Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hifi club
Moderátor: Bodoraudio
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Értékelés: 742
- Kapcsolat:
Hifi club
Szeretnék én is csatlakozni a rendezvényhez, ha még van rá lehetőség.
Köszönettel,
András
Várunk!
- andarson
- V.I.P.

- Értékelés: 619
Hifi club
Hifi klub-nap és börze!
A korábbi hifi klubok sikerén felbuzdulva szeretettel meghívunk 2013. 06. 01.- én 09-18-ig. Hifi klubnapunkra és börzénkre.
Eladó CD-éd, LP-éd vagy alkatrészeid vannak? Vagy csak szeretnél egy jót beszélgetni a hifiről, zenét hallgatni? Nálunk a helyed! Várunk egész napos klubnapunkra szombaton. Közösséget építünk! Jelentkezz itt a fórumban:
Cím: 1149 Bp. Tábornok u. 2. 5-ös kapucsengő
Tel:06702238929
Szeretnék én is csatlakozni a rendezvényhez, ha még van rá lehetőség.
Köszönettel,
András
Linn Majik DS
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
Philips CD 204
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Hali,
Vinnék a börzére 2 láda eladó hanglemezt meg némi CD-t.Rock,Jazz,komolyzene műfajokban.
Üdv,Arzachel
Szuper, remélem más is kedvet kap!
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 783
Hifi club
Hali,
Vinnék a börzére 2 láda eladó hanglemezt meg némi CD-t.Rock,Jazz,komolyzene műfajokban.
Üdv,Arzachel
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Sziasztok!
Most szombaton hifiklub és börze!
Ha Szeretnél eladni valami apróságot esetleg cd/lemez hozd magaddal.
9-18-ig várunk minden kedves érdeklődőt.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Hifi club
Szia!
Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója
Szeretettel várunk.
Köszönöm szépen.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Meg szeretném kérdezni,hogy melyik rendezvény miatt tolódott el,és ha időm engedi elmehetnék-e?
Szia!
Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója
Szeretettel várunk.
- karbantartó
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 17
Hifi club
Kérek mindenkit aki szeretne jönni a rendezvényre hogy vessen egy pillantást a dátumra, mert módosítani kellett egy héttel későbbre.
A helyes időpont:2013. 06. 01.- én 09-18-ig.
Meg szeretném kérdezni,hogy melyik rendezvény miatt tolódott el,és ha időm engedi elmehetnék-e?
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Kérek mindenkit aki szeretne jönni a rendezvényre hogy vessen egy pillantást a dátumra, mert módosítani kellett egy héttel későbbre.
A helyes időpont:2013. 06. 01.- én 09-18-ig.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Hifi klub-nap és börze!
A korábbi hifi klubok sikerén felbuzdulva szeretettel meghívunk 2013. 06. 01.- én 09-18-ig. Hifi klubnapunkra és börzénkre.
Eladó CD-éd, LP-éd vagy alkatrészeid vannak? Vagy csak szeretnél egy jót beszélgetni a hifiről, zenét hallgatni? Nálunk a helyed! Várunk egész napos klubnapunkra szombaton. Közösséget építünk! Jelentkezz itt a fórumban:
Cím: 1149 Bp. Tábornok u. 2. 5-ös kapucsengő
Tel:06702238929
- nehai
- Törzsvendég

- Értékelés: 232
- Kapcsolat:
Hifi club
Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek, többször cserélődtek is a résztvevők, talán ez alkalmommal volt a legnépesebb a hifis társaság. A rendszer jelentősen átalakult az elmúlt hetekben, napokban, bekerült a lánc elejébe egy Zeus Power Station II elosztó, akuszitkai "elemek" is kerültek föl a falakra, az első visszaverődési pontokat csillapítandó, egy vastag nagyméretű szőnyeggel kiegészülve kellően csillapított lett a szoba. Nagyhangerőn sem bántó egy nagyzenekar megszólalása, csörgővisszhangtól teljesen mentes, érdekes, hogy a mélytartományban, a szoba végénél eddig is jelentkező kismértékű kiemelés jelentősen csökkent.
Klang által átépített Videoton "Musical Encyclopaedia" dobozkája simán nyert volna egy design versenyben ha benevezik akkoriban, érdekes, hogy sehol nem is hallottam erről a termékről, talán nem volt népszerű itthon, a magas ár (~2000Ft/pár) a 70'-es években soknak számított egy kis PC dobozért, igaz akkor még ez az alkalmazási mód nem létezett itthon. A lényeg, hogy az akkori hazai viszonyokat ismerve egy igencsak igényesen kivitelezett terméket sikerült kreálniuk, sajnos a habszéles eredeti hangszórói ennyi időt nem bírtak ki, pedig az igazán érdekes egy eredeti állapotút lett volna meghallgatni. A Tangband szélessávúval szépen muzsikált, kevés hangszeres akusztikus zenén nagyon kellemes volt, zúzós darabokkal nem szabad kínozni, igaz mi állványon próbáltuk, polcon, falközeli felállásnál ebben is jobb lenne valószínűleg.
Karcsi doboza egészen jól beilleszkedett a Bodor Presence XL helyére, hozta a szokásos nagydoboz hangot, komplex zenei anyagon is játszi könnyedséggel szólal meg, mélytartománya néha kicsit túloz de ezt igényesen, jó ízléssel teszi, térmélység kiváló, dinamika csúcsok tekintetében sokkal nagyobb hangszórót sejtet egy 8"-os mélyközéptől szép teljesítmény, meg a tervezőjétől is
Egy szóval jó kis péntek délutáni program volt, köszi azoknak akik eljöttek.
Hifi club
Nos, a disznóölés elmaradt, de nem mindig a hasunkra kell gondolni, a fülnek is jár egy kis élvezet.....
Elsőként, hosszú ideig pácolt, grillezett vadmalac, a „Klang” által átalakított Videoton Encyclopaedia került felszolgálásra – friss körettel, de bizony MEO 1975-ből. Az eredetileg három hangszóró, egy darab széles-sávúra lett cserélve, nyílások eltüntetve (a műszaki ismertetéseket a hozzáértőkre bíznám, ahogy részben meg is történt lentebb). Számomra ismét bebizonyosodott, hogy ezeknek a mini hangszóróknak van valami varázsa. Ezekkel nem kap el a „hifizés” vágya, nem hasonlítgatok, egyszerűen leülök elé és hallgatom….. és jó!!! Úgy tűnik – és ezt Bodor Feri összegezte imigyen - öregszem, de szerintem fiatalabbak is elkezdhetik. A kellemes hang mellé társult a meglepő forma, ami más gyártónál nem tudom létezik-e, de a „vidi” frappáns ötletet valósított meg, igazán könyvespolcra tervezve, mindezt közel 40 éve.
A főfogás, fűszeres vaddisznó, Tű Karcsi módra. Kevésbé szoktam – kézzel enni társaságban - tapogatni a dobozokat, és ezért nincs is összehasonlításom, de ezekből a kabinetekből tényleg sugárzik valami erőteljes masszívság….. A „tapogatás” eredménye: nem igazán rezeg a sem a tarja, sem a farja’, izmos egyed. A belsőség Audax (asszem’) hangszórók, kétutas rendszerben, egyedi basszreflex megoldással. És megszólalni is tud, háttérből az új fejlesztésű Bodor erősítőkkel megtámogatva részletes, erőteljes, dinamikus és engem a klasszikus nagyzenekari előadása kifejezetten fellelkesített. Egyszóval „Tutti” – de ezt inkább a tegnap jelenlévők érthetik.
A módját megadva, végül az elmaradhatatlan desszert, a politizálás határát enyhén súroló nosztalgiázás – ami, mielőtt bárki is tiltakozását fejezné ki - csak annyira súroló, hogy már inkább simogató, természetesen egy letűnt kor javára; és mielőtt bárki ezt is félre értené, nem a közelmúltról, itt a „vidi” időszakáról van.
Hifi club
Mi történt? Mindenki alszik még? Igaz én már 20 óra után eljöttem a Club-ból, azért vagyok frissebb.
Aki tegnap eljött egyszerre két régiséggel is találkozhatott. Az egyik én voltam! A másik egy kuriózum
amit Klang révén tudtunk megfülelni. Egy 1975-ben gyártott Videoton Zene Lexikon, ma már nem eredeti állapotában mert Klang átépítette TL rendszerűvé és csak 1db széles sávú Tangband W3-871
motor dolgozott oldalanként. Viszont a burkolat alatt ott volt látható a VT MEO1 bélyegző és a dátum.
És ez még igazi fából (rétegelt lemezből) készült anno.
A közelmúltban ugyan ez a kis 8 cm-es széles sávú motor működött egy hasonlóan TL rendszerű
másik projektben - annak a doboza MDF-ből volt és erősen csillapítani kellett belül - nem is produkálta
azt az élet teli előadást mint a mostani. Ez ennyit számít!!!
Minden hangsugárzó a Bodor Classic rendszerről zenélt - ezzel meg is kaptak mindent a produkcióhoz.
Karcsi nagy doboza nyilván más léptékű előadást nyújtott - DE miután nem ment sokkal 20Hz alá
és 30KHz fölé - (manapság ez egy alapvető elvárás) így .......!??!
Ezen értékeken belül viszont ott volt a szeren!
Többiek??? Ti hogy hallottátok?
tempomusic
www.tempomusic.hu
Nekem is tetszett Klang doboza, pedig nem nagyon szeretem ezeket a mütyüröket. Akár PC mellé is simán el tudnám képzelni.
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
diyaudio.hu facebook/Audophile Room
Hifi club
Köszönöm a vendéglátást, tegnap egy nagyon jó hangulatú hifiklubba csöppentem.
Belépve furcsáltam mit keres 2 vastag enciklopédia egy hangszóróállványon, gondoltam valami vicc lehet.
Később már azon gondolkoztam, mi lehet benne, hiszen drótok lógtak ki belőle
Néhány méterről pedig igencsak megdöbbentem, hogy a könyvekből szól a zene:
Elismerésem a Videotonnak az ötletért és Klangnak aki kezelésbe vette azt a régi különleges darabot és egy meglepően jó hangú dobozt faragott belőlük.
Karcsi dobozai közül ez az első, amit hallottam, meggyőzően zenélt, érdemes meghallgatni.
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 11
Hifi club
Mi történt? Mindenki alszik még? Igaz én már 20 óra után eljöttem a Club-ból, azért vagyok frissebb.
Aki tegnap eljött egyszerre két régiséggel is találkozhatott. Az egyik én voltam! A másik egy kuriózum
amit Klang révén tudtunk megfülelni. Egy 1975-ben gyártott Videoton Zene Lexikon, ma már nem eredeti állapotában mert Klang átépítette TL rendszerűvé és csak 1db széles sávú Tangband W3-871
motor dolgozott oldalanként. Viszont a burkolat alatt ott volt látható a VT MEO1 bélyegző és a dátum.
És ez még igazi fából (rétegelt lemezből) készült anno.
A közelmúltban ugyan ez a kis 8 cm-es széles sávú motor működött egy hasonlóan TL rendszerű
másik projektben - annak a doboza MDF-ből volt és erősen csillapítani kellett belül - nem is produkálta
azt az élet teli előadást mint a mostani. Ez ennyit számít!!!
Minden hangsugárzó a Bodor Classic rendszerről zenélt - ezzel meg is kaptak mindent a produkcióhoz.
Karcsi nagy doboza nyilván más léptékű előadást nyújtott - DE miután nem ment sokkal 20Hz alá
és 30KHz fölé - (manapság ez egy alapvető elvárás) így .......!??!
Ezen értékeken belül viszont ott volt a szeren!
Többiek??? Ti hogy hallottátok?
tempomusic
www.tempomusic.hu
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
En is tervezem, hogy benezek!
Mikor indul a buli ?
16 órától.
Hifi club
En is tervezem, hogy benezek!
Mikor indul a buli ?
- tempomusic
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 11
Hifi club
Ne vacakolj, most egy vagy két malacot vágjunk
Vágjál kettőt - jövök én is + 1 fő
tempomusic
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Lehet én is megjelenek.
Ne vacakolj, most egy vagy két malacot vágjunk
Hifi club
Lehet én is megjelenek.
- Bodoraudio
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Hifi club
Jövő hét péntekre szervezünk egy nagy bulit
Mindenkit várunk akit érdekel ez a témakör.
- 4you
- V.I.P.

- Értékelés: 1156
Hifi club
Jók lettek a képek.
Elszivárogtak?,lehet szomjasak voltak?
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1
Hifi club
Sajnos most elég kevesen voltunk, és azok is szépen lassan elszivárogtak.
Képek:
"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."