Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Minden más ami velünk kapcsolatos
Moderátor: Bodoraudio
Köszönjük szépen!
Aki megteszi, hogy elmegy és meghallgatja, ne a dobozt, hanem a rendszert hallgassa. Sok munka van benne, nemcsak az én, hanem Feri részéről is.
Ma voltam meghallgatni az új Classic dobozokat. Kíváncsi voltam, mert a kiállítás alapján, csak rosszat tudtam volna én is mondani, viszont azok között a körülmények között nem lehet korrekt véleményt alkotni. Ismerem Bege hozzáállását és szakértelmét, és még ha alapvetően kicsit más is az elképzelésünk a jó hangról, azt tudom, hogy ő enyhén szólva nem szokott hallgathatatlan hangdobozokat készíteni.
Örömmel tapasztaltam, hogy Feriék megfogadták a tanácsomat a keresztbe elrendezésről és leesett a tantusz, hogy hosszában az a szoba azokkal az akusztikai megoldásokkal úgy nem jó. Ehhez speciel mérés sem igazán kell, (nem önfényezésből mondom) egy általam jól ismert hangdobozt hallgatva kb 5 perc után megmondtam... csak nem értem ez miért nem tűnt fel eddig a sok sok klubbnapon... na mind1.
A lényeg hogy igencsak korrektül szólnak az új dobozok. Nem csak jobban, mint a kiállításon, hanem szinte hibátlanul! Most nem túlzás jön, és semmiféle anyagi érdekem nincs az új Classic dobozokkal kapcsolatban, de ha ilyen hangot tudtak volna kint összehozni a kiállításon, akkor ez a legtöbb ember számára ez a szoba lett volna a show egyik legjobbja! Széles színpad, a zene nem csak a két doboz között szól, hanem kilép a szobába!Rendkívül tiszta a hang, és tényleg érzelmesen zenél a doboz. Tonálisan nekem kicsit több mély és kevesebb magas hang lett volna megfelelő, de ez a váltó és a doboz hangolásával majdnem tökéletesen orvosolható. Hozzáteszem, lehet hogy az én aktív dobozokhoz szokott elkurvult fülem miatt van.
Ezek a SEAS közép kategóriás hangszórói, de így is jóval magasabb minőségű driverek, mint amiket az átlag közönség megszokott millió alatti kategóriában! Bege kihozott mindent amit lehetett ebből a konstrukcióból, és nekem tetszik, pedig ez kevés passzív dobozzal van így mostanság.
Aki ténylegesen értékelhető véleményt szeretne alkotni ezekről a hangfalakról, az menjen el, és hallgassa meg most! Mert a kiállítás alapján nem ítélhető meg! A kiállításon az a szoba el lett cseszve. Nem csak egy-két dolog, hanem sokminden! Mindenki levonja belőle magának a következtetéseket, egy dolog azonban biztos, a Classic dobozok jók lettek!
Ezen a héten pénteken délután 15-20 óráig tartunk egy kiállítás kitárgyaló klubnapot.
Megbeszéljük ki mit miért gondol a kiállításról.
Szeretnénk helyretenni néhány félreértést.
Nem utolsó sorban bemutatni a berendezésünket megfelelő körülmények között.
Várunk minden érdeklődőt.
montamm hogy a jövőhét...
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Ezen a héten pénteken délután 15-20 óráig tartunk egy kiállítás kitárgyaló klubnapot.
Megbeszéljük ki mit miért gondol a kiállításról.
Szeretnénk helyretenni néhány félreértést.
Nem utolsó sorban bemutatni a berendezésünket megfelelő körülmények között.
Várunk minden érdeklődőt.
Én (is) bízom bennetek !
Véleményem szerint a kiállítás "hazai pálya" része egy jó kis közösségi összejövetel volt, nem feltétlen a zenehallgatás érvényesült, de a csalódottak megnyugtatására, hallottam én már nálatok meggyőző(!) dolgokat. Vélhetően sokunknak eleve már a nagy térben való zenehallgatás is szokatlan. Az élő zeneterápia viszont igazán jó ötlet volt.
Szerintem - ami nem egy hangadó vélemény, csak saját érzés - mindhárom "hangos" kiállító sokkal komolyabb "teljesítményre" képes; számomra egyáltalán nem volt rossz, de nem ragadott meg. Ott, akkor, így sikerült..... persze a szomszéd szobát nehéz lett volna elnyomni (bármilyen szempontból is)!
Sokkal kevesebb látogató volt, mint a régi szép időkben, de több szobában maradt a színvonal. Mint itt, ahol nagyon szép látvány és zene fogadott, a hegedűs hölgy pedig nagyon feltette az i-re a pontot. Hiányoltam Béla dobozait, de tudjuk, már a kávé jobban érdekli.
Az egyik szobában a méregdrága berendezés adta hang borzalmas volt, valahogy a hangfal nem volt kellően bejáratva, vagy egyszerűen nem volt jó. Ti is tudjátok, melyikre gondolok, lehetett hallani.
A magyar szobák, AN és Yamaha szobája voltak a legjobbak. Jót nézelődtem, nem bántam meg, hogy elmentem a kiállításra.
hallole!
Nálam a szombati megszólalásokból az első helyen a Bodor Classic áll. Ez volt nekem az egyedüli amelyik nem írta át a megszólaltatott darabok hangzását,természetes és valós volt. Kiváncsian várom az átrendezés utáni megszólalást a bemutató teremben!
Az USA Audio magával ragadó volt -nem csak a látványa miatt,persze ehhez előbb egy 80-100m2 szobát kell épiteni és még akkor is csinján kell bánni a hangerővel. Amit hallottam az tetszett,bár szivesen hallgattam volna egy kis szimfónikus zenét is. Érdekes most szinte nem volt ilyen zene- a hazai pálya kivételével természetesen.
Gratula az összes kiállítónak!
Én (is) bízom bennetek !
Véleményem szerint a kiállítás "hazai pálya" része egy jó kis közösségi összejövetel volt, nem feltétlen a zenehallgatás érvényesült, de a csalódottak megnyugtatására, hallottam én már nálatok meggyőző(!) dolgokat. Vélhetően sokunknak eleve már a nagy térben való zenehallgatás is szokatlan. Az élő zeneterápia viszont igazán jó ötlet volt.
Szerintem - ami nem egy hangadó vélemény, csak saját érzés - mindhárom "hangos" kiállító sokkal komolyabb "teljesítményre" képes; számomra egyáltalán nem volt rossz, de nem ragadott meg. Ott, akkor, így sikerült..... persze a szomszéd szobát nehéz lett volna elnyomni (bármilyen szempontból is)!
Szeretnék egy baráti összejövetelt tartani valamelyik pénteken, amolyan show kibeszélő délutánt.
Elmondom a kiállítással kapcsolatos tudnivalókat, belső infókat.
Időpont miatt kérem a javaslatokat.
Most vagy jövő hét péntek legyen?
jövőhét mert most nem érek rá
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Nagyon jó lett az új elhelyezés, egy teljesen más világ mint kinn a show-n, testes, nagyon pontos és nagyon muzikális, jó ötlet volt kipróbálni így.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Szeretnék egy baráti összejövetelt tartani valamelyik pénteken, amolyan show kibeszélő délutánt.
Elmondom a kiállítással kapcsolatos tudnivalókat, belső infókat.
Időpont miatt kérem a javaslatokat.
Most vagy jövő hét péntek legyen?
Igen!
Gyönyörűen muzsikálnak a dobozok itt nálunk.
De ez nem meglepő, hiszen a mienkhez hasonló méretű szobára lett kitalálva a rendszer.
Gondolom a Bege féle hangsugárzóknak is hasznára vált, mint a múltkor a mieinknek is...
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Micsoda változás a felállításban... ;-)
Igen, átrendeztük a szobát.
Kihasználtuk hogy a kiállítás miatt szét szedtük a rendszert.
Micsoda változás a felállításban... ;-)
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Az akusztika fontosságáról meg csak annyit írnék, hogy ami a kiállításon közel száz négyzetméteren mély szegénynek tűnt, az a bemutató terem húsz négyzetméterében nagyon komoly mély szekciót mutat.
De ezt nyilván tudjátok.
Akinek tetszett a kiállított rendszer annak érdemes elnézni hozzánk egy meghallgatásra.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11287
- Kapcsolat:
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 11
Üdv. Mindenkinek
Engedjétek meg, hogy néhány mondatban összefoglaljam tapasztalataimat az idei AV Trend és Hifi
Show-val kapcsolatban miután Bodor Feri baráti meghívására a Tempo-Music kft. is kállítóként volt jelen a "Magyar" szobában a DIY szekciót képviselve.
Well done - mondaná az angol.... Pedig a zenészek által "beállás"nak nevezett valami, a szoba belakása, akusztikai ráhangolódás nem volt egészen sima, de megoldódott. A körülményekhez képest... De ez persze minden kiállítóra és szobára igaz.
Ahogy láttam mindenki igyekezett a maximumot kihozni az adott helyzetből.
Feri még a (nagyon csinos, dekoratív) lányait is elhozta akik az adminsztrációs és hostess feladatokat látták el jókedvű lelkesedéssel. Még soha nem láttam, hogy a látogatók ilyen készségesen reisztráltak volna, páran szinte keresték a lehetőségét, hogy a lányok megszólítsák őket. Ügyes marketing....
Sok idő nem volt nézelődésre de azért szombaton délután végig jártam a szobákat ha csak percekre is, hogy legalább valami fogyalmam legyen róla ki mit hozott.
Szombaton volt zsúfoltabb a ház, ezért minden szobában elég sokan voltak és hát elég vegyes volt a hallott hangminőség (talán ezért) és sok "nagy név" nem nyújtotta azt amit a neve alapján vártam.
Vasárnap aztán reggel a nyitás időpontjában a még tobbnyire üres szobákban ismét belehallgattam
a "problémás" rendszerekbe (csak kiváncsiságból) és nagy meglepetésemre szinte mindegyik olyan
ugrásszerű javulást mutatott, hogy csak bámultam. Talán csöndesebb lett a városi környezet és az
elektromos hálózati szennyezés csökkent - nem tudom, de a javulás észlelhető volt.
Tanulságos, mennyire kell komolyan venni a kiállításokon hallott hangot, ami másnap esetleg sokkal jobb is lehet!
Szándékosan nem sorolom fel ki mindenki tetszett - vagy nem - de azt megállapítottam, hogy az ú.n.
"Magyar" szoba látogatottsága mindkét napon elég magas volt és ezt néhány látogató meg is jegyezte, hogy fenn az emeleten páran lézengenek itt pedig tömeg van...!!
Jó hangulatban telt az idő - rotációsan cserélgetve szólt az Ethos, Bodor Audio, Carlos's Sound,
Néhai Józsi (Hydra)kábelein szólt a Bodor Classic és a Tűű Carlos doboz pár.
Az egyutas hangszórók csak némán kellették magukat.
Még külföldi látogató is akadt - szombaton egy szlovák érdeklődővel beszélgettem (magyarul)
vasárnap pedig két szerb (belgrádból) úriemberrel kissé döcögősen angolul (miattam sikerült döcögősre) akik miután már többedszer jöttek vissza hallgatózni, végül távozóban mondták
WELL DONE!! laza fordításban Jól sikerült! Már nem tudom akkor éppen melyik doboz szólt....
Remélem jövőre Veletek ugyanitt....
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Néhány kép a kiállításról.
Petimre tórumtárstól. .
Köszönet Ferinek és a résztvevőknek a "magyar" koncepciós szobáért.
A "tartalom" messzemenően megállja helyét és létjogosultságát a többi szobában hallható hanghoz képest.
Jó volt találkozni és pár szót váltani ismerős fórumtársakkal, és szerencsére a 'hallomások' átbeszélésében is általában egyezett a véleményünk.
És normálisan még azt is meg lehetett beszélni, ha éppen nem. Ez is fontos.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
TÜŰ Bendegúz
5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6559
A kiállítás milyen pontos címen találhat meg? És milyen nyitvatartással?
http://www.hifipiac.hu/hirek/1139-uj-he ... -hifi-show
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- emzeperix
- V.I.P.

- Értékelés: 114
A kiállítás milyen pontos címen találhat meg? És milyen nyitvatartással?
Közel 100 négyzetméter.
Ez egy "gyártó-forgalmazó-közönség találkozó.
Mindenki igyekszik a legjobbat kihozni belőle.
El kell fogadni hogy ez nem mindig sikerül, és azt is hogy erről ritkán tehet a kiállító.
Így van sok készüléket az életben nem látnánk hallanánk ha nincsenek kiállítások. No és ismerősökkel is jó találkozni.
picit Off..., de pakolás megy a rakparton vasárnap.
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable