precízen. Nagyobb a dinamika. Pontosabban hallható a hangforrások elhelyezkedése. Így nemcsak az árnyaltabban visszaadott hangszínük alapján, hanem térben is élesebben különválnak a különböző hangszerek, hangszercsoportok. Nem sorolom tovább, egyszerűen minden szempontból jóval magasabb osztályba lépett a masinám.

Láttam a lejátszóm belsejét, és láttam a DAC-ot. Elektronikai múltamból maradt annyi emlékem, hogy fel tudjam mérni: valóságos „sebészi bravúr”, hogy a "komplikációk" ellenére így meg tudtátok „műteni”. Ezzel az átépítéssel teljessé vált a Bodor & ProEra láncom , és most vigyorogva hallgatom nap mint nap. :-) Most is itt muzsikál a háttérben, kiválóan teljesítve a „szomszéd szobából hallgatva” tesztet (is).

Véleményem alapjáról: kb. 3 évtizede hifizek, rendszeresen hallgatok élő zenét, a reprodukált hang minőségét ahhoz viszonyítom. Az elmúlt 3 héten pl. 2 alkalommal hallgattam élő zenét, 2 helyszínen (MűPa Bartók, Zeneakadémia nagyterem), sokféle hangszeren. Van olyan koncert-CD-m is, amelyik ugyanott készült, ugyanazzal az előadóval, mint a most hallott egyik hangverseny. Kézenfekvő tesztanyag volt, az élő hangzás friss emlékével az agyamban - és elégedetten hallgattam ezt a tesztet is.

Kb. 1 évig tartó fülelés után kötöttem ki nálatok, mert az általam hallott mezőnyből szerintem ti kínáltátok a kimagaslóan legkedvezőbb hangminőség/ár arányt. Gratulálok és köszönöm!

:foto:

Thecult72
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Thecult72 »

Ma újra beugrottam a Ferihez egy kicsit hallgatózni. Ismét meghallgattam a titkos kedvencemet, az új DAC-ot.
Csak annyit mondok, hogy ELKÉPESZTŐ mit művel ez a cucc. A világ legkönyedebb módján, egyszerűen csak prezentálja a ZENÉT. :kiraly:
Felállt a karomon a szőr, és nem nagyon akaródzott felállni a fotelből, de sajnos kevés volt az időm.
Fantasztikus munka. Gratulálok a csapatnak!! :kiraly:

svga
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: svga »

Egyébként milyen bemenetei vannak a DAC-nak?
szimetrikus rca/xlr,továbbá usb opció is van. :kiraly:

Ha minden jól megy, akkor pénteken már a kezemben foghatom e DAC csodát. :kiraly: :baby:

egy-két képet felrakhatnál róla
ha nem gond persze...
üdv svga

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: esel »

OTLM,
javaslom, mégis nézz körül azon a honlapon (CRYSTAL.COM). A frekvencia, a mi szerinted alig megy 40 kHz fölé, a valóságban Megahertzes nagyságrendű.
esel

Vendég

OTLM,a cd pörgető digitális kimenete nem 40 kHz frekin adja a jelet. Ha a dolog komalyabban érdekel, a CRISTAL honlapján a digitjel felépítéséről és aktuális frekvenciájáról olvashatsz ismeretterjesztő anyagot.
esel

Hát nem is azt mondtam, csak hogy sokkal nagyobb frekik nem szoktak megjelenni egy átlag cd kijáraton és hogy az még nem olyan magas hogy ne lehessen rendes négyszöget csinálni belőle. Intervallumot értettem alatta.

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

OTLM,
a cd pörgető digitális kimenete nem 40 kHz frekin adja a jelet. Ha a dolog komalyabban érdekel, a CRISTAL honlapján a digitjel felépítéséről és aktuális frekvenciájáról olvashatsz ismeretterjesztő anyagot.
esel

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Csövi,
a szimmetrikus digitkábel a telefónia találmánya. Ök sodrott érpárként használják, akár gigaherzes átvitelre. Ök pesze nem digitkábelnek híják. HG-vel már feszegettük, hogy a vezetéken hullám szalad. A koaxiális (nem földfüggetlen) vezetékek a hulámmal szemben állandó ellenállást mutatnak. A digitális jelforrásokat és jelfogadókat valamilyen vezetékimpedanciához (hullámellenálláshoz) méretezik. Legalább is így kellene lennie. De sajnos nem így van, legalább is a gyakorlatban (általam) megtapasztalt áramkőröket inkorrekt módon építik, függetlenül a gyártó nevétől, vagy a berendezés árától.
esel

Vendég

Aztán lehet hogy a komolyabbak némelyikében is csupán sminkelés történik, van benne még egy filléres komparátor integrálva és akkor lehet gyönyörködni ugyanabban a halom trágyarakásban, sosem fog kiderülni :kiraly: ...

Vendég

Érdekes, tisztességes négyszöget azért 40kHz-ig nem olyan nehéz előállítani.Ez közel tökéletes négyszögre egyszerűen kijavítható, de a futásidő problémákon az sem fog segíteni. Legalább a látszatra adhatnának.

Igen, egy elfuserált jelből is lehet szép négyszöget csinálni, csak köze nem lesz az eredeti információhoz. A cél az, hogy ne is jöhessen létre ilyen szerencsétlen jelalak, amit aztán megformázva valóban csak látszatra kapunk szép jelet.
Azért láttam már tisztességesen megcsinált digit kijáratot is, csak az még egy nagyságrend a készülék árában.
A filléres gépeket úgy csinálják meg, hogy azok úgy homogénen silányak legyenek.
Semmi sem jó bennük. Miért is lenne az? Nem hülyék betenni bármit is, ami az értéke feletti minőségű.
Lehet azt pofozgatni itt ott, az egész attól nem lesz jelentősen jobb.
(pofozgathatod a sz--t, az attól még büdös marad)

Vendég

Egy kicsit feljavítva a kijáratot. Ez sem jó, de sokkal jobb már.
Érdekes, tisztességes négyszöget azért 40kHz-ig nem olyan nehéz előállítani.
Ez közel tökéletes négyszögre egyszerűen kijavítható, de a futásidő problémákon az sem fog segíteni. Legalább a látszatra adhatnának.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1010

Hozzászólás Szerző: csövi »

Csövi,nem a földfüggettlenség a lényeg. Ha HG szkópos képeit alaposan nézed, láthatod a fel- és lefutó élek nem is közelítenek az egyeneshez. A fogadó oldalon alkalmazott "vevő" csipek triggerelt bemenetűek, azaz a feszültség szint egy bizonyos változása után "átbillenek", azaz jelet érzékelnek. És bizony mind a két irányba billeniük kell. A szkópon látható kép azt mutatja meg Neked, hogy ez az átbillenés nem azonos időközönként fog megtörténni, azaz a drót végén jittert lát a DAC. A földfüggettlenség ezt a problémát nem oldja meg.
esel

Akkor miért is kell szimmetrikus Digit kábel?
Bocs, de elég láma vagyok a digit kérdésben…is.
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

esel
♥︎ R.I.P. ♥︎

Csövi,
nem a földfüggettlenség a lényeg. Ha HG szkópos képeit alaposan nézed, láthatod a fel- és lefutó élek nem is közelítenek az egyeneshez. A fogadó oldalon alkalmazott "vevő" csipek triggerelt bemenetűek, azaz a feszültség szint egy bizonyos változása után "átbillenek", azaz jelet érzékelnek. És bizony mind a két irányba billeniük kell. A szkópon látható kép azt mutatja meg Neked, hogy ez az átbillenés nem azonos időközönként fog megtörténni, azaz a drót végén jittert lát a DAC. A földfüggettlenség ezt a problémát nem oldja meg.
esel

Lezárt

Vissza: “Bodor Audio”